HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#4861 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 19. 19:41

Fogyasztóvédelmi kérdés:

Adott egy Intel deszka, amit jó ideje webshopban vettem, és egy (meglehetősen korrekt és segítőkész) kiskernél vettem át (ő intézi nekem a garit).
Bő egy évre rá meghalt rajta a hálókártya. Visszavittem, kaptam újat (gyakorlatilag házhoz is hozta nekem a srác), gari újraindult.
Most, újabb bő egy év múlva az egész lap se kép, se hang állapotba került.

Megint visszavittem, és a kereskedőn keresztül kommunikáltam a nagykerrel, mondván, hogy tulajdonképp én szívesen váltanék egy újabb, de Asus deszkára. Mondták, hogy akkor jöhet szóba, ha nem tudnak pont ilyet adni, de tudnak, ergo ilyet kapok. Ezen felbuzdulva -- meg mert tudtam, hogy 4+ hét lesz a gariztatás -- megvettem az újabb lapot. Gondoltam, csak el tudom adni a másikat, amúgy is elég jól felszerelt lap, és már ritkaság.

Ma elmentem a kiskerhez, és kiderült, hogy nem hogy nem olyat küldött a nagyker, de egy buta, alap deszkát adtak. Mondtam, hogy ez nem kell. Egyelőre ott tartunk, hogy újra beszél a nagykerrel a kereskedőm. De feltételezem, hogy mégsem lesz olyan lap, mint ami nekem volt. Más pedig nekem nem kell értelemszerűen.

Ilyenkor mik a lehetőségeim?

#4862 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 21:09

Javitas, csere (ugyanolyanra!), penz vissza a sorrend. Amennyiben az egyiket nem tudjak teljesiteni, jon a masik. A problemat itt az fogja okozni, hogy amit mindenki 3 ev garis cuccnak hirdet, az igazabol 1 ev teljeskoru + 2 ev korlatozott szokott lenni, aminek felteteleit a gyarto diktalja (es nem mellesleg ez jellemzoen tiporja a szavatossagi jogokat), ergo a masodik es harmadik evben az szokott a jellemzo lenni, hogy amig garizodik a cumo, nem hosszabodik a gar ideje, nem indul ujra a csereltre (tehat az eredeti termek megvasarlasa + 3 ev mulva megszunik, barmi is tortent idokozben, ha hatszor csereltek akkor is), meg hogy esetleg nem olyat kapsz, hanem hasonlot, nem ujat, hanem refurbishedet meg hasonlok.
Szoval olyan eset, amin lehet ragni a gittet kelloen hosszan, meg persze olyan osszegu dolog, amiert soha a budos eletben nem megy senki majd birosagra. De ha eg es fold a ket deszka, akkor azert joggal tepheti az ember a szajat (mas kerdes, hogy sok hatasa nem biztos, hogy lesz, leven a kisker ugysem nagyon tud a nagykerrel izmozni, az erosebb kutya baszik elv ervenyesul, mas kerdes, hogy ez teged kurvara nem kell, hogy erdekeljen, semmi kozod hozza)

Szerkesztette: asdf 2011. 04. 19. 21:11 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4863 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 22:38

Az is kérdés, hogy ki számlázott a részedre, a kisker, vagy a nagyker? Mert ha a kiskerben nem csak átvetted, hanem ők is állították ki a számlát, akkor a nagyker bekaphattya. Ahogy asdf írta a sorrendet, az úgy igaz, némi kiegészítéssel: többszöri javítást nem vagy köteles elfogadni, léphetsz a következő megoldásra. Olyan csereterméket, ami valamilyen paraméterében eltér nem vagy köteles elfogadni, léphetsz a következő megoldásra. Az meg a pénz vissza, amit IT cuccok esetén egy év elteltével nagyon nem szeretnek mifelénk nehéz kiharcolni. :-(

#4864 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 19. 22:50

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 04. 19. 22:09

A problemat itt az fogja okozni, hogy amit mindenki 3 ev garis cuccnak hirdet, az igazabol 1 ev teljeskoru + 2 ev korlatozott szokott lenni, aminek felteteleit a gyarto diktalja

Ellenben ha rendes helyről vették, akkor Intelnél simán működik a 3év teljes gari. Kap egy ugyanilyet, aztán bódottá.
Make love not Wor.

#4865 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 07:09

A Juventus a nagyker, ahonnan származik, az talán normális hely (leszámítva ezt a kis incidenst...). És a kiskertől van a számla.

Az én lapom utolsó ára 19-20K, amit adtak, annak jelenleg 10-12 az ára. Akkor járt volna mindenki jól, ha nem mondják azt, hogy van nekik ilyen, és csak erre cserélnek, hanem belemennek abba, hogy ráfizetek egy másik alaplapra. Szerintem én rugalmas voltam...

