HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#331 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 16:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 16:50

minek? :D

Mert sokkal használhatóbb, kényelmesebb, tapasztalatból mondom, hogy 10" alatt kezd nagyon kompromisszumos lenni, egyszerűen a 7, de még a 8,9" is kicsi. A Wind egyértelműen a 10" miatt befutó eddig nálam.

#332 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 13. 17:04

Viszont láthatóan nagyobbnak tűnik, élőben kellene megnéznem. Pont a kis méret ami eddig az EEE-ben megfogott.

#333 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 17:09

Idézet: special - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 17:12

Mert sokkal használhatóbb, kényelmesebb, tapasztalatból mondom, hogy 10" alatt kezd nagyon kompromisszumos lenni, egyszerűen a 7, de még a 8,9" is kicsi. A Wind egyértelműen a 10" miatt befutó eddig nálam.

Enis ezt gondoltam. kozben lassan egy hete nyuzom a HP2133-at. Hogy Krinyoval eljek - bokalefosas :) akkora az egesz mint egy kozepmeretu kemenyfedeles irodalmi regeny - kinyitod es teljesen jol hasznalhato, olvashato a 720p-s kijelzo, persze az emeber fanyalog a wuxga utan - de ez a mini egy ilyen mufaj ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#334 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 19:42

Nekem a HP hazaban kellene az MSI belseje. :) A HP egyertelmuen a legminosegibb cucc a mai felhozatalban, de a fenyes kijelzo es a dogletesen lassu proci nagy csalodas, az MSI sokkal hasznalhatobb, ha ezeket is figyelembe vesszuk.
A Wind teljesitmenyevel kapcsolatosan en sem ertem  a kifogasokat, konyorgom, a Cars masodik reszet nem akarjatok veletlenul ezen renderelni, mikozben harom kernelt fordit egyszerre? Azert tudni kellene mire szanjak ezeket a masinkakat, akinek ilyen igenyei vannak, fizessen 400-at az erosebb, arra kitalalt ultrahordozhatokert.
IMHO a Wind mar pont azt hozza, amire ezt a kategoriat kitalaltak, szinte kompromisszumok nelkul.
Az Atom meg atomjo, nem melegszik, alig eszik, a teljesitmenye meg nekem meglepetes, minden pikk-pakk, 50%-kal visz egy 720p-s WMV-t, 20% korul egy Youtube videot, siraly. A HP belehal egy sima flash videoba is, ez nagy gaz...
Ja, ha a Windnel okosan kikapcsolod a kamerat (-1,5-2W!), leveszed 2-es szintre a kijelzot (nem fenyes, ugyhogy lehet, boven lathato a tartalom), a 6-cellas aksival 5-6 orat lehet webezni, levelezni, szovegszerkeszteni, stb. Ez irto jo.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#335 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 04:29

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 20:42

Nekem a HP hazaban kellene az MSI belseje. :) A HP egyertelmuen a legminosegibb cucc a mai felhozatalban, de a fenyes kijelzo es a dogletesen lassu proci nagy csalodas, az MSI sokkal hasznalhatobb, ha ezeket is figyelembe vesszuk.

azért van annak egy diszkrét bája hogy fizikailag a HP tud 720p-t megjeleníteni, számítási teljesítményben ellenben az MSI az ami ki tudja tólni. mindazonáltal az MSI szvsz a disk szempontjából erősen félős. amúgy a 2133-ban van egy hihetetlenül jó funkció a tapipadon - a scrollbar. a tapipad jobb szélén van egy függőleges csík, ha azt maszírozod akkor az fókuszos ablak tartalmát scrollozza. más notebookon nem láttam még ilyet.
rudi tesztjében van egy gyönygszem:

Idézet

Ezután megmutattuk a Windet fiatal hölgyismerősünknek, aki nem olyan elfajzott számítógép-használó, mint szerkesztőségünk tagjai. Általában csak internetezni szokott, napi pár óránál nem többet, tehát egy olcsó mini notebook célközönsége. Először azt kérdezte, hogyan sikerült azt a múltkori cuki kis gépet – az Asus Eee PC 701-et – így kinyújtani, aztán a „mobiltelefonos menüt” – vagyis a testre szabott, egyszerű Linuxot – hiányolta, végül megjegyezte, hogy ez nem melegíti meg olyan szépen a mindig hideg kezét, mint a kicsi, amelyen vékony ujjai ugyanúgy elfértek, akár a Winden. Nem értékelte, hogy az MSI csendben van, mert éjjel, amikor ez számít, aludni szokott és nem a neten lógni.
  :omg:  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 15. 04:31 -kor

