HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#7161 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 21. 07:58

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2013. 08. 21. 00:54

Szia, a tápegységet először.

Köszi!
Egy Enermax Liberty 500W tápról van szó, sajna már nem mai gyerek 2007 évi vásárlás...
Kölcsön kérni sajna nem tudok tápot, de még várnék vele hátha valami szoftveres biz-basz lesz a hiba...... :rolleyes2:

Üzenet megtekintéseIdézet: chris77 - Dátum: 2013. 08. 21. 07:14

Én memtest-el kezdenék..

Köszi!
Azon már túl vagyok, több mint 24 órán keresztül ment a memtest86+ hiba nélkül....

Szerkesztette: arsenlupin 2013. 08. 21. 08:03 -kor

Üdv:Arsene

#7162 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 22. 20:15

Szerintem a két lapot e tekintetben nem érdemes összehasonlitani, elvégre teljesen(?) újratelepitetted a rendszert. Inkább az újratelepités körülményeit lehet érdemes szemügyre venni: újraformáztad a vinyót? vagy a régit simán felültelepitetted? Utóbbi esetben akár gubanc is támadhatott. Aztán még driver gond is lehet (alaplapi vagy annak tartozékai - akár hiánya de egy rossz béta alaplapi driver is -> gyártó honlapjáról friss). Bár a jelenség nekem is elektronikai hibára utalna, de nehogymá mindig tápegység meg ram. Az hogy meg csak üres(ebb) járatban jön elő: vindóznak háttér műveletei ilyenkor szeretnek indulni (ellenőrzések, kereső indexelés, frissités letöltés) /vagy a proci magok ki-be kapcsolgatása, órajel szabályzásuk közben szállhat el valami, ami akár tényleg összefügghet magával az alaplappal is.
Remélem nem irtam túl sok hülyeséget.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#7163 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 07:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 22. 21:15

Szerintem a két lapot e tekintetben nem érdemes összehasonlitani, elvégre teljesen(?) újratelepitetted a rendszert. Inkább az újratelepités körülményeit lehet érdemes szemügyre venni: újraformáztad a vinyót? vagy a régit simán felültelepitetted? Utóbbi esetben akár gubanc is támadhatott. Aztán még driver gond is lehet (alaplapi vagy annak tartozékai - akár hiánya de egy rossz béta alaplapi driver is -> gyártó honlapjáról friss). Bár a jelenség nekem is elektronikai hibára utalna, de nehogymá mindig tápegység meg ram. Az hogy meg csak üres(ebb) járatban jön elő: vindóznak háttér műveletei ilyenkor szeretnek indulni (ellenőrzések, kereső indexelés, frissités letöltés) /vagy a proci magok ki-be kapcsolgatása, órajel szabályzásuk közben szállhat el valami, ami akár tényleg összefügghet magával az alaplappal is.
Remélem nem irtam túl sok hülyeséget.

Tiszta telepítés(normál formázással), legfrissebb bios, friss driverek(nem béta). Egyedül a deathadder egerem driverét nem raktam fel.... azt pótolom. Még kipróbálom az alalplapi zajkeltővel, hátha a creatív 64bites drivere szívat.
Azután jöhet a tápcsere... :huh:

Köszi a segítséget!

Szerkesztette: arsenlupin 2013. 08. 23. 07:37 -kor

#7164 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 16:33

A +12V = 10,91V érték okozhat problémát?
Kép

#7165 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 23. 18:13

Hát is-is. Emlékeim szerint az egyik feszültséget egy vagy több gépemen is kissé szabálytalannak (alacsonyabbnak?) figyeltem meg, lehet pont ezt a +12V-ot. Szóval fogjuk rá, hogy jó.
Ha semmi sem segit, szerintem is valahol az energiagazdálkodás körül lehet gond, most elolvasva Grass idejében irottakat. Kell legyen olyan, hogy processzor (magok) teljesitmény szabályozás, terhelés függő üzem. Próbáld meg ezt kikapcsolni (biosban esetleg?). Hogy ez hol van, nem tudom, a win7-et nem ismerem ilyen szinten. Bár ezzel a hiba nem lett elháritva csak felismerve.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#7166 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 24. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2013. 08. 23. 08:35

Tiszta telepítés(normál formázással), legfrissebb bios, friss driverek(nem béta). Egyedül a deathadder egerem driverét nem raktam fel.... azt pótolom. Még kipróbálom az alalplapi zajkeltővel, hátha a creatív 64bites drivere szívat.
Azután jöhet a tápcsere... :huh:

Köszi a segítséget!

