HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6261 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 06. 16:24

Hi All!

Mivel nem találtam erre vonatkozó témát, hát itt teszem fel a kérdésemet.
Van néhány program, ami az ügyfeleknél szolgál évek óta, de Windows98Se és Windows2000Prof oprendszereken. Sajnos ezek, csak ezen működnek. Viszont a számítógépek szépen kiöregedtek (7-8 éve mennek), és új gépekere kelle cserélni őket. Viszont a mai új gépekre nem igazán lehet hivátlanul Win98Se vagy Win2k oprendszereket telepíteni.
Létezik a programból új verzió is, de az ügyfélnek elég nehéz megmagyrázni, hogy vegyen az évek óta jól működő programja helyett új verziót több millió Ft értékben.
Végül is a probléma műszakilag megoldható VirtualPc, VmWare és társai programok segítségével. De hol lehet ma kapni Win98Se és Win2k oprendszereket. Ugyanis a virtuális gépre is meg kell lennie a licensznek tudtommal (azaz egy lopott/kalóz Windowst elvben nem rakhatok rá).
Mit lehet ilyenkor csinálni?

#6262 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 05. 06. 17:24

De hol lehet ma kapni Win98Se és Win2k oprendszereket.

pl. www.amazon.com
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6263 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 05. 06. 17:24

Mit lehet ilyenkor csinálni?

Ha nem használ a program speciális hardver-megoldásokat, akkor jó eséllyel jobban jársz a virtualizálással.
Win9x-hez, Win2k-hoz egyre nehezebben találsz meghajtót az új gépekhez, míg a virtualizált megoldás - ha megy - könnyedén költöztethető gépről-gépre.
Érdemes megpróbálni pl. a win7 beépített xp módját is, ami bár egy sima ms. vitrual pc, de meg van az az előnye is, hogy nem kell hozzá extra licenszt vásárolni, mint minden más virtualizált megoldás esetében.

#6264 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 09. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 05. 06. 21:58

Ha nem használ a program speciális hardver-megoldásokat, akkor jó eséllyel jobban jársz a virtualizálással.
Win9x-hez, Win2k-hoz egyre nehezebben találsz meghajtót az új gépekhez, míg a virtualizált megoldás - ha megy - könnyedén költöztethető gépről-gépre.
Érdemes megpróbálni pl. a win7 beépített xp módját is, ami bár egy sima ms. vitrual pc, de meg van az az előnye is, hogy nem kell hozzá extra licenszt vásárolni, mint minden más virtualizált megoldás esetében.

Mint azt írtam, a probléma nem műsdzaki jellegű (mivel a virtualizácóval megoldható a dolog), hanem Windows licensz (jogi) alapú.

#6265 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 09. 08:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zwodka - Dátum: 2011. 05. 09. 07:52

Mint azt írtam, a probléma nem műsdzaki jellegű (mivel a virtualizácóval megoldható a dolog), hanem Windows licensz (jogi) alapú.

Én írtam Windows beszerzési forrást.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#6266 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 09. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2011. 05. 09. 10:02

Én írtam Windows beszerzési forrást.

Igen, igen! Már meg is néztem.
Not bad

#6267 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 12:00

Az asztalon van egy mappa. Abban szeretném az ikonokat kézzel sorrendbe tenni, de a Win7 nem engedi. Megoldás?

Az hogy tudom beállítani, hogy a Start menü melletti rögzített ikonok ne keveredjenek a tálcára rakott futó alkalmazásokkal?

Végül az XP mode mennyiben jobb, mint egy akármelyik más virtualizációs program?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6268 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 22:15

XP mode annyiból jobb, hogy el tudsz indítani egy alkalmazást úgy, hogy önálló ablakban fut és nem látod a virtualkörnyezetet körülötte.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6269 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2011. 05. 14. 23:15

XP mode annyiból jobb, hogy el tudsz indítani egy alkalmazást úgy, hogy önálló ablakban fut és nem látod a virtualkörnyezetet körülötte.

Ahogy olvasom, csak akkor, ha a host OS Win7 Enterprise vagy Ultimate (ez nálam teljesül) ÉS a guest OS XP SP3 Pro (ez is teljesülne). Azonban nem tudom, mi másra használható az XP mód. A jövőben úgyis felkerülne egy másik virtualizációs szoftver, mert nem csak XP-t virtualizálnék, ergo feleslegesnek érzem az XP mode-ot.

Az ikonrendezésekre valaki?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6270 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 15. 09:15

Ahogy olvasom, csak akkor, ha a host OS Win7 Enterprise vagy Ultimate (ez nálam teljesül) ÉS a guest OS XP SP3 Pro (ez is teljesülne). Azonban nem tudom, mi másra használható az XP mód. A jövőben úgyis felkerülne egy másik virtualizációs szoftver, mert nem csak XP-t virtualizálnék, ergo feleslegesnek érzem az XP mode-ot.

