HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5091 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 17. 16:22

Nekem is ez volt az első gondolatom, de az általad említett varázslót sehol sem találom... :(

#5092 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 16:39

Idézet

gpedit.msc

Helyi csoportházirend szerkesztő

Felhasználó konfigurácio-felügyeleti sablonok

Asztal

Asztal karbantartása varázsló eltávolítása

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5093 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 18. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: MrZed - Dátum: 2010. 06. 17. 13:13

Sziasztok!

Windows 7 64 bit Ultimate-t használok.
Hetente, pár naponta eltüntet néhány, általam az asztalra tett ikont.
Az eltűnő ikonok helyi meghajtókra mutatnak, nem hálózatira.
Természetesen a többi ikon továbbra is látszik rendesen, csak idegesítő rendszeresen visszapakolgatni...

Van valami ötletetek, hogy miért csinálja ezt?

Hülyeségnek tűnhet, de nekem ahhoz h ne tüntessen el bizonyos ikonokat rendszeresen, új hálókártya drivert kellett feltennem.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#5094 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:28

Sziasztok!

Win7 x64-et használnék,de gond van az internettel.Asus M3A78 lap,(integrált)Realtek Ethernet.
A gondom az hogy pár perc netezés után megszakad a kapcsolat.Driver problémára gyanakszom
mert Xp-nél semmi hiba.Próbáltam már több drivert de hiába.Így viszont használhatatlan a rendszer!
Vissza tettem az Xp-t,Win7 felejtős? :think: :(
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#5095 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Janadai - Dátum: 2010. 06. 19. 11:28

Sziasztok!

Win7 x64-et használnék,de gond van az internettel.Asus M3A78 lap,(integrált)Realtek Ethernet.
A gondom az hogy pár perc netezés után megszakad a kapcsolat.Driver problémára gyanakszom
mert Xp-nél semmi hiba.Próbáltam már több drivert de hiába.Így viszont használhatatlan a rendszer!
Vissza tettem az Xp-t,Win7 felejtős? :think: :(

Szerintem érdemes utána nézni, vagy ha tényleg nincs normális driver, akkor inkább vennék egy másik hálókártyát, annyit megér. Semmi pénzért nem térnék vissza XP-re.

#5096 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:35

Tapasztalataim szerint az a legjobb, ha az alap Win7 drivert használod, illetve frissíted a WinUpdate-en keresztül.

#5097 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 10:52

Kösz a segítséget!Legközelebb akkor nem telepítek ethernet drivert.Egy próbát meg ér! :)
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#5098 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 15:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 19. 11:35

Tapasztalataim szerint az a legjobb, ha az alap Win7 drivert használod, illetve frissíted a WinUpdate-en keresztül.

Az én tapasztalataim alapján meg pont fordítva, gyártó oldalán fent lévő driver a legjobb és legújabb megoldás, a Windows update-en fent lévő driver-eket meg kerül, volt már velük problémám több gépen is.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5099 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 19. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Totya31 - Dátum: 2010. 06. 17. 10:04

Sziasztok.
Windows 7 ultimate van a gépemen.De elkezdte kiirni hogy hamisitás áldozata lettem.És hogy aktiváljam.Kell hozzá valami progi?
Köszi előre is a segitséget.

El kell menni a boltba, aztán venni egyet.
Make love not Wor.

#5100 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 17:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 06. 19. 14:34

Az én tapasztalataim alapján meg pont fordítva, gyártó oldalán fent lévő driver a legjobb és legújabb megoldás, a Windows update-en fent lévő driver-eket meg kerül, volt már velük problémám több gépen is.

XP-re, Vistára igaz, amit mondasz, de a 7 egész korrekt a drivereket illetően.

#5101 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 19. 18:26

XP-re, Vistára igaz, amit mondasz, de a 7 egész korrekt a drivereket illetően.

Ja, csak jónéhány olyan vasat, kártyát nem támogat, amik bár már régiek (7-8 évesek), anno tök kommerszek, elterjedtek voltak, mégis mennek simán a mai csúcsgépekben is, oszt képtelenek drájvert írni hozzájuk. Ráadásul még régebbieket élből támogatnak, meg minden, szóval még csak kronológiát sem lehet húzni, hogy xy év előttieket nem szaportálunk, vagy ilyesmi...
Ez inkább programozói lustaság, pénz vagy akármi kérdése, sajnos semmiképp sem technikai kérdés, mert akkor lehetne mire fogni. Mondjuk így is próbálják... :( Vagy csak azért, hogy kib@sszanak néhány megrögzött tulajjal, akik márkahűségüket úgy kénytelenek megfizetni, hogy windows 7 alatt ki kell dobniuk az amúgy még ma is modern kártyáikat. Pl. kiváló minőségű hangkarikat (amik bezony jobb minőségűek, mint a full támogatott alaplapiak), TV-tunereket, ilyesmik. Van néhány. S nem értem, miért csak néhány. Ha legalább tömegével ne lenne support, de nem. Tutira biznisz-szagú a dolog, s az is. Még mielőtt valaki megmagyarázná, hogy azért, mert... Mert nem akartak drivert írni azokhoz, ennyi.

