Windows 7
Elküldve: 2013. 09. 15. 17:02
Azt jelenti, hogy elkezdi a konvertálást, dolgozik 3 percig, majd kiírja, hogy kész. A 3 perc alatt a folyamatjelző (bitkolbász) 0%-on marad mindvégig, és a készített avi-fájl egy 2 másodperces filmet jelent.
Handbrake, Virtualdub, Xilisoft video converter - ezeket ki fogom próbálni.
Köszi Chabi!
Elküldve: 2013. 09. 15. 21:15
Idézet: Harry - Dátum: 2013. 09. 15. 18:02
Azt jelenti, hogy elkezdi a konvertálást, dolgozik 3 percig, majd kiírja, hogy kész. A 3 perc alatt a folyamatjelző (bitkolbász) 0%-on marad mindvégig, és a készített avi-fájl egy 2 másodperces filmet jelent.
Handbrake, Virtualdub, Xilisoft video converter - ezeket ki fogom próbálni.
Köszi Chabi!
OJOsoft Total Video Converter
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2013. 09. 16. 13:16
Idézet: didyman - Dátum: 2013. 09. 14. 08:23
köszi.
kimaradt: hw csere után friss telepítést csinálnék.
amúgy vmi olyasmi rémlik, h pl alaplap csere és win7 újra install útán már nem jó a reg.kód és így telefonon kell újraengedélyeztetni. de lehet, h rosszul rémlik.
A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]
Elküldve: 2013. 09. 19. 11:40
Idézet: gene - Dátum: 2013. 09. 16. 14:16
kimaradt: hw csere után friss telepítést csinálnék.
amúgy vmi olyasmi rémlik, h pl alaplap csere és win7 újra install útán már nem jó a reg.kód és így telefonon kell újraengedélyeztetni. de lehet, h rosszul rémlik.
Jól rémlik, telefon és újra aktiválás.....
Elküldve: 2013. 09. 22. 15:02
Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2013. 07. 13. 07:42
Idézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 13. 09:44
Idézet: DGabor - Dátum: 2013. 07. 13. 12:09
Másik topicból idézve. Én egy 9 gigás ata vinyóra küldtem föl, 6 gigát foglalt el. Alap telepítés Win7 ultimátum 64 bittel. Azért egy 4.5 gigás dvdről nehogymá felpumpáljon 35 gigát.
Memóriából meg 512-re is települ. 256 megánál még eléggé a telepítés elején (talán kékkel) hal, még véletlenül se a memóriára utaló hibaüzenettel. Ki lehetne próbálni a 256-512 közötti lépcsőket is 256+64, 256+128 megás modul felosztással.
De mindennek annyira nincs már jelentősége.
Elküldve: 2013. 09. 29. 13:50
Idézet: VKP - Dátum: 2013. 09. 11. 22:01
Van több megoldás is, van ami egyszerű, viszon fizetős program kell hozzá, cserébe színes-szagos-logos-sorozatos,stb.
Ingyen megoldásnál neked kell kézzel összelegózni a configot, szopni kell vele, stb.
Hali!
Sajnos ismét itt..

Előjött újra a probléma, amitől azt hittem sikerült végleg megszabadulnom..
Megint nem látom a két csatorna (tv2 és az rtl-klub) címsávját és ezáltal újra eltűnt a sorozat felvétele opció a választható lehetőségek közül..
Tudnál akkor nekem segíteni ebben a saját műsorújság készítésben a WMC alá?
DVB-T ről van amúgy szó és az alap, szabadon foghatóakat nézném vele.
Csatoltam egy képet a jelenlegi állapotról.
Csatolt fájl:
-
szopas.jpg (142,61K)
Letöltések:: 23
Szerkesztette: chris77 2013. 09. 29. 13:55 -kor
Elküldve: 2013. 09. 29. 22:49
tvxb-re van szükséged, innen letöltöd, kicsomagolod.
https://www.dropbox....xb_programs.zip
tvxb.exe-t futtatod.
Ha lefut, akkor létrehoz egy .mxf file-t (configban tudod állítani, hogy hova) ezt a file-t kell betöltened a %windir%\ehome\loadmxf -i tvxb.mxf paranccsal.
Ezután media center, settings, tv, guide, edit channels, csatorna kiválaszt, edit listings, megkeresed amit csináltál és kiválasztod.
Nagyjából ennyi.
Ja, meg a tvxb-t, meg a loadmxf-et érdemes berakni naponta lefutni.
Szerkesztette: VKP 2013. 09. 29. 22:57 -kor
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2013. 09. 30. 06:12
Idézet: VKP - Dátum: 2013. 09. 29. 23:49
tvxb-re van szükséged, innen letöltöd, kicsomagolod.
https://www.dropbox....xb_programs.zip
tvxb.exe-t futtatod.
Ha lefut, akkor létrehoz egy .mxf file-t (configban tudod állítani, hogy hova) ezt a file-t kell betöltened a %windir%\ehome\loadmxf -i tvxb.mxf paranccsal.
Ezután media center, settings, tv, guide, edit channels, csatorna kiválaszt, edit listings, megkeresed amit csináltál és kiválasztod.
Nagyjából ennyi.
Ja, meg a tvxb-t, meg a loadmxf-et érdemes berakni naponta lefutni.
Köszönöm szépen!

