HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 03. 08:23

Idézet: Yep - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 8:53

Most kövezzetek meg érte, de az illető XP-t használ rajta és szerintem nem tudom rádumálni más op rendszerre.

Esetleg XPLite-tal, vagy hogy hívják azt a szoftvert, butítani kéne egy XP-t, amiben semmi marhaság nincs benne (játékok, wordpad, kínai billentyűkiosztás, ilyenek), 2-300 megabájtos XP-ket szoktak vele csinálni.

#2162 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 08:25

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 9:15

Első körben töröld le  a DLLCache-t, meg minden temp cuccot...

Igen, nLite, ez a neve. :) A Windows könyvtárban meg ott van minden frissítés uninstall könyvtára, a $hf_mig$ könyvtár kivételével nyugodtan lehet törölni a dollárral kezdődő könyvtárakat, service packot, frissítést még úgysem láttam senkit, hogy uninstallált volna.

#2163 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 03. 10:59

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 3., csütörtök - 9:23

butítani kéne egy XP-t, amiben semmi marhaság nincs benne (játékok, wordpad, kínai billentyűkiosztás, ilyenek), 2-300 megabájtos XP-ket szoktak vele csinálni.

Ja, ember meg bedug egy wlan adaptert, irda portot, kártyaolvasót, oszt lehet szopni a telepítésével.
Make love not Wor.

#2164 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 11:06

WLAN adaptert miért dugna be? :think: USB-n keresztül, Dothanos gépben N-es wifi nem tudom, milyen teljesítménnyel bírna, b/g-s pedig az összes netbookban van (sőt, újabbakban már N-es is). Adott gépen kártyaolvasó is van, igaz, SD/SDHC, de ha az nem elég, akkor ha a pendriveot látja a gép, általában a kártyaolvasót is fogja.

Nem azt mondtam, hogy az nLite az egyetlen üdvözítő megoldás, amit minden gépen kötelező jelleggel be kell vezetni, de ha választani kell az irda port telepítése, a gyors SSD-n levő másfél mega szabad hely és a 8 gigás SSD elviselhetetlen lassúsága között, akkor lehet válogatni ízlés szerint.

#2165 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 03. 18:30

Megpróbálom ezeket a dolgokat. Nagyon köszönöm a tippeket !  :respect:

#2166 Felhasználó inaktív   karvaly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:37

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
U100-as Windről van szó. Pár napja azt vettem észre, hogy ha le akarok választani rendesen bármilyen usb-eszközt, olyan hangot ad ki, mint amikor valami hibaüzenet megjelenik, csak éppen nem jelenik meg semmilyen hibaüzenet. Azt sem nem írja ki, hogy a hardver eltávolítása biztonságos. Ezzel együtt eltávolítom az usb-t, oszt jóvan, nem történik semmi, legközelebb ugyanúgy működik.
Tegnap aztán már meguntam ezt a hangot, és gondoltam körülnézek a vezérlőpultban, hátha találok valamit. Na erre az derült ki, hogy a vezérlőpultban a következő menüpontokat tudom csak megnyitni: Betütípusok, Felügyeleti eszközök, Hálózati kapcsolatok, Képolvasók és fényképezőgépek....., Nyomtatók és faxok, Ütemezett feladatok. És az összes többit nem lehet megnyitni, heylette megjelenik az alábbi hibaüzenet: A következő fájl nem tölthető be: C:\WINDOWS\system32\shell32.dll. A hozzáférés megtagadva.
Esetleg valakinek valami ötlete ha lenne megköszönném.
Ja és kb. átlagjúzer vagyok, úgyhogy nem biztos hogy mindent érteni fogok.... :lama:

#2167 Felhasználó inaktív   Steve666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 19:29

Üdv!
"Midi gebax"
Asus X50SR gépemen tudok én megszólaltatni midi (ill. kar) fájlt? Vagy ennek a szegény gépnek nem képes a hangkarija ilyen "primitív" munkára?!
Sejtem a választ... :(, de hátha van valami megoldás.
Thx! Steve

#2168 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 19:31

Idézet: Steve666 - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 20:29

Asus X50SR gépemen tudok én megszólaltatni midi (ill. kar) fájlt? Vagy ennek a szegény gépnek nem képes a hangkarija ilyen "primitív" munkára?!

karhoz vanbasco is kell. Akkor már "szól". Utána nem árt egy hangszerkészlet, mert magának a midinek elég nyers a hangja.
Make love not Wor.

#2169 Felhasználó inaktív   schsf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 22. 19:31

Egy hónapja vettem egy EeePC 701SD-t akciósan, és nem győzök betelni vele. Minden van ami kell 3USB, SD, Ethernet, VGAout, Kamera, sztereo hang be/ki. Linux van rajta, de úgy le van takarva, hogy teljesen bolondbiztos. Teljesen laikus rokonaim 1 perc után használták. Szinte olyan a felület mint egy mobiltelefon. Az ADSL konfigurálása kb. 1 perc volt. Hazavitel után 10 perccel már interneteztem. Van képnéző, filmnéző, rengeteg játék még sakk is. Office teljesen jó, olyan dokumentumot is próbáltam, ami tele volt fényképekkel. Az összes hardware sok-sok programmal támogatva van. Csak elszörnyedve olvasom Windows-os kinlódásokat..... Minden pendrive, SD kártya csont nélkül ment. A firefox mindent megevett kép, hang, film stb. Szóval 49e bruttóért nagyon megérte.  :)

#2170 Felhasználó inaktív   Steve666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 15:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 19:31

karhoz vanbasco is kell. Akkor már "szól". Utána nem árt egy hangszerkészlet, mert magának a midinek elég nyers a hangja.

