HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 29. 15:28

Idézet: Crybaby - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 14:27

901-nél N-es Wifi beállítást főbb beállításait valaki elmondaná?
(speciális fülön mik ezek: AC_BE support APSD; Adhoc wireless mode meg még egy millió)
Ha valaki leírást találna az is jó lenne.

Az egész onnan indult hogy vettem otthonra egy N-es wireless routert (D-Link DIR-615 elvileg N-es)
Routeren be is lőttem hogy csak N-es wifi kapcsolatot.

A notinak is tudnia kell és ennek ellenére a csúcs 65 Mbps volt, ami nekem kevésnek tűnik.
Power Saving Mode-ban voltam és aksiról, tehát emiatt is elképzelhető hogy visszavett a sebességből de ennyit? Vgay egyáltalán mennyi lehet a reális sebesség ha mindne ok???

Előre is köszi a válaszokat.

most találtam ezt az Adhoc wireless mode-ot ahol csak 802.11 B vagy B/G mix van.

akkor hogyisvanez?
Bios/driver update?

Szerkesztette: Crybaby 2008. 08. 29. 15:30 -kor

Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#862 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 19:32

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 13:33

:up:

Gratula az új masinához.

thx ;)

tegnap este jött csak meg, nem csak én fogom használni. eddig okés kb minden. érdekesség: próbálgattam az ahci-t engedélyezni, de nem indul el vele az xp, ez eddig oké is, majd jövö héten legyalulok mindent és valszeg megoldódik, de amíg nem szórakoztam ezzel, addig lehetett alapból választani 1024*768-at(1.06 bios), most meg már nem, csak ha kiveszem a pipát a nem támogatott üzemmodok közül. na mindegy, nekem eddig ok a *600 is. a tapipad miatt haragszom, nem sentelic, mint a legujabbak, hanem synaptic de pointing device touchpad device helyett. ezen kivül meg vagyok vele elégedve. 720p-s trailereket, sampleket nagyjábol akadásmentesen lejátszotta, smplayer power  :)
amire meg szánták, arra tökéletes- eee701-el van csak összehasonlítási alapom, annak nemsokára készül a moddingja :D

kérdés: érdemes az ahci módot erőltetni (gondolok itt a halkabb és energiatakarékos működésre) vagy sok haszna nincs?

#863 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 20:46

Idézet: glugi - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 19:32

thx ;)

tegnap este jött csak meg, nem csak én fogom használni. eddig okés kb minden. érdekesség: próbálgattam az ahci-t engedélyezni, de nem indul el vele az xp, ez eddig oké is, majd jövö héten legyalulok mindent és valszeg megoldódik, de amíg nem szórakoztam ezzel, addig lehetett alapból választani 1024*768-at(1.06 bios), most meg már nem, csak ha kiveszem a pipát a nem támogatott üzemmodok közül. na mindegy, nekem eddig ok a *600 is. a tapipad miatt haragszom, nem sentelic, mint a legujabbak, hanem synaptic de pointing device touchpad device helyett. ezen kivül meg vagyok vele elégedve. 720p-s trailereket, sampleket nagyjábol akadásmentesen lejátszotta, smplayer power  :)
amire meg szánták, arra tökéletes- eee701-el van csak összehasonlítási alapom, annak nemsokára készül a moddingja :D

kérdés: érdemes az ahci módot erőltetni (gondolok itt a halkabb és energiatakarékos működésre) vagy sok haszna nincs?

Elvileg intel matrix storage driver felrakása után működik, és bizonyos előnyökkel jár, amit másik fórumon kirészleteztek de még nem volt alkalmam feltenni.

Eszközkezelő nekem is pointing device-t mutat... Ebből az a lényeg, hogy nem senteliced van. Ez király. :)

Szerkesztette: RiCS 2008. 08. 29. 20:51 -kor

#864 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 09:06

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 20:46

Elvileg intel matrix storage driver felrakása után működik, és bizonyos előnyökkel jár, amit másik fórumon kirészleteztek de még nem volt alkalmam feltenni.