Hasonló gondom van nekem is: P5B-E + Q8400 + 4x1GB DDR2 + HD6870-et cseréltem Gigabyte F2A85XM-HD3 + A10-6800K + 2x4GB DDR3-ra, a gép többi része maradt. 500W-os Chieftek (ez is van vagy 3-4 éves), SSD, 3 HDD, ODD, Audigy2.
Akkor hajlamos újraindulni, ha pihenő állapotból elindítok valamit, akár az Aida-t. Átlag naponta egyszer tesz ilyet. Terhelve semmi gond, korábbi konfiggal sosem volt ilyen problémám.
Én az energiagazdálkodásra gyanakszom. Lehet olyan, hogy a táp nem bírja, ha túl alacsony teljesítményt kell leadnia, majd onnan növelni? Most mindenesetre kikapcsoltam a C6 state-et és egy hétig figyelem.

#7167 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 13:56

A fene egye meg, megvan a bűnös! Sajna a GSkill RAM-om egyik tagja adta be az unalmast!
Érdekes, hogy a több mint 24 órás memtest86+ nem hozott hibát, ezért azt gondoltam minden ok!
Mivel már nem volt más ötletem (tápcsere előtt) gondoltam lefuttatom ugyanezt a memtest86+, csak hoszabb ideig.
Majdnem 48 órán keresztül futtatva 12 hibát produkált...

Köszi mindenkinek a segítséget!

#7168 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 17:23

És akkor most stabil? Mármint a semmittevőbb üzemjárat? Azért én nem fogadnék rá, hogy a modul(ok) lennének rosszak és pont attól csinálta, meghogy ez a TPower dzsunka márkájú lappal minden rendben lenne... Ez egy elég hosszadalmas mindent mindennel teszt lenne, a memóriákat másik (jobb) lappal is járatni, illetve majd az új ram moduljaidra is kiváncsi leszek, hogy azzal hogy hegedűl. De aggódásom ne váljon valóra és a másik ramjaiddal működjön gond nélkül. Amúgy kapni még új 775-os deszkát? Vagy ezt valahonnan használtan szerezted csak számodra "új"?

Üzenet megtekintéseIdézet: daemon69 - Dátum: 2013. 08. 24. 10:02

... pihenő állapotból ...

A pihenő álapoton mit értesz? Konkrétan sleep vagy csak amolyan dologtalan be van kapcsolva üzem? (ha sleep módból visszatéréskor van, akkor állitólag az usb beállitás körül van a megoldás)

#7169 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 25. 18:23

És akkor most stabil? Mármint a semmittevőbb üzemjárat? Azért én nem fogadnék rá, hogy a modul(ok) lennének rosszak és pont attól csinálta, meghogy ez a TPower dzsunka márkájú lappal minden rendben lenne... Ez egy elég hosszadalmas mindent mindennel teszt lenne, a memóriákat másik (jobb) lappal is járatni, illetve majd az új ram moduljaidra is kiváncsi leszek, hogy azzal hogy hegedűl. De aggódásom ne váljon valóra és a másik ramjaiddal működjön gond nélkül. Amúgy kapni még új 775-os deszkát? Vagy ezt valahonnan használtan szerezted csak számodra "új"?

Ahogy mondod az idő majd megmutatja.... Remélem nem lesz igazad! :)
775-be már csak micro atx alaplapot lehet venni újonnan.
Ez a "dzsunka" lehet elsülyesztene pár nevesebb hajót.... :)
Különben gariban került az előző gazdájához és csak kipróbálva lett, ezért mondtam, hogy új....

Amúgy kösz a segítséget!

#7170 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 25. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 08. 25. 18:23

A pihenő álapoton mit értesz? Konkrétan sleep vagy csak amolyan dologtalan be van kapcsolva üzem? (ha sleep módból visszatéréskor van, akkor állitólag az usb beállitás körül van a megoldás)

A "dologtalan"-ból visszatérést. :)

#7171 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 02. 12:16

Arra nem tud valaki valami megoldást hogy leállításkor ne malmozzon még a Win?
Kb 1-2 hónapja figyeltem fel arra hogy kikapcsoláskor, miután már hallotam hoyg a winyók is leállnak (legalábbis azt a hangot adják) akkor még áll madjnem 1 percet a leállítás feliratnál de nem dolgozik semmit.

EZ mitől van és hogy lehetne megszabadulni tőle?

#7172 Felhasználó inaktív   russian20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2013. 09. 02. 20:33

Helló!

Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, ha nem előre is bocsi.

