HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6841 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 04. 23:34

helpme.
kellene nekem egy batchfájl, ami végigsétál a könyvtárakon, és minden mov fájlon végrehajt egy parancsot (jelen esetben videótömörítés), ha ez eddig nem történt meg.

elindul az első könyvtárba, talál benne egy "hosszúfájlnév 01.mov" fájlt, akkor megnézi, hogy létezik-e "hosszúfájlnév 01.mp4"-e. ha nem, akkor végrehajt egy parancsot rajta, ha igen, továbblép a "másikhosszúnév.mov"-ra, és ha kell ugyanúgy megcsinálja ezt. ha itt végzett, akkor továbblép a következő könyvtárra. tehát a produkció végén mindegyik .mov mellett kellene lennie egy .mp4-nek.

egyáltalán lehet ilyet batchben csinálni, vagy ide már valami nagyobbszabású kell?

köszi :)

Szerkesztette: qnadam 2013. 08. 04. 23:34 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6842 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 08. 05. 00:34

helpme.
kellene nekem egy batchfájl, ami végigsétál a könyvtárakon, és minden mov fájlon végrehajt egy parancsot (jelen esetben videótömörítés), ha ez eddig nem történt meg.

elindul az első könyvtárba, talál benne egy "hosszúfájlnév 01.mov" fájlt, akkor megnézi, hogy létezik-e "hosszúfájlnév 01.mp4"-e. ha nem, akkor végrehajt egy parancsot rajta, ha igen, továbblép a "másikhosszúnév.mov"-ra, és ha kell ugyanúgy megcsinálja ezt. ha itt végzett, akkor továbblép a következő könyvtárra. tehát a produkció végén mindegyik .mov mellett kellene lennie egy .mp4-nek.

egyáltalán lehet ilyet batchben csinálni, vagy ide már valami nagyobbszabású kell?

mediacodert próbáltad már? tud paraméterezni kódolást, kontérben tud mp4-et, behúzhatóak a könyvtárak, igaz, kivétel nélkül minden file megjelenik, nem csak a mov. lehet nyomni neki az első egyezésnél egy kihagyja az összeset opciót, ahol egyezés van.
de csak a régebbiek tolják folyamatosan, az újak 4-enként megkérdezik mennyi y+x.
azért annyit tudni kell róla, h a program egy bugos fosadék, képes egyik percről a másikra beszarni úgy, h csak az eltávolítás-újratelepítés segít.

Szerkesztette: avmanster 2013. 08. 05. 07:10 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#6843 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 08. 05. 00:34

helpme.

Csak azért, hogy nehogy Gyuláé legyen az ezres:

@ECHO OFF
CLS
FOR /f "usebackq delims=|" %%f IN (`dir *.mov /s /b`) DO IF NOT EXIST "%%~df%%~pf%%~nf.mp4" ECHO konvertálni kell

Az ECHO konvertálni kell helyére írd be a parancsot, amit végre szeretnél hajtani, a fájl teljes elérési utas komplett nevére %%~ff segítségével tudsz hivatkozni, míg a leendő mp4 fájl %%~df%%~pf%%~nf.mp4
Pl. convert %%~ff %%~df%%~pf%%~nf.mp4

Szépen végiglépked az egész meghajtó összes könyvtárán, annak minden .mov kiterjesztésű fájlán, ha nem tartozik hozzá .mp4 kiterjesztésű, ugyanilyen nevű fájl, akkor végrehajtja a parancsot.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6844 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 05. 08:04

mediacodert próbáltad már? tud paraméterezni kódolást, kontérben tud mp4-et, behúzhatóak a könyvtárak, igaz, kivétel nélkül minden file megjelenik, nem csak a mov. lehet nyomni neki az első egyezésnél egy kihagyja az összeset opciót, ahol egyezés van.
de csak a régebbiek tolják folyamatosan, az újak 4-enként megkérdezik mennyi y+x.
azért annyit tudni kell róla, h a program egy bugos fosadék, képes egyik percről a másikra beszarni úgy, h csak az eltávolítás-újratelepítés segít.

majdnem jó, de a handbrake már bevált, van cli oldala is, köszönöm :)

#6845 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 08. 05. 08:50

Csak azért, hogy nehogy Gyuláé legyen az ezres:

@ECHO OFF
CLS
FOR /f "usebackq delims=|" %%f IN (`dir *.mov /s /b`) DO IF NOT EXIST "%%~df%%~pf%%~nf.mp4" ECHO konvertálni kell

Az ECHO konvertálni kell helyére írd be a parancsot, amit végre szeretnél hajtani, a fájl teljes elérési utas komplett nevére %%~ff segítségével tudsz hivatkozni, míg a leendő mp4 fájl %%~df%%~pf%%~nf.mp4
Pl. convert %%~ff %%~df%%~pf%%~nf.mp4

Szépen végiglépked az egész meghajtó összes könyvtárán, annak minden .mov kiterjesztésű fájlán, ha nem tartozik hozzá .mp4 kiterjesztésű, ugyanilyen nevű fájl, akkor végrehajtja a parancsot.

