HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 17:09

b) ezt a nem kell ra vigyaznit nem ertem. pont ugyanannyira kell vigyazni mindkettore..

nem kell rá vigyázni - ha elveszted, ellopják, stb, nem nagy kaland, veszel egy másikat azt kész.

#1202 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:29

Idézet: cyberde - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 19:20

Úgy toporogsz itt, mint tojógalamb a fészkén!  :D

Ennek az Acernak meg jó beteg helyen van a kattintója, de gépelni lehet rajt rendesen. Valami baja mindnek van, de sebaj, veszek még párat, aztán időnként beböfögjük, hogy ki kivel meg merre.

Bogdan nevét meg központilag átszavaztatjuk, mátl lészen a neved VitaMan, oszt kész.
Make love not Wor.

#1203 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:37

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 18:09

a) tovabb birja?
b) ezt a nem kell ra vigyaznit nem ertem. pont ugyanannyira kell vigyazni mindkettore..
c) akkor ne nagyon jelentkezz, mert en kifejezetten a brutto 150e-et kerdeztem! ;)

Igen:
- a ledes háttérvilágítás jelentősen kevesebbet fogyaszt
- nincs hdd, ismét jelentős energia megtakarírtás

Vigyázás:
- nincs mozgó alkatrészes hdd benne
- eleve a cucc csak 150e és nem 300e, így kevésbé sajnálom bevágni a táskába lomok közé

Ár:  az eee701 is 100e vel kezdte, nincs fél éve, hogy megjelent. mára már 45e

#1204 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 19:04

De holnap mondjuk többet tudnék mutatni, van amit nem találok, meg kolléga bezárta az irodába:

a jobb rózsa a legszebb  :D

#1205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 19:37

Ár:  az eee701 is 100e vel kezdte, nincs fél éve, hogy megjelent. mára már 45e

Mondjuk 1 éve jelent meg odakint, 400-500 USD/AUD környékén. Asszem nekünk január óta van, de valamikor (vissza kellene olvasni) már lassan 1 éve Romániából mintha vettek volna így 100 körül.
Make love not Wor.

#1206 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 19:38

a jobb rózsa a legszebb  :D

Az pink :-) Aszonta a töki kereskedő akitől lőttem, hogy csak pink meg rózsaszín van a bótban. De legalább volt választási lehetőségem, így pinket kértem jól :-)
Make love not Wor.

#1207 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:48

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 18:06

abba ne legyel olyan biztos, hogy az az ssd gyorsabb, mint egy hdd!!
(az ssd topicban nemreg linkeltek egy nagy tesztet, ajanlom az elolvasasat..)

az a bajom nemhogy az 1.8 de a 2.5es hdd-kkel is hogy 15-20ms a seek time. Ssd-nek meg ugye... Inkább olvasson azonos vagy kicsit lassabb sebességen, mert az idő nagyrészében nem 1 gigás rar-t fogsz másolni hanem pl. a firefox írja a cache-t a rengeteg kis file-lal,miközben még x dologot csinálok/fut mellette. stb.
A nagy olvasási sebesség meg szart se ér ha több dolog fut, és a fej csak 1 helyen olvas, futass hd tune-t úgy hogy akár csak egy winamp fut és néha megrángatja a fejet, és hol van ez egy átlag felhasználáshoz.

Siralmas példa: Hd tune, dell d620 2007-es évjáratú 60gigás samu sata, random seek time 22ms :D  :omg:  És ez seek, nem lesz arányosan 2x gyorsabb mert nagyobb az adatsűrűség.
Meg a Jahno által is írt dobálhatóság nagy előny, ibm-eimben hiába van védve a vinyó, ha kis is dobja azzal együtt a fejet, aztán várhatsz míg újra bekapcsol...

"VitaMan" ezen nevettem :)

#1208 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 18:52

Xbit-ék notivinyó tesztje....

