HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6201 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 12. 11:43

Az ki van zárva, mert nem tudom…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6202 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 12. 12:03

Egy ZZ Top videót keresnék youtube-on. A címét nem tudom. :D
A videóban a ZZ Top piros autója repül az űrben, kicsit sci-fi-s kinézete van a videónak, valami űrállomás paneljein feltűnnek a fiúk.
A szám maga inkább lírikus, lágy, nem a megszokott kemény és acélos hangzású.

A Zsivágó ilyen zenékkel csak ne zsiványkodjon, nem szabad az ilyet. Bezzeg bogdant imádni igen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6203 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 07. 12. 12:43

Az ki van zárva, mert nem tudom…

Danke schön! - A hogy a partizánok szokták mondani. ;)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6204 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 07. 12. 13:01

A Zsivágó ilyen zenékkel csak ne zsiványkodjon, nem szabad az ilyet. Bezzeg bogdant imádni igen.

Csajozáshoz kell. :-D
A bogdan azért nem olyan LYÓL fésült lány, hogy neki küldjem. :-D :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6205 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 12. 20:58

Danke schön! - A hogy a partizánok szokták mondani. ;)

Rough Boy, Afterburner almbumrol
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#6206 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 16:30

Van egy lehetetlen kérdésem, hátha van köztetek szakértő, vagy ismertek valakit :p

Nemrég költöztem 5. ker társasházba, kb 1 éve teljes körűen felújított lakásba (víz, villany stb.). Beszereltek egy Ariston márkájú 100L-es villanybojlert - vezérelt áramra kötve. Ezzel nem is lenne gond, de havonta 280 KW/h körül fogyaszt és hétvégente rendszeresen már reggel elfogy a meleg víz, pedig nem órákig zuhanyzunk.
A hőfok tekergetőn kb. 3/4-ed állásba van állítva a gép, ami mindenki szerint az ideális.
Próbaképp átdugtam nappali áramra - tudom, nem szabályos stb. de meg akartam próbálni - így egy hónapban olyan 120 KW/h-t fogyasztott, amivel villanyszámlában ugyan ott vagyunk kb. mint az éjszakaival, cserébe mindig van meleg víz.

Elműnél próbáltam érdeklődni azt mondták, hogy napi 8 órát megy a vezérelt hálózat reggel 2 órát, este 6-t, kijönnek bevizsgálni a mérőórát 10 rongyért... remek.

Mi lehet a gond? Rossz a villanyóra és túlmér? A bojler ment tönkre és fogyaszt túl sokat, vagy rossz a "hőháztartása"? A hálózattal lesz gond náluk, vagy az ELMŰ ront el valamit?
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#6207 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 16:47

Ha az egyik helyen tobbet fogyaszt, mint a masikon, akkor eleg egyertelmu, hogy valami gebasz lesz. Szerintem a szagembert baszd hatba, aki beszerelte...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6208 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 18:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2012. 07. 13. 17:30

Van egy lehetetlen kérdésem, hátha van köztetek szakértő, vagy ismertek valakit :p

Nemrég költöztem 5. ker társasházba, kb 1 éve teljes körűen felújított lakásba (víz, villany stb.). Beszereltek egy Ariston márkájú 100L-es villanybojlert - vezérelt áramra kötve. Ezzel nem is lenne gond, de havonta 280 KW/h körül fogyaszt és hétvégente rendszeresen már reggel elfogy a meleg víz, pedig nem órákig zuhanyzunk.
A hőfok tekergetőn kb. 3/4-ed állásba van állítva a gép, ami mindenki szerint az ideális.

80 literes, 1800 wattos (teljes felfűtési idő 2 óra 65 fokra) bojlert használok, plusz a komplett háztartás.
Ez így évszaktól függően 350-400 kWh-t visz.
A bojler fél, és háromnegyed állás között van, nappali áramon, és mindenkinek jut fürdővíz.
Mosogatás, és mosás géppel. A hűtőimet kéne lecserélni, mert azok már sokat esznek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6209 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 20:03

Próbaképp átdugtam nappali áramra - tudom, nem szabályos stb. de meg akartam próbálni - így egy hónapban olyan 120 KW/h-t fogyasztott, amivel villanyszámlában ugyan ott vagyunk kb. mint az éjszakaival, cserébe mindig van meleg víz.

