HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#101 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 19:51

Sziasztok. Tud valaki egy(akár több) helyet(mondjuk BP-n), ahol baseball sapkákat lehet venni? Főleg amcsi csapatok sapkái érdekelnének.

Köszi

#102 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 02:06

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 15:01

azért az, hogy törzsvásárló az elég erős tulzás, a bevásárlásokat a metroban intezzuk, ha meg vmi olyan kell, amit a piacon lehet kapni, akkor ott megveszem (mivel mellette dolgozom).
csak a legvégső esetben megyek ebbe a boltba (havi egyszer max.) mikor még nyitvavan (tehát nem kell az éjjelnappaliba menni) és csak valami aprosag hiányzik.

nem értem a problémát... van alternatíva, több is. egyszerűen nem kell ott vásárolni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#103 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 16:56

Ilyesmi cuccokat hol kapni vajh pesten?

Kép
Kép
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#104 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 20:23

az miért van, hogy ha az ember valami hírt hall Svájról az mindig ugy kezdodik, hogy népszavazással eldontottek? Ott mindent népszavazással dontenek el, vagy csak olyan "jolmegbizhato" a hir?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#105 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 16:56

Ilyesmi cuccokat hol kapni vajh pesten?

Kép
Kép

gugli -> http://tuzvedelem.dobozos.hu/ -> http://www.firesziget.hu/

Kép
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#106 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:41

köszi!
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#107 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 12:45

semmi, megoldottam...

Szerkesztette: *Iguana* 2007. 12. 28. 13:03 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#108 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:43

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 20:23

az miért van, hogy ha az ember valami hírt hall Svájról az mindig ugy kezdodik, hogy népszavazással eldontottek? Ott mindent népszavazással dontenek el, vagy csak olyan "jolmegbizhato" a hir?

Nekem élnek rokonaim Svájcban és én is voltam kint...
Azt azért tudni kell, hogy általában az ottani népszavazást jópár éves hercehurca előzte meg, mert a törvényhozás/paralemnti döntéshozatal elég macerás. Kantonok, meg minden...mondjuk ennek következtében jóval hatékonyabb, átgondoltabb döntések születnek.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#109 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:59

Nem tudja valaki, mi van az OTP Bankkal? Van pénz a számlámon, webes felületről még be is tudtam fizetni a mobilszámlámat, bankban is adtak ki készpénzt, persze busás sarccal karöltve, bankautomatából viszont nem tudok pénzt felvenni, azt írja, hogy nincs elég pénz a számlámon. (Hétszázvalahány forintnyi egyenleget nyomtat a blokkra, ez olyan szinten stimmel is, hogy karácsony előtt levettem egy jó adag pénzt, és annyi maradt rajta, de azóta érkezett már a számlámra pénz.)

Nem frissülne az az adatbázis, amiből a bankautomaták szerzik az értesüléseiket? Az OTP Bank honlapján semmilyen infót nem találtam ez ügyben.

#110 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:07

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 21:23

Idézet

Svájc is szöveségi állam, ám Németországgal ellentétben a népszavazás az alpesi országban szövetségi szinten kap nagyobb szerepet. Svájcban a népszavazások kezdeményezésének három útja ismert:

* Kötelező népszavazás: Az alkotmány legcsekélyebb változását a parlament mellett a polgároknak és a kantonok többségének is jóvá kell hagynia. Ugyanez vonatkozik a nemzetközi szervezetekbe való belépésre és az egy évnél hosszabb időre tervezett és az alkotmányból nem levezethető szövetségi törvényekre. Ez esetben kötelező népszavazást tartani.[26]
    * Fakultatív népszavazás: A polgárok képviseleti szerveinek (pártok, egyesületek) lehetőségük van bármely életbe lépő törvény népszavazás útján történő megerősítésére vagy elvetésére. Ehhez 50 000 támogató aláírásra van szükség.[27]
    * Kantoniális referendum: Legalább nyolc kanton által kezdeményezhető a szövetségi parlament által már elfogadott törvényekről. Eddig egyetlen alkalommal, 2003-ban alkalmazták, akkor egy adótörvény változása váltotta ki 11 kanton ellenállását.