#4866 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 16:10

Az tokmindegy, hogy amit most adtak, az mennyit er. Ha volt egy ddr2-es, 1 pciex16 + 2 pciex1 + 2 pci alaplap, integralt vga-val es te ezzel egyezo parameteru intelt kaptal, akkor nem feltetlenul vagy megroviditve.
Intelt en csak futaros modszerrel csereltem, ugyanolyan jott vissza (pedig akkor mar nem lehetett s478-asokat kapni), juventusnal fene tudja, mi a modi.
Archív:

#4867 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 04. 20. 08:09

Szerintem én rugalmas voltam...

Balek voltál. Ha nem volt ugyanolyanjuk, vissza lehetett volna kérni az eredeti vételárat (amennyiért vetted).
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4868 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 20. 18:01

Balek voltál. Ha nem volt ugyanolyanjuk, vissza lehetett volna kérni az eredeti vételárat (amennyiért vetted).

Miért voltam balek? Nem vettem át a lapot.

#4869 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 18:29

van pár tucat flopilemezem, amire rágyógyult a címke. valami ötlet, hogy tudnám leszedni egyszerűen? ajánlottak spéci matricaeltávolító sprayt, de 2500 Ft-ot mégse adnék érte...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4870 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 04. 22. 19:29

van pár tucat flopilemezem, amire rágyógyult a címke. valami ötlet, hogy tudnám leszedni egyszerűen? ajánlottak spéci matricaeltávolító sprayt, de 2500 Ft-ot mégse adnék érte...

Alkohol? Körömlakklemosó? Csak tippelek, de ezek nem szoktak rosszak lenni. Körömlakklemosó mondjuk lehet, hogy kikezdni a floppy-t is.

#4871 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 19:49

Benzin

#4872 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 19:58

alkohol semmilyen formában sincs itthon, körömlakklemosó azt hiszem van valahol...

benzin kilőve, hisz old néhány műanyagot. pláne nem akarok lemenni verdához egy gumicsővel és egy befőttesüveggel :D érdekesen néznének rám...

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 04. 22. 20:04 -kor

#4873 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 04. 22. 20:58

alkohol semmilyen formában sincs itthon, körömlakklemosó azt hiszem van valahol...

benzin kilőve, hisz old néhány műanyagot. pláne nem akarok lemenni verdához egy gumicsővel és egy befőttesüveggel :D érdekesen néznének rám...

Alkoholt bármelyik gyógyszertárban kapsz párszáz forintért. Gyanítom, hogy nem lesz elég, de az amúgy is kell, hogy legyen otthon. Különben mivel tisztítanád az oxidálódott csatlakozókat? :)

#4874 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:31

tudom. kapok egy decit maximum. körömlakk lemosó nem nyert. hiába áztattam matricát, ragasztót nem szedte le.

egyébként benzin se lenne - hisz verdában csak etanol van :D azzal próbáljam esetleg?

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 04. 22. 20:32 -kor

#4875 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:47

gyógyszertár, izopropil-alkohol :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4876 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 04. 22. 20:58

Patikából sebbenzin. A problémádat fogja megoldani, nem a műanyagot. :-) Általában a nagyon fényes, víztiszta, vagy nagyon lágy műanyagokat szokta bántani, a lemezek miatt szerintem kár aggódnod. Én szinte minden szar ragacsot ezzel pucolok.

#4877 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2011. 04. 22. 20:48

Patikából sebbenzin. A problémádat fogja megoldani, nem a műanyagot. :-) Általában a nagyon fényes, víztiszta, vagy nagyon lágy műanyagokat szokta bántani, a lemezek miatt szerintem kár aggódnod. Én szinte minden szar ragacsot ezzel pucolok.

ragasztót oké. de matricát elötte vakarjam le, vagy hogy?

#4878 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:06

1500-ert Label Off spray ;) Koromlakklemosot semmikepp, mert az imho oldja a muanyagot. De matrica le kezzel, es a maradvany ragaszot meg viszi az etilalkohol is.
Amugy ezzel fogok szivni en is, kocsog Vileda ket bazinagy matricat ragasztott a felmosovodor oldalara, es ofcoz leszedhetetlen, hogy kapnak be...
Archív:

#4879 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:37

Amúgy nem egyszerűbb újabb cimkéket rakni rájuk? Gondolom, nem kell HACCP rendszerben dolgozni floppy-kkal, senki nem bűntet meg, ha matricára matricázol :)

#4880 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 21:44

nem, mert mindenképp le kell jönnie, hogy újat tudjak rárakni. és necces lenne, ha alatta maradna...

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.