Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 13:36
De, attól szép lassan tönkremegy, a Li-ion cellák nem szeretik, ha hosszú időn át maximumra vannak töltve.
Az akkuban levő lütyi ott a legstabilabb, ekkora töltésnél csapódik ki a legkevesebb lítium. (A lítium-ion akksik élettartama ugyanis használattól és tárolástól függetlenül, folyamatosan csökken. Az állapot romlását a gondos kezelés jócskán lecsökkentheti, de az sem állítja meg.)
Itt egy táblázat arról, hogy egy átlagos cella mennyit veszít egy év alatt a kapacitásából adott hőmérsékleten és töltöttségi szinten tárolva:

azért fenntartásokkal kezelném ezt a pontos és mérvadó táblázatot, ami hűdetudományoss és mérvadó, annak tükrében, h a 2 éves hápéöccáz az életiben nem volt kivéve, de 95%-ban hálózatról megy, és a hp battery check szerint 95%-ot ír ki. a2 éves lg 99,99% ment hálózatról, 97% a progik szerint.
de baráti körömből 2-3 éves laposok esetén sorolhatnám a példát.
utána 3-4 éves korban meghalnak mind, kivétel nélkül.
a magas hőmérsékletet nem szeretik. igazából se többet, se kevesebbet, meg persze a sokciklusos lemerítést. a legtöbbet, amit ismertem kb. 2 év alatt kinyírta a folyamatos akkuhasználat.
napi használat mellett csak hülyéskedés ez a tárold hűtőben, merítsd le x havonta, mormolj mantrát. szerintem kb. annyit lehet spórolni ezekkel az okosságokkal az élettartamon, mintha üresbe dobálnád az autót kanyarok előtt, h kigurulj fék nélkül 30-ra. persze h tovább tart a nafta, csak hát...
ismertem egy vén fószert, aki felgyorsított 90-re kidobta üresbe 50-ig, lassan felgyorsított megint, kidobta... ne legyünk már szánalmasak.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.