Svájcban a népszavazás a politikai rendszer szerves része és gyakran alkalmazott eszköze. A éves gyakorisággal bekövetkező voksolások élénkítik a pártok és a közvélemény kapcsolatát, ugyanakkor arra készteti a parlamenti erőket, hogy a reformokat közösen, mindenki által elfogadható kompromisszumokkal dolgozzák ki. A népszavazás erős mivolta teszi Svájcot az ún. kompromisszumos demokrácia mintaországává.

----------
rohamkocka

#111 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:12

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:59

Nem tudja valaki, mi van az OTP Bankkal? Van pénz a számlámon, webes felületről még be is tudtam fizetni a mobilszámlámat, bankban is adtak ki készpénzt, persze busás sarccal karöltve, bankautomatából viszont nem tudok pénzt felvenni, azt írja, hogy nincs elég pénz a számlámon. (Hétszázvalahány forintnyi egyenleget nyomtat a blokkra, ez olyan szinten stimmel is, hogy karácsony előtt levettem egy jó adag pénzt, és annyi maradt rajta, de azóta érkezett már a számlámra pénz.)

Nem frissülne az az adatbázis, amiből a bankautomaták szerzik az értesüléseiket? Az OTP Bank honlapján semmilyen infót nem találtam ez ügyben.

Valószínűleg --amire volt már példa az OTP-nél*-- leszakadt az automata az OTP hálózatáról, így nem tudja a kártyát on-line ellenőrizni. Ilyenkor nem ad ki pénzt.

*>>történelem<<
----------
rohamkocka

#112 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:19

Én az ünnepekre gyanakodtam, de ez is lehet. :)

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 28. 14:20 -kor

#113 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:20

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:59

Mikor utaltak? (legalább órára pontosan kéne!) Mondjuk 2munakanap alatt át kellett volna menjen.

Szerkesztette: Harlequin 2007. 12. 28. 14:20 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#114 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:23

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:20

Mikor utaltak?

Még 26-án este, 27-én reggel nyolc körül meg is jött az SMS, hogy az összeg sikeresen landolt. De csak a bankautomatákkal van gond, tehát valószínűleg rohamkocka meglátása a helyes.

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 28. 14:23 -kor

#115 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:40

Szasztok...!

Olyan ingyenes DICOM nézőprogramot keresek, amely képes távolságot mérni a felvétel két pontja között.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#116 Felhasználó inaktív   Litium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:08

Idézet: bean - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:05

Ha az a kedvezo eset hogy az utolso onmagat huzza, az osszes meg hogy barki barkit de nem sajat magat, akkor [(n-2)*(n-3)....] / [(n-1)*(n-2)*....] jon ki n>2-re, azaz a valasz 1/(N-1), nezzuk meg negyre, A huzhatja B-t v. C-t de D-t nem, ennek eselye 2/3, utana B huzhatja a maradekot, ami mar csak 1 darab de D-t nem, ennek eselye 1/2, vagyis pont 1/3... A szamitas 2-re nem igy mukodik, ott tenyleg egy kover nulla a tortenet, hiszen A csak B-t huzhatja, utana mar B-nek nincs mas, mint A.

A megoldás picit bonyolultabb volt:

http://www.komal.hu/...=35&st=100&dr=0

köszi azért :)  :)

#117 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:49

Idézet: pitius - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 20:51

Sziasztok. Tud valaki egy(akár több) helyet(mondjuk BP-n), ahol baseball sapkákat lehet venni? Főleg amcsi csapatok sapkái érdekelnének.

Köszi

A Thököly út kezdeténél, a Keleti pályaudvarral ellenben van egy üzletház. Ha van még, ott van olyan bolt, ahol mindenféle csapatos mezek, törölközők, sapkák kaphatóak.
----------
rohamkocka

#118 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 23:25

Idézet: pitius - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 19:51

Köszi

http://velvetplaza.hu/index.php?module=pro...ory&prodfilter=
http://www.sportmania.hu/index.php?main=ma...&pt=124&start=0
http://www.arukereso...es-fitness-c15/
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#119 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 17:42

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:59

És tényleg az OTP rendszere a ludas:

http://index.hu/gazd...r/lassuotp1229/

#120 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:51

melyik mezag csalad(?) reszben van, amikor a kozepkorba kerulnek vissza es megakarjak oket olni?
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.