Elműnél próbáltam érdeklődni azt mondták, hogy napi 8 órát megy a vezérelt hálózat reggel 2 órát, este 6-t, kijönnek bevizsgálni a mérőórát 10 rongyért... remek.

Mi lehet a gond? Rossz a villanyóra és túlmér? A bojler ment tönkre és fogyaszt túl sokat, vagy rossz a "hőháztartása"? A hálózattal lesz gond náluk, vagy az ELMŰ ront el valamit?

Majd a felét fogyasztja a nappali fesz-en, szinte mndig melegítve??

Bojler nélkül áll a fogy.mérő?

Elműben nem lehet bizni
Rátennék egy ismert teljesítményű hősugárzót az éjjeli villanyra, esetleg egy kapcsolóórával vagy 230-rol működő órával párhuzamosan, hogy az időt is közelitőleg lehessen mérni és igy megnézném a fogy.mérő mit mutat pár nap alatt
Vaterán akár 500-1000Ft-ért lehet kapni

Ha csal, akkor ELMŰnek bejelenteni és vagy a helyszinen márik ami nem valószínű vagy plombálva elviszik
Ebben az esetben jkv-ba irva ragaszkodnék hogy én is ott legyek a hitelesitésnél és szigorúan rögziteni az óraállást
Ez ellen persze a Cég tiltakozik, de erős nyomásra ki lehet erőszakolni

Persze mérés nélkül is lehet kérni a hitelesitést, de ha jó, neked kell fizetni

Bojlernek semmi baja
Aki felszerelte annak sincs semmi köze ehhez, vagy indokolja meg a kartács miért
HOREX

#6210 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 20:10

A 120Kv elég karcsúnak tűnik amúgy
Gondolj bele átlagosan napi 4Kw
Havi jelentét csinálok egy lakásra, jellemzően bojler megy
250-300kwh havonta
HOREX

#6211 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 20:50

Thx a válaszokat.

Alapból 120-150 KWH között fogyasztunk a lakásban (47 nm az egész kéró, mivel nap közben nem vagyunk itthon csak a hűtő fogyaszt, még a modemet is lenyomom), mióta nappalin megy a bojler, 280 körüli a teljes fogyasztás. Valahol egyébként érthető, hogy így keveset fogyaszt, mert csak tartania kell a hőmérsékletet és pótolni az elhasznált vizet, míg vezéreltről folyamatosan fel kell fűtögetnie. Ráraktam egyébként még kb 3 hónapja egy mérőt is, napi átlagban 3-4 KW-t fogyasztott nappali áramon.

Megpróbálom akkor azt, hogy valamilyen fix fogyasztót rárakok éjszakaira mérővel együtt aztán meglátjuk az óra mit rögzít.

Szerkesztette: Nevl 2012. 07. 13. 20:51 -kor

#6212 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 13. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2012. 07. 13. 21:50

Valahol egyébként érthető, hogy így keveset fogyaszt, mert csak tartania kell a hőmérsékletet és pótolni az elhasznált vizet, míg vezéreltről folyamatosan fel kell fűtögetnie.

Nem feltétlenül, mióta időzítőre raktuk a bojlert (reggel 5-8 és délután 4-7 között megy), a harmadára csökkent a villanyszámlánk úgy, hogy máshoz nem nyúltunk.

Egyébként ha hosszú távra terveztek a lakással, érdemes lecserélni a bojlert Hajdúra, az olcsóbb bojlerekhez baromi drága az alkatrész , és a fűtőrendszer anódja fogyó eszköznek számít.

Szerkesztette: debaj 2012. 07. 13. 20:58 -kor

#6213 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 06:04

Ott valahol sok a hőveszteség. Vagy a bojler hűl ki túl hamar, vagy a csővezeték felmelegítésére megy el sok meleg víz, mire hozzád elér és ténylegesen meleg vizet érzel.
De lehet, hogy a bojler szabályozója van tökül beállítva. (Sokat enged visszahűlni, mielőtt a fűtés újra bekapcsol, vagy a tűrés [+- Celsius fok] szűkre van állítva.)

