HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 9:57

szerintem tevedesben vagy. az ssd lekezeli, a CF kartya nem. ergo nem art olyan oprendszert (precizebben filerendszert) rakni melle, ami kezeli ezt a problemat. (persze amikor csak korlatozottan hasznalod -- a log file-ok, amiket irtal pont ilyen -- ott nem jon elo a kulonbseg, bar ahogy latom igy is csak ket evet birtak?? nem tul sok..) fenykepezogepnek meg pont az tulajdonsaga, hogy viszonylag ritkan ir ra fileokat ugyebar. az a par ezres/tizezres irasi ciklus ott eleg evekig, mig egy oprendszer ala (plane swappel, ahogy irod) nagyon gyarlo.

igy van. de egy CF kartyarol ezt azert nem lehet elmondani, ugye? ;)

igyekszem. bar latom Te nem igyekszel elkerulni a szemelyeskedest...

bocsanat, valoban felreertettem, amit irtal. de nem latom, hogy mas lenne a celkozonseg itt. szerintem a keves penzel rendelkezo, de konnyen hordozhato szamitogepre vagyoak a celkozonseg mindket esetben. ebben a formajaban is ugy gondolom, hogy nem all meg az osszehasonlitasod.

Drága kenyér......és az SSD mivel kezeli le, ami akkora csoda, hogy a CF kártyára, amin ugyanugy ott az ATA illesztő, nem fér el? Vagy miért irják a specben, hogy kezeli a weart?
Korlátozott használat neked az, hogy egy 64 megás kártyára, amire logol egy gép? Szerinted, hogy történik az? Úgy, hogy folyamatosan ir rá a szotfver, és amikor megtelik, a legrégebbit letörli, és kezdi előlről.64 megás kártyán, 24/7 felhasználás mellett, 2 év alatt, szerinted, az szar eredmény?
Fényképezőgépben meg, majd beszélj egy-két emberrel is, akik fényképeznek....mikor az öregem a 4db 1 gigás kártyát teleszarja 2 nap alatt.... vagy azokkal, akik gen1-2 iPod miniket alakitanak át CFesre.

Sub/netbook esetén a célközönségnek köze nincsen egymáshoz, a subnotebook, vagy az ultaportable kategória soha nem a kispénzű emberek kategóriája volt, és nem is lesz, nem tudom miről beszélsz. Az, hogy van olcsó subnotebook is már, az meg nem azért van, mert az annyira hűdejó. Azért egy Ts sonyt, vagy egy X IBM/Lenovot ne hasonlitsunk már egy MSI/Ánusz subhoz.....

Ha minőséget akarsz, fizesd meg. Ha sóher vagy, akkor vagy lejjeb adsz az igényből, vagy megveszel valami szart olcsón, és imádkozol hogy ne rohadjon le, ennyire egyszerü ez.

#1242 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 9:59

fogalmam sincs. aruljak hozza, gondolom akkor megoldjak valahogy. ne engem kerdezz, kerdezd a boltot!

szerk: ja de nezem, hogy ez igy hulyeseg! hiszen ebben VAN optikai meghajto!!!! (azert 1.8kg, es nem 1.5 mondjuk -- gondolom..)

És netbooknál mi van?

Mert a boltban megmondom mi van ilyenkor: pingvin. Széttáromakezem smiley. Old meg. Vagy, 5k+fa óradij, számolva 2x, mire felmegy a 18ks home driverekkel. Hülyének is megéri.

#1243 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:44

bocs, de hogy jon ide, hogy mikepp van megoldva a netbookoknal?
Jahno kerdezte, hogy van-e az olcso subhoz oprendszer, es en erre valaszoltam. hogy a busba jottek ide a netbookok?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1244 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:13

és az SSD mivel kezeli le, ami akkora csoda, hogy a CF kártyára, amin ugyanugy ott az ATA illesztő, nem fér el? Vagy miért irják a specben, hogy kezeli a weart?
nem vagyok mernok, ne tolem kerdezd. tudom (olvastam), hogy az ssd-be belerakjak, mig a CF-ben meg nem volt benne. persze lehet, hogy van olyan cf, amiben benne van, csak en meg nem hallottam rola. lassuk akkor azt a specifikaciot!

Idézet

24/7 felhasználás mellett, 2 év alatt, szerinted, az szar eredmény?
egy ssd-hez kepest ugy hiszem igen.

Idézet

Fényképezőgépben meg, majd beszélj egy-két emberrel is, akik fényképeznek....mikor az öregem a 4db 1 gigás kártyát teleszarja 2 nap alatt....
nezd, meseket en is tudok meselni.  :Đ de induljunk ki abbol, hogy egy professzionalis fenykepezogep zarjat 300e kep elkeszitesere keszitik fel. (a csoringer dslr-ek a tizedet tudjak..) mondjuk kibir 3x ennyit, mert jo a csillagok egyuttallasa. vegig raw-ba nyomja (hogy gyorsan teljen a kartya..) hany raw is fer el egy kartyan? szazas nagysagrend minimum.. ergo egy fenykepezogep, teljes elete soran maximum(!!!) 10e-szer fogja felulirni a kartyat. azt egy flash tobbe kevesbe meg kibirja. minek ide faradaskezeles?

