HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 235
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#4721 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 18. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 03. 17. 21:55

lefordítaná ezt nekem vki magyarra? :-)

"Bitte folgen Sie der kompletten Afterbuy-Abwicklung bis zum Ende (bis zum Feedback), um mögliche Fehler bei den Versandkosten zu vermeiden!Bei allen Zahlungsvorgängen bitte immer darauf achten, dass Sie im Memofeld Ihre Rechnungs- bzw. Kundennummer oder Ihren Mitgliedsnamen angegeben haben, um uns die Zahlungszuordnung zu vereinfachen!"

Kösz!

"Kérem kövesse végig (a visszajelzésig) a teljes vásárlás utáni lebonyolítást, hogy a lehetséges hibákat a szállítási költségeket illetően elkerülje! Kérem minden fizetés alkalmával ügyeljen arra, hogy az emlékeztető mezőben a fiók-, ill. vevőszámát vagy a tagsági nevét megadta-e, azért, hogy a fizetési azonosítást leegyszerűsítse!"

A szöveg maga baromi könnyű, csak ezek az elvont és nyakatekert Afterbuy-Abwicklung (lehet vásárlás utáni egyezség), Zahlungsvorgang (fizetési folyamat), Zahlungszuordnung főnévi összetételek értelemzavaróak. Lehet még én sem fordítottam a legszabatosabban, nem ismerem a ebayt. Elvileg van magyarul is, gondolom ott ezt a szöveget magyarul írják. A lényeg, hogy boltoláskor az űrlapmezőket figyelmesen ki kell tölteni, mi legyen a vásárlás után a fizetéssel, végig minden adatot meg kell adni, nehogy abból legyen tévedés, hogy valamit nem adtál meg, vagy nem fejezted be az űrlapot végig.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 03. 18. 00:14

a motorola csomó készüléke (rádió adó-vevők, mobiltelefonok) viseli a Talkabout nevet, többek közt néhány olcsó és elterjedt motorola mobil is pár éve :)

Nekem is totál új, mikből maradok ki. Tollkabát... ez még a bikicsunájt is simán veri :nevet: Pont ezt beszéljük a doménes topikban. Nem igaz, hogy egy reklámba nem tudnak angolul rendesen beszélőt betenni, vagy ha egyszer ilyen szerencsétlennel forgatják, legalább egy jobb fonetikus közelítést (legrosszabb esetben "tóköbáut", de inkább, "tóköbáot", "tooköbáot", "taaköbáot") gyakoroltassanak be vele súgógépről, cetliről :omg:

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 18. 10:04 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4722 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 18. 09:54

Nekem is új. Tollkabát :nevet: Pont ezt beszéljük a doménes topikban. Nem igaz, hogy egy reklámba nem tudnak angolul rendesen beszélőt betenni, vagy ha egyszer ilyen szerencsétlennel forgatják, legalább egy jobb fonetikus közelítést (legrosszabb esetben "tóköbáut", de inkább, "tóköbáot", "taaköbáot") gyakoroltassanak be vele :omg:

De ki dönti el, hogy milyen akcentust kell használni? Te? A "tóköbáot" mindjárt máshogy fog hangzani, ha egy amerikai, egy ausztrál, egy angol, vagy egy tősgyökeres walesi, skót vagy ír mondja. És ezek még csak azok, akiknek anyanyelvük az angol, mindegyik büszke a saját akcentusára, és kiröhögi a többit.

Egyébként az emlegetett reklámban is simán előfordulhatott, hogy a poén végett mondták tollkabátnak. :-)

#4723 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 18. 10:06

[német YT-os videó]

Nem is olyan rossz a Fritz angolja. Kicsit rájátszik. A németeknek egyébként is könnyebb az angol, jobban hasonlít a saját nyelvükre. Persze ez a zöngés (és zöngétlen) TH hang egyben kényes kivétel, mert néha anyanyelviek is rosszul ejtik, a helyes zöngétlen alakot is 3-féle képpen [θ, (tθ), dentális t]. Egy külfölditől a think-re a "szink", "fink", "tink" mind elfogadható közelítés. Lényegében a TH miatt kiröhögni valaki tényleg szemétség. Ilyet sose teszek. Ámbár a művelt (nyelvtannáci) körökben elfogadott, szabvány, zöngétlen TH-t [θ] sem nehéz ejteni, simán kigyakorolható poénos mondóka és gyakorlat keretében. Nincs nagy nyelvérzékem, de YT-os videó és egy blogbejegyzés alapján nekem anno 2 perc alatt sikerült, csak eleinte túlspiláztam túlzottan kiöltött nyelvvel, 2 hónapig tartott, mire ki tudtam gyakorolni, hogy folyamatos szövegben, ahol kevesebb idő és energia van az ejtésére, normálisan szóljon. Jó nyelvérzékű embernek, rendes tanári háttérrel akár 1 óra alatt meglehet.

