Idézet: qnadam - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 17:17
indulásnak a kavarós részt olvasd el
aztán meg ja, mit szeretnél csinálni? úgy azért egyszerűbb segíteni.
Az egész történet úgy szól, hogy suliba kell megoldani az egészet. A cuccot egyszer régen vették, azóta nem használja senki. Senki nem ért hozzá. Egyenlőre én értek hozzá egyedül valamit.
Van két helyszín, ahova kell hangosítás. Egyik beltér, a másik kültér. Az egész berendeszkedés kültéren lenne. Nagyobb szabású sportnapról van szó. Én vagyok (meg még egy ember) az adminisztráció, információ, zene, hangosítás, hangosbemondó.
Úgy kell megoldani, hogy a két fő helyszín független legyen, meg nem is. Kültérre megy 2 db erősítő 4 db hangfallal (ezek mennek a master out-ra). Beltérre, meg bemegy egy kábel, és az ottani beépített rendszerre csatlakozik.
Elképzelés: Lehessen úgy vezérelni a hangforrásokat, hogy csak az egyik helyszín, csak a másik helyszín, vagy mindkettő.
(mostmár vázolódik a végleges felállás, csak ne tudom, hogy helyes-e)
Mikrofonok mennek az 1., 2., 3.... csatornákra. A Sztereo csatornákra, CD lejátszó, számítógép.
Phonic keverő master out-jára megy egy erősítő, azon keresztül, meg mégegy.
Na igen, és most jött egy ötlet, amiszerint megoldható a felvázolt dolog.
Van a keverőn GROUP csatorna is, ami független a mastertől, olyannyira, hogyha egy bemenő csatornánál lévő apró group/master gombot állítom, vagy az egyiken vagy a másikon szól. A keverő AUX out-ját (amin ugyan az jön ki, mint a masteren) visszakötöm az egyik csatornába, aminél ki lesz választva, hogy a csak a group csatornán szóljon. Ez így azt eredményezi, hogy a MASTER-en és a GROUP-on egyidejőleg szól a cucc (itt oda kell figyelni, mert abba a csatornába, ahova az AUX van vissza kötve, az mindenképpen a GROUPra legyen irányítva, mert egyébként nem baba).
Használata következő. Azon csatornánál, amit csak a GROUP csatornán kívánunk megszólaltatni, annál benyomjuk a gombot, ami a GROUPra irányít. Ha pedig csak a Master felé szeretnénk szólni, akkor vissza állítjuk a gombot, hogy a MASTER-re irányítson, és teljesen lecsökkentjuk az AUX potméter értékét, így nem fog a group csatornán szólni. Ha pedig mindenhova szeretnénk zajongani, akkor értelem szerően a gomb marad a MASTER-en, és az AUX hangerőt vissza állítjuk a csatornán középre.