HWSW Informatikai Kerekasztal: Netbookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Netbookok Eee PC és társai Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 12:56

Idézet: Socket - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 13:17

Gyors és rövidke kérdés: nekem csak mostanában tűnt fel, hogy a netbookoknak nincs optikai meghajtójuk, felmerült bennem a kérdés, windowst hogyan telepítsek rá, pendriveról?

Recovery partícióról (nagykapacitású modellekben), USB-s optikairól, vagy hegesztés után akár pendrive-ról. Egyébként nem csak a netbookokban divat az 1-spindle felépítés, szubnotikban már évek óta spórolnak így a hellyel.

#922 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 13:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 13:50

Lehet meghegesztett winek, vagy havernak is kölcsönadták a serialt. Címke legalább van a gépen?

A gond az, hogy egy bizonyos számú újrainstall után behány az MS az aktiválásra. Evvan. Tucat gép szopatott meg már igy. De olyan is van a netes aktiválásra, hogy egy IPről vagy domainből érkező aktiválások után random behány. Mikor sulineteztem, és szalagon nyomtuk a gépeket, minden 10ből egyet nem lehetett neten aktiválni, csak 20x ujrainditva, ipconfig-resetre, stb, volt amelyiket akkor se, csak telefonon. Sose tudtuk meg miért, de havi 2000 gépnél idegesitő volt.
Nem azt mondom, hogy NEM lehet megoldani, mindent lehet, én se a 6:20assal jöttem, csak vannak átlaguserek is.

Amugy, win telepitési kérdés fentebb: vagy hdd ki, usb, sys, utána dos alá boot, vinyóról xp fel, vagy külső usbs cd olvasó, és kalap.

#923 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 13:15

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 14:07

A gond az, hogy egy bizonyos számú újrainstall után behány az MS az aktiválásra. Evvan. Tucat gép szopatott meg már igy. De olyan is van a netes aktiválásra, hogy egy IPről vagy domainből érkező aktiválások után random behány.

Ez rendesen szabályozva van ám, átlag 3 havonta bármit kibír, de megsúgom nem hivatalosan, hogy 1 év után teljesen más vasra is felrakhatod, szarik bele. Azért 3 havonta rendszeresen gépet meg úgy telepítünk újra, hogy elrakjuk az aktivált imagét.

1 IPről nem tudom, kb. 20nál több gépet nem hinném, hogy aktiváltam 1 órán belül. Odahaza meg mondjuk évente 100-at, kb. 2 IPről :-)

Ha túl sokszor aktiválod, akkor meg telefonáni kell, csókolom. Ezért jók az előtelepített laptopok, meg rendes vasak, volumenes licenszek :-)
Make love not Wor.

#924 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 13:18

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 13:56

Recovery partícióról (nagykapacitású modellekben), USB-s optikairól, vagy hegesztés után akár pendrive-ról. Egyébként nem csak a netbookokban divat az 1-spindle felépítés, szubnotikban már évek óta spórolnak így a hellyel.

A recovery partició oké, de mondjuk vegyünk egy 4 Gigás SSD-vel szerelt gépet, amin Linux fut, ha később Xp-t akarok telepíteni és azt teljesen legálsian, és se USB-s optikai se egyéb külső egységem, akkor azért érdekes.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#925 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 13:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 14:15

Ez rendesen szabályozva van ám, átlag 3 havonta bármit kibír, de megsúgom nem hivatalosan, hogy 1 év után teljesen más vasra is felrakhatod, szarik bele. Azért 3 havonta rendszeresen gépet meg úgy telepítünk újra, hogy elrakjuk az aktivált imagét.

1 IPről nem tudom, kb. 20nál több gépet nem hinném, hogy aktiváltam 1 órán belül. Odahaza meg mondjuk évente 100-at, kb. 2 IPről :-)

Ha túl sokszor aktiválod, akkor meg telefonáni kell, csókolom. Ezért jók az előtelepített laptopok, meg rendes vasak, volumenes licenszek :-)

Mégegyszer mondom, ezzel nekem nincs bajom, megszoktam, MS, ez van. Átlagusers meg csak ritkán szopik ilyesmivel. Igaz akkor nagyon...

