HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#961 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:17

Tulajdonképpen mi a bajod azzal, hogy kimondottan horgászok részére készített szemüveget horgászboltok árusítanak?  :think:

Az a minimum manapság, hogy ilyen termék is legyen a kínálatukban. Megnézted a Flying Fisherman honlapját? (De már a cég nevében is ott van a célpiac.)

Mégegyszer mondom... ezeket a szemüvegeket elsősorban horgászoknak készítik. Szerintem optikusnál, egyéb üzletekben meg sem tudod vásárolni.

Szóval a Tesco-s és PC boltos példa erősen sántít. (Egyébként, ha mondjuk a Tesco áruházakban, vagy mondjuk a Hervis-ben is megvásárolható lenne a Rapala, vagy a Flying Fisherman szemüveg, akkor miért is ne vehetné meg ott az ember?)

Jah, egyébként megnéztem a Polaroid szemüvegeket. 7.000-nél indul az áruk, ennyiért normálisat nem láttam (de már ez is sok árban), a többi pedig jóval 10.000 forint felett volt. Sajnos az nekem megfizethetetlen.

Tudod, mi úgy gondolkodunk, hogy napszemüveget napszemüveggyártótól, és nem halcsaligyártótól veszünk. :) Lehet, hogy a Rapala is felvette a napszemüveget a termékskálájába, de a Polaroid évtizedek óta ezzel foglalkozik. :)

#962 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:23

Idézet: Lulu64 - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 11:26

Ezek szerint csak akkor nem kell nyelvvizsga, ha a suli kezdésekor már 40 éves volt. Ez a korábban végzettekre is igaz (3-4 évvel ezelőtt végzettekre)? Én akkor úgy tudtam, hogy levizsgázhat és a diplomát csak akkor kapja meg ha megvan a nyelvvizsga, vagy pedig betölti a 40-et. Két ismerősöm is van, aki emiatt várja a 40-et. (már pár éve lediplomáztak, de nyelvvizsgájuk még nincs)

#963 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:34

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:17

Tulajdonképpen mi a bajod azzal, hogy kimondottan horgászok részére készített szemüveget horgászboltok árusítanak?  :think:

Egy horgászok számára készített napszemüveg pontosan miben is különbözik a "mindennapi" polarizált szemüvegektől? Egy Polaroid biztos, hogy normálisan megcsinálja a lencsét, hiszen évtizedek óta ezzel foglalkoznak (a cégalapító Edwin H. Land készítette az első szintetikus anyagokból készült polárszűrőt még 1928-ban, a cég neve is innen jött), a kimondottan horgászok részére gyártó cégeknél meg mindig elbújhat az a kisördög, hogy mivel szűk célközösségnek gyártanak, inkább vesznek valami gyengébb minőségű lencsét, mert így olcsóbb, a horgászok meg úgyis ezt fogják megvenni, mert ez kimondottan horgászok részére készült. :)

#964 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:50

Ok, de hagyjuk a Rapala-t akkor!

Beszéljünk a Zekler-ről (az egyik legmenőbb munkavédelmi cuccokat gyártó cég), a Solano-ról, amelynek tudtommal a lencse és a szemüveg a profilja.

Vagy maradjunk a Flying Fisherman-nál, ami pedig szintén csak és kizárólag szemüveggyártással foglalkozik, ráadásul kimondottan sport célokra. (S az olvasottak alapján igencsak nívós cuccnak számít.)

S hogy miben különbözik a horgász (és/vagy sport) célokra kifejlesztett szemüveg a hagyományos napszemüvegektől?

Mondjuk a formája, kiképzése, az anyaga, a lencse anyaga és a lencse színválasztéka kimondottan a célhoz igazodik. Ráadásul, van amelyikhez vízálló tokot adnak, a nyakbaakasztója sem lánc, vagy bőr, hanem egy strapabíró, mosható szalag, stb.

(Nekem van egyébként márkás, - mint kiderült - polarizált üveggel rendelkező szemüvegem, de horgász célra alkalmatlan. Kimondottan utcai viseletre tervezték, másra nem is jó a formája miatt.)