Tehát először is a történet, volt 2 GB RAM a gépemben, amit bővítettem 4GB-ra (ennyit bír el maximálisan az alaplapom) és a bővítést követően, gondoltam felrakom a Windows 7 64 bites verzióját, hogy teljesen kitudjam használni a 4 GB RAM-ot.

A gépem a következően néz ki:
Alaplap: MSI G31M3 V2
Processor: Intel Core 2 Dou E7200 2,53 GHz
Memória: Corsair XMS2 4 GB 800 MHz
Videokártya: Gigabyte Nvdia GeForce 9500 GT
Merevlemez: 320 GB

Tapasztalatok, első próbálkozás, több órán keresztül települt a Windows 7 64 bites verziója, nem akartam megszakítani, hátha csak a telepítés ilyen lassú 32 bit után, tudom hülyeség, de mondom hátha. Újratelepülés végeztével a rendszer brutálisan lassú volt, a processorom állandóan 100%-on ment, használhatatlan volt a gép. Visszatelepítettem a Windows 7 32 bites verzióját, mint a villám úgy feltelepült és a rendszer is nagyon gyors. Ezek után minden ismerősömet megkérdeztem, aki valamit is ért a gépekhez, hogy mi lehet a probléma, de nem tudott senki semmit rá mondani, a neten is nézelődtem, de semmi használhatót nem találtam. a BIOS-ba is nézelődtem, hogy hátha valami beállítási probléma, de nem találtam, olyat ami ezt okozta volna, vagy csak én nem tudok róla. Még próbálkoztam, több 64 bites telepítővel, de nagyon lassan töltődik be a telepítés így meg sem várom, hanem félbeszakítom, a telepítők kipróbáltak, tehát az nem lehet a gond, próbáltam usb-ről is, de az sem segített. Végül kipróbáltam a 64 bites Ubuntut, az simán feltelepült és futott a gépen, csak nekem olyan programok szükségesek a munkámhoz, amiket nem szeretnék linuxos alternatívákkal helyettesíteni, így végül ismét a windows 7 32 bites verziója van fent. Annyira nem is fontos úgy mondd, hogy most nekem 64 bites rendszerem legyen, csak már érdekel, hogy mi lehet a probléma. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha tud valaki valami jó választ rá. Előre is köszönöm.

Szerkesztette: russian20 2013. 09. 02. 20:35 -kor

#7173 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 06:44

Üzenet megtekintéseIdézet: russian20 - Dátum: 2013. 09. 02. 21:33

Helló!

Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, ha nem előre is bocsi.

Tehát először is a történet, volt 2 GB RAM a gépemben, amit bővítettem 4GB-ra (ennyit bír el maximálisan az alaplapom) és a bővítést követően, gondoltam felrakom a Windows 7 64 bites verzióját, hogy teljesen kitudjam használni a 4 GB RAM-ot.

A gépem a következően néz ki:
Alaplap: MSI G31M3 V2
Processor: Intel Core 2 Dou E7200 2,53 GHz
Memória: Corsair XMS2 4 GB 800 MHz
Videokártya: Gigabyte Nvdia GeForce 9500 GT
Merevlemez: 320 GB

Tapasztalatok, első próbálkozás, több órán keresztül települt a Windows 7 64 bites verziója, nem akartam megszakítani, hátha csak a telepítés ilyen lassú 32 bit után, tudom hülyeség, de mondom hátha. Újratelepülés végeztével a rendszer brutálisan lassú volt, a processorom állandóan 100%-on ment, használhatatlan volt a gép. Visszatelepítettem a Windows 7 32 bites verzióját, mint a villám úgy feltelepült és a rendszer is nagyon gyors. Ezek után minden ismerősömet megkérdeztem, aki valamit is ért a gépekhez, hogy mi lehet a probléma, de nem tudott senki semmit rá mondani, a neten is nézelődtem, de semmi használhatót nem találtam. a BIOS-ba is nézelődtem, hogy hátha valami beállítási probléma, de nem találtam, olyat ami ezt okozta volna, vagy csak én nem tudok róla. Még próbálkoztam, több 64 bites telepítővel, de nagyon lassan töltődik be a telepítés így meg sem várom, hanem félbeszakítom, a telepítők kipróbáltak, tehát az nem lehet a gond, próbáltam usb-ről is, de az sem segített. Végül kipróbáltam a 64 bites Ubuntut, az simán feltelepült és futott a gépen, csak nekem olyan programok szükségesek a munkámhoz, amiket nem szeretnék linuxos alternatívákkal helyettesíteni, így végül ismét a windows 7 32 bites verziója van fent. Annyira nem is fontos úgy mondd, hogy most nekem 64 bites rendszerem legyen, csak már érdekel, hogy mi lehet a probléma. Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha tud valaki valami jó választ rá. Előre is köszönöm.