#926 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 14:30

Idézet: Socket - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 14:18

A recovery partició oké, de mondjuk vegyünk egy 4 Gigás SSD-vel szerelt gépet, amin Linux fut, ha később Xp-t akarok telepíteni és azt teljesen legálsian, és se USB-s optikai se egyéb külső egységem, akkor azért érdekes.

4 gigásra eleve marhaság XP-t telepíteni, így inkább számoljunk nagyobb cuccal :-) Elég sok notesz szerelte OD nélkül a cuccait már régebben is, mert júzer vinnyogott, hogy nagy, legyen kicsi, de cserébe dupla árat kifizetett. Ebből tán a Sony volt a legdurvább, ugyanis csak saját szabványú külső ODvel működött, aztán jónapot. Ennek ellenére ha egy 8 éves P3-as laptopra OD nélkül fel lehetett lapátolni az XP-t, akkor ma sem lehet sokkal bonyásabb, vagy fizessünk ki valakinek egy OEM preinstallt, oszt jóvan. Vagy a mittomén. Bolhából elefánt anyázás megint, előbb szopjatok vele, legyen probléma, aztán kezdjünk el anyázni.
Make love not Wor.

#927 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 14:42

Pontosan.
Ha nincs OD, akkor külső USB HDDről, vagy pendriveról, ebben az esetben sanszos a betűjel-elmászás, azzal együtt kell élni, vagy beviszed szervizbe és megcsináltatod, kölcsönkérsz a havertól, vagy, smuggerkodás helyett, urambocsá VESZEL egyet..............

Sony vonal meg, hehe, külső, saját szabványú csatis firewire-os ODDről voltak csak hajlandóak települni, semmi másról. Az de szopó volt......miközben már az X20as IBM is tudott, igaz frissitett biossal, de USBs ODDről bootolni.

#928 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 21:11

Idézet: Socket - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 14:18

ha később Xp-t akarok telepíteni és azt teljesen legálsian, és se USB-s optikai se egyéb külső egységem, akkor azért érdekes.

Ez ugyanolyan probléma, minthogy hogyan rakjak az asztali gépembe win95-öt, amikor a floppymeghajtóm három éve bedöglött, azóta csak dísznek van benne, meg mivel nincs meg a fedlap, hogy ne menjen bele a por.

Ha mindenáron kell az XP, szerezz, kérj kölcsön, vagy iszkábálj külső drájvot, oldd meg. Vagy vegyél egyből XP-s modellt. A saját oprendszer újrahúzása meg szépen le van írva a kiskönyvében. Párezer forint az USB-IDE átalakító, én is arról húztam újra anno az XP-t a laposvasamon, amikor kiderült, hogy a cserélt optikairól nem hajlandó bootolni.

Ha lenne benne optikai, akkor hőőj, nagy lenne, ha nincs benne optikai, akkor meg mé' nincs. Agyam eldobom, már elnézést. Fejben be kéne már pozícionálni ezeket a holmikat, ha mindenáron barkácsolni, tuningolni meg oprendszert csereberélni akarunk, akkor vegyünk egy olyan gépet, amit erre találtak ki, vagy legyünk annyira tökösek, hogy megtaláljuk a módját, ne a gyártókat anyázzuk, hogy nem szerelnek a laposba egy olyan egységet, ami bizonyos esetekben nagyobb, mint a komplett gép.

#929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 21:25

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 22:11

Ez ugyanolyan probléma, minthogy hogyan rakjak az asztali gépembe win95-öt,

Azt is bootCDről, meg imagéből. De legalább kicsi :-)
Make love not Wor.

#930 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 21:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 22:25

Azt is bootCDről, meg imagéből. De legalább kicsi :-)

Meh, lásd meg, mit akartam ezzel mondani. :)

#931 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 21:33

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 22:30

Meh, lásd meg, mit akartam ezzel mondani. :)

Értem én, ezért írom, hogy fele mondvacsinált probléma, mert első körben nem létezik, második körben előbb vegyenek olyan vasat, fussanak bele a problémába, aztán oldjuk meg.