Az XP mode Win7 Professional, illetve annál "jobb" kiadásokra telepíthető, tartalmazza az XP SP3 Pro licenszt is, meg egy előre konfigurált XP SP3-at is. Teljesen jogtiszta maradsz ezzel a megoldással. Ja, természetesen nem csak Windows-t futtathatsz a Windows Virtual PC-vel... én találkoztam pl. olyan hálózati operációs rendszerrel, ami sokkal gyorsabban futott benne, mint az éppen akkortájt megjelent VirtualBox 4.x-en.

Az ikonrendezésre - ami az Intézőt illeti - passzolom a kérdést, a tálcán pedig tudtommal nem lehet elkülöníteni a parancsikonokat és a már megnyitott alkalmazásokat - amennyiben a Vista, illetőleg előző Windows verziókban megtalálható gyorsindítás eszköztár funkcionalitására gondolsz. Ha arra, keress hack-et, mert olvastam valami megoldásról, ami visszahozza azt az eszköztárat.
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6271 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 12:06

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 15. 10:38

Az XP mode Win7 Professional, illetve annál "jobb" kiadásokra telepíthető, tartalmazza az XP SP3 Pro licenszt is, meg egy előre konfigurált XP SP3-at is. Teljesen jogtiszta maradsz ezzel a megoldással. Ja, természetesen nem csak Windows-t futtathatsz a Windows Virtual PC-vel... én találkoztam pl. olyan hálózati operációs rendszerrel, ami sokkal gyorsabban futott benne, mint az éppen akkortájt megjelent VirtualBox 4.x-en.

Kösz. OK. Akkor ezt teszem fel.

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 15. 10:38

Az ikonrendezésre - ami az Intézőt illeti - passzolom a kérdést, a tálcán pedig tudtommal nem lehet elkülöníteni a parancsikonokat és a már megnyitott alkalmazásokat - amennyiben a Vista, illetőleg előző Windows verziókban megtalálható gyorsindítás eszköztár funkcionalitására gondolsz. Ha arra, keress hack-et, mert olvastam valami megoldásról, ami visszahozza azt az eszköztárat.

A Gyorsindítás megvan. Nem is volt nehéz, nem kellett mélyen a rendszerben hackelni.
A kézi ikonrendezésre még mindig keresem a megoldát.

#6272 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 15. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 15. 09:15

jövőben úgyis felkerülne egy másik virtualizációs szoftver, mert nem csak XP-t virtualizálnék, ergo feleslegesnek érzem az XP mode-ot.

XP mode mellé (önállóan is) feltelepíthető a Virtual PC amivel más oprendszer is virtualizálható.

#6273 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 16. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Munkásököl - Dátum: 2011. 05. 16. 15:03

Ez igaz lehet egészen addig, amíg olyan több magos processzorról beszélünk, amely támogatja a Hardware-es vitrualizációt, megtetézve több giga rammal. Ennél gyengébb konfigon viszont fordított a felállás és a VirtualBox 4.x rendre gyorsabban emulálja az OS-eket, mint a VirtualPC.

Esetemben 2,4-es Core2Duo volt a delikvens, a vendég oprendszer pedig 512MB-ot kapott - valamint természetesen csak egyetlen magot, mert a VPC nem tud többet. :) Nem a vason múlt, hidd el. Inkább ez egy kivételes eset lehetett, az általam használt oprendszer érezhetően jobban teljesített VPC alatt. Alapesetben viszont aláírom, hogy összehasonlíthatatlanul többet tud a VBox, hiszen például ott a többprocesszoros támogatás, vagy a grafikai gyorsítófunkciók.

De ha a legalitás talaján szeretne maradni Raynes, és már adott a Win7 Pro, vagy annál jobb licensz, akkor kár lett volna kipróbálás nélkül egyből más irányba elmenni - más oprendszert virtualizálni nyugodtan megpróbálhat a VPC-ben az XP mode mellett, és ha nem fog neki tetszeni a teljesítmény, akkor még mindig dönthet más megoldás mellett.
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6274 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 05. 14. 13:00

Az asztalon van egy mappa. Abban szeretném az ikonokat kézzel sorrendbe tenni, de a Win7 nem engedi. Megoldás?

