HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5101 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 20. 00:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 19. 18:26

XP-re, Vistára igaz, amit mondasz, de a 7 egész korrekt a drivereket illetően.

Ja, csak jónéhány olyan vasat, kártyát nem támogat, amik bár már régiek (7-8 évesek), anno tök kommerszek, elterjedtek voltak, mégis mennek simán a mai csúcsgépekben is, oszt képtelenek drájvert írni hozzájuk. Ráadásul még régebbieket élből támogatnak, meg minden, szóval még csak kronológiát sem lehet húzni, hogy xy év előttieket nem szaportálunk, vagy ilyesmi...
Ez inkább programozói lustaság, pénz vagy akármi kérdése, sajnos semmiképp sem technikai kérdés, mert akkor lehetne mire fogni. Mondjuk így is próbálják... :( Vagy csak azért, hogy kib@sszanak néhány megrögzött tulajjal, akik márkahűségüket úgy kénytelenek megfizetni, hogy windows 7 alatt ki kell dobniuk az amúgy még ma is modern kártyáikat. Pl. kiváló minőségű hangkarikat (amik bezony jobb minőségűek, mint a full támogatott alaplapiak), TV-tunereket, ilyesmik. Van néhány. S nem értem, miért csak néhány. Ha legalább tömegével ne lenne support, de nem. Tutira biznisz-szagú a dolog, s az is. Még mielőtt valaki megmagyarázná, hogy azért, mert... Mert nem akartak drivert írni azokhoz, ennyi.

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 20. 00:01 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5102 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 09:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 01:00

Ja, csak jónéhány olyan vasat, kártyát nem támogat, amik bár már régiek (7-8 évesek), anno tök kommerszek, elterjedtek voltak, mégis mennek simán a mai csúcsgépekben is, oszt képtelenek drájvert írni hozzájuk. Ráadásul még régebbieket élből támogatnak, meg minden, szóval még csak kronológiát sem lehet húzni, hogy xy év előttieket nem szaportálunk, vagy ilyesmi...
Ez inkább programozói lustaság, pénz vagy akármi kérdése, sajnos semmiképp sem technikai kérdés, mert akkor lehetne mire fogni. Mondjuk így is próbálják... :( Vagy csak azért, hogy kib@sszanak néhány megrögzött tulajjal, akik márkahűségüket úgy kénytelenek megfizetni, hogy windows 7 alatt ki kell dobniuk az amúgy még ma is modern kártyáikat. Pl. kiváló minőségű hangkarikat (amik bezony jobb minőségűek, mint a full támogatott alaplapiak), TV-tunereket, ilyesmik. Van néhány. S nem értem, miért csak néhány. Ha legalább tömegével ne lenne support, de nem. Tutira biznisz-szagú a dolog, s az is. Még mielőtt valaki megmagyarázná, hogy azért, mert... Mert nem akartak drivert írni azokhoz, ennyi.
Azért nincs teljesen igazad! Múlt héten vettem asszony gépébe egy használt, 2002-ben gyártott 56k-s modemkártyát (faxolni kell neki), és mindenféle driver nélkül azonnal felismerte és működik.

#5103 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:04

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 06. 20. 10:33

Azért nincs teljesen igazad! Múlt héten vettem asszony gépébe egy használt, 2002-ben gyártott 56k-s modemkártyát (faxolni kell neki), és mindenféle driver nélkül azonnal felismerte és működik.

Hát ez az: nekem meg TV tunert, f@sza hangkarit (aminek meglehetősen jó jel/zaj viszonya van) ki kellett dobni. Végülis nem kellett, egy ideig húztam, de aztán más alkalmazások betették a rezet lassan. De amit akartam mondani, hogy ez sohasem technikai kérdés, hisz egy régebbi kari is belemegy a gépbe. A fenti TV tuner (Hauppauge wintv 88xx-es csipszet) még csak nem is márkátlan. A hangkari pedig Live 4.0, ami szintén szakított anno. A hangminősége pedig olyan, hogy amikor azt mondták, dobjam ki, mert elavult, akkor durrant be az agyam... Kérdeztem, hogy a fenébe avulhat el egy hangkártya? :(

