HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6441 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 03. 12:22

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2011. 07. 03. 02:28

Kicsit OFF lesz a kérdésem, de még itt van a legjobb helyen: Hol nézhetek utána (lehetőleg magyar nyelven), hogy mit tud a Protogon file rendszer egy NTFS-hez képest?

Google -> protogon vs ntfs? :think:
Ad magyar találatokat is, de kb mindenhol ugyanazt írják, azaz semmi konkrétat nem tudni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6442 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 13:52

A Vistának milyen hátránya van a W7-tel szemben? Hw, sw, ami megy W7-en, de nem Vistán?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6443 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 03. 14:05

Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 03. 14:52

A Vistának milyen hátránya van a W7-tel szemben? Hw, sw, ami megy W7-en, de nem Vistán?

Vistától amúgy is menekülj, az egy elbaszott dolog lett.
Make love not Wor.

#6444 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 14:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2011. 07. 03. 15:05

Vistától amúgy is menekülj, az egy elbaszott dolog lett.

Hát ez a W7 is elég elcseszett lett. Csak a 64bit miatt használom az egyik itthoni gépen. Ezért gondoltam a Vistára. 64bites XP szopás, meg aztán a DX11 support is kell, esetleg, ha később SSD lesz, akkor a TRIM.

Főleg az asztal és ikonkezelés nagyon gáz a W7 esetében. Annyira elbaszták, hogy párját ritkítja.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6445 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 14:31

Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 07. 03. 15:15

Főleg az asztal és ikonkezelés nagyon gáz a W7 esetében. Annyira elbaszták, hogy párját ritkítja.

Már a Vista is ilyen. Raádásul majd megszokod, én is éppen most toltam fela 9es Explorert, de elsőre szintén csak anyáztam.
Make love not Wor.

#6446 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 22:42

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 06. 27. 23:12

Üdv!
Nem teljesen win7 téma, de talán tudtok segíteni.
Arról van szó, hogy nem érzékeli a win, hogy idleben van, és így nem indul el a képernyőkímélő, monitor sem kapcsol ki.
Előfordul win7x64 és winxpprosp3x32 alatt is. Hardver nem változott. Tehát sokáig működött jól aztán egyszer csak valami miatt elkezdett szórakozni. Próbáltam friss winnel, aztán egyenként pakolgattam fel a dolgokat, de nem sikerült kiszűrni mi okozza.
Ami furcsa, hogy restart után mindig működik tökéletesen. Kivétel nélkül. Gondoltam azt is, hogy valamelyik media lejatszo, vagy jaték kavar be, de volt olyan, hogy jaték és filmnezes utan is működött, de olyan is, hogy nem. Azota volt egy nvidia->amd vga csere is, a helyzet változatlan. Aminek még köze lehet hozzá, és szintén nem jövök rá mi okozza, hogy az egér néha nem működik induláskor. Kell neki 1-2 perc mire "aktiválódik" (ez a hiba is win független.) Találkozott már valaki ilyesmivel?

Kicsit még mindig off, de:
az létezik, hogy úgy döglik meg egy usb port, hogy az usb-s logitech g15 bill. simán megy rajta gond nélkül, de a Razer DeathAdder egér a fenti tüneteket(közben még az is jött hozzá, hogy random kikapcsol az egér.) produkálja? Most átdugtam egy 3. portba, és kb egy napja tökéletes, megy a képernyőkímélő ahogy kell, rögtön van egér boot után és ki se kapcsol. 1000hz beállítás esetleg okozhatta?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#6447 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 04. 07:15

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 07. 03. 23:42

Kicsit még mindig off, de:
az létezik, hogy úgy döglik meg egy usb port, hogy az usb-s logitech g15 bill. simán megy rajta gond nélkül, de a Razer DeathAdder egér a fenti tüneteket(közben még az is jött hozzá, hogy random kikapcsol az egér.) produkálja? Most átdugtam egy 3. portba, és kb egy napja tökéletes, megy a képernyőkímélő ahogy kell, rögtön van egér boot után és ki se kapcsol. 1000hz beállítás esetleg okozhatta?

Netán senki nem döglött meg… csak a port - szabványosan - képtelen az egér megnövekedett áramfelvételi igényét kielégíteni?

Nem véletlen, hogy a vezeték nélküli változatok ilyen beállítással pár óra alatt leszívják az elemeket.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6448 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 14:57

Kedves Winguruk!

Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában:
A mellékelt képen látható, hogy nem tudok programot a tálcára rögzíteni. Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani?
Csatolt fájl  talcasucks.png (29,04K)
Letöltések:: 39
Volt már ilyen probléma legális win7nél is, valamint ugyanezen a gépen most egy ultimate win7 van, de ezzel sem megy. Egy ideig működik a telepítés után aztán egyik napról a másikra csak feloldani tudom a már rögzített programokat.

