"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden!
Elküldve: 2011. 12. 04. 20:53
Elküldve: 2011. 12. 04. 21:18
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2011. 12. 04. 21:44
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40
Van belőle portable verzió is, ha nem akarod telepíteni, bár nem szutykoli a gépet.
Köszi a tippet! Kipróbáltam. Az legalább kiderült, hogy a Thunderbird simán letölti a leveleket.
Más kérdés, hogy az a fránya portable változat, az első megnyitáskor azonnal letöltötte a szerverről a leveleket, mielőtt bármit beállíthattam volna.
Hiszen azt a programot használom közel 10 éve, s abban archiválom a levelezésemet is. Most a Gmail-es leveleim ott vannak a Thunderbird portable postafiókjában letöltve.
Az pedig továbbra sem világos, hogy a "denevér" miért nem tölti le a leveleket, pedig minden beállítás jó. Egyszerűen nem értem a dolgot.
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 02. 16:40
Ezt a részét abszolút értem. Csak az nem világos számomra még mindig, hogy a telefonszámom megadása nélkül, hogyan tudom megoldani ezt a kétfaktoros hitelesítést!?
Szerkesztette: Piftuka 2011. 12. 04. 21:46 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2011. 12. 04. 21:45
Idézet: Primary - Dátum: 2011. 12. 04. 20:53
Lapos négyeres, gömbölyű négyeres, vagy a régi postai szürke két-, vagy három eres kanóc?
Ezekből a gömbölyűben van sodrott érpár, és alkalmas a tisztességes használatra. Egyébként a kívánt célra a többi is megteszi.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 12. 05. 10:49
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 04. 21:44
Nem tudom, mi az alapbeállítás a Gmail-ben, de szinte biztos, hogy nem az, hogy törli a leveleket letöltéskor. Valószínűleg csak archiválta őket, ott kell lenniük az All Mail fül alatt. Max vissza kell tenni őket.
Átállítottad a Thunderbird-öt, hogy ne IMAP-pal szedje le, hanem POP3-mal, és úgy is megy?
Android - iPhone - BlackBerry telefonokra van program, amivel szintén tudsz generálni egyszer használatos jelszót, mint valaki felhívta rá a figyelmem.
http://googleblog.bl...y-for-your.html
Elküldve: 2011. 12. 05. 12:25
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 05. 10:49
Átállítottad a Thunderbird-öt, hogy ne IMAP-pal szedje le, hanem POP3-mal, és úgy is megy?
Eleve POP3-ra állítva indult el a program. S bizony törölte (letöltötte) az összes levelet a Gmail szerverről. Megnéztem alaposan, hidd el... nem maradt fent egy levél sem.
Mondom... igazából az a problémám, hogy esélyem sem volt elkerülni mindezt. A Thunderbird első indításra azonnal lekapott minden levelet, mert a "Settings" menüben olyan beállítások voltak engedélyezve, hogy "indításkor ellenőrízze, érkezett-e új levél", "10 percenként ellenőrízze, érkezett-e új levél", "ne hagyjon leveleket a szerveren".
Természetesen miután a program megnyílt (és letöltötte a leveleket), már ki tudtam venni a pipát a fenti opciók elől, de akkor már késő volt. Ezt - vitán felül - rendkívül szarul csinálta meg a Mozilla csapat.
Most egyetlen lehetőségem van (mivel a Thunderbird-öt továbbra sem kívánom használni), hogy az összes levelet "redirect"-elem vissza a Gmail-es postafiók címemre.
Aztá majd a "denevérrel" később letöltöm őket. Ugyanis - jó hír - sikerült megoldanom a problémát. Immár (KOPP! KOPP! KOPP!) működik "The Bat!" alatt a Gmail-es levelek letöltése POP3-on keresztül is.
A hiba az volt, hogy a Gmail furcsa módon a levelezőprogramban a POP3 "hitelesítés" beállításokat nem "regular"-ra állította - mint ahogyan az összes többi egyéb levelező szerver esetében történik, hanem "MDP5 APOP Challenge/Response" módra.
Én pedig figyelmetlen voltam, mert bár minden menüt és beállítást, kb. ötvenszer átnéztem, ez fel sem tűnt.
Miután átállítottam "Regular"-ra a hitelesítés beállítását, már működött (a fenti, Google/Gmail által javasolt beállításokkal) a levelek letöltése.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm Neked, hogy ilyen lelkiismeretesen próbáltál segíteni nekem!
Idézet: szucsati - Dátum: 2011. 12. 05. 10:49
http://googleblog.bl...y-for-your.html
Köszönöm a segítséget! Nincsen ilyen telefonom, s egyhamar nem is lesz, attól tartok. De nem probléma.
Elküldve: 2011. 12. 05. 12:55
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 05. 12:25
Természetesen miután a program megnyílt (és letöltötte a leveleket), már ki tudtam venni a pipát a fenti opciók elől, de akkor már késő volt. Ezt - vitán felül - rendkívül szarul csinálta meg a Mozilla csapat.
Vitán felül a portablet NEM a mozilla csinálja, de aki nem tud, az tele szájjal fikázza
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2011. 12. 05. 19:21
Idézet: Eleanor - Dátum: 2011. 12. 05. 12:55
Ebben az esetben elnézést kérek a Mozilla csapattól!