80 giga HDD bőven elég nekem, úgyis van külső diszkem, aztán kész. Ha majd nagyobbra szeretném cserélni, akkor átimagelem, működik. De lehet ez is lehúz majd X évet, oszt majd veszek másikat nagy HDDvel, én nem szopok, babráljanak csak a Linuxosok aztán ja.
Make love not Wor.

#932 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 19:55

Félre értés ne essék, szerintem képes vagyok a a probléma megoldására, látom egyesekből a kérdés erős ingerületet váltott ki. Az oké, hogy kölcsön kérek egy külső Cd/DVD meghajtót, vagy bármi más külső egységet, de ha nem akarok kölcsön kérni, akkor hogyan. :) Ennél szofisztikáltabb megoldásra gondoltam

#933 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 19:57

Mondhatni megoldási javaslatokat vártam, amúgy ha most vennék netbook-ot, vennék hozzá USB-IDE átalakítót azt csoki.

Szerkesztette: Socket 2008. 09. 07. 19:58 -kor

#934 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 21:44

Idézet: Socket - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 20:55

Félre értés ne essék, szerintem képes vagyok a a probléma megoldására, látom egyesekből a kérdés erős ingerületet váltott ki. Az oké, hogy kölcsön kérek egy külső Cd/DVD meghajtót, vagy bármi más külső egységet, de ha nem akarok kölcsön kérni, akkor hogyan. :) Ennél szofisztikáltabb megoldásra gondoltam

Pen driveról bebootolsz, letolod a particiót üresre, DOS alatt megformázod, XP installt felmásolod, bebootolsz DOS alá, és telepited, majd közben konvertálás NTFSre. Ennyi. De irtam fentebb....vagy egyből penről, és akkor sanszos hogy összekócolódnak a betűjelek.

#935 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 07. 21:46

Idézet: Socket - Dátum: 2008. szept. 7., vasárnap - 20:55

Az oké, hogy kölcsön kérek egy külső Cd/DVD meghajtót, vagy bármi más külső egységet, de ha nem akarok kölcsön kérni, akkor hogyan. :)

Ha nem kölcsön kéred, akkor veszel egyet  :Đ
Make love not Wor.

#936 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 14:59

Kép

Kép

Hová lett a funkció billentyű sor ?  :(

Még a végén úgy maradunk, hogy minden újabb netbookban lesz valami fájdalmas hülyeség a design árán és összességében a wind lesz legkevésbé gáz konstrukció azonos hardver alapokon...

#937 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 15:04

Ott van, ki van pakolva az ASDF... billentyűsorra.

#938 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 17:29

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 15:59

Hová lett a funkció billentyű sor ?  :(

Szerintem teljesen korrekt megoldás!

Egyébként lehet már kapni itthon?

#939 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 17:34

Idézet: debaj - Dátum: 2008. szept. 8., hétfő - 16:04

Ott van, ki van pakolva az ASDF... billentyűsorra.

Üááázz tényleg....spóroltak egy csomó gombot, tök jó. Fölül meg van egy nevadai sivatag méretű kihasználatlan terület....de jó.....alul meg az arizonai. Mondjuk, most néztem képeket az Acer vakarcsáról, hát, azok se hazudtolták meg magukat, foskályha ahogy van. Ha az Ideapad is ilyen hányás lesz, a végén tényleg szégyenszemre nekem, a brandbuzinak MSIt kell majd vegyek :D :D :D
Na jó, dellem sose volt, nade  Sonyk és IBMek után?
Pfuj, de köpedékül hangzik ez csak most nézem. Mint egy igazi 14 éves kovácsjózsika. Azértis :D

#940 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 08. 17:41

sőt nincs altgr meg ctrl se jobboldalt, a jobb shift is összement. hiányzik a 0 és a backspace közti egyik gomb, az escape pedig be van tolva az 1 mellé :eek:  :omg:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (119 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »