HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 13:46

Nah, csak megoldódott, Acer Aspire One, már WU-zik...

A rajta lévő mekefi vírusölő jó, vagy menjen rája Eset?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2062 Felhasználó inaktív   zdanee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 21:02

Megajandekoztam a FuSi3250-est egy 2 gigas modullal, megvolt a napi kaland. A tisztanlatas vegett jo elore irtam egy mailt a FuSi-nak, megkerdeztem, hatha van olyan bolt, ahol garisan be tudjak tenni a csikot. Persze a valasz masnap a kovetkezo volt: nem probaltuk, megy-e 2 gigaval, igy nem is tamogatott, ha beleteszem, nincs tobbe gari. Hat legyen, gondoltam. Az uzletben az eladoholgy nagyon kedves volt, felajanlotta, probaljam bele a gepbe, jo-e a 800-as csik, szegeny ekkor meg nem latta, mibe akarom bepaszirozni. Lelki szemeim elott mar az uzletbelepes elott felsejlett a harom-soros haditerv: 1. uveg: szetszedem a gepet, 2. uveg: osszerakom a gepet, 3. uveg: ujra szetszedem a gepet, met valamelyik szalagkabelt kifelejtettem. Hat, akar az uzeltben is megcsinalhatom, kertem csavarhuzot, es nemi szoszmotoles utan elhuztam a sarokba. Nos, a FuSi komolyan gondolta, hogy ezt pedig nem lehet boviteni, gyakotlatilag atomjaira kell szedni a masinat. Eloszor kipattintom a billenyuzetet, ez alatt 4 csavar, 3 szalagkabel, ezeket ki, gepet fordit. A gep aljan es hatan az osszes csavart kiszedni, including vincseszter, es az akku alatt levoket, ekkor lejon a gep fedele. Most meg kitekerjuk az alaplapot, megkeressuk az eldugott bonuszcsavart, kipattintjuk a VGA es jack-portokat, es vegre megfordithatjuk a masinat, es a tuloldalon az ahitott memoriafoglalatot...ami mellesleg par centire van a vincsi resetol, ennyivel igazn lehetett volna hosszabb az a franya ajto. Az alaplp visszapattintasanal figyeljunk, nehogy a tucatnyi kabelbol valamit elnyirjunk. Egyebkent ha mar eddig eljutottunk, erdemes kifujni suritett levegovel a hutot es a bordat, meghalalja. Visszaszerelunk mindent (nem felejtjuk el az antenna-vezetekek alatt elbujt bonuszcsavart), elvez-orul, gep bekapcs, minden frankon mukodik, es meg nincs is zarora, elvegre a takarito neni meg nem vegzett...jah, hogy a garihoz tudni kene a memorian levo s/n-t? Er...akkor inkabb nem kell gari. Vegul ismet az eladoholgy menti meg a helyzetet, a raktaron levo 5 db ugyanilyen kozul kizarasos alapon ki lehet talalni, melyik a mi memoriank, halleluja, nem kell ujra szetnyitni a kicsiket! Es a tapasztalat: gyorsabb, kevesebbet kapirgal az amugy meglehetosen lassu vincsin. Igy mar tenyleg eleri egy 1GHz-s tualatin komfortszintjet. Es hogy mi lesz a FuSi garival? Egy 300eFt-s gepnel nem mertem volna ezt megjatszani, de ez csak az otode volt, ennyi riziko belefer.

#2063 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 16:07

Azért gond esetén simán vissza lehet rakni az eredeti memóriát. Legfeljebb haszontalanul hever a fiókban.
Én ráadásul kibővítettem a garit 3 évre.

#2064 Felhasználó inaktív   zdanee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 22:48

Sot, egy idore beugrott egy masik laptopba bovitesnek :D De nem latszik a csavarok vegenel a kek festekrol, hogy mar ki lett egyszer tekerve? Mondjuk matrica nem zarta le...