BIOS frissítésre tudok gondolni, de vigyázz, számomra nem egyértelmű az alaplapod pontos típusa! (Van G31M3-F V2 és G31M3-L V2 is...)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7174 Felhasználó inaktív   russian20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 09:25

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 09. 03. 07:44

BIOS frissítésre tudok gondolni, de vigyázz, számomra nem egyértelmű az alaplapod pontos típusa! (Van G31M3-F V2 és G31M3-L V2 is...)

G31M3-L V2 az én alaplapom, majd ha haza értem megpróbálom, remélem csak annyi lesz a probléma.

#7175 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: russian20 - Dátum: 2013. 09. 02. 22:33

próbálkoztam, több 64 bites telepítővel

Talán meg kéne próbálni egy normális telepítővel is. ;)
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#7176 Felhasználó inaktív   russian20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2013. 09. 03. 10:54

Talán meg kéne próbálni egy normális telepítővel is. ;)

Mit értesz normális telepítő alatt? Mint írtam kipróbált telepítők voltak, tehát már valakinek fut a gépén a telepítőről telepített rendszer.

#7177 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: russian20 - Dátum: 2013. 09. 02. 20:33

... több órán keresztül települt a Windows 7 64 bites verziója,... Újratelepülés végeztével a rendszer brutálisan lassú volt, a processorom állandóan 100%-on ment

1: A windows mindig is többórán keresztül telepszik, és a "fejlődés" előrehaladtával ez az idő várhatóan csak növekedni fog. A win7/64 pl nekem is vagy egy napig települt. Ezek nem is lennének bajok, csak ne kelljen mindig felhasználót beavatkoztatni, hogy nyomkodjon már meg néhány gombot, OK-t, tovább-ot. Este elindit, reggelre kész lenne. Meg nem csak a település lassabbodik, merthogy lehessen vetetni alá gyorsabb hardvert.
2: A gépben valami nem kompatibilis 64 bittel. Ez lehet valami hardware, vagy annak drivere. Minden 64 bites drivert felraktál neki? Legfőképp az alaplapi cuccokét, illetve azok legfrisebb változatait, cd-n még lehetnek afféle béta jellegű maradványok. Aztán érdekes lehetne kideríteni milyen műveletet kotor a proci 100%-on. [ctrl]-[alt]-[del] és feladatkezelő, futó processek (vagy valamelyik fülön ami van). -Legalábbis én ilyesmire tudok gondolni.

#7178 Felhasználó inaktív   russian20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 09. 03. 13:02

1: A windows mindig is többórán keresztül telepszik, és a "fejlődés" előrehaladtával ez az idő várhatóan csak növekedni fog. A win7/64 pl nekem is vagy egy napig települt. Ezek nem is lennének bajok, csak ne kelljen mindig felhasználót beavatkoztatni, hogy nyomkodjon már meg néhány gombot, OK-t, tovább-ot. Este elindit, reggelre kész lenne. Meg nem csak a település lassabbodik, merthogy lehessen vetetni alá gyorsabb hardvert.
2: A gépben valami nem kompatibilis 64 bittel. Ez lehet valami hardware, vagy annak drivere. Minden 64 bites drivert felraktál neki? Legfőképp az alaplapi cuccokét, illetve azok legfrisebb változatait, cd-n még lehetnek afféle béta jellegű maradványok. Aztán érdekes lehetne kideríteni milyen műveletet kotor a proci 100%-on. [ctrl]-[alt]-[del] és feladatkezelő, futó processek (vagy valamelyik fülön ami van). -Legalábbis én ilyesmire tudok gondolni.

Az elsőt kizártnak tartom, mivel a 32 bites még most is ugyan olyan gyorsan települ mint eddig, tehát már maga a telepítésnél nem stimmel valami, a 2. sajna nem tudom most így mivel, ahhoz fel kellene szenvedni a 64 bitest, de remélhetőleg a BIOS frissítés utána megoldódik a probléma.

#7179 Felhasználó inaktív   russian20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 03. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 09. 03. 07:44

A BIOS frissítés segített. Miután befrissítettem a BIOS-t egyből települt a 64 bit gyorsan és a rendszer is nagyon gyors. Köszi.

#7180 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 09. 03. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 09. 03. 13:02

1: A windows mindig is többórán keresztül telepszik

Te nem tudom, hogy miként csinálod, de nekem a W7 tegnap DVD-ről volt úgy 25 perc, pendrive-ról 10-15. Az XP is hasonló volt, miután felböktem pendrive-ra.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • 361
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.