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 20. 00:01 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5102 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 01:00

Ja, csak jónéhány olyan vasat, kártyát nem támogat, amik bár már régiek (7-8 évesek), anno tök kommerszek, elterjedtek voltak, mégis mennek simán a mai csúcsgépekben is, oszt képtelenek drájvert írni hozzájuk. Ráadásul még régebbieket élből támogatnak, meg minden, szóval még csak kronológiát sem lehet húzni, hogy xy év előttieket nem szaportálunk, vagy ilyesmi...
Ez inkább programozói lustaság, pénz vagy akármi kérdése, sajnos semmiképp sem technikai kérdés, mert akkor lehetne mire fogni. Mondjuk így is próbálják... :( Vagy csak azért, hogy kib@sszanak néhány megrögzött tulajjal, akik márkahűségüket úgy kénytelenek megfizetni, hogy windows 7 alatt ki kell dobniuk az amúgy még ma is modern kártyáikat. Pl. kiváló minőségű hangkarikat (amik bezony jobb minőségűek, mint a full támogatott alaplapiak), TV-tunereket, ilyesmik. Van néhány. S nem értem, miért csak néhány. Ha legalább tömegével ne lenne support, de nem. Tutira biznisz-szagú a dolog, s az is. Még mielőtt valaki megmagyarázná, hogy azért, mert... Mert nem akartak drivert írni azokhoz, ennyi.
Azért nincs teljesen igazad! Múlt héten vettem asszony gépébe egy használt, 2002-ben gyártott 56k-s modemkártyát (faxolni kell neki), és mindenféle driver nélkül azonnal felismerte és működik.

#5103 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 06. 20. 10:33

Azért nincs teljesen igazad! Múlt héten vettem asszony gépébe egy használt, 2002-ben gyártott 56k-s modemkártyát (faxolni kell neki), és mindenféle driver nélkül azonnal felismerte és működik.

Hát ez az: nekem meg TV tunert, f@sza hangkarit (aminek meglehetősen jó jel/zaj viszonya van) ki kellett dobni. Végülis nem kellett, egy ideig húztam, de aztán más alkalmazások betették a rezet lassan. De amit akartam mondani, hogy ez sohasem technikai kérdés, hisz egy régebbi kari is belemegy a gépbe. A fenti TV tuner (Hauppauge wintv 88xx-es csipszet) még csak nem is márkátlan. A hangkari pedig Live 4.0, ami szintén szakított anno. A hangminősége pedig olyan, hogy amikor azt mondták, dobjam ki, mert elavult, akkor durrant be az agyam... Kérdeztem, hogy a fenébe avulhat el egy hangkártya? :(

Szóval nem technikai kérdés, max. pechje van az embernek, hogy kifog egy olyat, amit majd jól nem fognak támogatni pár év múlva. Manapság ez van: rövid távok, látszólag kisebb költségek.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5104 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 11:04

Kérdeztem, hogy a fenébe avulhat el egy hangkártya? :(
ezt sem erted?? hat nem tamogatja a legujabb 23+45 csatornas hangtechnikat!
(persze ezt erositeni is kene valamivel, de hat ki gondolkodik manapsag ilyen aprosagokban..?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5105 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:48

Hol lehet ~24 gigányi fájl? :-s

Csatolt fájl  Clipboard01.jpg (114,44K)
Letöltések:: 43

#5106 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 06. 20. 11:48

Hol lehet ~24 gigányi fájl? :-s

Csatolmány Clipboard01.jpg

Hát bármelyik könyvtárban, ahova nincs jogod belépni. Ugyanis a commander gálánsan 0-nak jelzi annak a hosszát. Még akkor is, ha tudjuk, hogy a system volume information is ilyen volt defaultban xp-ben, még akkor is, ha itt látszólag "van" hossza. Szóval lehet ezzel kínlódni rendesen (amúgy ntfs-ben vannak ún. alternate data stream-ek, bár nem tudom...)

#5107 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:20

semmi..

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 20. 11:21 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5108 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 12:08

Hát bármelyik könyvtárban, ahova nincs jogod belépni.

Megnéztem azokat is, kb. másfél giga van bennük.

#5109 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 23:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 06. 20. 13:54

Megnéztem azokat is, kb. másfél giga van bennük.

chkdsk

aláírás
Spoiler

#5110 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 11:04

Szóval nem technikai kérdés, max. pechje van az embernek, hogy kifog egy olyat, amit majd jól nem fognak támogatni pár év múlva. Manapság ez van: rövid távok, látszólag kisebb költségek.

Nekem van egy otthoni gépem, amin WinXP van, ahhoz vannak a régi cuccok (Diamond MX300 hangkártya, tuner, 9 éves Epson nyomtató meg scanner), itt az albérletben meg egy új gép, amin Win7 x64 van. Így a kompatibilitási problémákat némileg sikerült szőnyeg alá söpörni. :rolleyes:

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.