#2065 Felhasználó inaktív   vocsok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 04:45

A festék a csavaron ragasztó szokott leni, a Minin nem volt, de amugy se lehet ezzel megállapítani semmit. A csavarfejeket meg nem szabad elgyilkolni  :D
Matrica lehet gond, ez a vásárlás helyétől függ.

#2066 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 11:50

Samsung nc20-al találkozott már valaki? Teszteken egész jól szerepel a VIA platform.

#2067 Felhasználó inaktív   zdanee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:16

Idézet: Capri - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 11:50

Samsung nc20-al találkozott már valaki? Teszteken egész jól szerepel a VIA platform.

Latni nem lattam ugyan, de olvastam rola. A nano out-of-order execution-os, azaz egymagoskent valoban nagyobb teljesitmenyu, de az Atom HT tamogatasa ezt tobbnyire ellensulyozza, szoval nincs jelentos teljesitmenybeli kulonbseg, sot, multitaszkban, tobbszalu programfuttatasban az Atom veri a Nano-t. Ha lenne alatta egy Ion, mindjart mas lenne a leanyzo fekvese, de ugyanez igaz az Atomra is. A Chrome-al kapcsolatban ne legyenek nagy elvarasaid, orulhetsz, ha a 720p nem szaggat be.
Azt egyebkent ertem, hogy egy nagy markanak miert nem eri meg Ionos gepeket piacradobnia, de hogy a sok kinai-koreai sufni-uzem, vagy plane maga az nVidia miert nem lep ezugyben, szamomra orok rejtely marad...

#2068 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 17:57

Idézet: zdanee - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 13:16

Latni nem lattam ugyan, de olvastam rola. A nano out-of-order execution-os, azaz egymagoskent valoban nagyobb teljesitmenyu, de az Atom HT tamogatasa ezt tobbnyire ellensulyozza, szoval nincs jelentos teljesitmenybeli kulonbseg, sot, multitaszkban, tobbszalu programfuttatasban az Atom veri a Nano-t. Ha lenne alatta egy Ion, mindjart mas lenne a leanyzo fekvese, de ugyanez igaz az Atomra is. A Chrome-al kapcsolatban ne legyenek nagy elvarasaid, orulhetsz, ha a 720p nem szaggat be.
Azt egyebkent ertem, hogy egy nagy markanak miert nem eri meg Ionos gepeket piacradobnia, de hogy a sok kinai-koreai sufni-uzem, vagy plane maga az nVidia miert nem lep ezugyben, szamomra orok rejtely marad...

Én is ezeket olvastam, csak kíváncsi lennék valakinek a "real-life" tapasztalatára is :)
Egyébként ha mind igaz amit írnak, akkor le a kalappal a VIA előtt mert a C7-M nem hogy versenyben nem , de még használható sem nagyon volt. Viszont ez a Nano már versenyben is van ezek szerint.

#2069 Felhasználó inaktív   zdanee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 19:02

Kiprobaltam az Ubuntu Netbook Remix-et 9.04-es verzioval, es ugyan elmeny hasznalni, tetszetos es gyors (meg SD-kartyarol is), valamiert a hang nagyon halk, es zajos. Anno, amikor a kernelek verzioszama meg 2.2 volt, es en vad Debianos voltam, rengeteget szoptam a mindenfele hangkartya-driverek kernelbe forditasaval, de tul ezen a korai hippi-korszakon megeskudtem, hogy tobbet nem irok be 'make menuconfig'-ot, szoval itt a nagy kerdes: ha minden netbook ugyanazt a chipsetet hasznlja, a hiba minden UNR 9.04-es atom-os felhasznalonal kene jelentkezzen. Tapasztalat, megoldas?

#2070 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 21:53

Létezik olyan netbook, lehetőleg 8,9" képernyőméretű, amelyben van optikai meghajtó? Csak mert sorra nézem őket ás egyikben sincs.

Ilyenre gondolok mint ez: http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...at&itemid=10589

Szerkesztette: Dextrose 2009. 05. 19. 21:54 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2071 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 19. 22:11

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 22:53

Létezik olyan netbook, lehetőleg 8,9" képernyőméretű, amelyben van optikai meghajtó?