Egyébként tényleg mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Alighanem egy Solano, vagy Flying Fisherman modell közül fogok választani. Majd beszámolok a tapasztalatokról a "Horgászat" topicban.  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#965 Felhasználó inaktív   Gravobsky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:51

Na , ha már megettétek egymás fejét ( :D ) én is ajánlok vmit hátha segít.
Van egy Silstar botom de nem vagyok nagy pecás.
Ha még nem vettél szemcsit én ajánlanám hogy kukkants be egy bringásboltba (vmi nagyobba) és keress Rudy Project napszemüvegeket.
Ha nem felel meg neked akkor szorri , de úgy emléxem hogy az a cég rendkívűl jó mínőségi szemcsiket gyárt és a bringásoknál is előfordúl hogy 4-6 órán keresztól a nap fele tekernek. Hátha pont az tetszik majd , a napfény elleni full védelem ott is alap és fele annyi volt anno mint az Oakley.
IntelE5200+CoolerMasterHyperTX2/GigabyteP35C-DS3R/GeilUltra 3Gb/XFXHD4830/SeagateBarracuda 80+160+500/PioneerDVR-216/EnermaxModu82+ 425W/CoolerMasterSileo/GeniusSlimstar/GigabyteM7800/Samsung223BW
Xbox360

#966 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:25

Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 22:00

Mi a véleményetek erről: http://www.horgaszkl...php?termek=1326 ?

Ugyanis a termékismertető szövegben szemmel láthatólag keverik (vagyis összevonják) az UV szűrés és polarizáció fogalmát. Vajon polarizált ez a szemüveg, vagy sem? :think:

Ugyanezzel a designnal van Polaroidom. 14-ért.
Szemüvegboltból.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#967 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:52

t-mobilerol t-mobilera az átiranyitas (dominosrol, flottas elofizusra) mennyibe van? nem találok ilyesmit a t-mobile oldalan
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#968 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 20:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:52

t-mobilerol t-mobilera az átiranyitas (dominosrol, flottas elofizusra) mennyibe van? nem találok ilyesmit a t-mobile oldalan

Hálón belül ingyér, általában.
A flottásról a flottán kívülire viszont van valami, mert ezzel trükköztek néhányan.
Egymás közt ingyenes, azt átirányítva a hívandó félre ingyen hívtál mindenkit.
Már nem.
http://www.t-mobile.hu/egyeni/ugyfelszolga...iranyitas.shtml

Idézet

Mennyibe kerül, ha átirányítja a hívásait egy másik számra?

A T‑Mobile hazai hálózatán belül az előfizetéséről általában díjmentes, azonban egyes díjcsomagokban, valamint Domino kártya esetén díjköteles lehet. További részletekről a mindenkor érvényes Díjszabásból tájékozódhat.

http://t-mobile.hu/egyeni/tarifak/domino/t...lgaltatas.shtml

Idézet

Átirányítás, hívástartás, konferenciabeszélgetés és hívásvárakoztatás díjai

Hívásátirányítás******
- hálózaton belül 10 Ft/perc
- vezetékes hálózatba 20 Ft/perc
- más mobilhálózatba 60 Ft/perc
- hangpostára (9888-333) Díjmentes
Hívástartás Díjmentes
Konferenciabeszélgetés Díjmentes
Hívásvárakoztatás Díjmentes

Szerkesztette: csozsi 2008. 05. 15. 20:53 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#969 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 21:44

dominosrol akarnám flottásra, nem forditva.

azért akarom, mert ugye a számomat nem lehetet bevinni flottásba (mert az az önk. nevén van), így viszont most két telefont kell magammal vinni (mert mindenki a régebbi számomat ismeri, mindenhol az van megadva)

ezért lenne jo.

#970 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 07:11

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 22:44

dominosrol akarnám flottásra, nem forditva.

azért akarom, mert ugye a számomat nem lehetet bevinni flottásba (mert az az önk. nevén van), így viszont most két telefont kell magammal vinni (mert mindenki a régebbi számomat ismeri, mindenhol az van megadva)

ezért lenne jo.

