HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5541 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 04. 20:53

Audio jelet mennyire érdemes vinni egy 4 eres telefonkábelen ~8-10 méteren? Aránylag magas jelszinttel, egy ócska számítógép hangszóróba (nem kell csúcs minőség, csak egy TV hangját kell közelebb vinni a hallgatóhoz, aki már nem hall olyan jól). Azért telefonkábel, mert éppen ez van itthon nagyobb mennyiségben.

#5542 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:18

Semennyire, arnyekolt kabel kell ahhoz. Persze ha nem zavar, hogy beleszol a furogep, turmixgep, haz elott elmeno motor, traktor, meg belekerettyel a szamitogep elektronikus zaja esetleg mobiltelefon, akkor hajra telefonkabel ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#5543 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:44

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40

A Thunderbirddel biztosan működik, azzal próbálnám. Sőt, azt hiszem, automatikusan be is állítja magát, ha gmailes címet adsz meg, bár IMAP-ra, nem POP3-ra.
Van belőle portable verzió is, ha nem akarod telepíteni, bár nem szutykoli a gépet.

Köszi a tippet! Kipróbáltam. Az legalább kiderült, hogy a Thunderbird simán letölti a leveleket.

Más kérdés, hogy az a fránya portable változat, az első megnyitáskor azonnal letöltötte a szerverről a leveleket, mielőtt bármit beállíthattam volna. :reklamacio: Így most nem maradt meg a szerveren egyetlen levél sem, pedig az nagyon fontos lett volna, hogyha sikerül működésre bírnom a Gmail levelezést a "The Bat!" alatt, akkor oda töltse le őket.

Hiszen azt a programot használom közel 10 éve, s abban archiválom a levelezésemet is. Most a Gmail-es leveleim ott vannak a Thunderbird portable postafiókjában letöltve. :-(

Az pedig továbbra sem világos, hogy a "denevér" miért nem tölti le a leveleket, pedig minden beállítás jó. Egyszerűen nem értem a dolgot. :-s

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40

Persze, nincs biztos megoldás, de a több faktornak pont az a lényege, hogy többszörösen megnehezíti a behatolást.

Ezt a részét abszolút értem. Csak az nem világos számomra még mindig, hogy a telefonszámom megadása nélkül, hogyan tudom megoldani ezt a kétfaktoros hitelesítést!? :think:

Szerkesztette: Piftuka 2011. 12. 04. 21:46 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#5544 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2011. 12. 04. 20:53

Audio jelet mennyire érdemes vinni egy 4 eres telefonkábelen ~8-10 méteren? Aránylag magas jelszinttel, egy ócska számítógép hangszóróba (nem kell csúcs minőség, csak egy TV hangját kell közelebb vinni a hallgatóhoz, aki már nem hall olyan jól). Azért telefonkábel, mert éppen ez van itthon nagyobb mennyiségben.

Lapos négyeres, gömbölyű négyeres, vagy a régi postai szürke két-, vagy három eres kanóc?
Ezekből a gömbölyűben van sodrott érpár, és alkalmas a tisztességes használatra. Egyébként a kívánt célra a többi is megteszi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5545 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 04. 21:44

Köszi a tippet!

Nem tudom, mi az alapbeállítás a Gmail-ben, de szinte biztos, hogy nem az, hogy törli a leveleket letöltéskor. Valószínűleg csak archiválta őket, ott kell lenniük az All Mail fül alatt. Max vissza kell tenni őket.
Átállítottad a Thunderbird-öt, hogy ne IMAP-pal szedje le, hanem POP3-mal, és úgy is megy?

Android - iPhone - BlackBerry telefonokra van program, amivel szintén tudsz generálni egyszer használatos jelszót, mint valaki felhívta rá a figyelmem.
http://googleblog.bl...y-for-your.html

#5546 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 12:25

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 05. 10:49

Nem tudom, mi az alapbeállítás a Gmail-ben, de szinte biztos, hogy nem az, hogy törli a leveleket letöltéskor. Valószínűleg csak archiválta őket, ott kell lenniük az All Mail fül alatt. Max vissza kell tenni őket.
Átállítottad a Thunderbird-öt, hogy ne IMAP-pal szedje le, hanem POP3-mal, és úgy is megy?

Eleve POP3-ra állítva indult el a program. S bizony törölte (letöltötte) az összes levelet a Gmail szerverről. Megnéztem alaposan, hidd el... nem maradt fent egy levél sem.