#1209 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 20:48

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 18:48

"VitaMan"   ezen nevettem :)

Bárcsak vicc lenne hogy felelőtlenül nevethess...  :cool:

#1210 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:24

Idézet: Scae [Edgar

,2008. okt. 8., szerda - 19:48] az a bajom nemhogy az 1.8 de a 2.5es hdd-kkel is hogy 15-20ms a seek time. Ssd-nek meg ugye...

az ssd-nek meg ugye... ugye esetenkent a 10x-ese, netan az 50x-ese! (nem eliras!!) az 1 sec-os latency hogy tetszik? (nem mikoro, nem mili, egy teljes masodperc!)
szoval az nem zavar? ;)

(irtam, hogy mit kene megnezni, miert kezdesz vitaba anelkul, hogy tudnad, hogy mivel vitazol?)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 08. 22:25 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1211 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:34

- eleve a cucc csak 150e és nem 300e, így kevésbé sajnálom bevágni a táskába lomok közé

Idézet: cyberde

hogy hiba volt megvenni, hiszen 3x-4x ennyi pénzért

Idézet: RiCS

nem kell rá vigyázni - ha elveszted, ellopják, stb, nem nagy kaland, veszel egy másikat azt kész.

oszinten, ilyen nehezen megy a szovegertelmezes??? igy, kollektive?
en a (bejelentes szerint) 150e Ft-os csucs net bookot es a 150e Ft-os (kaphato) subnote-ot kertem, hogy hasonlitsatok ossze! ami nem 2x, se nem 3x dragabb, es pont ugyanannyira "veszek egy masikat" ha elromlik, illetve nem, hiszen ez azert mar nem keves penz.

szoval lehet ram kigyot beket kiabalni, de ez azert.... kisse figyelmesebben, ha kerhetnem!
(es nem, a kerdesem nem a mar megvett, feleennyibe kerulo netbookokra vonatkozik, meg egyszer mondom.)
a forum ma:

#1212 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:40

Igen:
- a ledes háttérvilágítás jelentősen kevesebbet fogyaszt
- nincs hdd, ismét jelentős energia megtakarírtás
igen, ez igeretesen hangzik. tenyleg! sot, a processzor is joval energiatakarekosabb, azt se felejtsuk el. (persze melle kell tenni az akku kapacitasat is, a ketto egyuttesen adja meg ugye a hasznalati idot.)

de attol, hogy jol hangzik, meg nem lesz feltetlenul ugye igaz. (az is lehet, meg nem is.) tehat a kerdesem az, hogy valoban jelentos mertekben tovabb birja-e. (persze ez a "jelentos mertekben" egy fura kifejezes, tudom, de plusz 15 percert azert nem fogunk gondolom hajlongani..)

Idézet: Jahno

Biztos érdekel a dolog..?
hatarozottan! szeretnem tudni, hogy a also kategorias subnote-okhoz kepest mennyi ideig birjak ezek, es kifejezetten az uj csucs netbook.
a forum ma:

#1213 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:24

az ssd-nek meg ugye... ugye esetenkent a 10x-ese, netan az 50x-ese! (nem eliras!!) az 1 sec-os latency hogy tetszik? (nem mikoro, nem mili, egy teljes masodperc!)
szoval az nem zavar? ;)

(irtam, hogy mit kene megnezni, miert kezdesz vitaba anelkul, hogy tudnad, hogy mivel vitazol?)

:omg:  hallod, van ott x link, jópár tesztet még a cikkek megjelenésének idején olvastam, anand napi vendég nálam. Ez az 1s-t nemtom melyikben láttad, de vagy szemüveg kéne, vagy szar a cikk vagy x idő alatti teljes seekek összegéről beszélhet, vagy kamu az egész.
Ha komolyan gondolod hogy egy full elektronika 1s-t keres vmi szegény adatot... :D úgy látszik hiába valóak voltak az évek. Kellemes hdd-zést 2020-ig.

