HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6121 Felhasználó inaktív   limone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 16. 09:35

Sziasztok!

A következő mondatot kellene SMS-ben elküldenem németül. Tudnátok segíteni a fordításban?

" Ma este melyik repülőtérre kell mennem Önökért?"

#6122 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 16. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: limone - Dátum: 2012. 06. 16. 10:35

Sziasztok!

A következő mondatot kellene SMS-ben elküldenem németül. Tudnátok segíteni a fordításban?

" Ma este melyik repülőtérre kell mennem Önökért?"

Talán, ha már senki más nem jár erre, de ne hivatkozz rám :blink:
Majd erre idegyűlnek az okosok oszt jól ekéznek

Von welchem Flughafen kann ich Sie heute Abend abholen?
Melyik reptérről hozhatom önöket el ma este?

Auf welchem Flughafen landet heute Abend Ihr Flugzeug?
Melyik reptéren landol a gépük?
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#6123 Felhasználó inaktív   limone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 06. 16. 13:19

Talán, ha már senki más nem jár erre, de ne hivatkozz rám :blink:
Majd erre idegyűlnek az okosok oszt jól ekéznek

Von welchem Flughafen kann ich Sie heute Abend abholen?
Melyik reptérről hozhatom önöket el ma este?

Auf welchem Flughafen landet heute Abend Ihr Flugzeug?
Melyik reptéren landol a gépük?

Köszi!
Közben elküldtem, szinte szó szerint az első mondatodat.

Küzdök a nyelvvel, élő szóban nincs nagy gond már, de leírni nem akartam hülyeséget. Van még hova fejődnöm ez tény.

#6124 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: limone - Dátum: 2012. 06. 16. 13:27

Köszi!

Küzdök a nyelvvel, élő szóban nincs nagy gond már, de leírni nem akartam hülyeséget. Van még hova fejődnöm ez tény.

Ugyanmár
Te is megérted ha törve beszélik a magyart, kölföldön meg mennyire örülnél, ha magyarul de törve szólnának hozzád

Meg kell mondanom, nem az én okosságom volt, én is megkérdeztem, hogy németesebb legyen :laugh:
HOREX

#6125 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: limone - Dátum: 2012. 06. 16. 13:27

Köszi!

Na de vájá' má'!
Melyik repterek közt döntesz?
Merthogy Bp-en már csak egy van a 2-es terminal
HOREX

#6126 Felhasználó inaktív   limone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 06. 16. 14:04

Na de vájá' má'!
Melyik repterek közt döntesz?
Merthogy Bp-en már csak egy van a 2-es terminal

Bécs. A nagy reptér, a Vienna Airpot, vagy a mellette lévő General Aviation között kell döntenem. Az utóbbiról mentek külön géppel, de nem tudom pontosan mivel jönnek. A menetrendszerinti járatok közt nem találtam onnan érkező gépet a megbeszélt időpont körül.
Még nem kaptam választ, majd úgy is hívnak, ha nem találnak. :) Talán 3 km a távolság a kettő között.

#6127 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 16. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2012. 06. 10. 11:54

Palacsintatészta nagyon "darabos" lett. Mi a titka, hogy botmixer nélkül rendesen homogénre lehessen keverni? Van valami módszer, hogy mikor adagolja az ember a lisztet, tojást, tejet? :)

szerk.: A másik pedig, hogy mitől kunkorodik fel a széle nagyon, és szárad ki? :s

A csomómentesség titka, hogy mindig sűrű "masszát" kell készíteni, és azt higítani fokozatosan.

Tehát nyugodtan keverd össze a tojást a liszttel, majd finoman adagold hozzá a tejet/vizet/szódavizet! Először olyan lesz az állaga, mint egy gyúrt tésztának, de a folyadék fokozatosan higítja. Ha így teszel, akkor mindig csomómentes lesz a palacsinta tésztád. ;-) (A különféle habarások kézi keverésének is ez a titka.)

Sózhatod, cukrozhatod is, plusz tehetsz hozzá más ízesítőt (pl. narancshéj, fahéj, stb.) is. Rengeteg féle palacsinta tészta van, amelyből "ezer féle recept" segítségével készíthetsz desszertet.