Mondom... igazából az a problémám, hogy esélyem sem volt elkerülni mindezt. A Thunderbird első indításra azonnal lekapott minden levelet, mert a "Settings" menüben olyan beállítások voltak engedélyezve, hogy "indításkor ellenőrízze, érkezett-e új levél", "10 percenként ellenőrízze, érkezett-e új levél", "ne hagyjon leveleket a szerveren".

Természetesen miután a program megnyílt (és letöltötte a leveleket), már ki tudtam venni a pipát a fenti opciók elől, de akkor már késő volt. Ezt - vitán felül - rendkívül szarul csinálta meg a Mozilla csapat. :down:

Most egyetlen lehetőségem van (mivel a Thunderbird-öt továbbra sem kívánom használni), hogy az összes levelet "redirect"-elem vissza a Gmail-es postafiók címemre. :glare:

Aztá majd a "denevérrel" később letöltöm őket. Ugyanis - jó hír - sikerült megoldanom a problémát. Immár (KOPP! KOPP! KOPP!) működik "The Bat!" alatt a Gmail-es levelek letöltése POP3-on keresztül is.

A hiba az volt, hogy a Gmail furcsa módon a levelezőprogramban a POP3 "hitelesítés" beállításokat nem "regular"-ra állította - mint ahogyan az összes többi egyéb levelező szerver esetében történik, hanem "MDP5 APOP Challenge/Response" módra. :think:

Én pedig figyelmetlen voltam, mert bár minden menüt és beállítást, kb. ötvenszer átnéztem, ez fel sem tűnt.

Miután átállítottam "Regular"-ra a hitelesítés beállítását, már működött (a fenti, Google/Gmail által javasolt beállításokkal) a levelek letöltése.

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm Neked, hogy ilyen lelkiismeretesen próbáltál segíteni nekem! :respect:

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 05. 10:49

Android - iPhone - BlackBerry telefonokra van program, amivel szintén tudsz generálni egyszer használatos jelszót, mint valaki felhívta rá a figyelmem.
http://googleblog.bl...y-for-your.html

Köszönöm a segítséget! Nincsen ilyen telefonom, s egyhamar nem is lesz, attól tartok. De nem probléma.

#5547 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 05. 12:25

Természetesen miután a program megnyílt (és letöltötte a leveleket), már ki tudtam venni a pipát a fenti opciók elől, de akkor már késő volt. Ezt - vitán felül - rendkívül szarul csinálta meg a Mozilla csapat. :down:

Vitán felül a portablet NEM a mozilla csinálja, de aki nem tud, az tele szájjal fikázza :smoker:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5548 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 19:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 05. 12:55

Vitán felül a portablet NEM a mozilla csinálja, de aki nem tud, az tele szájjal fikázza :smoker:

Ebben az esetben elnézést kérek a Mozilla csapattól!

Akit pedig illet, az vegye magára, hogy szarul csinálta meg. Mert szarul csinálta meg.

Illendő lenne a felhasználóra bízni, hogy az első indítást követően hogyan szeretné beállítani a levelei menedzselését; hogy mikor és milyen módon szeretné a leveleket letölteni; azt, hogy a szerveren akar-e hagyni másolatot a levelekből, stb, stb, stb. De a program jelenlegi állapotában a program készítői "fordítva ülték meg a lovat".

Nem ragozom tovább. Leírtam fentebb. Pont.

#5549 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 05. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 04. 21:45

Lapos négyeres, gömbölyű négyeres, vagy a régi postai szürke két-, vagy három eres kanóc?
Ezekből a gömbölyűben van sodrott érpár, és alkalmas a tisztességes használatra. Egyébként a kívánt célra a többi is megteszi.

Lapos négyeres. Kipróbáltam, teljesen vállalható, nem lett számottevően zajosabb. Egy kis hálózati brummogás van, de az hosszabítás nélkül is volt.

#5550 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 05. 19:21

Nem ragozom tovább. Leírtam fentebb. Pont.

Megnéztem a Portable Thunderbirdet is, egy újonnan létrehozott Gmail fiókkal.

Egyrészt a TB rákérdez, hogy POP3, vagy IMAP beállítást akarsz-e használni:
Csatolt fájl  new_acc.png (6,83K)
Letöltések:: 7

Másrészt az alap beállítás POP3-nál, hogy megtartja a leveleket:
Csatolt fájl  default_settings.png (45,02K)
Letöltések:: 10

Viszont a Gmail kicsit egyedien kezeli a POP3-at. Nem azt veszi figyelembe, amit a levelező kliens mond neki, hanem saját felületén lehet beállítani a viselkedést:
Csatolt fájl  gmail.png (17,4K)
Letöltések:: 8

Ezek közül az alapbeállítás, hogy megtartja a leveleket az inboxban, egyedül akkor törli, ha direkt erre kéred. Úgyhogy hacsak nem állítottad erre, akkor ott kell lenniük a leveleknek valahol.