Konkrétan mit takar a hangszerkészlet? (link?)
A vanbascoban pedig igazad volt... Thx! Most már legalább "szóldogál"...

#2171 Felhasználó inaktív   Steve666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 15:52

Valami szoftveres alakítgató dolog? vagy egy leptáp és erősítő kézé kötendő "kütyü"?

#2172 Felhasználó inaktív   GOD! 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 09. 24. 22:49

Sziasztok!

Pár hónapja vettem egy EeePC-t, mert elfér mindenhol, és nem olyan szer hurcolni, mint egy laptopot. Mivel autóval is szállítom (és most is van itthon balesetben totálkárossá vált laptop), ezért szeretnék hozzá venni egy tokot a gyári helyett, lehetőleg hardcase verzióban. Már pár helyen voltam, de még nem találtam semmi bíztatót. Tud valaki segíteni?

#2173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 23:09

Idézet: Steve666 - Dátum: 2009. szept. 23., szerda - 16:04

Konkrétan mit takar a hangszerkészlet? (link?)
A vanbascoban pedig igazad volt... Thx! Most már legalább "szóldogál"...

Szoftveres. Írj egy mailt, aztán elküldöm. Vistán nem műxik, Yamaha hangszerkészlet, oszt nem szól olyan szárazan.
Make love not Wor.

#2174 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 23:11

Idézet: schsf - Dátum: 2009. szept. 22., kedd - 20:31

Csak elszörnyedve olvasom Windows-os kinlódásokat..... Minden pendrive, SD kártya csont nélkül ment.

Kararóka program van rá?
Make love not Wor.

#2175 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 24. 23:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 0:11

Kararóka program van rá?

http://kibosh.org/pykaraoke/

#2176 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 00:20

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 0:48

Kugliztad vagy használod?
Make love not Wor.

#2177 Felhasználó inaktív   schsf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 06:49

Idézet: GOD! - Dátum: 2009. szept. 24., csütörtök - 22:49

Sziasztok!

Pár hónapja vettem egy EeePC-t, mert elfér mindenhol, és nem olyan szer hurcolni, mint egy laptopot. Mivel autóval is szállítom (és most is van itthon balesetben totálkárossá vált laptop), ezért szeretnék hozzá venni egy tokot a gyári helyett, lehetőleg hardcase verzióban. Már pár helyen voltam, de még nem találtam semmi bíztatót. Tud valaki segíteni?

Nem értem a problémádat. A hozzá kapott kis szivacsos táska pont jó, és a legkisebb oldaltáskában/hátizsákban/retikülben is elfér olyan kicsi. Súlya meg szinte semmi. Vagy külső egeret és akku tápot is mellé akarsz tenni? (amik szintén kicsik)
Más:
Most csináltam bootolható multimédiás Linuxot pendrive-ra és SD kártyára. Igy a nagyon klassz gyári Linux mellett, van az EeePC-mhez maszek linuxom is pénztárcában.

#2178 Felhasználó inaktív   GOD! 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 08:21

Idézet: schsf - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 6:49

Nem értem a problémádat. A hozzá kapott kis szivacsos táska pont jó, és a legkisebb oldaltáskában/hátizsákban/retikülben is elfér olyan kicsi. Súlya meg szinte semmi.

Mint írtam a kocsiban nem szeretném, hogy baja legyen. Maradi vagyok, HD-s verzió. (Gondolkoztam a 48 GB-s HD-mentesen is, csak nekem az nem elég)
Mellesleg a gyári az soft...
Most már a 76.74%-os eredményemet akarom megdönteni!
(Azért kíváncsi vagyok, hogy betiltják-e rezgéscsillapítókat!)

#2179 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 08:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 1:20

Kugliztad vagy használod?

Kigugliztam, nem élek sem Linuxszal, sem nótával. De nem hinném, hogy túl nagy bonyolultságú egy olyan szoftver, ami játssza a nótát és mellé írja/festi a szöveget, ráadásul valami szabványosnak tűnő fájlformátumot is használ.

#2180 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 10:00

Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 9:51

Kigugliztam, nem élek sem Linuxszal, sem nótával. De nem hinném, hogy túl nagy bonyolultságú egy olyan szoftver, ami játssza a nótát és mellé írja/festi a szöveget, ráadásul valami szabványosnak tűnő fájlformátumot is használ.

Néha külön szakma ám mint ahogy a majdnem minden. Ha nekem nem mutatják winre is, hogy hangszerkészlet kell még külön, akkor hülyén haltam volna meg. Másrészt van ebből ezerféle, oszt Karafun pld. mégsem tetszik :-)

De látom van win installere, lehet meglesem ott.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.