Viszont jól mondod: a cukor miatt könnyen leragad a tészta. A tésztát érdemes pihentetni, nem azonnal felhasználni.

Megjegyzem a jó palacsinta egyik titka a jó palacsintasűtő serpenyő. Az pedig vasból készül, és "ki van égetve". Amikor már fekete... nem is szokás elmosni, csak eltörölni.

Mindig nagy lángon, tűz forró serpenyőben kell sütni. (Legalábbis a "hagyományos" palacsintát.)

Ha felpöndörödik a széle, akkor egy csepp olaj valóban segíthet, de ez akkor is előfordulhat, ha egyenetlen a tészta (középen vastagabb, a szélén vékonyabb), vagy ha lassú tüzön sül, és "szárad". Egyébként akkor kell megfordítani, amikor éppen elkezd pöndörödni a széle. Ha a tészta állaga, és a vastagsága megfelelő, akkor nem lesz gond azzal, hogy nagyon kiszárad, vagy nagyon felpöndörödik.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6128 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 11:03

fazék üvegfedőjének a fogója megadta magát. középen van egy luk a fedőn, mire keressek a neten, ha új fogót akarnék rá szerelni?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#6129 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 06. 18. 12:03

fazék üvegfedőjének a fogója megadta magát. középen van egy luk a fedőn, mire keressek a neten, ha új fogót akarnék rá szerelni?

Csavar, alátét, tetszőleges "egycsavaros" bútorfogantyú. :-)

#6130 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 18. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 06. 16. 23:07

A csomómentesség titka, hogy mindig sűrű "masszát" kell készíteni, és azt higítani fokozatosan.

Tehát nyugodtan keverd össze a tojást a liszttel, majd finoman adagold hozzá a tejet/vizet/szódavizet! Először olyan lesz az állaga, mint egy gyúrt tésztának, de a folyadék fokozatosan higítja. Ha így teszel, akkor mindig csomómentes lesz a palacsinta tésztád. ;-) (A különféle habarások kézi keverésének is ez a titka.)

Sózhatod, cukrozhatod is, plusz tehetsz hozzá más ízesítőt (pl. narancshéj, fahéj, stb.) is. Rengeteg féle palacsinta tészta van, amelyből "ezer féle recept" segítségével készíthetsz desszertet.

Viszont jól mondod: a cukor miatt könnyen leragad a tészta. A tésztát érdemes pihentetni, nem azonnal felhasználni.

Megjegyzem a jó palacsinta egyik titka a jó palacsintasűtő serpenyő. Az pedig vasból készül, és "ki van égetve". Amikor már fekete... nem is szokás elmosni, csak eltörölni.

Mindig nagy lángon, tűz forró serpenyőben kell sütni. (Legalábbis a "hagyományos" palacsintát.)

Ha felpöndörödik a széle, akkor egy csepp olaj valóban segíthet, de ez akkor is előfordulhat, ha egyenetlen a tészta (középen vastagabb, a szélén vékonyabb), vagy ha lassú tüzön sül, és "szárad". Egyébként akkor kell megfordítani, amikor éppen elkezd pöndörödni a széle. Ha a tészta állaga, és a vastagsága megfelelő, akkor nem lesz gond azzal, hogy nagyon kiszárad, vagy nagyon felpöndörödik.

Köszi szépen Piftu! :respect:

Egyébként az első önállóan készített palacsintám volt, és kútfőből én is így kezdtem neki, hogy először csak a liszt és tojás, és aztán fokozatosan higítottam, de valahogy mégis maradt benne csomó... úgyhogy alighanem az én keverési technikámban (vagy a kitartásomban) keresendő a hiba. :)
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6131 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 14:33

Mobil klímánál miért van 2 db cső kivezetés? :think: Az oké, hogy az egyiken kinyomja a felvett meleget, de a másik minek? Hiszen normális esetben nem a kintről szívott levegőt kell lehűtenie, hanem a belsőt lehetőleg... :lama:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#6132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 20. 16:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 06. 20. 15:33

Mobil klímánál miért van 2 db cső kivezetés? :think: Az oké, hogy az egyiken kinyomja a felvett meleget, de a másik minek? Hiszen normális esetben nem a kintről szívott levegőt kell lehűtenie, hanem a belsőt lehetőleg... :lama:

Olyan vastag az a cső? Lehet ott szív, vagy ki tudja. Ha túl vékony, akkor az víznek kell.
Make love not Wor.