#1214 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 22:50

hat akkor nem olvasod figyelmesen az anand-ot.. ;)
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel...doc.aspx?i=3403

(mellesleg hatrebb az agarakkal! eloszor kerdezz, majd azutan minosits, hogy lattad a valaszom is.. nem?)

no meg ajanlom ezt a bejegyzest is, kulonos tekintettel a masodpercenkenti 10(!) irasra..
http://torvalds-family.blogspot.com/2008/1...intel-ssds.html

(mindkett cikk egyebkent az ssd topicban, ahogy irtam az elobb is.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 08. 22:52 -kor

a forum ma:

#1215 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 08. 23:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:50

hat akkor nem olvasod figyelmesen az anand-ot.. ;)
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel...doc.aspx?i=3403

(mellesleg hatrebb az agarakkal! eloszor kerdezz, majd azutan minosits, hogy lattad a valaszom is.. nem?)

no meg ajanlom ezt a bejegyzest is, kulonos tekintettel a masodpercenkenti 10(!) irasra..
http://torvalds-family.blogspot.com/2008/1...intel-ssds.html

(mindkett cikk egyebkent az ssd topicban, ahogy irtam az elobb is.)

:D

ez? 1 hónapos teszt, régen túlléptünk rajta, érdekes módon más tesztben nem ez jött ki, számomra ES vagy fw hiba, vagy simán kis sávszélje van belül az eszköznek,mert x éves tech. megvalósítás.
Már 2004-ben lehetett rendelni a thinkpad x40-t ssd-vel (4/8-assal),  ne a 2-3-4 évest állítsuk szembe az újjal. Ha akkor 1.8-ra ment a 8gb alacsony helykihasználással, gyártástech-t se kell váltaniuk, ugyanazt tudják adni 32gb-nak 2.5-re. Az a 32gb, nem a mostani 32gb. Ennek ellenére cserélném a fenébe ha normális áron lenne, még így is.
Ez olyan mint ha az EMC a friss SAN storageit, az IBM DS széria előtti SAN-jaival hasonlítaná,mondván, hogy lemaradt a konkurencia.  :Đ

Sw hw bajok, példa
Győzzük meg egymást hogy lassú a core2, mert ha soundforge 9-cel párhuzamosan fut a jbuilder is, akkor egyből k lassú lesz mind2. Szar a core2 gyerekek. Arra akarok célozni h adott rendszerben mindig lehet vmi ütközés, vagy sw gebasz, dll kavarodás ect. De szidjuk az intel P35-t is,mert volt olyan lap ami nem kezelte az egyébként bios által is támogatott procit,mert elb@szták, de attól nem a chipset szar.

Linus papánál is gebasz lehetett, mondjuk nem egy kernel fejlesztő az akinek ideális környezet lehet a gépein, mindenféle érdekes cuccokkal. Számodra mérvadó? Lehet hibás az intel sb, maga az ssd, az fw-je... De ugyanígy nem lenne releváns akár az én gépemen lefutattott akármilyen teszt,mert mire telepakolom...
Intel cucc mire ideér, úgy jár mint a többség, már lesz belőle sokadik fw, szép listával hogy mi mindent csináltak. (lásd raid karik, alaplapok, notik)

Onnantól kezdve hogy a 900/901esekbe szereltekkel nincs gond, ez meg egy netbook topic, nincs miről beszélni. 1s? hagyjuk.

Egy relatíve friss piacon lévő már bejáratott és még félkész/új termékek alapján megítélni egy technológiát szerintem hiba. Vannak a régi több éves ssd-k+jelenleg futók+ esetlegkomp. gondos újak,melyek 1 hónap múlva már nem lesznek azok.

Nem tudom akibát szoktál-e olvasni, ott mindig tesztelik is a cuccokat, utóbbi 1 hónapban vagon ssd tesztje fenntvolt. Egyikkel sem volt gond. (akibáéknál ctrl-f ssd)

Epilógus 2009
Mi többszörös ssd tulajok lettünk, Te nem.

#1216 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 00:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:40

de attol, hogy jol hangzik, meg nem lesz feltetlenul ugye igaz.

Igaz, kipróbáltuk, működik. Többit leszarom, akit érdekel annak egyiken is elindítunk egy mp3-at, meg wlan pinget, meg másikon is ugyanígy. Oszt képernyő full fényerővel kipróbljuk. De ha itt ráér vitázni, akkor végig is üli, meg fizeti a söröm. Valaki esetleg?
Make love not Wor.

