HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#5961 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 04. 17. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 17. 13:40

A közjegyzők díjszabásához érdemes mindig ezt http://net.jogtar.hu...cid=99100014.IM nézni,

Idézet

Munkadíj a tevékenységre fordított idő alapján

11. § Ha a közjegyzői tevékenység tárgyának értéke (az ügyérték) nem állapítható meg, a munkadíjat a közjegyzői tevékenységre fordított idő alapulvételével kell megállapítani, amelyhez hozzá kell számítani az előkészítéshez, lebonyolításhoz, valamint az esetleges utazáshoz szükséges időt is.

12. § (1)5 A tevékenységre fordított időhöz igazodó munkadíj összege minden megkezdett óráért 1500 Ft.

(2) Az (1) bekezdés szerint megállapítható munkadíjnak

a) a kétszerese számítható fel, ha a tanúsítvány elkészítésekor, valamint végrendelet és más végintézkedés (a továbbiakban: végrendelet), illetőleg egyéb okirat megőrzéséről jegyzőkönyv készül;

b) a háromszorosa számítható fel testületi ülés és az azon hozott határozat, versenytárgyalás, árverés, sorsolás és egyéb jogi jelentőségű tény tanúsításáért;

c) a négyszerese számítható fel jognyilatkozat, végrendelet okiratba foglalásáért;

d) az ötszöröse számítható fel két- vagy többoldalú szerződés okiratba foglalásáért.

Munkadíj helyszíni eljárás esetén

13. § Ha a tevékenységet a közjegyző hivatali helyiségén kívül, a fél által kért helyen kell elvégezni, a közjegyzőt az ügyérték alapján járó munkadíjon felül az utazásra fordított idő alapján felszámítható munkadíj is megilleti.

Egyéb munkadíjak

14. § (1)6 Az okiratról készült másolat, kiadmány és kivonat hitelesítésének díja oldalanként 300 Ft.

(2) Ha az okirat kizárólag vagy túlnyomórészt számokból áll, vagy idegen nyelven készült, az (1) bekezdés szerinti díj kétszerese jár.

(3) Fordítás készítéséért a tevékenységre fordított időhöz igazodó munkadíj, hitelesítésért oldalanként az (1) bekezdés szerinti díj háromszorosa jár.

(4)7 Az okiratnak az elektronikus letéti tárban történő elhelyezése esetén az okiratról készült elektronikus másolat elkészítéséért az (1) bekezdés szerinti munkadíj, az elektronikus másolat első három évben történő megőrzéséért pedig az elektronikus másolat elkészítésére és a letéti tárba történő elhelyezésére fordított időhöz igazodó munkadíj háromszorosa számítható fel. Ha az elektronikus letéti tárban az őrzési idő meghosszabbításra kerül, az őrzésért felszámított munkadíj fele jár.

15. §8 Váltó, csekk és más értékpapír óvásával kapcsolatos eljárásért a 10. § (3) bekezdésében meghatározott munkadíj számítható fel; ugyanabban az ügyben a váltó (csekk, más értékpapír) ismételt bemutatásáért vagy lakcím-tudakozódásért a tevékenységre fordított időhöz igazodó munkadíj jár.

16. §9 Névaláírás és cégjegyzés valódiságának tanúsításáért aláírásonként 1000 Ft munkadíj jár.

17. § (1) Bizalmi őrzésért a 9. § szerinti munkadíj fele jár.

(2) A végrendelet vagy más okirat megőrzéséért és a bizalmi őrzésért járó munkadíj a megőrzés első 12 hónapjára esedékes munkadíjat foglalja magában; ha az őrzés ideje ezt meghaladja, az említett munkadíj kétszerese jár.

Érdekes módon, szóról szóra megegyezik. Lehet, hogy a Raynes becenevű díszparaszt még olvasni se tud, csak mocskolódni? :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5962 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 17. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 04. 17. 14:29

Érdekes módon, szóról szóra megegyezik. Lehet, hogy a Raynes becenevű díszparaszt még olvasni se tud, csak mocskolódni? :lollypop:

Nem kéne ilyen nagy mellénnyel támadni magyartanárka, hűtsed le azt a desztillált víztől beödémásodott (?) vízfejed :Đ Azt írtam, hogy könnyen leHETnek elavultak, pláne az anonim források. Mákod van, hogy most nem voltak azok. Hiába próbálod a műveltségedet csillogtatni, ezek a jogi dolgok nem műveltségi, hanem szakmai kérdések, amiknek mindig utána kell nézni újra és újra, hiteles forrásból, nem elég quote-ozni noname helyekről, betanulni meg pláne bukó, ha változik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5963 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 17. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 04. 17. 13:40

A közjegyzők díjszabásához érdemes mindig ezt http://net.jogtar.hu...cid=99100014.IM nézni, lameXpert forrás nélküli idézetei könnyen lehetnek elavultak.