De ki dönti el, hogy milyen akcentust kell használni? Te? A "tóköbáot" mindjárt máshogy fog hangzani, ha egy amerikai, egy ausztrál, egy angol, vagy egy tősgyökeres walesi, skót vagy ír mondja. És ezek még csak azok, akiknek anyanyelvük az angol, mindegyik büszke a saját akcentusára, és kiröhögi a többit.

Azért adtam meg brit (nagyon közel van hozzá az ausztrál, kanadai) és amerikai verziót, kinek mi szimpatikus alapon. De az új-zélandi, ír is kb. így ejti. Skótról, walesiről nem tudok nyilatkozni. Esetleg az indiai necces, de sanszos, hogy ők is így mondják. A lényeg, hogy sok féle angol nyelvjárás van, de ennél a szónál nem különböznek annyira, hogy magyar közelítésből sokféle legyen, vagy magyar fül a különbséget egyáltalán meghallja. Az "l"-t végképp nem ejti oda egyik sem, pláne nem az angol nyelv általános kiejtési elveit súlyosan sértő dupla mássalhangzóval ("ll").

Egyébként az emlegetett reklámban is simán előfordulhatott, hogy a poén végett mondták tollkabátnak. :-)

Lehetséges. Bár szerintem poén kedvéért, pláne röhögés nélkül senki nem égeti magát. Vagy csak nagyon sok pénzért, nem hiszem, hogy egy ilyen reklámért olyan sokat adnának. Bár azért vannak bikicsunáj típusú emberek. Ki tudja...

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 18. 10:34 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4724 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 18. 10:20

Lehetséges. Bár szerintem poén kedvéért, pláne röhögés nélkül senki nem égeti magát.

Már nem emlékszem, melyik hálivúdi színésznő mondta, hogy "van az a pénz, amiért korpás a hajam". :-)

#4725 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 18. 10:20

de ennél a szónál nem különböznek annyira, hogy magyar közelítésből sokféle legyen, vagy magyar fül a különbséget egyáltalán meghallja.

Ó, meglepődnél.

#4726 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 11:45

igazából mindegy, hogy ki és milyen kiejtéssel mondta, hogy talkabout, ha az egyszerű júzer nem tud angolul, és neki a hozzá legközelebb álló magyar szó marad meg :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4727 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:08

De ki dönti el, hogy milyen akcentust kell használni? Te? A "tóköbáot" mindjárt máshogy fog hangzani, ha egy amerikai, egy ausztrál, egy angol, vagy egy tősgyökeres walesi, skót vagy ír mondja.

Tollkabátnak nem mondja egyik akcentus se, tuti :-D ... És a reklámban tényleg ilyen zavarba ejtően ezt mondták...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#4728 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 12:08

Tollkabátnak nem mondja egyik akcentus se, tuti :-D

Jó, én most nem arról beszéltem, ott az ürge megoldotta, ahogy tudta, vagy ahogy mondták neki, valószínűleg felvétel előtt öt perccel adták a kezébe a cetlit, hogy ezt kéne felmondanod szalagra, haladjunk. Kár ezen pattogni, magyar ember úgysem fog úgy megtanulni angolul, mintha az anyanyelve lenne.

Szerintem egyébként a Motorola mqarketingesei még külön örültek is neki, hogy ilyen frankó egybeesés van a terméknév magyaros kiejtése, meg egy magyar szó között.

#4729 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 18. 12:15

De nem jó... :Đ

#4730 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 18. 09:54

.

:respect:

#4731 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:55

Jó, én

Vátt duju tollkabát? :think: :Đ Ezzel bárkit szét lehet szivatni. Nagyon súlyos. Már így is az angoltanárok réme vagyok a nyelvtanfasizmusommal, meg a szó-, pláne mondathangsúlyozással, a nyelvjárások túl következetes szétválasztásával, szőrszálhasogatással. Amelyik ismer és látja, hogy jövök, azonnal bújik fedezékbe vagy próbál szaladni :fear: ...de általában késő :-D Hiába marad a 10 körme nyoma a padlóban, annyira nem akarja, meggyötröm valamin. Persze előtte elszedek a delikvenstől minden éles tárgyat, cipőfűzőt, nehogy öngyilkosságba meneküljön vagy a tengerbe vesse magát a könnyebb utat választva. Aki meg nem ismer, általában önbizalommal indít, de egy idő után megtörik, mint a kristályváza. Most bekészítem pluszba ezt a tollkabátot is, már látom előre :]

Egyébként már vagy 4 éve felvetetettem az angol topikban, hogy kéne ilyen magyarfonetikus poéntopik angolul. Az akkori Gameware-es fórumokban többször előfordult vattafak, fákk, venicdán, fícsőr, bájdövéj adta az ötletet. Csak aztán senki nem volt rá vevő, én meg nem vagyok akkora mókamester, hogy egymagam meg tudjam tölteni.