Pont ez a lényegük, hogy nincs. Minek?
Make love not Wor.

#2072 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 22:32

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 22:53

Létezik olyan netbook, lehetőleg 8,9" képernyőméretű, amelyben van optikai meghajtó?

Létezik, de ne kérdezz típusszámot, valami Eee ezervalahányas, tán az 1004? Hogy kapni lehet-e már, nemtom. De az tízcolos, kisebben nincs, el se férne.

Szerkesztette: debaj 2009. 05. 19. 22:33 -kor

#2073 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 22:45

Slim külső meghajtó pillanatragasztóval az aljára erősít plusz egy kellően rövid usb kábel... :p :D

De egyébként nincsen 8.9" méretben. 10"-es méretben már előfordulhat...

Mire kellene egyébként egy ilyen kombináció??

#2074 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 08:37

Idézet: Capri - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 23:45

Slim külső meghajtó pillanatragasztóval az aljára erősít plusz egy kellően rövid usb kábel... :p :D

De egyébként nincsen 8.9" méretben. 10"-es méretben már előfordulhat...

Mire kellene egyébként egy ilyen kombináció??

Munkahelyemen mondták, hogy nézzek utána. 10-es méretben már találkoztam Lenovoval, bár az opcionális tartozék. Fenn van egy ilyen a laptop.hu-n is.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2075 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 08:48

en a magam reszerol az elozo notebookom eseteben is boldog vagyok, hogy nincs benne optikai meghajto (dokkoloban van benne), es amit most kivanok beszerezni is ez volt az egyik cel. usb-s optikai meghajtot barmihez lehet csatlakoztatni, hasznalni viszont a telepiteseken kivul, esetleg ritka esetekben valami backup celokra nem nagyon hasznalja ugysem az ember. csereben ha benne van cipelheti mindenhova magaval.

nekem jobban megeri, ha a fiokban van, es akkor veszem elo, ha tenyleg kell. a pendrive-ok terjedesevel amugy tenyleg kezd kiszorulni mint adathordozo!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2076 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 15:50

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 19., kedd - 21:53

Létezik olyan netbook, lehetőleg 8,9" képernyőméretű, amelyben van optikai meghajtó? Csak mert sorra nézem őket ás egyikben sincs.

Ilyenre gondolok mint ez: http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...at&itemid=10589

Szvsz ilyen kicsi méretben nincs, de lehet hozzá venni ilyen slim kicsi okosságot és nem foglal sok helyet, meg hordozható is:

Klatty!

#2077 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:09

Aha értem...Bár olyan nagyon so helyet nem foglal egy dvd olvasó ajtó.

Közben megtaláltam amit kerestem:

http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj

Most itt mit is jelent pontosan az, hogy az optikai meghajtó opcionális?

paranormal.hu

#2078 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:21

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 0:09

Aha értem...Bár olyan nagyon so helyet nem foglal egy dvd olvasó ajtó.

Közben megtaláltam amit kerestem:

http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj

Most itt mit is jelent pontosan az, hogy az optikai meghajtó opcionális?

azt, hogy lehet hozzá venni, ez esetben külsőt.

egyébként egy dvdolvasó valóban nem foglal sok helyet, de ez a nem sok hely mégiscsak egy átlag netbook térfogatának a harmada-fele...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2079 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:39

Idézet: qnadam - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 0:21

egyébként egy dvdolvasó valóban nem foglal sok helyet, de ez a nem sok hely mégiscsak egy átlag netbook térfogatának a harmada-fele...

Mintha nem férne el túloldalt 2 usb csatlakozó + LAN + egyéb  :Đ vagy a seggébe

Szerkesztette: Dextrose 2009. 05. 20. 23:40 -kor

paranormal.hu

#2080 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 20. 23:46

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 0:39

Mintha nem férne el túloldalt 2 usb csatlakozó + LAN + egyéb  :Đ vagy a seggébe

Nem érted. Nem az oldallapon foglalja a helyet, hanem a gép testében. Ahol az optikai meghajtó van, oda nem mehet se PCB, se akku.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.