HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5061 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 17. 22:26

Világítás technikában szeretnék segítséget kérni.
Ház környékét világítanám.
Valami kicsi reflektorra gondoltam, viszont az elvárás az lenne, hogy mozgásérzékelő vezérelje, nappal nem akarjon működni magától. Ez még talán menne is valami mozgásérzékelővel. Viszont lenne még egy elvárás, mégpedig az, hogy ugyanezt a lámpát fel lehessen bármikor kapcsolni két nyomógomb segítségével (2 helyről, de ez nem hiszem, hogy gondot jelent), és x ideig világítson. Mozgásérzékelőnél viszont nem lenne hátrány, hogy a kisebb méretű kutyámra ne izguljon, meg az utcán járó autókra sem (gondolom ez utóbbinál maximum kitakarom azt a részt).
Meg lenne még egy reflektor, amit a lépcsőházakhoz hasonlóan szeretnék kapcsolni (2 gomb, x ideig világít), viszont szeretném, hogy olyat is lehessen, hogy állandóan világít.
Ezek az időzítések azért fontosak, mert a család hajlomos éjszakára is úgy hagyni a világítást.
Miket vegyek ehhez?
2 db reflektor, 4db nyomógombos kapcsoló, mozgásérzékelő...
Hol érdemes venni, és milyen típusokat? Melyiket kerüljem? Túl sokat nem szeretnék rá költeni, nem kellenek ide profi cuccok.
Reflektornak szerintem egy ilyen is megteszi: http://www.conrad.hu...ucts&pid=570976

Meg van egy agymenésem is. Egy-két LED-et szét tudnék rakni imitt-amott, viszont távol egymástól. Értelmesen meg lehet ezt oldani? Nagy távolságon az alacsony feszültség nem túl nyerő, viszont nem lehet minden ledhez külön transzformátor és egyenirányítás.

#5062 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 17. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 06. 17. 23:26

Reflektornak szerintem egy ilyen is megteszi: http://www.conrad.hu...ucts&pid=570976

Ebből végy kompatcsöves fényvetőt. Kicsit drágább, de villanyszámlán megspórolod, occsó halogénnek üzemórája sem túl sok.

Amúgy egy rendesebb villanyászboltba bemész, ott elmondod mi kell, aztán mindent megkapsz. Időzítővel együtt érdekes lesz, oda már lehet kell valaki, aki össze is tudja legózni.

Mozgásérzékelőnél sima ügy, hogy csak sötétben működjön, kisebb állatokra ne legyen érzékeny és kapcsolóval megkerülhető.
Make love not Wor.

#5063 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 17. 23:37

Ebből végy kompatcsöves fényvetőt. Kicsit drágább, de villanyszámlán megspórolod, occsó halogénnek üzemórája sem túl sok.

Amúgy egy rendesebb villanyászboltba bemész, ott elmondod mi kell, aztán mindent megkapsz. Időzítővel együtt érdekes lesz, oda már lehet kell valaki, aki össze is tudja legózni.

Mozgásérzékelőnél sima ügy, hogy csak sötétben működjön, kisebb állatokra ne legyen érzékeny és kapcsolóval megkerülhető.

Tehát ha nem akarnák minden áron időzíteni, akkor sima ügy.
Nem lehet kapni ilyen időzítőt készen? Lépcsőházakban mit használnak. Mert gondolom van egy időzítő, meg két szál vezeték, amit bármelyik kapcsoló rövidre zár. Hát reménykedem benne, hogy létezik normális áron valami időzítő.
De ha van időzítőm, ami vezérelni a lámát, akkor amikor aktív, akkor olyan, mintha sima kapcsolóval kerülném meg a mozgásérzékelőt?
A válaszodat pedig köszönöm!

#5064 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 06. 17. 23:49

Nem lehet kapni ilyen időzítőt készen? Lépcsőházakban mit használnak. Mert gondolom van egy időzítő, meg két szál vezeték

Kicsit több szál vezeték, de igen. Pld. ez egyik kisebb cucc, teljesen jó:

Csatolt fájl  legrand_lepcsohazi_automata.pdf (54,43K)
Letöltések:: 6

Ezt lehet kiegészíteni szürkületes mozgásérzékelővel.
Make love not Wor.

