HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#431 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 23:30

Updatelem az OSt. Meglátjuk. De jó vicc, hogy itt az óra beállításkor a fele service meg grafikus felület újraindul, amiért a Win az 10 éve olyat kapott volna a szájára, hogy csak na. De Winnél már akkor működött.

Meglássuk ha nem írok, akkor elhasalt az apt get, és/vagy lemerült az akku.
Make love not Wor.

#432 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 01. 13:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 23:07

Akkor jön a bug, ha használom is. Firefoxban megnézem a gmail címet, erre belépés utánm ne sokkal később becsukódik a böngésző. Mailra már nem bírok kattintani.

Csináltam megosztott Voda modemes kapcsolatot, de megosztás után többet nem működött, magába fordult. Kitörlés, újracsinálás után már működik, csak megosztani ne akarjuk.

Melyik gépről van szó?
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#433 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 18:37

Idézet: Sensation - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 14:32

Melyik gépről van szó?

eee-ről. Aztán updateltem, utána Firefoxot is, ami azóta magába roskad, feladatkezelővel kell becsukni. Majd ha érkezésem lesz, akkor babrálom egy csöppet.
Make love not Wor.

#434 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:45

Voltam ma fukarban, volt egy nagy halom 900-as... a 9"-os kijelzo nem tunt kicsinek, de a billentyuzet valoban lehetne nagyobb. A linuxost nyomogattam, egesz gyorsan reagalt... szovegszerkeszto, videolejatszo pillanatok alatt elindult, bongeszni nem tudtam (megneztem volna mit kezd egy flash-es index kezdolappal). Jopofa cucc ez... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#435 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 00:28

Meg az USB-s mobilnet sem megy a bal oldali portban, csak a jobboldalikban.
Make love not Wor.

#436 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 07:31

Idézet: PLacc - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 17:34

Ez igaz. Viszont szerintem a Te 701-esed is jól viszi a filmeket, nem?  ;)

DVD-ripet néztem külső vinyóról, meg sem röccent a kép. :) DivX, HD, mittomén még nem volt.

#437 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 07:33

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 1:28

Meg az USB-s mobilnet sem megy a bal oldali portban, csak a jobboldalikban.

Na ezzel szoptam egy jót. Azért ettől függetlenül díjazandó, hogy ha a jó portba dugom, akkor nagyszerűen megy a mobilnet, minden trükk nélkül.

#438 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 07:41

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 13:35

Nézegettem pár videót, és mintha nagyon remegne a kijelző a legkisebb mozgás hatására is. Ti nem tapasztaltatok ilyesmit?

Elfogyasztott sörmennyiség kérdése...  :think:  :Đ

#439 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 07:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 19:37

eee-ről. Aztán updateltem, utána Firefoxot is, ami azóta magába roskad, feladatkezelővel kell becsukni. Majd ha érkezésem lesz, akkor babrálom egy csöppet.

en a 2133-mammal es a piastaval nem panaszkodom  :up:
HP rulez  :respect:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#440 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 12:27

http://www.pdamania.hu/content/12011/

:think:
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

#441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 12:32

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 8:33

Na ezzel szoptam egy jót. Azért ettől függetlenül díjazandó, hogy ha a jó portba dugom, akkor nagyszerűen megy a mobilnet, minden trükk nélkül.

Én hamar rájöttem, csak elfeledtem megírni, oszt most gondoltam többiek okulására beírom. Pár laptopnál Win alatt is belefutottam, ott bedugod, kicsi hümmög, oszt jön a buborék, hogy nem ismerte fel. Jobb oldali meg hátsó portok mennek rendesen. Ez valami érdekes nagy trükk.
Make love not Wor.

#442 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 13:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 13:32

Én hamar rájöttem, csak elfeledtem megírni, oszt most gondoltam többiek okulására beírom. Pár laptopnál Win alatt is belefutottam, ott bedugod, kicsi hümmög, oszt jön a buborék, hogy nem ismerte fel. Jobb oldali meg hátsó portok mennek rendesen. Ez valami érdekes nagy trükk.

Pontosan. :D Epp most futottam bele. Lenovo N200, Vista: bal oldali USB-ben nem megy a Huvely modem. :D Jobb oldal OK.

#443 Felhasználó inaktív   WilsonWheelchairs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:06

ha ezeket van arcuk a gyártóknak filléres laptopnak hívni, amiknek az ára megközelítőleg a magyar aktív munkavállalók átlagkeresete.... Nem is tudom, talán mi vagyunk filléres nép, vagy a laptop nem az? Egyébként meg az árukkal már abszolút nem szabad ezeket reklámozni, egyébként meg ahogy az alkalmazások fejlődnek, záros időn belül netezésre se lesznek jók. akkor meg minek vegyen az ember kétévente új gépet, ha csak a legalapabb dolgokra jó????

#444 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:16

Idézet: WilsonWheelchairs - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:06

ha ezeket van arcuk a gyártóknak filléres laptopnak hívni,

minek vegyen az ember kétévente új gépet, ha csak a legalapabb dolgokra jó????

Most az a bajod, hogy a cucc végül is kicsi, sokat tud, ehhez mérten occsó is, vagy az, hogy inkább ne fejlődne a technika, maradtunk volna a kőkorszaki mobilok szintjén, meg BT, wlan nélkül, legjobb esetben is DVD kombóval?
Make love not Wor.

#445 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:28

Idézet: WilsonWheelchairs - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:06

Nem is tudom, talán mi vagyunk filléres nép, vagy a laptop nem az?

