HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 320
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6341 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 24. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 09. 23. 22:08

Nemreg frissitettem a klite codecpackomat. Nem kellett volna :/ Azota az a program, amit lejatszasra hasznalok (bsplayer, meg egy regi, amibe nincs toolbaros reklam integralva), h264-es file-ok lejatszasanal acces violation errorral elszall. Ugyanakkor mas kiterjesztesu fileokat (avi, mkv) lejatszik, valamint barmi mas program (win medaplayer meg mediaplayer classic) lejatssza a h264-eket. Ergo csak a bsplayer es csak a h264-es fileokkal van osszeveszve.
Codecpack downgrade eggyel elobbi verziora (nem tudom, ez volt-e font elotte), bsplayer reinstall megvolt, no effect.

Nem kellett volna, a codecpackok ideje már rég lejárt. Bár még a K-Lite volt a legkulturáltabb közöttük, de nem éri meg frissíteni, már rég nem fejlesztik. Tegyed fel valamelyiket ezek közül: Media Player Home Cinema, mplayer (!=WMP) valamelyik wines GUI-ja (pl. SMPlayer), VLC player, KMPlayer, XMBC. Ezek mindegyike saját codeckel dolgozik, szarik a Windows codecjeire és a codecpackkokra, visznek minden codecet és formátumot, ingyenesek, és még portable módban is működnek, azaz nem muszáj őket telepíteni. Azt hiszem, hogy egyedül a KMPlayer mindenképp telepítős, és a telepítés elején ki kell venni a jelölést az adware része elöl, de nem hányja össze a rendszert.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6342 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 24. 08:51

Nem kellett volna, a codecpackok ideje már rég lejárt. Bár még a K-Lite volt a legkulturáltabb közöttük, de nem éri meg frissíteni, már rég nem fejlesztik. Tegyed fel valamelyiket ezek közül: Media Player Home Cinema, mplayer (!=WMP) valamelyik wines GUI-ja (pl. SMPlayer), VLC player, KMPlayer, XMBC. Ezek mindegyike saját codeckel dolgozik, szarik a Windows codecjeire és a codecpackkokra, visznek minden codecet és formátumot, ingyenesek, és még portable módban is működnek, azaz nem muszáj őket telepíteni. Azt hiszem, hogy egyedül a KMPlayer mindenképp telepítős, és a telepítés elején ki kell venni a jelölést az adware része elöl, de nem hányja össze a rendszert.

az mpc-ben vannak ugyan saját kodekek is, de a rendszer kodekjeit is használja (szerencsére)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6343 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 11:42

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 09. 24. 09:55

az mpc-ben vannak ugyan saját kodekek is, de a rendszer kodekjeit is használja (szerencsére)

Valóban, használja a Win codecjeit is, de ha törlöd őket, akkor is visz mindent a sajátjaival.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6344 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 18:38

Elsosorban amiatt ragaszkodnek a bsplayerhez, mert a directvobsubot el tudom kerulni vele. Lehet, hogy esetleg lehet utolag allitgatni a directvobsubon valamit, de defaultban (grat hozza) ugy feliratoz, hogy egy 700*400-as videohoz 700*400-as antialiasolt felirat dukal, az meg vegtelenul szanalmas, ha amugy fullhd a kijelzo. No meg amugyis szeretem szetbuzizni a feliratot (szin, meret, pozicio, outline vastagsaga a minimum, amit allithatosagban elvarok :D)
Az uj bsplayer viszont elhasal a nodon, es valahogy nincs kedvem kiprobalni, hogy csak egy toolbart rak fel, aminek van uninstallja, vagy jobban beleeszi magat a rendszerbe (virtualis gepben meg csak win98-am van ;) ).
VLC-t meglesem, thx.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6345 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 09. 24. 19:38

Az uj bsplayer viszont elhasal a nodon, es valahogy nincs kedvem kiprobalni, hogy csak egy toolbart rak fel, aminek van uninstallja, vagy jobban beleeszi magat a rendszerbe (virtualis gepben meg csak win98-am van ;) ).

bsplayer már egy pár éve fostos, én is akkor szoktam le róla, amikor már sehonnan sem lehetett elérni a reklámmentes verziót ingyen.

#6346 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 19:10

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 24. 19:59

bsplayer már egy pár éve fostos, én is akkor szoktam le róla, amikor már sehonnan sem lehetett elérni a reklámmentes verziót ingyen.

Ja, de a regi megy, mukodik, lejatszik mindent, szoval tok hidegen hagy az uj verzio :) Illetve hat eddig mukodott :/
Archív:

#6347 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 24. 00:50

Én azt mondom, hogy lejátszásra VLC. Az szarik a kodek packekre.