#5065 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 23:09

Ugy 5 eve van fenn egy mozgaserzekelos halogen a haz sarkaban. Meg nem fekudt el az izzo benne. Kompakt csovest csak fix vilagitasra, ki be kapcsolosban kurvara nem jatszik, telen meg plane nem. Mire bemelegszik es fenye lenne, mar ki is kapcsolja az idozito.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5066 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 17. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 18. 00:09

Kompakt csovest csak fix vilagitasra, ki be kapcsolosban kurvara nem jatszik, telen meg plane nem. Mire bemelegszik es fenye lenne, mar ki is kapcsolja az idozito.

Ez volt 10 éve. most már a noname gagyi is teljesen jó, a jobbaknak meg egyből fullos fénye van. Pld. cégnél az előterekben mozgásérzékelős kompaktok vannak, lassan 2 éve működnek, pedig ott is van forgalom rendesen. Nagyjából ugyanannyit bírnak, mint amit mellette üzemileg kapcsolgatnak. Egyszer próbáld ki bátran, én teleraktam anyós házát meg sógorékat is kompaktokkal, kint/bent/kertben/ház falon. Előtér, veranda, kapunál kint lévő lámpa is mind ilyen, előbb voltam kint sörért, itt is volt fényerő, nem kell ezen aggódni.
Make love not Wor.

#5067 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 10:28

ad1: aminek rogton van fenye, az tervezetten szar, a normalis mukodes az az, hogy bekapcs, epp hogy pislakol, majd par sec utan elkezd vilagitani, es x sec utan eleri a maxi fenyt. Ami nem varja meg a felfutest, es azonnal radurrant (nagy fennyel kapcsol be), az nem tuti

ad2: kintre kulteri kompakt kell, mert a sima belteri minel hidegebb van, annal kevesebb fenyt ad.
Archív:

#5068 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 06. 17. 23:26

Világítás technikában szeretnék segítséget kérni.
Ház környékét világítanám.
Valami kicsi reflektorra gondoltam, viszont az elvárás az lenne, hogy mozgásérzékelő vezérelje, nappal nem akarjon működni magától. Ez még talán menne is valami mozgásérzékelővel. Viszont lenne még egy elvárás, mégpedig az, hogy ugyanezt a lámpát fel lehessen bármikor kapcsolni két nyomógomb segítségével (2 helyről, de ez nem hiszem, hogy gondot jelent), és x ideig világítson. Mozgásérzékelőnél viszont nem lenne hátrány, hogy a kisebb méretű kutyámra ne izguljon, meg az utcán járó autókra sem (gondolom ez utóbbinál maximum kitakarom azt a részt).
Meg lenne még egy reflektor, amit a lépcsőházakhoz hasonlóan szeretnék kapcsolni (2 gomb, x ideig világít), viszont szeretném, hogy olyat is lehessen, hogy állandóan világít.
Ezek az időzítések azért fontosak, mert a család hajlomos éjszakára is úgy hagyni a világítást.
Miket vegyek ehhez?
2 db reflektor, 4db nyomógombos kapcsoló, mozgásérzékelő...
Hol érdemes venni, és milyen típusokat? Melyiket kerüljem? Túl sokat nem szeretnék rá költeni, nem kellenek ide profi cuccok.

Meg van egy agymenésem is. Egy-két LED-et szét tudnék rakni imitt-amott, viszont távol egymástól. Értelmesen meg lehet ezt oldani? Nagy távolságon az alacsony feszültség nem túl nyerő, viszont nem lehet minden ledhez külön transzformátor és egyenirányítás.

150W sok lesz.... a fele is boven eleg. A LEDdel vigyazzal, ami jo az kurva draga, es szamoljal azzal, hogy sosem fog megterulni. Nalunk is mozgaserekelos cucc van, alkonykapcsoloval, es le is lehet oltani kapcsoloval a lampat. Igaz ezt egy helyrol lehet leoltani vagy felkapcsolni, a ket helyest nem tudom..
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#5069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 06. 18. 11:37

Nalunk is mozgaserekelos cucc van, alkonykapcsoloval, es le is lehet oltani kapcsoloval a lampat. Igaz ezt egy helyrol lehet leoltani vagy felkapcsolni, a ket helyest nem tudom..

Amit egy helyről lehet, azt alternatívban meg lehet oldani kettővel is. Legfeljebb mazzagolni kell odavissza.
Make love not Wor.

#5070 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:32

Keresek valakit, aki Gyöngyös-Jászberény környékéről jön Pest környékére vasárnap estig. Nem hártány, ha ismerős a nickje. Telefon vagy valami hasonlóan realtime értesítés lenne igazán jó.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#5071 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 06. 18. 11:37

150W sok lesz.... a fele is boven eleg. A LEDdel vigyazzal, ami jo az kurva draga, es szamoljal azzal, hogy sosem fog megterulni. Nalunk is mozgaserekelos cucc van, alkonykapcsoloval, es le is lehet oltani kapcsoloval a lampat. Igaz ezt egy helyrol lehet leoltani vagy felkapcsolni, a ket helyest nem tudom..