Személyi igazolványt csak akkor kell lefordíttatni, ha régi, kiskönyves formátumú. Lehet akkor sem, abból is volt újabb kiadás, amin talán angolul is rajta volt, mi micsoda. A plasztik kártyás igazolványon tuti ott van dőlt betűs szedéssel hitelesen az angol címszó is (REPUBLIC OF HUNGARY, IDENTIFY CARD, /Code, /Surname and Given name, /Sigature, /Date of expiry, másik oldalon: /Birth name, /Place of birth, /Nationality, /Mother's name, /Authority, /Sex), nincs rajta mit angolul OFFI-zni.

Na, ne tessék vitázni kérem! Egyébként nem akartam lefordíttatni, csak az igazolás kellett angolul, hogy eredeti a másolat. Hát holnap elpostázom, kiderül, hogy mennyire boldog vele a bank.

Teljesen off: mi a fene ez a beszélgetős marhaság a Petőfi rádióban?? Pont azért hallgattam, mert ha még nem is volt a legjobb a zene, de ilyen pofázós, viccelődős "kérdezzükahallgatósos" marhaság nem volt... :(

#5964 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 04. 17. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2012. 04. 17. 18:11

mi a fene ez a beszélgetős marhaság a Petőfi rádióban?? Pont azért hallgattam, mert ha még nem is volt a legjobb a zene, de ilyen pofázós, viccelődős "kérdezzükahallgatósos" marhaság nem volt... :(

Frankó Roni és Lovász Laci az estFm (szerk: radio café, na) megszűnése után az mr2-re hozták a műsorukat "Egész úton hazafelé" néven.
Én ott is szerettem.

Szerkesztette: gazdi 2012. 04. 17. 17:29 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#5965 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 17:22

Tud valaki Budapesten megbízható céget, mely üdülési jog kereskedelemmel foglalkozik?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#5966 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2012. 04. 17. 18:14

Frankó Roni és Lovász Laci az estFm (szerk: radio café, na) megszűnése után az mr2-re hozták a műsorukat "Egész úton hazafelé" néven.
Én ott is szerettem.

Végre adásban vannak megint, csak a műsorsáv esik kívül a hallgathatóságon. A metrón, villamoson gyerekét a suliba menvén nem buli már.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#5967 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 25. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 04. 25. 20:16

Végre adásban vannak megint, csak a műsorsáv esik kívül a hallgathatóságon. A metrón, villamoson gyerekét a suliba menvén nem buli már.

Hát, tiszteletben tartva a véleményeteket, de szerintem nagy kár volt. Tényleg pont azért volt jó a Petőfi, mert ilyen nem volt benne...

Más: fordíttatott mostanában valaki erkölcsi bizonyítványt az OFFI-ban? Most vettem elő a két évvel ezelőttit, és látom, hogy a végén az a rakás szöveg (adatvédelmi záradék stb.) le sincs fordítva. Elkértek vagy 13 000 Ft-ot, hogy átírják a nevet meg a dátumot a sablonon, és még csak a szöveg fele sincs rajta... Szerencse, hogy nem volt ebből gond, mert így valójában nem is lenne elfogadható.

Szerkesztette: szucsati 2012. 04. 25. 21:59 -kor

#5968 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 27. 10:56

Üdv Urak!

Kinek van itt Bp-en egy autós, talán 2kg-os vagy akár más hasonló méretű tűzoltó készüléke?
Csak egy elméleti kérdés ez, mert ha szükségem volt rá a multban, éppen kitöl kértem kölcsön 2 napra
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5969 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 27. 14:39

Autoban szerintem ritka a 2 kg-os oltokeszulek. Ami elterjedtebb szerintem az a felkilos (500 ml-es) kis habbal olto spray, ami lenyegeben csak lassitani tud tuzet vagy valami nagyon kezdetlegeset megallitani.

Szerkesztette: LightBringer 2012. 04. 27. 14:39 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5970 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 27. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 04. 27. 11:56

Üdv Urak!

Kinek van itt Bp-en egy autós, talán 2kg-os vagy akár más hasonló méretű tűzoltó készüléke?
Csak egy elméleti kérdés ez, mert ha szükségem volt rá a multban, éppen kitöl kértem kölcsön 2 napra

Nekem van egy, de az meg nem jart nalad :)
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5971 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 27. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2012. 04. 27. 16:59

Nekem van egy, de az meg nem jart nalad :)

És ha én azt állítom, hogy valaki , éppen te, kölcsönadott nekem tavaly szeptemberben?