Sajnos a szep feliratra is szarik, jo nagy pixeldzsungel ez is mint directvobsubbal :/
Archív:

#6348 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 24. 21:23

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 09. 24. 21:54

Sajnos a szep feliratra is szarik, jo nagy pixeldzsungel ez is mint directvobsubbal :/

az mpc-hc belső feliratozója szépen nagyul :)

#6349 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 09:05

En VLC 2.1 64bit-et hasznalok es nalam nem pixeles semmilyen felirat... Igaz csak 720p a tv felbontasa, de a monitoron sem volt meg gondom vele.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6350 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 09. 24. 22:23

az mpc-hc belső feliratozója szépen nagyul :)

Hmmm, egesz igeretesnek nez ki, thx. Viszont uj effekttel bovult a lejatszas, mintha olyasmi lenne, hogy a kep teteje es alja nem ugyanazon kockaban van, de nem 24 vs. 60 Hz, mert tobb kockan keresztul ugyanabban a magassagban csikozodik. De ennek majd meg utanajarok, csak par percet neztem probabol (meg egyszer csak ki kene mar probalni a 72 Hz drivert a monitorhoz, hogy megy-e a gepemen).
Archív:

#6351 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 09. 25. 10:05

En VLC 2.1 64bit-et hasznalok es nalam nem pixeles semmilyen felirat... Igaz csak 720p a tv felbontasa, de a monitoron sem volt meg gondom vele.

En tegnap letoltott, gondolom legfrissebb verzioval probalkoztam, standard felbontasu sorozatrelease fullhd kijelzon. Gyalazatos volt a felirat (jo, a video sem volt a legszebb, de ez van :D). 720p-ssel viszont szebb a sub, szoval valami olyasmi lehet a szitu, hogy a video eredeti felbontasaban feltolja ra a feliratot, majd ezt az egeszet nagyitja fel a kijelzo meretere, a kb. 700*400-as felbontashoz passzintott sub meg nyilvan ocsmanyul nez ki fullhd-ra nagyitva.
Archív:

#6352 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 10:13

Faszbok fiókot hogy lehet totálisan, minden tartalommal, kapcsolattal, bizbasszal együtt megszüntetni?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6353 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 10:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 25. 11:13

Faszbok fiókot hogy lehet totálisan, minden tartalommal, kapcsolattal, bizbasszal együtt megszüntetni?

Alapból valami deaktiválós buziság van, ami viszont nem totális törlést csinál, ami neked kell.
Ahhoz külön kell kitölteni valami kérelmet:

Idézet

Deleting Accounts
How do I permanently delete my account?
If you deactivate your account, your timeline disappears from the Facebook service immediately. People on Facebook won't be able to search for you, though some info, like messages you sent, may still be visible to others. We also save your timeline information (ex: friends, photos, interests, etc.) in case you want to come back.

If you don't think you'll use Facebook again, you can request to have your account permanently deleted. Please keep in mind that you won't be able to reactivate your account or retrieve any of the content or information you've added. Before you do this, you may want to download a copy of your info from Facebook. Then, if you'd like your account permanently deleted with no option for recovery, log in to your account and fill out this form.

F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6354 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 25. 11:13

Járj el ennek megfelelően.

Fontos, hogy ha végigcsináltad, 14 napig ne lépj be a fiókoddal, mert akkor nem törli véglegesen. Sokan esnek abba a hibába, hogy bekukucskálnak idő előtt, vajon megszűnt-e a fiók és azért nem törlődik.

#6355 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 25. 11:55

Járj el ennek megfelelően.

Fontos, hogy ha végigcsináltad, 14 napig ne lépj be a fiókoddal, mert akkor nem törli véglegesen. Sokan esnek abba a hibába, hogy bekukucskálnak idő előtt, vajon megszűnt-e a fiók és azért nem törlődik.

Csak a magyar nyelvű oldalon nem találom az első lépés lehetőségét. Fakk...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#6356 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 25. 11:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 25. 12:07

Csak a magyar nyelvű oldalon nem találom az első lépés lehetőségét. Fakk...

https://ssl.facebook...=delete_account

Nekem ez most is működik, a fenti szerint töröltem én is magam a faszbukkról most januárban.

#6357 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 26. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 25. 12:12

https://ssl.facebook...=delete_account

Nekem ez most is működik, a fenti szerint töröltem én is magam a faszbukkról most januárban.

Nekem is működött, köszi. :)

#6358 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 28. 16:57

Sziasztok!

A Youtube videofeltöltéssel kapcsolatban kérem a segítségeteket! Tegnap kora este feltöltöttem két saját video-t a Youtube csatornámra, és azóta "Feldolgozás" alatt van mindkét videó státusza. Ez érthetetlen, mert elvileg pár percen belül megtekinthetőnek kellene lennie. Most már csaknem 24 órája nem elérhető a két videó.

A filmek egyébként 170, ill. 180 MB méretűek, és .MPG formátummal rendelkeznek.

Mi okozhatja a problémát? Van ötletetek a megoldásra?

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6359 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 09. 28. 17:57

Sziasztok!

A Youtube videofeltöltéssel kapcsolatban kérem a segítségeteket! Tegnap kora este feltöltöttem két saját video-t a Youtube csatornámra, és azóta "Feldolgozás" alatt van mindkét videó státusza. Ez érthetetlen, mert elvileg pár percen belül megtekinthetőnek kellene lennie. Most már csaknem 24 órája nem elérhető a két videó.

A filmek egyébként 170, ill. 180 MB méretűek, és .MPG formátummal rendelkeznek.

Mi okozhatja a problémát? Van ötletetek a megoldásra?

Előre is köszönöm!

Üdv: Piftuka

Milyen mpg?

Tán más formátumba kellene konvertálni pl- wmv, gyorsabban jelenne meg Yotube feldolgozás után

http://support.googl...u&answer=166815

De csak saccolom , hogy igy
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#6360 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 29. 21:43

vagy szimplán csak egy újrapróbálás