Idézet

Azért egy Ts sonyt, vagy egy X IBM/Lenovot ne hasonlitsunk már egy MSI/Ánusz subhoz.....
valakivel osszekeversz. en ugyanis nem hasonlitottam ezeket ossze. en az olcso sub-okat a draga netbookkal hasonlitottam ossze, es nem latom, mitol lenne igazan mas kategoria.
a forum ma:

#1245 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 09:52

Idézet: debaj - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:05

A netbookok célközönsége az, akinek van már egy gépe, de kell neki egy rohangászós cucc is, és ezért nem akar egy fullextrás subnotebookot venni. Az S101 pedig erre még ad egy csilivilifaktort,

ez az elmelet. de vajon a gyakorlat is ezt tamasztja ala? (ne az itteni forumozokbol vonj le kovetkeztetest, itt persze, hogy a tobbsegnek mar volt sok-sok gepe.)
nem inkabb peldaul csaladban (kedvesnek) vesznek sokan? az nem masodik gep az illeto holgyemenynek. (talan nem veletlen, hogy olyan furcsa szinekben is gyartjak..)
a forum ma:

#1246 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:52

ez az elmelet.

Nem, ez a gyakorlat. Mondtam, hogy ne az itthoni helyzetből indulj ki, ezeket a gépeket nem ide pozícionálják. A célpiacok úgymond telítve vannak, akinek eddig nem volt szüksége számítógépre, azt ezek sem hatják meg, akinek meg szüksége van rá, azoknak meg már van, vagy asztali, vagy valami laptop.

Az itthoni piacon első gépnek inkább vesznek valami asztali konfigot, olcsó, használt laptopot vagy gatyaszíj összehúzásával egy mainstream lapost, épp az a helyzet, amit Tumor is írt, hogy inkább megveszik a papíron többet tudó hulladékot, mint a kevesebbet nyújtó, de minőségibb gépeket.

#1247 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:06

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 8:07

hiaba, ime az ertelmes es hasznos ervek embere! ;)

Nyomatékosan kérlek, ne floodold tele a szemeteiddel a topikot mert az a kevés értelem is tűvé válik a boglyában amit a többiek igyekeznek itt összegyűjteni az utókor számára !

#1248 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:08

"A célpiacok úgymond telítve vannak"
szerintem az asus pont, hogy uj piacot birt nyitni, ezert lett ezekbnol a netbookokbol ekkora siker. es szerintem pont ezert keszulnek most mar olcsobb subnote-ok (par eve ilyen nem volt!!).
igy tehat ugy hiszem ezek igenis hasonlo celkozonseget celoznak meg. (reszben termeszetesen, nem teljesen!)
nem mellesleg reszben pontosan ezert tettem fel a kerdesemet, hogy ez kideruljon!!

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 09. 10:14 -kor

a forum ma:

#1249 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:10

"Nyomatékosan kérlek..."
bagoly mondja...?

nem hiszem, hogy szemet lenne az ssd-k kepessegeinek targyalasa, vagy annak a kerdese, hogy mennyire eri meg a dragabb netbook.

ezzel szemben annak az ismetelgese, hogy mikepp szeretned atnevezni a nick-emet abszolut nem tunik idevagonak.

ha maskepp gondolod, nyugodtan kerj takaritast a hazigazdaktol!

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 09. 10:12 -kor

a forum ma:

#1250 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:15

Gondold át még egyszer és tekints végig ezen és az előző oldalon mi hasznosat tettél hozzá, és azt is nézd meg ki találta a ki a nicked és GONDOLKOZZ EL HOSSZASAN miért is tehette.

#1251 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:33

pls hagyjátok abba az OFFolást.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 10. 09. 10:34 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1252 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 10:59

Idézet: debaj - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 9:34

Mert egy árkategóriás gépekről lenne szó. A netbookok árában benne van az oprendszer is

A 2 linken egyáltalán nincs OS, vagy FreeDOS van odaírva. Én hegeszteni nem fogok az tuti, éppen elég volt itt a másik Linuxossal megbirkózni, ami megvételtől számítva hamarabb feléledt, mint a wines, cserébe a magyar karakterekkel van némi problémája. Előtelepített Linux kb. 20 nyelven választható, Win csak angol/magyarul, de ez utóbbi kettő hibátlanul működik :-)
Make love not Wor.

#1253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 11:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:52

ez az elmelet. de vajon a gyakorlat is ezt tamasztja ala? (ne az itteni forumozokbol vonj le kovetkeztetest, itt persze, hogy a tobbsegnek mar volt sok-sok gepe.)