:respect:

ezt meg lehet úgy módosítani, hogy csak attól a szinttől lefelé nézelődjön, ahonnan elindítom?

#6846 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 08. 05. 11:26

:respect:

ezt meg lehet úgy módosítani, hogy csak attól a szinttől lefelé nézelődjön, ahonnan elindítom?

Igen. A `dir *.mov /s /b` rész helyére beírod `dir .\*.mov /s /b`

Szerkesztette: Raynes 2013. 08. 05. 11:27 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6847 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 08. 05. 12:25

Igen. A `dir *.mov /s /b` rész helyére beírod `dir meghajto://kezdo/konyvtarszint/*.mov /s /b`

akár úgy is, hogy dir .\*.mov ? vagy szimplán csak dir *.mov?

#6848 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 08. 05. 12:27

akár úgy is, hogy dir .\*.mov ? vagy szimplán csak dir *.mov?

Előbb félreértettem a kérdést, de aztán szerkesztettem Goodspeed módjára. Szóval `dir .\*.mov /s /b` az , amit írni kell. A .\ jelenti az aktuális munkakönyvtárat.

#6849 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 08. 05. 12:37

Előbb félreértettem a kérdést, de aztán szerkesztettem Goodspeed módjára. Szóval `dir .\*.mov /s /b` az , amit írni kell. A .\ jelenti az aktuális munkakönyvtárat.

szuper, köszönöm :)

most már csak azt kell keresztülvernem a fotógépen, hogy a videók automatikusan töltődjenek át, de ez már nem annyira fontos talán :)

#6850 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2013. 08. 05. 12:44

most már csak azt kell keresztülvernem a fotógépen, hogy a videók automatikusan töltődjenek át, de ez már nem annyira fontos talán :)

Azt szerintem scripttel nem lehet, hacsak nem USB mass storage módszerrel áll összeköttetésben a fotógép, mert akkor a BATCH tud oda is dolgozni, esetleg Total Commanderrel is meg lehet oldani. Különben a fotómasinaolvasó-programnak kell tudnia, ha a gépnek speciális olvasója van, vagy Win beépített fotóáttöltőjét használja.

#6851 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 11:55

az valószínűleg eos utility lesz, de ez a rész már nem annyira érdekes, legfeljebb az aszisztencsem időnként letöltögeti a kártyát :)

#6852 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 13:22

Szeretett Dell D630-am tápját úgy néz ki, sikerült kinyírnom azzal, hogy a táp és a gép közti kábelt összelapítottam egy szék lábával. Vettem csere tápot, amivel megy is a gép, viszont akksiról nem akar működni. Ahogy kihúzom a tápkábelt, lekapcsol a gép. Pedig az akksi tele, nem is olyan régi, és a teszt gombra felvillan az összes LED.

Mi lehet szegénykének a baja, és vajon mennyibe fájhat a javítása?

#6853 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 05. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 08. 05. 14:22

Szeretett Dell D630-am tápját úgy néz ki, sikerült kinyírnom azzal, hogy a táp és a gép közti kábelt összelapítottam egy szék lábával. Vettem csere tápot, amivel megy is a gép, viszont akksiról nem akar működni. Ahogy kihúzom a tápkábelt, lekapcsol a gép. Pedig az akksi tele, nem is olyan régi, és a teszt gombra felvillan az összes LED.

Mi lehet szegénykének a baja, és vajon mennyibe fájhat a javítása?

Van olyan táp, ami gyengébb és nem tölti az akkut, erre mondjuk szokott rinyálni a gép, de sosem tudni. Mittomén, ha úgy jön ki adhatok hozzá kölcsön tápot, amivel kipróbálod, ha nem megy, akkor az akku döglött, vagy egyéb.
Make love not Wor.

#6854 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 05. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 08. 05. 16:06

Van olyan táp, ami gyengébb és nem tölti az akkut, erre mondjuk szokott rinyálni a gép, de sosem tudni. Mittomén, ha úgy jön ki adhatok hozzá kölcsön tápot, amivel kipróbálod, ha nem megy, akkor az akku döglött, vagy egyéb.

A táp szerintem jó, azzal teljesen jól megy, és a gép jelzi is a töltést, meg amúgy is tele van. Úgy néz ki inkább, mintha nem kapcsolna át akksis üzemre a noti.

#6855 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 08. 08:34

Sziasztok!