Azért az látszik ugye, hogy az alsó link az, amit nem találsz (itt sem).
Dominoról 10 ft/perc az átirányítás. Olcsó húsnak híg a leve.
Várd meg azt a készüléket (azt hiszem Samsung), amelyik valódi, egyidejű kétkártyás használatot fog biztosítani, talán még az idén.

#971 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 07:26

Idézet: Gravobsky - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 17:51

Na , ha már megettétek egymás fejét ( :D ) én is ajánlok vmit hátha segít.
Van egy Silstar botom de nem vagyok nagy pecás.
Ha még nem vettél szemcsit én ajánlanám hogy kukkants be egy bringásboltba (vmi nagyobba) és keress Rudy Project napszemüvegeket.
Ha nem felel meg neked akkor szorri , de úgy emléxem hogy az a cég rendkívűl jó mínőségi szemcsiket gyárt és a bringásoknál is előfordúl hogy 4-6 órán keresztól a nap fele tekernek. Hátha pont az tetszik majd , a napfény elleni full védelem ott is alap és fele annyi volt anno mint az Oakley.

Még a hegesztőpajzs, ami jól szűr...  :Đ

#972 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 8:11

Azért az látszik ugye, hogy az alsó link az, amit nem találsz (itt sem).
Dominoról 10 ft/perc az átirányítás. Olcsó húsnak híg a leve.
Várd meg azt a készüléket (azt hiszem Samsung), amelyik valódi, egyidejű kétkártyás használatot fog biztosítani, talán még az idén.

lesz ilyen telefon? és ez majd tudja azt, hogy egyszerre két szám élni is fog? hogy oldjak ezt meg? erről vmi infot tudnal adni? (most ugye vannak olyanok, hogy felflesseled a simkartyaidat egy sim kartyara, aztán válthatsz köztuk, de ez nem az igazi, mert egyszerre csak egy aktiv9

#973 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:20

Idézet: charlie - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 9:04

lesz ilyen telefon? és ez majd tudja azt, hogy egyszerre két szám élni is fog? hogy oldjak ezt meg? erről vmi infot tudnal adni? (most ugye vannak olyanok, hogy felflesseled a simkartyaidat egy sim kartyara, aztán válthatsz köztuk, de ez nem az igazi, mert egyszerre csak egy aktiv9

http://bigyo.blog.hu...az_egyben_mobil

#974 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:42

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 9:20

köszi!

#975 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 16. 10:51

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 8:11

PDA-kban meg kollégáknál láttam ilyeneket, egyszerre 2 térerőjelző ikon is van, meg ami kell. Teljesen külön funkciósak.
Make love not Wor.

#976 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 11:19

nem tudom, mennyire helyesek az információim arról, amit keresek.
Hindu alapszimbólumok, ha jól tévedek. Ezekről keresnék képeket és leírást. Már kicsit böngésztem, de sokszor csak leírást találtam, ha találtam képet sehol. Ha valakinek esetleg könyv formában van ilyen anyaga, akkor a cím és szerző is érdekelne.

Köszi ;)
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#977 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 12:29

hát, néztem ezt a telefont, és hát 50e koruli arat irtak vmi hasonlo tipusra, ami kicsit sok, főleg, hogy tele van olyan funkciokkla amit az életbe nem használnék (rádio, kamera, meg végulis minden az ébresztoora, sms, telefon funkcion kivul)

akkor inkabb marad a két telefon vitele, meg a hivasatiranyitas

#978 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 12:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 11:51

PDA-kban meg kollégáknál láttam ilyeneket, egyszerre 2 térerőjelző ikon is van, meg ami kell. Teljesen külön funkciósak.

ebay-en is lehet már kapni ilyet.
Kép

Vagy Samsung D880, elvielg már kapható GSM boltokban.

#979 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 13:55

Van vkinek ismerose olyan civil szervezetnel, akik lopott kocsikat deritenek fel? Fontos lenne.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#980 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 14:00

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 13:55

Van vkinek ismerose olyan civil szervezetnel, akik lopott kocsikat deritenek fel? Fontos lenne.

Van egy polgárőr ismerős akik gepardoznak...
Ird meg a részleteket  (priviben) és továbbítom.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.