Mihelyst hazaérek ki is próbálom...
Elküldve: 2013. 11. 03. 23:15
Csakhogy!
Felhasználói adatok. Documents&settings. Vinyó ugye hiába rak másik rendszer alá, hozzáférés megtagadva. Még szép, elvégre ettől biztonságos az ntfs, nehogy más felhaszn turkálhasson a személyes adatokban. Mostmár meg senki sem. Minden napos probléma. Biztos volt/van rá egyszerű megoldás, mi is az?
Elküldve: 2013. 11. 04. 07:58
Idézet: Samuraj - Dátum: 2013. 11. 04. 00:15
Csakhogy!
Felhasználói adatok. Documents&settings. Vinyó ugye hiába rak másik rendszer alá, hozzáférés megtagadva. Még szép, elvégre ettől biztonságos az ntfs, nehogy más felhaszn turkálhasson a személyes adatokban. Mostmár meg senki sem. Minden napos probléma. Biztos volt/van rá egyszerű megoldás, mi is az?
Ha nem volt titkosítva, akkor saját tulajdonba vétel és eléred.
Ha titkosítva volt, akkor elmentett kulccsal helyreállítás.
Ha titkosítva volt és nincs kulcsmentés, akkor nem nagyon van megoldás.
Elküldve: 2013. 11. 04. 12:29
Elküldve: 2013. 11. 12. 19:36
Kérdésem lenne, ami pedig így szól:
Win 7, PDualCore 2.6, 1 giga ram(ez a tippem, de ez butaságnak tűnik), gigantikus szerverből kibugázott atomerőmű táp gyanánt.
Telepítettem ezt a Microsoft csodát, megy 20 percet kb. a gép, majd egy szó nélkül leáll. Újraindítom, s megy, majd megint leáll. Valamiféle segítséget, tanácsot várnék tőletek, eddig ez a probléma nem jelentkezett XP alatt.
Ha nem sikerül, meghívok mindenkit, körbeálljuk a vasat, lelocsoljuk benzinnel és begyújtjuk, majd sörözünk egy kellemeset a tűz körül, ígérem!
Elküldve: 2013. 11. 12. 21:57
Elküldve: 2013. 11. 12. 22:54
Elküldve: 2013. 11. 13. 07:01
Idézet: Fasirtone - Dátum: 2013. 11. 12. 19:36
Win 7, PDualCore 2.6, 1 giga ram(ez a tippem, de ez butaságnak tűnik), gigantikus szerverből kibugázott atomerőmű táp gyanánt.
Telepítettem ezt a Microsoft csodát, megy 20 percet kb. a gép, majd egy szó nélkül leáll. Újraindítom, s megy, majd megint leáll. Valamiféle segítséget, tanácsot várnék tőletek, eddig ez a probléma nem jelentkezett XP alatt.
Ha nem sikerül, meghívok mindenkit, körbeálljuk a vasat, lelocsoljuk benzinnel és begyújtjuk, majd sörözünk egy kellemeset a tűz körül, ígérem!
Használod is abban a 20 percben, vagy csak áll?!
Mert akkor az energiagazdálkodás van szigorúra belőve..

Elküldve: 2013. 11. 13. 13:08
Idézet: Fasirtone - Dátum: 2013. 11. 12. 19:36
Hogyan áll le? Mintha áramszünet lenne, úgy vágja le magát, vagy ír ki valamit? Nekem ez a szerverből kukázott erőműves táp már így hallomásra gyanús, milyen tápról, milyen prociról, milyen lapról van szó? AIDA64 megmondja a paramétereket. Alaplapi chipset drivere fent van?
Elküldve: 2013. 11. 13. 14:00
Idézet: Raynes - Dátum: 2013. 11. 13. 13:08
Gigantikus szervertápról annyit, hogy van egy vasam, amiben van egy dual táp, a benne lévő 9 vinyót elviszi, raktam bele még 4-et, azokkal már nem boldogult.
A köcsög

Elküldve: 2013. 11. 13. 14:07
Idézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 13. 14:00
A köcsög

Nem is azt vitatom, hogy a táp feltétlenül a szar, vagy ne bírná el a cuccost, de lehet valami spéci csatlakozós valami, a fele nincs rádugva, aztán lekapcsol a lap egy terhelési szinten túl. Az egész esetleírásban a szervertáp a leggyanúsabb tényező, és a 20 perc körüli lekapcsolás is stimmel átlagos Pentium Dual Core-os terhelés mellett. Nyilván, ennyi infóból biztosra nem lehet menni, de ennél jobb tipp nem lesz, míg nincsenek pontos konfigadatok.
Elküldve: 2013. 11. 27. 22:27
Idézet: MisterY - Dátum: 2013. 11. 04. 07:58
Ezzel meg az történt...
Előbb a történet kicsit érthetőbben: korábbi Win xp C:\Documents and settings mappáját szeretném elérni, másolni másik op rendszer(ek) alól. A régi rendszer vagy megdöglött (jelen esetben) vagy a hardware halt ki alóla, végülis mindegy, szeretnék a régi adataimhoz hozzáférni, meg a programok beállításait, könyvjelzőit is átmenteni, amik az application datában vannak. Persze ilyen úton nyílván más adataihoz is hozzá lehetne férni. Valamely esetben Doc&Set-be még be is enged, de pl \KisPista user mappájába már nem.
Tehát adott ez a vinyó. Berakom másik gépbe pl másodlagos vinyónak, mint adat. Indul e gép rendszere, a menteni kívánt vinyóból lesz pl D: . Tehát D:\Documents&settings. A mutatványt most épp elsőre a Win7-el próbáltam ki, bár az ösztönöm súgta, ne tegyem. Hallgatnom kellett volna rá. Ennél mappákként és állományonként is lehet kezelni a biztonsági beállításokat (win xp-ben csak meghajtónként volt ilyen menüpont). Klikk a doc&set security-re, almenü-almenü ott volt olyan, hogy owner vagyis tulajdonos (nekem angol a windoz), oszt tulajdonos váltás lehetett pl Administrators(Samuraj) és Samuraj(user)*. Utóbbira lett kapcsolva, lefutott, végrehajtotta. Mostmár be tudok lépni tehát a D:\documents&settings-be. Erre mi van ott? Hát sajátmagam, ide tükrözte a C:-ről. A C:-n levő doc&set-ből viszont kitiltott. Mi a #&@?? helyet cserélt a kettő? Vagy ez megint valami virtuális átcímzés dolog? Na oszt próbáltam visszarakni a C:-re ugyanúgy tulajdonba vétellel, az meg valamiért nem ment. Mi van, ha kiveszem a vinyót? nem lesz a sajátgépemnek doc&setje mert a D:-n maradt? De asszem visszakerült C:-re (bár ki kéne próbálni azért megint). Ezután beraktam a mentendő vinyót egy winXp rendszer alá szintén D:-nek, nyílván elsőre doc&set-be nem enged be, de a kérdés, hogy akkor ez most melyik doc&set: a régi mentendő vagy a win7 tükre? Tulajdonos váltást csak a komplett D:-re lehetett indítani, de az végigpörgetett minden almappát és fájlt. Klikk a D:\doc&set-re, és kiír valami olyasmit, hogy a mappa olyan helyre mutat ami nem létezik. Ebből az következik, hogy a win7 ide tükrözte magát. Továbbá a régi adatok elvesztek. Köszönjük winfosadék7.
*Tulajdonos váltásnál további érdekes kellemetlenség, hogy ha Administratorra váltok, akkor kiakad, eltűnnek a hozzáférési lehetőségek is. Pedig reflexesen ezt jelölné meg az ember, hiszen ez magasabbrendű, mint közönséges user, biztosabban lehetne hozzáférni mindenhez. Ehelyett user-t kell választani. Nálam legalábbis. Az én win7-emben, ami nekem így működik.