Sajnos gondok vannak a térdemmel (nagyobb megerőltetésnél nagyon elkezd fájni, jellemzően biciklizésnél, hosszabb távú futásnál "jön elő"), hónapok óta szedek ilyen porcerősítő lóf*szt, azt hittem kevésbé komoly a dolog, de úgy tűnik nem, mert nem segít. Tegnap elmentünk tekerni egyet nénikémmel, és már kb. 10 km után megint bedurrant. :s Alighanem a kosárlabdával, a folyamatos ugrálással tettem tönkre annak idején, viszont ez így nagyon rossz, annyira még nem érzem magam öregnek, hogy ne sportoljak még pár évig! :)
Szóval igazából a kérdés csak az lenne, hogy ilyen jellegű dologgal hova kell fordulni? Vagy mindenképpen kell először a háziorvos, hogy adjon valami beutalót? Mert csípem ugyan az öreget, de azt a várakozást szívesen kihagynám a sok köhögő-fertőző beteg között! :D

Szerkesztette: bega 2013. 08. 08. 08:35 -kor

F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6856 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 08. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 08. 08. 09:34

Sziasztok!

Sajnos gondok vannak a térdemmel (nagyobb megerőltetésnél nagyon elkezd fájni, jellemzően biciklizésnél, hosszabb távú futásnál "jön elő"), hónapok óta szedek ilyen porcerősítő lóf*szt, azt hittem kevésbé komoly a dolog, de úgy tűnik nem, mert nem segít. Tegnap elmentünk tekerni egyet nénikémmel, és már kb. 10 km után megint bedurrant. :s Alighanem a kosárlabdával, a folyamatos ugrálással tettem tönkre annak idején, viszont ez így nagyon rossz, annyira még nem érzem magam öregnek, hogy ne sportoljak még pár évig! :)
Szóval igazából a kérdés csak az lenne, hogy ilyen jellegű dologgal hova kell fordulni? Vagy mindenképpen kell először a háziorvos, hogy adjon valami beutalót? Mert csípem ugyan az öreget, de azt a várakozást szívesen kihagynám a sok köhögő-fertőző beteg között! :D

Kell beutalo es sportolj kevesebbet, illetve amikor megis sportolsz, csinalj _rendes_ bemelegitest.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6857 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 08. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2013. 08. 08. 09:34

Sziasztok!

Dr Beres Gyorgyot merem ajanlani, o nem a "kinyitjuk, megnezzuk, kitalaljuk, mi legyen" elv kovetoje
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#6858 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 08. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2013. 08. 08. 09:41

Kell beutalo es sportolj kevesebbet, illetve amikor megis sportolsz, csinalj _rendes_ bemelegitest.

Á, nehogy azt hidd, hogy sokat sportolok, sajnos. :s Régen, amikor még aktívan kosaraztam, onnan eredeztethető ez a dolog (legalábbis szerintem, én erre tippelek), most már pedig ha hetekig nem csinálok semmit, majd elmegyek bicajozni egyet, akkor jön a fájdalom! :( Bemelegítés... hát ezen még nem gondolkodtam, de hát egy kerózás előtt hogy melegítsek be? :)

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 08. 08. 10:54

Dr Beres Gyorgyot merem ajanlani, o nem a "kinyitjuk, megnezzuk, kitalaljuk, mi legyen" elv kovetoje

Hát... meglátjuk, első körben elmegyek majd azért a körzetihez, már csak kíváncsiságból is, hogy mit mond. Aztán még az is lehet, hogy felhívom ezt a Bérest, kösz a tippet! ;)
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6859 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2013. 07. 18. 07:15

Köszönöm! :respect: Ez jónak tűnik. Elvileg éppen olyan, mint amilyet keresek.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6860 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 10. 13:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2013. 07. 17. 23:07

Sziasztok!

Két dologban kérem a segítségeteket!

1. Melyik eldobhatós borotvát tartjátok a legjobbnak? Eddig a BIC termékeit használtam. Messze a legjobbak voltak a korábban próbáltakhoz képest. Amerikai gyártmány és nagyon éles penge jellemezte őket. Sajnos már nem annyira élesek, mint annak idején! Így más alternatívát kell keresnem.
Anno a Gilette Blue II-t próbáltam; nagy csalódás volt. Már az első borotválkozásnál iszonyatosan húzta az arcszőrzetemet. Próbáltam 2 pengés Wilkinson-t, és egyéb márkákat is, de mindegyik ugyanazt az eredményt hozta.
Most, legutóbb "Wilkinson Extra 3 Sensitive" nevű típust vettem, de a 3 penge, és a flexibilis fej ellenére bizony már első használatkor sem annyira jó, mint gondolná az ember.

A Gilette Blue III vajon jó? Esetleg tudtok más típust mondani, ami garantáltan, nagyon éles?

Valaki ezzel kapcsolatban tud érdemben segíteni?
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 341
  • 342
  • 343
  • 344
  • 345
  • Utolsó »