#6214 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 14. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2012. 07. 13. 21:50

Thx a válaszokat.

Alapból 120-150 KWH között fogyasztunk a lakásban (47 nm az egész kéró, mivel nap közben nem vagyunk itthon csak a hűtő fogyaszt, még a modemet is lenyomom), mióta nappalin megy a bojler, 280 körüli a teljes fogyasztás. Valahol egyébként érthető, hogy így keveset fogyaszt, mert csak tartania kell a hőmérsékletet és pótolni az elhasznált vizet, míg vezéreltről folyamatosan fel kell fűtögetnie. Ráraktam egyébként még kb 3 hónapja egy mérőt is, napi átlagban 3-4 KW-t fogyasztott nappali áramon.

Megpróbálom akkor azt, hogy valamilyen fix fogyasztót rárakok éjszakaira mérővel együtt aztán meglátjuk az óra mit rögzít.

"valamilyen fix fogyasztót rárakok éjszakaira mérővel együtt aztán meglátjuk az óra mit rögzít. "

Az idő mérése nélkül nem sokat érsz, mert a te mérőd is lehet "hiteltelen"
Ha időd van, akkor a pontos mérés ha tudod a fogyasztó pontos teljesitményét
viszont nem ülhetsz mellette stopperrel, mikor kapcsolják be
Valami ilyen 230-as órára gondoltam, naponta leirod mennyit ment

http://antik.vatera....1615313510.html
HOREX

#6215 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 14. 06:04

Ott valahol sok a hőveszteség. Vagy a bojler hűl ki túl hamar, vagy a csővezeték felmelegítésére megy el sok meleg víz, mire hozzád elér és ténylegesen meleg vizet érzel.
De lehet, hogy a bojler szabályozója van tökül beállítva. (Sokat enged visszahűlni, mielőtt a fűtés újra bekapcsol, vagy a tűrés [+- Celsius fok] szűkre van állítva.)

Nem tudom, hogy a csövek jók-e, csap megnyitása után 5-7 másodperccel, már jön a forró víz, nekem ez normálisnak tűnik, de lehet már ez sem jó. A többi érték passz, ehhez már szerelő kellene gondolom.

@Debaj: én is gondolkodtam rajta, hogy cserélek egy nagyobbra - mondjuk 120L - hátha az segítene valamit, nincs vészes ára (40e HUF+szerelés, ami nem tudom mennyi) de amíg nem jövök rá, hogy pontosan mi a gond nem vágnék bele. Ha pl. kicserélem a bojlert, majd rögtön kiderül, hogy a hálózattal van a probléma hülyét is kapnék :)

#6216 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 12:54

Kellene nekem egy falcgyalu egy ajtó rendbehozatalának idejére.
Van söröm.
Vagy valami.
Valaki?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#6217 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2012. 07. 16. 13:54

Kellene nekem egy falcgyalu egy ajtó rendbehozatalának idejére.
Van söröm.
Vagy valami.
Valaki?

Nem akárki/nek van/ :rolleyes:
De ha kapcsolatba lépünk adok, Bp. Belvár.
HOREX

#6218 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 16. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2012. 07. 16. 13:12

Nem tudom, hogy a csövek jók-e, csap megnyitása után 5-7 másodperccel, már jön a forró víz, nekem ez normálisnak tűnik, de lehet már ez sem jó.

Konyhában mi a helyzet?

#6219 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2012. 07. 16. 17:37

Nem akárki/nek van/ :rolleyes:
De ha kapcsolatba lépünk adok, Bp. Belvár.

deal
:respect:
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#6220 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 17. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2012. 07. 16. 13:12

@Debaj: én is gondolkodtam rajta, hogy cserélek egy nagyobbra - mondjuk 120L - hátha az segítene valamit, nincs vészes ára (40e HUF+szerelés, ami nem tudom mennyi) de amíg nem jövök rá, hogy pontosan mi a gond nem vágnék bele.

Én főleg arra gondoltam, hogy pl. sógoréknak is volt valami ~15 ezres olasz csodájuk, abban elhalt a fűtőszál, és olcsóbb lett volna újat venni, mint megjavíttatni. A Hajdúkba meg hat küvecs ugyanez, alkatrésszel, szereléssel, kiszállással.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.