Windows 7
Elküldve: 2012. 11. 01. 11:15
Van egy elég idegesítő hálózati problémám, ami szerintem leginkább windows 7-el jelentkezik, megpróbálom összefoglalni, hátha valaki találkozott már hasonlóval, esetleg megoldással.
A hardver: többféle dell noti, a közös bennük, hogy - bár különböző típusú - de intel wlan kártya van bennük. Az OS win 7, 32 és 64 bites is. Driverekből a legfrissebb többnyire fenn van, eddig változást nem tapasztaltam.
A hiba akkor jelentkezik, ha a gép anélkül kapcsolódik vezetéknéli hozzáférési ponthoz, hogy előtte újra lett volna indítva. Pl. leveszem dokkolóról és az addigi vezetékes kapcsolat helyett átáll vezetéknélkülire vagy alvó üzemmódban szállítva egy másik helyen másik AP-ra csatlakozik. A jelenség: nincs internetkapcsolat, de ez valójában annyit jelent, hogy oldalak nem töltődnek be, levelezés nem megy, viszont hamachi működik és hamachi hálózaton lévő másik gépet simán tudok pingelni. Bix.hu nem pingelhető, IP címmel sem. Helyi hálózati kapcsolat is van természetesen. 5-10-15 percnyi kihagyás után "meggyógyul", hogy aztán egy bizonyos idő után ismét ne működjön.
Annyit még hozzátennék, hogy az egyik gép, amelyiken ez jelentkezik, windows xp-vel hasonlót sem produkált, innen a gyanú, hogy ez valami win7 hülyeség lehet...
Van valakinek esetleg valami tippje?
Thx.
Elküldve: 2012. 11. 04. 19:30
Van nekem a gépemen windows 7 professional 64bites, olyan problémám van hogy kb 1 éve már fent van a rendszer és tegnap úgy fogadott a gép hogy nincs aktiválva és 3 nap mulva aktiváld mert nem tudod tovább használni!
Próbáltam loaderrel de hiába installálom ujraindítom ugyan úgy marad pedig daz-s meg extremest is használtam de semmi változás!
Valami ötlet?
Elküldve: 2012. 11. 04. 19:33
Idézet: zoloka1984 - Dátum: 2012. 11. 04. 19:30
Van nekem a gépemen windows 7 professional 64bites, olyan problémám van hogy kb 1 éve már fent van a rendszer és tegnap úgy fogadott a gép hogy nincs aktiválva és 3 nap mulva aktiváld mert nem tudod tovább használni!
Próbáltam loaderrel de hiába installálom ujraindítom ugyan úgy marad pedig daz-s meg extremest is használtam de semmi változás!
Valami ötlet?
Szépen veszel egy Windowst és a legális kulcsot el fogja fogadni.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2012. 11. 11. 15:21
Van egy kis problémám a youtube-l!
Teljesen friss Win7 lett rakva a gépre havernak és akad neki a lejátszó!
Mitől van ez a probléma? Friss a böngésző meg a flash player is! Böngésző explorer 9 és mozilla 16.2 google crome 23as verzio!
Elküldve: 2012. 11. 11. 18:06
Elküldve: 2012. 11. 12. 09:53
A mai nap még azt is megértük hogy 20 percenként ledob a dsl kapcsolat semmi hibaüzenettel csak ledob aztán ujracsatlakozik!
Szerkesztette: zoloka1984 2012. 11. 12. 09:57 -kor
Elküldve: 2012. 11. 12. 10:55
Idézet: zoloka1984 - Dátum: 2012. 11. 12. 09:53
A mai nap még azt is megértük hogy 20 percenként ledob a dsl kapcsolat semmi hibaüzenettel csak ledob aztán ujracsatlakozik!
Ezzel a procival te ne haszálj Win7 x64 oprencert. A P4 2,4-hez max. WinXP SP3-as 32 bites oprencer kell. És 2 GB RAM.
A Trabant sem fog menni a legújabb Ferrari tuningcsippel.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2012. 11. 12. 13:12
DSL kapcsolatnak meg nézz utána, mert lehet az van beállítva neki valahol, hogy 20 perc után kapcsolódjon újra.