Szóval nem technikai kérdés, max. pechje van az embernek, hogy kifog egy olyat, amit majd jól nem fognak támogatni pár év múlva. Manapság ez van: rövid távok, látszólag kisebb költségek.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5104 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 11:04

Kérdeztem, hogy a fenébe avulhat el egy hangkártya? :(
ezt sem erted?? hat nem tamogatja a legujabb 23+45 csatornas hangtechnikat!
(persze ezt erositeni is kene valamivel, de hat ki gondolkodik manapsag ilyen aprosagokban..?)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5105 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 10:48

Hol lehet ~24 gigányi fájl? :-s

Csatolt fájl  Clipboard01.jpg (114,44K)
Letöltések:: 43

#5106 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 06. 20. 11:48

Hol lehet ~24 gigányi fájl? :-s

Csatolmány Clipboard01.jpg

Hát bármelyik könyvtárban, ahova nincs jogod belépni. Ugyanis a commander gálánsan 0-nak jelzi annak a hosszát. Még akkor is, ha tudjuk, hogy a system volume information is ilyen volt defaultban xp-ben, még akkor is, ha itt látszólag "van" hossza. Szóval lehet ezzel kínlódni rendesen (amúgy ntfs-ben vannak ún. alternate data stream-ek, bár nem tudom...)

#5107 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:20

semmi..

Szerkesztette: bogdan 2010. 06. 20. 11:21 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#5108 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 12:08

Hát bármelyik könyvtárban, ahova nincs jogod belépni.

Megnéztem azokat is, kb. másfél giga van bennük.

#5109 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 23:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 06. 20. 13:54

Megnéztem azokat is, kb. másfél giga van bennük.

chkdsk

aláírás
Spoiler

#5110 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 20. 11:04

Szóval nem technikai kérdés, max. pechje van az embernek, hogy kifog egy olyat, amit majd jól nem fognak támogatni pár év múlva. Manapság ez van: rövid távok, látszólag kisebb költségek.

Nekem van egy otthoni gépem, amin WinXP van, ahhoz vannak a régi cuccok (Diamond MX300 hangkártya, tuner, 9 éves Epson nyomtató meg scanner), itt az albérletben meg egy új gép, amin Win7 x64 van. Így a kompatibilitási problémákat némileg sikerült szőnyeg alá söpörni. :rolleyes:

#5111 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: worxland - Dátum: 2010. 06. 21. 00:24

chkdsk

Megvolt, hiba nélkül.

Közben megtaláltam a fölösleget: windows\temp könyvtárban volt total commander szerint 27 gigányi fájl. Ahogy a képen is látható, a commander csak bő 10gb-nak látta a komplett windows könyvtárat. Már csak azt kéne tudni, mi volt ez.

#5112 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 06. 21. 10:34

Megvolt, hiba nélkül.

Közben megtaláltam a fölösleget: windows\temp könyvtárban volt total commander szerint 27 gigányi fájl. Ahogy a képen is látható, a commander csak bő 10gb-nak látta a komplett windows könyvtárat. Már csak azt kéne tudni, mi volt ez.

Nem nézted meg, hogy mi volt mielőtt törölted?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5113 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:57

Kollégák. Van egy Win7 64bit egy Lenovo G550-en. A probléma: Nem tud DNS-t feloldani (a diagnosztika is a DNS server not responding eredményt adja). Ismert hiba, nálam a fix DNS beírása sem segít, virtuális wifi adapter nincs, frissítettem-törölte hhálókártyákat, ürítettem DNS kesst, alapállapotba hoztam hálózati kapcsolatot, de a hiba maradt. A hálózaton nincs DHCP, kézi címzés van, más gépek mennek rendben, a Lenovoról tudok pingelni bárkit, de már a routert nem tudom megkonfigolni-nem tölti be az oldalát, ping persze van rá. LAN-on csatlakozok, wifit tiltom, akkor sincs semmi változás.
Van ötletetek?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5114 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 06. 21. 12:57

Kollégák. Van egy Win7 64bit egy Lenovo G550-en. A probléma: Nem tud DNS-t feloldani (a diagnosztika is a DNS server not responding eredményt adja). Ismert hiba, nálam a fix DNS beírása sem segít, virtuális wifi adapter nincs, frissítettem-törölte hhálókártyákat, ürítettem DNS kesst, alapállapotba hoztam hálózati kapcsolatot, de a hiba maradt. A hálózaton nincs DHCP, kézi címzés van, más gépek mennek rendben, a Lenovoról tudok pingelni bárkit, de már a routert nem tudom megkonfigolni-nem tölti be az oldalát, ping persze van rá. LAN-on csatlakozok, wifit tiltom, akkor sincs semmi változás.
Van ötletetek?