Leoltani vagy felkapcsolni hogyan lehet? Nyomógomb vagy kapcsoló? Az előbbinél azért nem kell olyan sokat madzagolni.

Találtam nem legrandot így hirtelen, 3000-ért. Gondolom az megfelelő lenne, és ha találnék kapcsolható mozgásérzékelős, alkonykapcsolós csodát, akkor más nem is nagyon kell.

Szerkesztette: Primary 2011. 06. 18. 11:49 -kor

#5072 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 06. 18. 12:32

Keresek valakit, aki Gyöngyös-Jászberény környékéről jön Pest környékére vasárnap estig. Nem hártány, ha ismerős a nickje. Telefon vagy valami hasonlóan realtime értesítés lenne igazán jó.

szerintem te debajt keresed :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5073 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 06. 18. 12:44

szerintem te debajt keresed :)

Kerestem, de ez a hétvége nem jó neki. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#5074 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 06. 18. 12:41

Leoltani vagy felkapcsolni hogyan lehet? Nyomógomb vagy kapcsoló? Az előbbinél azért nem kell olyan sokat madzagolni.

Találtam nem legrandot így hirtelen, 3000-ért. Gondolom az megfelelő lenne, és ha találnék kapcsolható mozgásérzékelős, alkonykapcsolós csodát, akkor más nem is nagyon kell.

A kapcsolo azert van, hogy a mozgaserzekelo ne kapcsolja be a lampat. Azt hiszem, hogy 1 percig eg, annyi boven eleg arra, hogy kinyissam az ajtot.

szerk.: jut eszembe kerti vilagitas. Nalunk olyan van, hogy 12Vrol megy a cucc kabel bent a fold alatt, nem kell csovezni, kicsit vastagabb a szigetelese kibirja az idojarast. Ilyen iranyba nezelodjel szvsz.

Szerkesztette: Schwarzmueller 2011. 06. 18. 12:03 -kor

#5075 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 06. 17. 21:49

ettől azért sírnék kicsit

En azota nem, miota a bankolos programnak a jelszavarol fogalmam sincsen. Egy honapig nem hasznaltam, szerintem mar nem is fogom. A bankot meg hivogassa, akinek het anyja van. Azoknak is a felmenoit szidom, mert az utolso 10 jelszo nem lehet azonos, legyen benne szam, kisbetu, nagybetu, hosszu ekezetes betu meg kisfaszom.

#5076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 06. 18. 13:00

En azota nem, miota a bankolos programnak a jelszavarol fogalmam sincsen.

Nekem is csak ezért van Firefox, mert abba a privát vanelmentve, Explorerbe meg a céges :-) Lassan nézek is utilt, amivel ki tudom szedni belőle.
Make love not Wor.

#5077 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 18. 14:04

Nekem is csak ezért van Firefox, mert abba a privát vanelmentve, Explorerbe meg a céges :-) Lassan nézek is utilt, amivel ki tudom szedni belőle.

Csak ez telepitett program.

#5078 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 06. 18. 12:41

Ezek a mozgaserzekelos bigyok ugy mukodnek jellemzoen, hogy aramszunet utan ha megjon az aram, bekapcsolnak egy ciklusra, akar vilagos van, akar nem.
Ergo, ha jo neked az a megoldas, hogy fixen fel van kapcsolva az alkonykapcsolos mozgaserzekelod, amikor kell vilagit, es ha te magad akarod este felkapcsolni, akkor a villanykapcsolot lekapcsolod, majd 3 sec mulva fel (=aramszunet) es vilagit, akkor kesz is vagy :)
Archív:

#5079 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 06. 18. 14:16

Ezek a mozgaserzekelos bigyok ugy mukodnek jellemzoen, hogy aramszunet utan ha megjon az aram, bekapcsolnak egy ciklusra, akar vilagos van, akar nem.

Amúgy megmarhaság. Van ilyen is, de nem annyira jellemző, főleg amihez külön kapcsoló bekötésének lehetősége is van.
Make love not Wor.

#5080 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 18. 14:04

firefoxnál nem kell nagy bányászatot rendezni, jelszókezelő részben igény szerint megmutatja jól.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • Utolsó »