Szerkesztette: Raynes 2012. 11. 12. 13:17 -kor
Elküldve: 2012. 11. 12. 17:20
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 12. 13:12
DSL kapcsolatnak meg nézz utána, mert lehet az van beállítva neki valahol, hogy 20 perc után kapcsolódjon újra.
Mármint hogy előtte bontson, aztán kapcsolódjon ismét? Nem logikus. Minek bontani?
1 esetben igaz viszont: ha tényleg mindig 20 perc az a 20 perc. De biztos, hogy ez sima DSL kapcsolat beállítása-dolog?
ps.: bontatni s újra csatlakozni nem szoktak, hiszen a forgalmat kapásból leveri. Ha van kapcsolat, nem kéne hozzányúlnia semminek.
Elküldve: 2012. 11. 13. 08:49
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 12. 17:20
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 12. 13:12
Elküldve: 2012. 11. 13. 19:09
Idézet: Raynes - Dátum: 2012. 11. 13. 08:49
nem kolléga úr. Én azt mondom, hogy az szerintem nem lehet ilyen DSL-beállítás, hogy bontson! Márpedig a kérdező kolléga szerint bont, aztán kapcsolódik ismét.
Elküldve: 2012. 11. 14. 10:27
Egy elég idegesítő problémával fordulok ide.
Félig-meddig játék(Battlefield 3), Win7 (64 bit Ultimate) és Win8 (64 bit Prof.).
Egyik merevlemezemet kettészedtem, gondoltam egyikre Win 7 minden cuccommal,
a másikra Win 8 a BF 3-mal. Nem nagyon szeretném ha nekem az origin pattogna, ha nem tetszik neki valami.
A problémám ott kezdődik, hogy a 2 Win a jogokat megosztja egymás között és mondjuk Win 7 alól belelátok a 8-as fájljaiba is, és ez visszafelé is igaz. Tehát az a tervem, hogy hogy egyik windows alól ne lehessen belelátni a másikba nem nagyon sikerül.
Remélem érthető amit szeretnék, és hogy mi a problémám.
Ha valaki tud használható megoldást szívesen venném.
Természetesen mind a Windows-ok és mind a BF3 eredeti.
Üdv!
Elküldve: 2012. 11. 14. 14:00
Idézet: nmy - Dátum: 2012. 11. 14. 10:27
Egy elég idegesítő problémával fordulok ide.
Félig-meddig játék(Battlefield 3), Win7 (64 bit Ultimate) és Win8 (64 bit Prof.).
Egyik merevlemezemet kettészedtem, gondoltam egyikre Win 7 minden cuccommal,
a másikra Win 8 a BF 3-mal. Nem nagyon szeretném ha nekem az origin pattogna, ha nem tetszik neki valami.
A problémám ott kezdődik, hogy a 2 Win a jogokat megosztja egymás között és mondjuk Win 7 alól belelátok a 8-as fájljaiba is, és ez visszafelé is igaz. Tehát az a tervem, hogy hogy egyik windows alól ne lehessen belelátni a másikba nem nagyon sikerül.
Remélem érthető amit szeretnék, és hogy mi a problémám.
Ha valaki tud használható megoldást szívesen venném.
Természetesen mind a Windows-ok és mind a BF3 eredeti.
Üdv!
Titkosítatlan NTFS fájlrendszer. Telepíts melléjük egy Linuxot, az is olvasni fogja mindegyiket macera nélkül...
-----------------
szerk: "Titkosítatlan" beszúrása...
Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 11. 14. 14:21 -kor
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2012. 11. 14. 14:31
Mi a legegyszerűbb módja annak hogy használhatatlanná tegyünk egy Win7 oprendszert? Arra gondolok hogy a win betöltőnél akadjon el vagy valahol az után szakadjon össze a rendszer, és mindezt az összeomlasztani kívánt Win7 szeretném elvégezni. Vagyis restart után használhatatlan legyen a rendszer.
Okom megvan rá ne azt keressük hanem a lehetséges és lehetőleg egyszerű megoldásokat
Szerkesztette: Virus9AX 2012. 11. 14. 14:32 -kor
Elküldve: 2012. 11. 14. 14:46
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 14. 14:00
-----------------
szerk: "Titkosítatlan" beszúrása...
Szia!
Köszi a választ!
Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de nekem a lényeg az lenne, hogy a 2 windows abszolút ne lássa egymást. Se fájlok megosztása, semmi.
Ez az alapvető bajom.
Elküldve: 2012. 11. 14. 19:32
Idézet: nmy - Dátum: 2012. 11. 14. 14:46
Köszi a választ!
Lehet rosszul fogalmaztam meg a kérdést, de nekem a lényeg az lenne, hogy a 2 windows abszolút ne lássa egymást. Se fájlok megosztása, semmi.
Ez az alapvető bajom.
Több elvi probléma merül itt fel, több dolog nem világos: miért szeretnéd ezt a bele nem látást elérni?
Mert lehet, hogy elég macerás a dolog. Nem megfelelő, ha valami user könyvtárat zársz ki a másik oprendszer elől? A teljes windows könyvtárat azért macera kizárni, mert maga a rendszer is használ hozzáférést, s sajnos nagyon hasonló a 2 oprendszer ebből a szempontból, azaz ha kizárod a rendszer-t (nevezzük pl. SYSTEM-nek) akkor az a windows sem fog működni rendesen, ami alól kizártad.
Szóval mi volna a cél? Meg lehet oldani 2 saját készítésű könyvtárral, de nem érdemes magával a rendszer könyvtáraival, abból csak baj lesz.
A megosztást ne kevered bele, hisz távolról nem néz bele senki, csak helyi gép van, ha jól értem.
Létre kell hozni 2 könyvtárat valahol, s ennek a jogait szabadon tudod állítani, itt megadható, ki férjen, s ki ne hozzá (ntfs, ahogy kolléga fent említette). De magát a windows könyvtárat "jogosítani" azért macera, mert utána lehet, hogy nem fog működni normálisan az a rendszer sem, ami épp fut.
Szóval mi a célja ennek?
Elküldve: 2012. 11. 14. 20:42
Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 11. 14. 19:32
Mert lehet, hogy elég macerás a dolog. Nem megfelelő, ha valami user könyvtárat zársz ki a másik oprendszer elől? A teljes windows könyvtárat azért macera kizárni, mert maga a rendszer is használ hozzáférést, s sajnos nagyon hasonló a 2 oprendszer ebből a szempontból, azaz ha kizárod a rendszer-t (nevezzük pl. SYSTEM-nek) akkor az a windows sem fog működni rendesen, ami alól kizártad.
Szóval mi volna a cél? Meg lehet oldani 2 saját készítésű könyvtárral, de nem érdemes magával a rendszer könyvtáraival, abból csak baj lesz.
A megosztást ne kevered bele, hisz távolról nem néz bele senki, csak helyi gép van, ha jól értem.
Létre kell hozni 2 könyvtárat valahol, s ennek a jogait szabadon tudod állítani, itt megadható, ki férjen, s ki ne hozzá (ntfs, ahogy kolléga fent említette). De magát a windows könyvtárat "jogosítani" azért macera, mert utána lehet, hogy nem fog működni normálisan az a rendszer sem, ami épp fut.
Szóval mi a célja ennek?
A célja az lenne, hogy a paraszt origin ne lásson bele, esetlegesen letöltött, nem eredeti tartalomba, meg úgy alapszinten ne gyűjtögessen tőlem adatokat.
Tudom "urban legend", hogy tört EA játék miatt jött a BAN az origin accountra. Ezt azért szeretném teljesen kizárni. Játszottam a jogosultságokkal, de a vége az lett, hogy teljesen kizártam magam mind a két rendszerből.
Haveroméknak sikerült úgy megcsinálni, hogy 2db Win 7 van a gépen, rendszerválasztó menüből mind a kettő elérhető, de mégsem lehet belelátni egyik Win-ből a másikba. Én ugyanúgy próbáltam megcsinálni mint ők, de nálam nem jött így össze a dolog.
Elküldve: 2012. 11. 14. 20:57
Elküldve: 2012. 11. 14. 21:00
Idézet: nmy - Dátum: 2012. 11. 14. 20:42
Pontosan hogyan volt megcsinálva nekik?
Másik: miért kell 2 windows? Miért nem jó 1, ahol az adott user-t tényleg ki tudod zárni...

Súgó
A téma zárva.