Na, miccólsz? :blink: :beer:
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#5972 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 28. 02:58

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 04. 27. 20:43

És ha én azt állítom, hogy valaki , éppen te, kölcsönadott nekem tavaly szeptemberben?

Na, miccólsz? :blink: :beer:

Ez pontosan igy tortent. De azert orulok, hogy nem kellett hasznalnod.
Jah, es koszi a sort, nem kellett volna. :]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5973 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 28. 02:58

.

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 04. 28. 03:03 -kor

#5974 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 09:10

Fenyő alatt mi marad meg? Létezik az a nagyon strapabíró növény, ami meg marad árnyékban fenyőfa alatt? Csak délután süt oda egy kicsit a nap, viszont bazi nagy por van alatta, és csúnya is. Mit lehetne oda ültetni?

#5975 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2012. 04. 30. 10:10

Fenyő alatt mi marad meg? Létezik az a nagyon strapabíró növény, ami meg marad árnyékban fenyőfa alatt? Csak délután süt oda egy kicsit a nap, viszont bazi nagy por van alatta, és csúnya is. Mit lehetne oda ültetni?

A százötvenedik pár zokni, és a negyvennyolcadik nyakkendő. De az is csak addig, amíg le nem szeded a karácsonyfát. :-)

Ha nagyobb már a fenyő, levágod az alsó ágait, és fű. Másra hosszú távon ne nagyon számíts. :-(

#5976 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 10:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Tigger - Dátum: 2012. 04. 30. 10:32

A százötvenedik pár zokni, és a negyvennyolcadik nyakkendő. De az is csak addig, amíg le nem szeded a karácsonyfát. :-)

Ha nagyobb már a fenyő, levágod az alsó ágait, és fű. Másra hosszú távon ne nagyon számíts. :-(

Tegnap föl vagdostam, csak az a baj, hogy van két fenyő egymás mellett, É-D-i irányban, így a kisebbik pont árnyékol.

#5977 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 04. 30. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2012. 04. 30. 10:10

Erre esetleg érdemes nézelődni:
balintgazda.hu/forum/4-balint-gazda-forum/5-kert/62-fenyo-alatt-mi-terem.html
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#5978 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 13:31

adott ez a hely, a víz kb 4-5 méter széles. a víz közepe fölé 1-2 méter magasra kellene eljuttatni úgy egy fényképezőgépet, hogy egyrészt könnyen (nem negyed óra alatt) vissza lehessen hozni a partra (a beállítások miatt), másrészt legyen nagyjából stabil. pénz nyilván nemigen van rá, és szállítási kapacitás se nagyon sok :)

várom az ötleteket szeretettel :wub:

Csatolt fájl:

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#5979 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 13:46

Esetleg ugy, hogy fogsz egy kotelet, amit kikotsz arra az akacfara ami a kep szelen van. Tuloldalra atdobod vkinek/atmesz vele (nem tudom milyen mely, akarsz-e benne maszkalni). A kotelen a megfelelo helyen legyen egy csomo. A tuloldalrol pedig egy hosszu botot emelve/leengedve ide-oda tud csuszni a rakotott masik kotel, aminek a vegen log a fotoapparat x modon odabiggyesztve. Ez a legolcsobb megoldas, ami eszembejutott... :D
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5980 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 30. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 04. 30. 14:31

adott ez a hely, a víz kb 4-5 méter széles. a víz közepe fölé 1-2 méter magasra kellene eljuttatni úgy egy fényképezőgépet, hogy egyrészt könnyen (nem negyed óra alatt) vissza lehessen hozni a partra (a beállítások miatt), másrészt legyen nagyjából stabil. pénz nyilván nemigen van rá, és szállítási kapacitás se nagyon sok :)

várom az ötleteket szeretettel :wub:

Alu szobalétra mindkét partra, egyik oldalon ráállsz te, másikon egy segítő, és csinálsz rá erős kötélből valami dupla pályát egy körbe kötött kötélből. A fényképezőgépet ráerősíted valami lapra, a lapot pedig a z egyik átmenő kötélre. Ezzel ki tudod húzni a víz fölül bármikor.
Mondjuk szélcsend az jó, ha van, de ilyen helyzetben mindenképp fog kelleni. :-D

szerk: milyen mély a víz? egy alu álványt tudok szerezni kölcsönbe. :-)

C megoldás: ha nem túl mély a víz, akkor persze egy derékig érő gumis csizma-nadrág is jó lehet. :-)

Szerkesztette: Tigger 2012. 04. 30. 14:21 -kor

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 297
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.