#1217 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 00:43

Idézet: Jahno

Biztos érdekel a dolog..?
hatarozottan! szeretnem tudni, hogy a also kategorias subnote-okhoz kepest mennyi ideig birjak ezek, es kifejezetten az uj csucs netbook.

Ok, mondj 2 konkrét típust, meglesem van-e, ha nincs, akkor megoldom, hogy legyen.
Make love not Wor.

#1218 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 06:35

igen, ez igeretesen hangzik. tenyleg! sot, a processzor is joval energiatakarekosabb, azt se felejtsuk el. (persze melle kell tenni az akku kapacitasat is, a ketto egyuttesen adja meg ugye a hasznalati idot.)

de attol, hogy jol hangzik, meg nem lesz feltetlenul ugye igaz. (az is lehet, meg nem is.) tehat a kerdesem az, hogy valoban jelentos mertekben tovabb birja-e. (persze ez a "jelentos mertekben" egy fura kifejezes, tudom, de plusz 15 percert azert nem fogunk gondolom hajlongani..)

Saját tapasztalt.  Ennyi. Gondoltam, hogy nem fogod elfogadni amit írok..

#1219 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 06:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:34

oszinten, ilyen nehezen megy a szovegertelmezes??? igy, kollektive?
en a (bejelentes szerint) 150e Ft-os csucs net bookot es a 150e Ft-os (kaphato) subnote-ot kertem, hogy hasonlitsatok ossze! ami nem 2x, se nem 3x dragabb, es pont ugyanannyira "veszek egy masikat" ha elromlik, illetve nem, hiszen ez azert mar nem keves penz.

szoval lehet ram kigyot beket kiabalni, de ez azert.... kisse figyelmesebben, ha kerhetnem!
(es nem, a kerdesem nem a mar megvett, feleennyibe kerulo netbookokra vonatkozik, meg egyszer mondom.)

Ez a szövegértelmezéses beszólás látom rendszeres nálad. Értelmetlen mindig ezzel jönnöd.
Pont elég figyelmesen olvastam, amennyire szükséges. 
150eFt-ért is meg fogom venni. A dolgon nem változtat.
Így már ok  :confused:

szerk:  milyen subnotit veszel 150eFt-ért?

Szerkesztette: pgyafi 2008. 10. 09. 06:45 -kor

#1220 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 06:48

Kellemes ez az SSD böförészés, főleg olyan embertől, aki életében még SSDs vagy flash-háttértáras cuccot nem használt, de okos....mint a raklap. Van 1,8as vinyóval szerelt notim 3 is, egy TR1es sony, egy U3as, meg egy X40es IBM. Ebből az IBM hita vinyója toronymagasan a legszarabb, olyan seekje van, meg olyan elérése, hogy az valami kopasztófa. Mikor beleraktam helyette CF kártyát, nem SSDt, mert smugger szar vagyok, hanem egy Addonics átalakitóval egy 4 gigás, 133x transcend kártyát, olyan lépett a gép, mint az öregisten. Azóta már vettem mindkét sonyhoz 1,8-to-cf átalakitót, meg ha lesz időm, a Zaurusomból is kivágom a microdriveot és kap az is egy 4 gugás PQIt. Biztos én vagyok a bránerarcú....nem mellesleg, fogyaszt kevesebbet, nincs zaj, nincs mozgó alkatrész. Persze, a HDD védelem tök jó. Meg is áll a win, mint a szeg, amikor bekapcsol. Aztán vagy tudja folytatni magát, vagy nem. Nameg, 1,8as vinyó ha behány, sok szerencsét a cseréléséhez, ugye.

Amugy, csúcs netbookot hasonlitani fapad subnotehoz, hát....olyan, mint csúcsfelszereltségű suzukit hasonlitani fapad BMWhez. Értelmetlen. Más célcsoport, más felhasználhatóság, satöbbi...

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.