A másik probléma ugyanezekkel a telepítésekkel, hogy a kezelés ( Számítógép jobbklikk - Kezelés ) nem nyílik meg a következő hibaüzenetre hivatkozva:
Csatolt fájl  kezelessucks.png (21,35K)
Letöltések:: 38

Mielőbbi segítséget köszönöm.

#6449 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 17:06

Idézet: dnyl - Dátum: 2011. 07. 05. 15:57

...aztán egyik napról a másikra csak feloldani tudom a már rögzített programokat.
...

Mert feltelepítesz valamit, ami agyonvágja a rendszert. Takarító-tuningoló csodaprogramot nem teszel fel rá véletlenül?

Ezt, és a másik problémádat is megpróbálhatod orvosolni egy emelt jogosultságú cmd-ablakba beírt sfc /scannow paranccsal.
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6450 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 00:58

Idézet: Anorex - Dátum: 2011. 07. 07. 23:08

Hát ha még csak az lenne, de ott van még ezer és egy dolog ami miatt nekem megváltás volt az XP-re visszaváltani.

Azt kihagytad, hogy az orosz krekkelt verziósra, ami legalább trójaimentes. Légy már kicsit precízebb.
Make love not Wor.

#6451 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 07:32

Idézet: NoP - Dátum: 2011. 07. 07. 18:06

Mert feltelepítesz valamit, ami agyonvágja a rendszert. Takarító-tuningoló csodaprogramot nem teszel fel rá véletlenül?

Ezt, és a másik problémádat is megpróbálhatod orvosolni egy emelt jogosultságú cmd-ablakba beírt sfc /scannow paranccsal.

Nincsen semmi ilyen jellegű program feltelepítve. Teljesen alap programok vannak felrakva (TC, Thunderbird, Mozilla, Filezilla, Avira ).

SFC-t most futtatom. Köszi a tippet.

#6452 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:08

Helloka van egy olyan problémám hogy a win7 ultimate az ASUS U3100_plus/T/RC/NSW típusú DVB-T -s usb -s digitális tv tunert usb-s billentyűnek ismeri fel és akármit teszek mindíg azt írjaki hogy nincs csatorna.
Probáltam a saját antennájával akkor szoba antennákkal vagy 4 félével az 1800 ft-stől a 11000 ft s ig mindennel akkor jaggi antennával is azzal sem jött kép sem hang kérlek segítsetek.
Az antennák jók mert a hybrid lcd tv vel jön minden rajtuk .
A gép konfigja Asus P5QPL lap core 2 3.0 gz-s proci 3.2 tb hdd táp 880-as Zalman.
Segítsetek milehet a gond.
Az öszes usb portot kiprobáltam a következőlépés az lessz hogy a falhoz vágom ezt a szart,és buktam 12ezer ft-t a legújabb driver van rajta fent a gépen.
A pinacle pctv 110I meg vígan el megy rajta.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#6453 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 13:59

Érdekes dologba futottam a tesómmal.
Fel akartuk rakni a gépére a w7 home pr. 32bit-es változatát. Hdd-n a particiókat töröltük, majd a telepítővel létrehoztuk a megfelelő particiót (45GB). minden látszólag normálisan lefut, a megfelelő helyen újraindul. de mikor belépne a win-be egy ablak fogadja a következő szöveggel: A számítógép váratlanul újraindult, vagy váratlanul hibát észlelt. A windows telepítéséhez az ok gombra kattintva indítsa újra a gépet és indítsa újra a telepítést. ezután újraindul a gép és ugyanez ismétlődik.

a konfig: asus m2n-e, amd x2 5000+, 2x1GB+2x512MB memória, ati 4760, samsung 320GB.

a gépre az xp gond nélkül felmegy. valami ötlet, h sikerüljön feltenni a w7-et?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#6454 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 24. 17:47

Idézet: gene - Dátum: 2011. 07. 24. 14:59

...
a gépre az xp gond nélkül felmegy. valami ötlet, h sikerüljön feltenni a w7-et?

BIOS friss? Tuning van? Memória rendben?
i5 750 - 8GB - GTX 560Ti 2GB/GDDR5 OC - Vertex3 120GB - ST 1TB, 250GB - PX880SA - SB Zx - Cordless Desktop LX710 - 7 x64 Pro - 47" LCD

#6455 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 17:27

Sziasztok!

Lehet rossz helyen kérdezem, de Win 7 alatt hogyan tudok olyat csinálni(ha lehet), hogy letiltom bizonyos weboldalak megtekintését?

Köszönöm: Rob

#6456 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 10:18

Idézet: horatio65 - Dátum: 2011. 08. 12. 18:27

Sziasztok!

Lehet rossz helyen kérdezem, de Win 7 alatt hogyan tudok olyat csinálni(ha lehet), hogy letiltom bizonyos weboldalak megtekintését?