Viszont ha mégis erre állítottad, akkor sincsenek veszve a levelek, és nem kell őket újra továbbítani Gmail-be. Egyszerűen hozz létre a TB-ben egy új fiókot ugyan ehhez a Gmail fiókhoz, válassz IMAP-ot, és az előzőleg elkészült POP3-as fiókból egyszerűen az IMAP fiók inbox könyvtárába lehet másolnia leveleket, meg fognak jelenni a Gmail-ben változatlan formában. Ezt most direkt kipróbáltam. Megjegyzés: Másoláshoz ctrl gomb kell, különben átmozgat.

Szerkesztette: szucsati 2011. 12. 06. 10:04 -kor

#5551 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 06. 22:33

Az általad javasolt módszerrel sikerült visszaállítanom, majd a "denevérrel" letöltenem a leveleket.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a lelkiismeretes segítségedet!

Szerkesztette: Piftuka 2011. 12. 06. 22:39 -kor

#5552 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 07. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 06. 22:33

Az általad javasolt módszerrel sikerült visszaállítanom, majd a "denevérrel" letöltenem a leveleket.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a lelkiismeretes segítségedet!

:lollypop:

#5553 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 15:20

Üdv

Kellene egy konténerszállitás Izraelbe. Hogy ez tengeri vagy légiszállitás , nem tudom.

Ismer valaki közelebbröl céget aki foglalkozik ilyennel?
Guglit ne ajánljátok, túl vagyok rajta, érdemleges válasz nem jött a pár cégtöl akiknek irtam

Használt bútor, magánszemély, összesen egy konténer
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5554 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 12. 12. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2011. 12. 12. 15:20

Üdv

Kellene egy konténerszállitás Izraelbe. Hogy ez tengeri vagy légiszállitás , nem tudom.

Guglit ne ajánljátok, túl vagyok rajta, érdemleges válasz nem jött a pár cégtöl akiknek irtam

Használt bútor, magánszemély, összesen egy konténer

Nem hiszem, hogy magánszemélyt szállítana bármely neves cég konténerben. Élve.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#5555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 12. 15:25

Ja, minnyá előtúrom a telefonomból.
Make love not Wor.

#5556 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 12. 12. 15:25

Ja, minnyá előtúrom a telefonomból.

Nekem is van egy ismerosom aki rendszeresen szallittat dubai-ba.
Ha kell megkerdezem a reszleteket - kuldjetek privit, nem biztos hogy visszanezek ide...

#5557 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 12. 15:37

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 12. 12. 15:24

Nem hiszem, hogy magánszemélyt szállítana bármely neves cég konténerben. Élve.

Mér', pandamackót lehet? Ne foglalkozzon vele, visz magával hidegételt
HOREX

#5558 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 19:55

Üdv

Nos van két ajánlatom, ennyi biztos elég ha megéri a kliensnek

Tisztázni kell mi-micsoda, de
800ezer és 500ezer körüli ajánlatot kaptam 20' konténerre. A 20' az nem zoll, hanem egy maghatározott méretű kis konténer
Hozzájön még a be és kirakodás, ami a szállíttató költsége + adódnak "apróbetüs" dolgok
HOREX

#5559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 12. 13. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2011. 12. 13. 19:55

800ezer és 500ezer körüli ajánlatot kaptam 20' konténerre. A 20' az nem zoll, hanem egy maghatározott méretű kis konténer

Láb. Amúgy kikötőben szokás egyből szállítós autóba átrakodni, ami aztán gyors/occsó és oda is tud menni a célhoz.
Make love not Wor.

#5560 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 14. 09:33

Anno volt egy Oxy nevű kozmetikum márka, aminek volt 2 pattanás elleni emulziója (Oxy 5 és 10 néven), amit csak gyógyszertárban lehetett megvenni ha jól emlékszem. A kérdés: tudja-e valaki, hogy mi lett ezekkel? Cég vagy márka megszűnt? Találtak vele valami problémát? Felvásárolták, átnevezték, akármi?

(Plz, senki ne írja le, hogy neki melyik pattanás elleni szer vált be, mert itt nem ez a lényeg. Konkrétan ennek a terméknek a sorsa érdekelne...)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.