Winsockfix megvolt? http://www.softpedia...inSockFix.shtml
"Légy szerény mint én..."

#5115 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 06. 21. 13:28

7 alatt ez menni fog?

Megvolt :-) ˇ Detect your current Operating System
Megvolt ˇ Release the IP address, taking you "Offline"
Megvolt ˇ Reset the TCP stack using Netsh.exe (Windows XP only)
ˇ Delete the current Registry TCP and Winsock Values
ˇ Import new "Working" Registry Values
Megvolt ˇ Backup any Current "Hosts" file
Megvolt ˇ Replace the "Hosts" file with a default one
Megvolt ˇ Reboot the Computer

Egyedül a winsock nem volt meg, de ha odakerülök, kipróbálom, kösz. Másnak ötlete?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5116 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 06. 21. 13:38

Másnak ötlete?

Milyen router? Nálunk az egyik helyen fw upgrade kellett egy régebbi desktop zyxelnek, mert hasonló DNS gond volt a Win7 kliensekkel...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#5117 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 12:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 06. 21. 13:42

Milyen router? Nálunk az egyik helyen fw upgrade kellett egy régebbi desktop zyxelnek, mert hasonló DNS gond volt a Win7 kliensekkel...

Dlink valami régi... Annak is kéne, mi? Gndoltam, hogy lehet hozzá köze, de mondom az olyan snassz, meg kevésbé realisztikus. Teszek routert is a zsákba akkor. Mivel van összefüggésben ez a hiba vajon?

Szerkesztette: didyman 2010. 06. 21. 12:58 -kor

#5118 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:31

tcpdump-pal meg lehet nézni (vagy ethereal-lal, vagy akármivel), hogy egyáltalán a dns-kérések kimennek-e, a csomagok fejlécét, vissza lehet analizálni, hol bukik a dolog.

#5119 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 22. 09:31

tcpdump-pal meg lehet nézni (vagy ethereal-lal, vagy akármivel), hogy egyáltalán a dns-kérések kimennek-e, a csomagok fejlécét, vissza lehet analizálni, hol bukik a dolog.

Ezfasz. Tegnap mentem, rádugtam egy másik routerre (DI604, mint az eredetileg ott lévő, csak amaz F-es revízió, az enyém meg D-s), adtam neki IP-t (DHCP továbbra sem) és el tudtam érni a routert, aztán azt bekonfigolva az eredeti hálót is, netet is. Volt egy planet wrt413 is a közelben, attól sem kapott ip-t, se wifin, se lanon, de kézzel adva azt is el tudtam érni. Ezekután visszaraktam az eredeti router mögé a gépet és azóta netezik vígan, aztán ráfűztem a wifire (planet sviccsel). Leszedett 30 frissítést, de engem mr nem érdekel, látni sem akarom :-D .

#5120 Felhasználó inaktív   Miksa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 24. 21:35

Sziasztok!

Lehet, h láma kérdés (akkor 1000 bocsi), de sajna esélyem sincs, h átolvassam ezt a rengeteg oldalt, szal 1 kis kompatibilitási zűröm van.

Igazából GIB 3.0 szótárt szeretnék Win7 alatt használni (meg Macmillan English Dictionary-t is). Havernál ki is próbáltuk 64 bites Ultimate verzión, viszont meg se nyikkant egyik se, abba a bizonyos (ha jól emlékszem) Compatibility mode-ban sem. Annyira sajna nem értek hozzá, érdemes lehet 32 bites verzióval próbálkozni?
Használja vki ezeket a progikat 7 alatt? Ha igen, hogyan?
Bármi ötlet jó lenne, köszönöm, köszönöm!
üdv,
M

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • Utolsó »