Eszközkezelő nekem is pointing device-t mutat... Ebből az a lényeg, hogy nem senteliced van. Ez király. :)

igen, de nem touchpad, tehát nincs scroll. csak függőleges, ha nyomogatom a jobb alsó vagy felső sarkát. annyira nem zavaró, majd javítják remélhetőleg.vagy nem, akkor marad a bt egér.

intel storage driver: fel sem megy, a "számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek" üzenettel leáll, probáltam manuálisan is telepiteni 2 leirás alapján is, de most találtam egyet, majd talán azzal.

#865 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 10:44

Idézet: glugi - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 9:06

igen, de nem touchpad, tehát nincs scroll. csak függőleges, ha nyomogatom a jobb alsó vagy felső sarkát. annyira nem zavaró, majd javítják remélhetőleg.vagy nem, akkor marad a bt egér.

intel storage driver: fel sem megy, a "számítógép nem felel meg a minimális követelményeknek" üzenettel leáll, probáltam manuálisan is telepiteni 2 leirás alapján is, de most találtam egyet, majd talán azzal.

Ha nincs scroll akkor senteliced van. :)

Meg lehet próbálkozni a sentelic driverrel azzal meggyógyul a scroll csak ötletszerűen fog működni (Itt egy leírás hogyan érdemes, mert kicsit bugware a szoftvere).

Szerkesztette: RiCS 2008. 08. 30. 10:48 -kor

#866 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 12:50

megmondom őszintén, először nem is nagyon akartam vele foglalkozni, mert nem csak én fogom használni és csak engem zavar a scroll hiánya plusz egér párti vagyok. ezt a sentelic drivert viszont kipróbálom. akkor most az van, hogy a hardver sentelic de alapbol a "butább" -pointing device- synaptics drivert teszik fel? synaptics drivert probálgattam, letöröltem minden egérre utalo dolgot, de csak pointing device-ként akar települni és az egérnél is csak wheel mouse on ps/2 port-ot látok. még egy proba aztán hagyom a fenébe, jövö héten meg format és xp install ahci driverrel. nincs kedvem vele szorakozni. amugy meg ez legyen a legnagyobb problémám vele. ahogy régebben irtam, ha egy ilyesmit kihoznak dual atommal, nagyobb akksival esetleg hsdpa és egyéb nyalánkságok(11"), engem megvesznek vele kilora.

más: van valakinek tapasztalata usb-s gps-szel? olyan érdekelne, amugy ugy néz ki, mint egy pendrive, hogyan működik, stb. a tableeet projectbe szeretném integrálni, ezért kérdem.

#867 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 13:25

Helo!

Namostaztánmelyiklegyen? :D
Fősulihoz kellene (3 órás vonatozás pl.), meg órára. Nem akarom a 15-ös notit cipelni, az marad melóra :)
Tanácstalan vagyok, hogy MSI, ASUS, vagy a HP legyen-e...
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#868 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 13:30

HP semmiképp. Ha azonnal, akkor azt mondanám wind. Ha ráérsz, akkor meg érdemes megnézni az ideapadot vagy a dell törpéjét, és akkor dönteni. Addig meg drágábbak nem lesznek már ezek, csak olcsóbbak.

#869 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 13:48

Még ráérek. Addig eladom majd a 3. notinkat :D
Régi HP XE3-as.
Szóval HP semmiképp, már közbe átgondoltam. Tetszene maga a gép, csak a teljesítménye.... Nameg az ára is magasabb.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#870 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 14:31

hat kerdes, hogy a "fosuli" az mit is takar. mi a felhasznalasi cel. ha netezni meg szoveget szerkeszteni, akkor persze jok a netbookok, de ha mondjuk programozasrol van szo, akkor hadd fejezzem ki a ketsegeimet, hogy ezek az Atom-os csodak ertelmesen meg tudnanak birkozni valami komplexebb IDE-vel. vagy netan van valakinek ellenkezo tapasztalata?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#871 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 14:46

Nemnem, nem infós vonal :)
Tehát csak szövegszerkesztés kellene, meg esetleg excel.
Windet nézegetem, kezd tetszeni.
Kérdés, fehérbe hogy mutat élőben?
Most IBM noti ugye fekete, Toshiba fekete-szürke, és nézegetem Windet fehérbe...

szerk: vagy ASUS 1000H? Áááá, nemtudooooooooooooooooooom. Ottmeg a nagy akksi...