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 18. 12:58 -kor

#4732 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 12:59

, magyar ember úgysem fog úgy megtanulni angolul, mintha az anyanyelve lenne.

Sőt az angol sem.

Van fordítóirodás ismerősöm, ő volt göncz árpád kanadai-angol tolmácsa. Merthogy az sem mindegy, milyen angol.

Mondjuk én lenyomtam egy pár hónapot Londonban, angol nyelviskolában, úh hibátlanul értem a paki, polak, sven akcentust, de pl egy texasival már gondban lennék. :-)

#4733 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 03. 18. 12:59

Sőt az angol sem.

Van fordítóirodás ismerősöm, ő volt göncz árpád kanadai-angol tolmácsa. Merthogy az sem mindegy, milyen angol.

Mondjuk én lenyomtam egy pár hónapot Londonban, angol nyelviskolában, úh hibátlanul értem a paki, polak, sven akcentust, de pl egy texasival már gondban lennék. :-)

Höhö
Anno amikor még ment az angol, elmentem étterembe 2 amerikaival
Az egyik hadart, bár a volt főnököm szintén, de nem értettem a legegyszerübb mondatokat sem
Mindig a másikhoz fordultam égve "pardon?"

Szerkesztette: horex 2011. 03. 18. 13:08 -kor

"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#4734 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:09

Mondjuk én lenyomtam egy pár hónapot Londonban, angol nyelviskolában, úh hibátlanul értem a paki, polak, sven akcentust

Nem is tudod ez mekkora fegyvertény... :-) Egy pincér haverom így lett logisztikus egy multinál anno... :-D Jöttek sorban az angolos bőcsészek, aztán amikor az indiai beszállító embere belehápogott a telefonba a vonal másik végén, akkor meg kérdezték, hogy ez milyen nyelven beszélt? :look: A srác meg lenyomott pár évet az íreknél meg az angoloknál aztán a pakival is elbeszélgetett mindenféle csapágyakról ha kellett... :Đ

#4735 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:10

Merthogy az sem mindegy, milyen angol.

Elvileg nem, magyar szintet nézve mindegy. A EU Parlamentben is olyan szarul fordítanak, mint annak a rendje :omg:

Texasi nem olyan súlyos. Meg általában toleránsak ott kint a sok bevándorló miatt. Állítólag a magyarosh akcentus és a Hunglish messze veri az ázsiai, spanyol, orosz akcentusokat színvonalban. Van néhány anyanyelvi, aki szándékosan szivat, úgy beszél, hogy ne értsd, de ha orcántörölgeted, egyből megtanul rendesen beszélni. Svábokat aprítottam már ilyen alapon. Érdekes besértődött, de utána érthetőbben beszélt. Fa + Somat szórakozik a hülye nácija, tud ha akar. Azt hitte otthon van... Ausztria, Svájc, Németország területén. Egyesek hajlamosan álmodozni, na :-D

#4736 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 13:09

Nem is tudod ez mekkora fegyvertény... :-)

Nagyon nagy lesz, ha nem teszed vissza sürgősen azt a bohócos, atomfelhős, király avatart. Legalább, hogy elmenthessem. Ez a mostani sokkal gyengébb.

#4737 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 18. 13:12

Nagyon nagy lesz, ha nem teszed vissza sürgősen azt a bohócos, atomfelhős, király avatart. Legalább, hogy elmenthessem. Ez a mostani sokkal gyengébb.

:Đ Robbanékony személyiség vagyok ez tény, de Bender testesíti meg igazán a valós énemet (és akinek nem tetszik, az megcsókolhatja a fényes fém seggemet :-D (by Bender))

A képeid: greyscale | color

De szavazzatok, ha elegen lájkolnak visszateszem :Đ

#4738 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:28

bender rulezik, de csinálj neki rendes átlátszóságot, me' ez így igénytelen :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4739 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:33

Merthogy az sem mindegy, milyen angol.

Mert ugye nem erről jártattam a számat még a téma elején. ;-)

#4740 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2011. 03. 18. 13:27

de Bender testesíti meg igazán a valós énemet

A Gender-Bender? :Đ

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első