Nincs, az Explorer a Windows 7-ben nem enged kézi ikonelrendezést a mappákban, csak automatikusat. :(

#6275 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 17:01

Örülnék, ha tudnátok segíteni az alábbi problémában:

A gépemen sehogy sem tudom azt beállítani, hogy x idő múlva aludni menjen, mármint be van állítva csak éppen nem működik, már több mindent kipróbáltam.
Bios-ban S1/S3 állapotok változtatását is pl.
A háttérben semmi extra program nem fut, sidebar fut (3db cuccal), fut még a core temp és a logitech gaming software (billentyűzethez), próbáltam úgy, hogy ezeket is kikapcsoltam, de úgy sem működik a dolog, ez alapján csináltam:
Link

Riportot is készítettem, ebben van pár furcsa dolog:

Energy-report

Erre gondolok:

Idézet

USB felfüggesztése:Az USB-eszköz nem lép felfüggesztett állapotba

Ez az opció miért inaktív az egérnél és a billentyűzetnél:

Kép

Az eszközkezelőben olyat találtam, hogy ha az USB-Gyökérhub -on egy jobb gombal előhívom a menüt, akkor az energiagazdálkodás fül alatt " A gép kikapcsolhatja ezt az eszközt, hogy energiát takarítson meg". Ezt minden kapura beállítottam, újrafuttattam a riportot, de nem változik. Illetve az egérnél és billentyűzetnél meg ahol csak lehet kikapcsoltam az "eszköz felélesztheti a gépet alvó állapotból" opciót.

Minden észrevételt/tanácsot szívesen fogadok! Köszönöm előre a segítséget! :)

Szerkesztette: Trebron09 2011. 05. 20. 17:03 -kor

Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#6276 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 17:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 05. 20. 18:01

Örülnék, ha tudnátok segíteni az alábbi problémában:

A gépemen sehogy sem tudom azt beállítani, hogy x idő múlva aludni menjen[...]

Az összes USB eszköz lecsatolása esetén is fennáll ez a probléma? Chipset-driver, illetőleg BIOS frissítésekkel hogy állsz? Mi történik, ha kézzel szeretnéd készenléti módba küldeni a gépet? Az eseménynaplóban nincs érdemi bejegyzés abban az időpontban, amikor el kellene aludnia a vasnak?

#6277 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: NoP - Dátum: 2011. 05. 20. 18:18

Az összes USB eszköz lecsatolása esetén is fennáll ez a probléma? Chipset-driver, illetőleg BIOS frissítésekkel hogy állsz? Mi történik, ha kézzel szeretnéd készenléti módba küldeni a gépet? Az eseménynaplóban nincs érdemi bejegyzés abban az időpontban, amikor el kellene aludnia a vasnak?

Úgy nem próbáltam, itt most a "lecsatolás" alatt az USB-s eszközök kihúzását érted?
Chipset driver a legújabb és bios is a legfrissebb.
Kézzel tökéletesen működik a dolog, és vissza is jön hamar ott folytatja ahol abbahagyta, csak éppen ez a gond, hogy magától kéne bekapcsolnia.
Csak egy ilyen bejegyzést találtam:

Idézet

A rendszermag energiakezelője leállítási átmenetet kezdeményezett.

Szerkesztette: Trebron09 2011. 05. 20. 18:25 -kor

.-= Vasak =-.

#6278 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 21. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 05. 20. 19:25

Úgy nem próbáltam, itt most a "lecsatolás" alatt az USB-s eszközök kihúzását érted?
Chipset driver a legújabb és bios is a legfrissebb.
Kézzel tökéletesen működik a dolog, és vissza is jön hamar ott folytatja ahol abbahagyta, csak éppen ez a gond, hogy magától kéne bekapcsolnia.
Csak egy ilyen bejegyzést találtam:

Ma vettem észre, hogy bekapcsolás után, ha nem nyúlok a géphez, akkor rendesen működik az alvó állapot, de ha már valamit csinálok, akkor utána nem, ez miért lehet? Nem értem..:s
.-= Vasak =-.

#6279 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 21. 16:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2011. 05. 21. 14:10

Ma vettem észre, hogy bekapcsolás után, ha nem nyúlok a géphez, akkor rendesen működik az alvó állapot, de ha már valamit csinálok, akkor utána nem, ez miért lehet? Nem értem..:s

Rendszergazdai jogokkal rendelkező parancssorban írd be:

powercfg /ENERGY

Egy percig nyomon követi a rendszered és készít egy jelentést. Abból esetleg kiderülhet, hogy mi a gond...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#6280 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 21. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 05. 21. 17:36

Rendszergazdai jogokkal rendelkező parancssorban írd be:

powercfg /ENERGY

Egy percig nyomon követi a rendszered és készít egy jelentést. Abból esetleg kiderülhet, hogy mi a gond...

Pár hsz-szel korábban írja, hogy csinált riportot.

szerk.: még linkelte is. :)

Valami letöltőprogram nem fut neked esetleg a háttérben, uTorrent pl.?

Szerkesztette: NoP 2011. 05. 21. 16:52 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 312
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.