Köszönöm: Rob

Vagy használod a Vezérlőpult Szülői felügyelet alkalmazását, vagy kézzel átszerkeszted a %systemroot%\system32\drivers\etc\hosts fájlt úgy, hogy az elérhetetlenné tenni kívánt oldalakat felviszed mondjuk 127.0.0.1-es IP-vel.

#6457 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 21:38

Felebarátaim az Úrban!
A Win7 (64 bites Home Premium) a gépemen úgy döntött egyik napról a másikra, hogy ő biza nem fog rendszervisszaállítási pontokat ezentúl létrehozni, hanem 0x81000101 hibakódot írkál az eseménynaplóba helyette hosszas tökörészés után. Én, mint Istenfélő adóalany szorgalmasan kutakodtam a Google bugyraiban - eredménytelenül. A Volume Shadow Copy service szépen futkorászik magának (mi több, automatikusan indul a Windows-zal); kikapcsoltam a gaz rendszervisszaállítást, letöröltem az eddig létrehozott pontokat a Disk Cleanuppal, újraindítottam a gépet, toltam egy sfc /scannow-t, hamut szórtam a fejemre, majd újra bekapcsolva a rendszervisszaállítást ugyanez a hibakód fogad. Mi egyebet tehetnék még a gutaütésen kívül a probléma megoldása érdekében?

Szerkesztette: SityiSXT 2011. 08. 17. 21:39 -kor

#6458 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 12:24

Idézet: SityiSXT - Dátum: 2011. 08. 17. 22:38

Felebarátaim az Úrban!
A Win7 (64 bites Home Premium) a gépemen úgy döntött egyik napról a másikra, hogy ő biza nem fog rendszervisszaállítási pontokat ezentúl létrehozni, hanem 0x81000101 hibakódot írkál az eseménynaplóba helyette hosszas tökörészés után. Én, mint Istenfélő adóalany szorgalmasan kutakodtam a Google bugyraiban - eredménytelenül. A Volume Shadow Copy service szépen futkorászik magának (mi több, automatikusan indul a Windows-zal); kikapcsoltam a gaz rendszervisszaállítást, letöröltem az eddig létrehozott pontokat a Disk Cleanuppal, újraindítottam a gépet, toltam egy sfc /scannow-t, hamut szórtam a fejemre, majd újra bekapcsolva a rendszervisszaállítást ugyanez a hibakód fogad. Mi egyebet tehetnék még a gutaütésen kívül a probléma megoldása érdekében?

Nagyjából mindenhol ugyanazokat a megoldási lépéseket találom én is, mint amiket te. Viszont a vírus/kémprogram/stb. védelmet mivel oldod meg? Symantec termékekről olvastam (pl itt: Symantec Support), hogy az önvédelmi mechanizmusuk keresztbe tesz a Microsoft Backup-nak, és a Rendszervisszaállításnak is...

szerk.: nézz be az eseménynaplóba is, VSS forrásból származó üzenetek után kutatva.

Szerkesztette: NoP 2011. 08. 18. 12:44 -kor

#6459 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 13:55

NIS 2011 van fenn a gépen, de kb. fél éve előjött ugyanez Agnitum OSS-szel is. Akkor más okok miatt, de újraraktam a gépet. Most viszont nagyon nem szeretném. Ha hazaértem, teszek egy kísérletet kikapcsolt NIS-szel is, bár emlékezetem szerint az előző esetnél hiába pakoltam vissza a MSE+beépített tűzfal kombót, nem akart megjavulni. Valamint az is zavaros (mint a józsefvárosi hajléktalan szeme a negyedik feles után), hogy eddig miért nem volt vele gondom....
Az eseménynapló meg csupán a hibakódot írja, mást nem találtam. Az meg ha jól értelmezem, annyit jelent, hogy a VSS service timeoutol egy egészségtelent.

Szerkesztette: SityiSXT 2011. 08. 18. 13:56 -kor

#6460 Felhasználó inaktív   NoP 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 15:46

Idézet: SityiSXT - Dátum: 2011. 08. 18. 14:55

NIS 2011 van fenn a gépen, de kb. fél éve előjött ugyanez Agnitum OSS-szel is. Akkor más okok miatt, de újraraktam a gépet. Most viszont nagyon nem szeretném. Ha hazaértem, teszek egy kísérletet kikapcsolt NIS-szel is, bár emlékezetem szerint az előző esetnél hiába pakoltam vissza a MSE+beépített tűzfal kombót, nem akart megjavulni. Valamint az is zavaros (mint a józsefvárosi hajléktalan szeme a negyedik feles után), hogy eddig miért nem volt vele gondom....
Az eseménynapló meg csupán a hibakódot írja, mást nem találtam. Az meg ha jól értelmezem, annyit jelent, hogy a VSS service timeoutol egy egészségtelent.

Ne (csak) magát a védelmet, hanem a NIS önvédelmét iktasd ki! Lásd az előző hozzászólásomban található linket.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 321
  • 322
  • 323
  • 324
  • 325
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.