#6133 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 16:35

Es a megfelelo kinyomott meleg levego mennyiseg utan a szobaban a homerseklet es a legnyomas is kozeledni fog az urben talalhatoehoz..? :blink:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6134 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 16:43

Hol két cső?
Egy vastagrol tudok csak, semmi másrol
Valami kép?
A mobil klima a legrosszabb hatásfokú, mert amit kifúj a szabadba azt valahonnan pótolni kell, tehát ujbból beszívni/pótolni a külső melegböl
HOREX

#6135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 06. 20. 17:35

Es a megfelelo kinyomott meleg levego mennyiseg utan a szobaban a homerseklet es a legnyomas is kozeledni fog az urben talalhatoehoz..? :blink:

Ajtó alatt bejön annyi, de kintről se szívjuk, mert nincs az a cucc, ami röptében le bírja hűteni. Főleg nem ezzel az 1 kilowatt környéki teljesítménnyel, lófasz hatásfokkal.
Make love not Wor.

#6136 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 17:03

Mobil klímánál miért van 2 db cső kivezetés? :think:

1 csövesnél a helyiség levegőjét használja a gép a kondenzátor hűtésére, ezért amit lehűtött, annak egy jelentős része már megy is vissza felmelegedni. Kétcsövesnél a benti levegőhöz nem nyúl (azon túl, hogy lehűti), a kondenzátor hűtését kizárólag kinti levegővel oldja meg.

Szerkesztette: debaj 2012. 06. 20. 17:04 -kor

#6137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 20:31

Citadella környékén van az a terasz, vagy csehó, ahonnan le lehet látni a városra? Amcsi kolléga odakint engem elég jól megzabáltatott, itatott, satöbbi, oszt mondom akkor itt is kellene csinálni dolgot, vacsora, sör, TAXIval kerülünk egyet a városban, Batyiról lehet látni a pralamentet, az hú de szép, Gellért hegyen a szobornál egy kör, satöbbi, ezt utoljára megszerveztem, csak azért odafent vagy valami rendes helyen városra kilátással jobban esne a sör, mint alagút sarkán az éjjelnappaliban :-)
Make love not Wor.

#6138 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 21:54

ffmpeg. azt írja a faq, hogy

Idézet

If you have built FFmpeg with ./configure --enable-avisynth (only possible on MinGW/Cygwin platforms), then you may use any file that DirectShow can read as input.

ehhez a fordítós dologhoz állatira nem értek, viszont két sört felajánlanék annak a jófej embernek, aki fordítana nekem egy avisynth-képes ffmpeget :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6139 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 00:34

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 06. 20. 22:54

ehhez a fordítós dologhoz állatira nem értek, viszont két sört felajánlanék annak a jófej embernek, aki fordítana nekem egy avisynth-képes ffmpeget :)

Ejj, cégnél vannak jó arcok, megfejtetem. Citadellán a terasz nem occsó, mást nem is vártam. Meglátjuk, annyira nem is szörnyű, pár sör meg viszki belefér.
Make love not Wor.

#6140 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 14:16

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 06. 20. 18:03

1 csövesnél a helyiség levegőjét használja a gép a kondenzátor hűtésére, ezért amit lehűtött, annak egy jelentős része már megy is vissza felmelegedni. Kétcsövesnél a benti levegőhöz nem nyúl (azon túl, hogy lehűti), a kondenzátor hűtését kizárólag kinti levegővel oldja meg.

Közben én is kikugliztam nagy nehezen. Igen, ez a helyes megfejtés :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 305
  • 306
  • 307
  • 308
  • 309
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.