Akit pedig illet, az vegye magára, hogy szarul csinálta meg. Mert szarul csinálta meg.
Illendő lenne a felhasználóra bízni, hogy az első indítást követően hogyan szeretné beállítani a levelei menedzselését; hogy mikor és milyen módon szeretné a leveleket letölteni; azt, hogy a szerveren akar-e hagyni másolatot a levelekből, stb, stb, stb. De a program jelenlegi állapotában a program készítői "fordítva ülték meg a lovat".
Nem ragozom tovább. Leírtam fentebb. Pont.
Elküldve: 2011. 12. 05. 22:10
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 04. 21:45
Ezekből a gömbölyűben van sodrott érpár, és alkalmas a tisztességes használatra. Egyébként a kívánt célra a többi is megteszi.
Lapos négyeres. Kipróbáltam, teljesen vállalható, nem lett számottevően zajosabb. Egy kis hálózati brummogás van, de az hosszabítás nélkül is volt.
Elküldve: 2011. 12. 06. 09:58
Idézet: Piftuka - Dátum: 2011. 12. 05. 19:21
Megnéztem a Portable Thunderbirdet is, egy újonnan létrehozott Gmail fiókkal.
Egyrészt a TB rákérdez, hogy POP3, vagy IMAP beállítást akarsz-e használni:
new_acc.png (6,83K)
Letöltések:: 7
Másrészt az alap beállítás POP3-nál, hogy megtartja a leveleket:
default_settings.png (45,02K)
Letöltések:: 10
Viszont a Gmail kicsit egyedien kezeli a POP3-at. Nem azt veszi figyelembe, amit a levelező kliens mond neki, hanem saját felületén lehet beállítani a viselkedést:
gmail.png (17,4K)
Letöltések:: 8
Ezek közül az alapbeállítás, hogy megtartja a leveleket az inboxban, egyedül akkor törli, ha direkt erre kéred. Úgyhogy hacsak nem állítottad erre, akkor ott kell lenniük a leveleknek valahol.
Viszont ha mégis erre állítottad, akkor sincsenek veszve a levelek, és nem kell őket újra továbbítani Gmail-be. Egyszerűen hozz létre a TB-ben egy új fiókot ugyan ehhez a Gmail fiókhoz, válassz IMAP-ot, és az előzőleg elkészült POP3-as fiókból egyszerűen az IMAP fiók inbox könyvtárába lehet másolnia leveleket, meg fognak jelenni a Gmail-ben változatlan formában. Ezt most direkt kipróbáltam. Megjegyzés: Másoláshoz ctrl gomb kell, különben átmozgat.
Szerkesztette: szucsati 2011. 12. 06. 10:04 -kor
Elküldve: 2011. 12. 06. 22:33
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a lelkiismeretes segítségedet!
Szerkesztette: Piftuka 2011. 12. 06. 22:39 -kor
Elküldve: 2011. 12. 12. 15:20
Kellene egy konténerszállitás Izraelbe. Hogy ez tengeri vagy légiszállitás , nem tudom.
Ismer valaki közelebbröl céget aki foglalkozik ilyennel?
Guglit ne ajánljátok, túl vagyok rajta, érdemleges válasz nem jött a pár cégtöl akiknek irtam
Használt bútor, magánszemély, összesen egy konténer
HOREX
Elküldve: 2011. 12. 12. 15:24
Idézet: horex - Dátum: 2011. 12. 12. 15:20
Kellene egy konténerszállitás Izraelbe. Hogy ez tengeri vagy légiszállitás , nem tudom.
Ismer valaki közelebbröl céget aki foglalkozik ilyennel?
Guglit ne ajánljátok, túl vagyok rajta, érdemleges válasz nem jött a pár cégtöl akiknek irtam
Használt bútor, magánszemély, összesen egy konténer
Nem hiszem, hogy magánszemélyt szállítana bármely neves cég konténerben. Élve.
Elküldve: 2011. 12. 12. 15:30
Elküldve: 2011. 12. 13. 19:55
Idézet: horex - Dátum: 2011. 12. 12. 15:20
Nos van két ajánlatom, ennyi biztos elég ha megéri a kliensnek
Tisztázni kell mi-micsoda, de
800ezer és 500ezer körüli ajánlatot kaptam 20' konténerre. A 20' az nem zoll, hanem egy maghatározott méretű kis konténer
Hozzájön még a be és kirakodás, ami a szállíttató költsége + adódnak "apróbetüs" dolgok
HOREX
Elküldve: 2011. 12. 13. 20:33
Idézet: horex - Dátum: 2011. 12. 13. 19:55
Láb. Amúgy kikötőben szokás egyből szállítós autóba átrakodni, ami aztán gyors/occsó és oda is tud menni a célhoz.
Elküldve: 2011. 12. 14. 09:33
(Plz, senki ne írja le, hogy neki melyik pattanás elleni szer vált be, mert itt nem ez a lényeg. Konkrétan ennek a terméknek a sorsa érdekelne...)

Súgó
A téma zárva.