Szerkesztette: Mészike 2008. 08. 30. 14:48 -kor

IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#872 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 14:51

Idézet: Mészike - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 14:46

Nemnem, nem infós vonal :)
Tehát csak szövegszerkesztés kellene, meg esetleg excel.
Windet nézegetem, kezd tetszeni.
Kérdés, fehérbe hogy mutat élőben?
Most IBM noti ugye fekete, Toshiba fekete-szürke, és nézegetem Windet fehérbe...

szerk: vagy ASUS 1000H? Áááá, nemtudooooooooooooooooooom. Ottmeg a nagy akksi...

A fehér wind gyöngyház fehér, de nem olyan fényes a felülete mint az 1000h-nak (igaz abból csak feketét láttam), amely elég látványosan gyűjti az ujjlenyomatokat.

#873 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 15:45

azert kivancsi lennek, hogy jok-e a megerzeseim az ez iranyu (nam-tul-jo)hasznalhatosagrol. valaki?
a forum ma:

#874 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 15:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 16:45

azert kivancsi lennek, hogy jok-e a megerzeseim az ez iranyu (nam-tul-jo)hasznalhatosagrol.

Nyilván, de szerintem te is érzed, hogy miért irreleváns a kérdésed. A netbook nem komolyabb kódolásra, grafikai munkára, egyéb számításigényes feladatokra van kitalálva, hanem ahogy írtad, netezni meg szöveget szerkeszteni.

#875 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 16:34

a) nem, nem nyilvan. miert lenne az?
b) az, hogy valamit A feladatra talaltak ki, meg nem zarja ki, hogy az emberek egy B feladatra fogjak hasznalni, netan sikeresen. (hiszen abbol, hogy A-ra alkalmas, meg nem kovetkezik, hogy B-re ne lenne az.)

szoval nem, nem erzem irrelevansnak a kerdest.
a forum ma:

#876 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 16:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 17:34

a) nem, nem nyilvan. miert lenne az?

Kódoláshoz két dolog kell: bivaly proci és sok RAM. Persze lehet kódolgatni netbookon is (ilyen megmutatjuk a C++-t kurzus szintjén), de a teljesítményét legkésőbb két félév alatt kinövöd.

#877 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 17:04

Elmélkedtek elméletben ?  :D  :cool:

#878 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 17:21

Idézet: debaj - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 15:49

Kódoláshoz két dolog kell: bivaly proci és sok RAM. Persze lehet kódolgatni netbookon is (ilyen megmutatjuk a C++-t kurzus szintjén), de a teljesítményét legkésőbb két félév alatt kinövöd.

Egyébként mi az az egyetemi-programozói feladat, ami a második félév után már megfekteti az 1Gb RAM+Intel Atom párost? Mert nem jellemző szerintem, hogy az egyetemisták komplett vállalatirányítási rendszereket vagy 3D modellezőket fejlesztetnének év közben :)

#879 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 30. 18:31

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 18:21

Egyébként mi az az egyetemi-programozói feladat, ami a második félév után már megfekteti az 1Gb RAM+Intel Atom párost?

Elég csak fordítani, de ha kell cégnél kipróbáltatom, mi dualcore meg notrhwood, meg egyéb cuccokról váltottunk core2 meg 4 magosakra, ott eddig ami 50-60 percig fordult forrás, az meg van alig 10 perc alatt. Aztán rögtön nem mindegy a tényállás, főleg ha 3szor meg kell hegeszteni egymás után.
Make love not Wor.

#880 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 20:14

HaZeX: teljesen egyetertek veled! a feladat az biztos, hogy nem problemas. azonban... en IDE-rol irtam, mert hiaba 30-50 soros a program, ha kozben egy monstrum vizualizalja. (egy emacs persze, hogy nem gond, de mi van a Visual Studioval vagy az Eclipse-el?)

es mielott debaj ujkrakerdezne: a kerdes a "fosuli" volt, es ott nem novi ki az ember az emacs-ot meg a gcc-t. ellenben az IDE-t konnyeden. es engem pont ez erdekel, by-the-way!

RiCS: elmelkedtem, de kozben tapasztalatot is kertem azoktol, akiknek van ra lehetosege. nem volt eleg feltuno?

Szerkesztette: bogdan 2008. 08. 30. 20:15 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46