#336 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 05:39

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 5:29

azért van annak egy diszkrét bája hogy fizikailag a HP tud 720p-t megjeleníteni, számítási teljesítményben ellenben az MSI az ami ki tudja tólni. mindazonáltal az MSI szvsz a disk szempontjából erősen félős. amúgy a 2133-ban van egy hihetetlenül jó funkció a tapipadon - a scrollbar. a tapipad jobb szélén van egy függőleges csík, ha azt maszírozod akkor az fókuszos ablak tartalmát scrollozza. más notebookon nem láttam még ilyet.
rudi tesztjében van egy gyönygszem:
  :omg:  :Đ

Szinte az osszes HP notebookon van ilyen :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#337 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 05:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 6:39

Szinte az osszes HP notebookon van ilyen :)

hát az előző nc 8000-emen nem volt és az mw8440-esbő is egy olyan verzót nyúzok, amin nincs :D

#338 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 09:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 6:54

hát az előző nc 8000-emen nem volt és az mw8440-esbő is egy olyan verzót nyúzok, amin nincs :D

Hmm... nw8440bol nem keveset lattam mar (nekem is az van), es mindegyiken volt. Meg epp most maszkaltam laptop ugyben, ami hpt lattam, azon asszem mind volt (bar oket annyira nem neztem, mert eleve kiestek a szorasbol)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#339 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 10:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 6:54

Ha Synaptic touchpad van benne (és a legtöbb ma létező notebookban az van), akkor legfeljebb egy driverfrissítés választ el az oldalsó, alsó scrollmezőtől és a négy sarokba beprogramozható gyorsgomboktól. :) Legfeljebb a sávok nincsenek felfestve, ójaj.

Szerkesztette: debaj 2008. 06. 15. 10:08 -kor

#340 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 11:17

Ez szerintem is csak szoftver, nem tapipad kerdese...

#341 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 20:41

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 11:06

Ha Synaptic touchpad van benne (és a legtöbb ma létező notebookban az van), akkor legfeljebb egy driverfrissítés választ el az oldalsó, alsó scrollmezőtől és a négy sarokba beprogramozható gyorsgomboktól. :) Legfeljebb a sávok nincsenek felfestve, ójaj.

nos a HP-nak vannak bolti verziós noteszei, meg olyan verziósok amit kiad lízingbe az outsource partnereinek. sajna ez utóbbi esteben akárhogy fenekedek a különféle synaptic driverekkel se oldalsó görgetősáv, se alsó, se a 4 sarok..  :(

#342 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 23:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 21:41

nos a HP-nak vannak bolti verziós noteszei, meg olyan verziósok amit kiad lízingbe az outsource partnereinek. sajna ez utóbbi esteben akárhogy fenekedek a különféle synaptic driverekkel se oldalsó görgetősáv, se alsó, se a 4 sarok..  :(

Ne gyári driverekkel próbáld, hanem a synaptics oldaláról leszedettel próbálkozz: http://www.synaptics...pport/drive.cfm

Az én Fu-Simon pöccre működött, a kollégámén először le kellett takarítani a gyári drivert.

#343 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:04

Szereztem egy ilyen csoda gépet 701-es változat és olyan bajom van vele hogy ha nincs töltőn akkor nincs lcd háttér világítása, ha van töltő akkor van világosság is.

Nem tudtok valamit rá?
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#344 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 12:29

Ha a Fn+F4-et nyomogatod, mi a helyzet?

#345 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 16. 14:02

Idézet

Az Intel Atom processzorra épülő MSI Wind és a VIA C7-M chipet felvonultató HP 2133 egyaránt az olcsó noteszgépek kategóriájában indul a vásárlók kegyeiért. Lássuk, melyiknek van nagyobb esélye, hogy kígyózó sorok alakuljanak ki miatta a boltokban!

Kipróbáltuk, melyik a jobb mini notebook: MSI Wind vagy HP 2133?

#346 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 14:13

Na, SFIJ vegre kolcsonadta? ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#347 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 14:18

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 15:13

Na, SFIJ vegre kolcsonadta? ;)

Samott

nem kérték  annál biztos nagyobb a büszkeség. :D amit irtak sajnos igaz már a kecsőbe is beletörik a bicska. normál idrodai munkára viszont teljesen jó. amúgz nézegettemm ezt a C7-M-et profilerrel linux alatt, ha nagyon nekifeküdnék és szarráoptimálnám hozzá az ffmpeg-et a 720p-s AVCs matroskákat ki lehetne határterhelésen verni belőle.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 16. 14:18 -kor

#348 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 15:18

nem kérték  annál biztos nagyobb a büszkeség.

Eszunkbe sem jutott, buszkeseg ide vagy oda... :)

#349 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 19:50

Idézet: debaj - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 13:29

Ha a Fn+F4-et nyomogatod, mi a helyzet?

Ezen túl vagyok sajnos és csak töltő nélkül csinálja.
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#350 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 20:10

Idézet: Lipy - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 20:50

Ezen túl vagyok sajnos és csak töltő nélkül csinálja.

Hm, holnap nem megyek melózni vizsga miatt, de szerdán rákérdezek, ha addig nem jön megoldás, hátha volt már ilyen.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.