Hát nem tudom, egy ötszáz dolláros laptop azért eléggé filléres, ha szemünket az itthoni árszínvonaltól kicsit feljebb emeljük, és mondjuk olyan országokat nézünk, ahol van igazi piaca a notebookoknak, nem csak azt nézik, hogy ez tíz forinttal olcsóbb, ezt a gépet veszem.

#446 Felhasználó inaktív   WilsonWheelchairs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 14:16

Most az a bajod, hogy a cucc végül is kicsi, sokat tud, ehhez mérten occsó is, vagy az, hogy inkább ne fejlődne a technika, maradtunk volna a kőkorszaki mobilok szintjén, meg BT, wlan nélkül, legjobb esetben is DVD kombóval?

Nem, hanem azzal hogy a magyar piacot hülyének nézik, és nem véletlenül veszi az egész családom, az összes ismerősöm az összes kompakt elektronikai cikket külföldön! Egyszerűen nem tudom hogy mi jár azoknak a fejében akik ennyiért akarják eladni, mert ha mondjuk utánajársz,és egy középkategóriás új laptop hazai legolcsóbb árát összeveted egy olyan külföldi árral, ahol az átlagkeresetek minimum 10x-esek, el kell fogadnod hogy olcsóbb kimenni oda egy fapadossal, megvenni ott, és hazahozni!

#447 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:37

Idézet: WilsonWheelchairs - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:29

Egyszerűen nem tudom hogy mi jár azoknak a fejében akik ennyiért akarják eladni...

Mert mondjuk míg "odakinn" egy laptopból megvesznek ezret egy hónap alatt, itthon ugyanabból megvesznek tízet. Nem éri meg nagyobb tételben rendelni, mert különben rád rohad a készlet, egy éves laptopokat már senki sem fog megvenni az akkori nagykeráron, buksz rajta jól. Kis példányszám -> nagyobb egy darabra jutó kezelési költség -> magasabb ár. Ráadásul itthon több kézen is átmegy egy gép, mintha mondjuk az Amazonról rendelnéd, mindenki rárakja a maga hasznát.

De ugyanígy lehet mutogatni minden termékre, az itthoni kicsi piac, és ez automatikusan magasabb árakat jelent, még ha nem is nézzük a kereskedők hasznát. Ez a gép meg azoknak kell, akik sokat utaznak, és nem akarnak irodai munkákon, emailezésen és netezésen kívül mást csinálni, viszont fontos a kis méret és a könnyű súly. Az Eee PC előtt is volt lehetőség ilyet venni, félmillió körüli árfekvésben. Most megérkezett a másik véglet, amiben semmi olyat nem akarnak rád sózni, amit életedben nem használnál, nincsenek benne Altec Lansing hangszórók meg csillió pixel felbontású kijelzők, Blu-Ray kombó meg dupla HDMI kimenet. Ingyen meg nem fogják neked odaadni, ha meg olcsóbb kell, akkor vegyél használtan ötvenezerért egy ötkilós tizenöt colosat, ami ugyanennyit tud, cserébe bármikor elromolhat.

#448 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:38

Idézet: WilsonWheelchairs - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:29

Nem, hanem azzal hogy a magyar piacot hülyének nézik, és nem véletlenül veszi az egész családom

Jó, ez más topikra tartozik, oszt ugorjunk. eeePC legfeljebb később ért ide, de kint sem láttam sokkal olcsóbban, mint most polcról.
Make love not Wor.

#449 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:50

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 14:24

Pontosan. :D Epp most futottam bele. Lenovo N200, Vista: bal oldali USB-ben nem megy a Huvely modem. :D Jobb oldal OK.

Nincs ezekben nagy csoda, rendszerint az egy oldalon helyet foglaló USB portok egy hubról mennek, és az asztali géppel ellentétben nem portonként 500mA a terhelhetőség, hanem összesen. A másik oldalon, ahol csak egy van, ott meg egyedül van a hubon, és egyben megkapja az 500mAt. Ha kap annyit, mert van amelyiknél összesen sincs annyi. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Hülyefej gyártmányú modem felránt több mint 2,5 wattot, de mikor bedugja az ember, lehet hogy megrángatja annyira az USBt, hogy ne ismerje fel a gép.
Amugy, olcsó notesz-dologra, inkább örülni kéne, hogy x év böjt után végre megint van olyan noti, amihez nem kell egy hajóbőrönd meg egy dizel aggregátor, és nem annyiba kerül, mint mondjuk a C1es Sonyk amikor bejöttek, vagy bármely tetszés szerinti ultratörpe, a teljesség igénye nélkül: JVC MPX sorozat, Toshiba Libretto, Sony C1 sorozat vagy az U1-U3, de nézhetnénk a már-már PC tudású PDAt is, mennyi is volt egy UX-40 vagy 50es Sony Clie vagy egy Sharp Zaurus.
Használtan többe kerül a legtöbbje, mint egy fullos EEE.

#450 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:50

nem portonként 500mA a terhelhetőség, hanem összesen. A másik oldalon, ahol csak egy van, ott meg egyedül van a hubon, és egyben megkapja az 500mAt. Ha kap annyit, mert van amelyiknél összesen sincs annyi.

Na várjál. Amelyik oldalon 1 darab van, ott nem megy a modem, a másik oldalon a portosban megy. De egy portosban másik laptopon nekem akkor sem ment, ha külön tápot dugtam bele. Logikát ne keressünk, ha nem megy, prbáljuk ki a többiben is :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.