Ittenieknél gyakorlat, többiek szempontjából légy Te az első, oszt mérd fel, lehetőség adott.
Make love not Wor.

#1254 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 11:02

[quote name='2-More' date='2008. okt. 9., csütörtök - 9:56'] 22.500 precizen. igy az olcsobbik kemeny 14e Ft-al kerul eppen most tobbe, mint a decemberre bejelentett 150e Ft-os csucs. en ugy latom, ez azert ugyanaz az arkategoria meg igy is. (plane ha a 2 honap kulonbseget is beleveszed..) [/QUOTE]
Külső ODDt is adnak hozzá, amivel feltelepited? [/quote]
Az is van a polcon, meg OS is, de azért a rászabott jobb lenne.
Make love not Wor.

#1255 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 10:50

nem vagyok mernok, ne tolem kerdezd. tudom (olvastam), hogy az ssd-be belerakjak, mig a CF-ben meg nem volt benne. persze lehet, hogy van olyan cf, amiben benne van, csak en meg nem hallottam rola. lassuk akkor azt a specifikaciot!

egy ssd-hez kepest ugy hiszem igen.

nezd, meseket en is tudok meselni.  :Đ de induljunk ki abbol, hogy egy professzionalis fenykepezogep zarjat 300e kep elkeszitesere keszitik fel. (a csoringer dslr-ek a tizedet tudjak..) mondjuk kibir 3x ennyit, mert jo a csillagok egyuttallasa. vegig raw-ba nyomja (hogy gyorsan teljen a kartya..) hany raw is fer el egy kartyan? szazas nagysagrend minimum.. ergo egy fenykepezogep, teljes elete soran maximum(!!!) 10e-szer fogja felulirni a kartyat. azt egy flash tobbe kevesbe meg kibirja. minek ide faradaskezeles?

valakivel osszekeversz. en ugyanis nem hasonlitottam ezeket ossze. en az olcso sub-okat a draga netbookkal hasonlitottam ossze, es nem latom, mitol lenne igazan mas kategoria.

Nem vitázom veled tovább, olyan mintha a katrinahurrikánba hugyoznék. Ha nem érted meg, hogy 24/7 használat mellett egy 64 MEGABÁJTOS CF kártya két év alatt fingik ki logolás mellett, ahol kb percenként van egy event, akkor nem értem mi a p*csának koptatom itt a gombokat....te meg lovagolsz, hogy egy 4 gigáson swappel a win....istenem, de elegem van már.

Mekkora kártyán fér el milyen felbontású RAW százas nagyságrendben? Ezt azért tisztázzuk. És mi van, ha nem lövi tele a kártyát, csak az első 60 megát? Akkor az kifingik, a többi meg érintetlen, te meg kidobod a 1-2-4 gigás kártyát? Oppábocs, nem, a gyártó visszaveszi, mert 3-5-10 év garral adják? Gondolkozzál már....

Ha nem érted meg, hogy egy drága netbook=! olcsó subnote felvevőpiac, és tényleg nem érted meg, inkább ne kommunikáljunk tovább. A körtét hasonlitjuk az almával, 5en leirták már hogy az egyik igy édes, a másik meg amugy zöld, te meg csak paskolod a témát tovább, hogy deaz, deúgy, demég. Elég volt.

#1256 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:12

te meg lovagolsz, hogy egy 4 gigáson swappel a win....istenem, de elegem van már.

Ennek ellenére 1 évet már ütnek ezek a PC-k (az eddigi célgépektől tekintsünk el), de elhullás nem nagyon volt. Persze nem stat, meg semmi, elhullott memkártyát fényképezőben is láttunk, IDE-CF konverteres linuxos cumók meg lassan 3-4 éve mennek folyamatosan, swapfilével együtt. Addig röviden és szaklmailag megindokolva, fasznak kell ilyenen vergődni? Elméleti dolog, lófasz.

A gyáris speckók szerint egy jobb mai kártya meg bőven többet bír, ugyanígy Vista swapfilét pakoltunk ki USBre, fél év után meguntam. Ez alatt szerintem kapott a szájára annyit, mint egy netbook X év alatt.

Na de most épületre kell hűtést, fűtést és légtechnikát méreteznem, majd jövök  :reklamacio:
Make love not Wor.

#1257 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:12

A körtét hasonlitjuk az almával

Nem így van, rossz a szövegértelmezésed.
Make love not Wor.

#1258 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 12:56

Nem értem, de mindegy.

#1259 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 09. 13:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:56

Nem értem, de mindegy.

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 23:34

oszinten, ilyen nehezen megy a szovegertelmezes???

:nevet:

#1260 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 13:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 13:56

Nem értem, de mindegy.

Mondom én, hogy rossz. Ráadásul folytotn értetlenkedsz, Veled csak a baj van  :Đ
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.