HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#6521 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 12. 15. 22:29

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2012. 12. 15. 20:56

Ha jelly bean, akkor sehogy, egyebirant innen probalkoznek: http://helpx.adobe.c...r-versions.html

Sajnos az. :s És ez miért van? Még nem jött ki JB-re? :think: De a jövőben várható valamikor?
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#6522 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 15. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2012. 12. 15. 22:29

Sajnos az. :s És ez miért van? Még nem jött ki JB-re? :think: De a jövőben várható valamikor?

Szerintem nem lesz a jövőben sem, hacsak meg nem gondolják magukat.

#6523 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 09:43

Vásároltam egy Toshiba Stor.e TV multimédia lejátszót, de hülye módon nem letöröltem, ami rajta volt már, hanem egyből formattáltam külső merevlemezként. Így viszont természetesen el sem indul a készülék. Visszaállításra nincs lehetőség, mert természetesen gyorsan másoltam is rá. :-(
Van valakinek ilyen cucca, amiről klónozhatnám a programját? Vagy tud esetleg valaki megoldást, honnan tölthetném le? A Toshiba honlapjain egyelőre nem találtam megoldást.

#6524 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 23. 12:35

Nem találok linuxos topicot, de nem is érdekel.
Hogy tudok nason futó valamilyen linuxon midnight commander használatával könnyen, gyorsan egyesíteni darabolt fájlokat?
K*****-ra idegesítő, amikor manapság még mindig képesek egy 300 megás fájlt 25 darabban kitenni a torrentre (miközben a 25 gigás mkv ott figyel egyben), és egy sorozat részeit az "unrar e valami.rar" parancs begépelésével kell kibontogatni.
Ha csak rákattintok, akkor csak azt az egy részletet nyitja meg, nem fűzi össze a többivel.
Köszönöm előre is.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6525 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 23. 17:08

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2012. 12. 23. 12:35

Hogy tudok nason futó valamilyen linuxon midnight commander használatával könnyen, gyorsan egyesíteni darabolt fájlokat?
K*****-ra idegesítő, amikor manapság még mindig képesek egy 300 megás fájlt 25 darabban kitenni a torrentre (miközben a 25 gigás mkv ott figyel egyben), és egy sorozat részeit az "unrar e valami.rar" parancs begépelésével kell kibontogatni.
Ha csak rákattintok, akkor csak azt az egy részletet nyitja meg, nem fűzi össze a többivel.
Köszönöm előre is.

Milyen NAS? Nekem Synology van valamilyen linux OS-sel. Mondjuk az simán kicsomagolja, ha az első file-t kiválasztod, de root-ként ssh-val simán rá tudsz menni és telepíthetsz MC-t is.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#6526 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 23. 17:32

Áááá, oszt még a jogosultságok is elkavaródnak. NAS-t kliens felől írd-olvasd, legfeljebb csöppet lassabb lesz, nabumm. Főleg ha a géped procija gyorsabban csomagol :-D Totalcommanderrel/winrarral lan felől és kész, minek szopatod magad?
Make love not Wor.

#6527 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 23. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2012. 12. 23. 17:08

Milyen NAS? Nekem Synology van valamilyen linux OS-sel. Mondjuk az simán kicsomagolja, ha az első file-t kiválasztod, de root-ként ssh-val simán rá tudsz menni és telepíthetsz MC-t is.

Ssh-n megyek rá rootként, és indítom a "MC"-t. Ez már önmagában egy probléma a wines TC+7zip kombó két kattintásához.
Majd parancssorba pötyögni a fentieket.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 12. 23. 17:32

Áááá, oszt még a jogosultságok is elkavaródnak. NAS-t kliens felől írd-olvasd, legfeljebb csöppet lassabb lesz, nabumm. Főleg ha a géped procija gyorsabban csomagol :-D Totalcommanderrel/winrarral lan felől és kész, minek szopatod magad?

Nem csomagol gyorsabban. Sőt. Bármi, amit onnan akarok leszedni, az kínszenvedés, mire lejön, holott a torrent az köszöni, hasít mint állat.
Akkor is lassú, ha nem megy a torrent. Usb stickes ffp-vel, és most már a vinyóra telepítettel is 100%-on pörög a nas procija.
Kéne már egy jobb cucc helyette, de tartok tőle, hogy bebukom a teljes rajta lévő anyagot úgy, mint amikor egy éve kihullott az egyik vinyó a jbod rendszerből.

Csatolt fájl  221proci.png (45,77K)
Letöltések:: 18

Szerkesztette: csozsi 2012. 12. 23. 19:12 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#6528 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 08. 29. 14:36

Az én ajánlatom is áll még, de ha ez a verzió lesz akkor hűtőt (478) meg valami működő vinyót tudok adni hozzá. :-) Megtúrom még a kacatokat, hátha egy plusz ramot is...

Na most ott tartok, h nem a flash-t hanem magam lövöm le. :D
Történugyanis, hogy az összerakott gép (Asus P4s800D-X, 2.6 (?) P4 proc, 1.5 G DDR, 9600 Pro (gf 4 mx 440 elfüst) 400w táp) anyuka szólt, hogy oké, h a gyerekeknek szövegszerkesztésre elég, de ha má kaptak netet, akkor had menjen má a jutyúb... persze, hogy szaggat. Win7. x86. Ok.
Vissza XP-re. Történet ugyanaz. Annyit javult, hogy legalább az avi-kat akadás nélkül játsza.
240p-ben még csak csak elviselhető, de az felett... hajajj...
Valakinek ötlet? :s
Köszönöm urak.

#6529 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2012. 12. 27. 11:58

Na most ott tartok, h nem a flash-t hanem magam lövöm le. :D
Történugyanis, hogy az összerakott gép (Asus P4s800D-X, 2.6 (?) P4 proc, 1.5 G DDR, 9600 Pro (gf 4 mx 440 elfüst) 400w táp) anyuka szólt, hogy oké, h a gyerekeknek szövegszerkesztésre elég, de ha má kaptak netet, akkor had menjen má a jutyúb... persze, hogy szaggat. Win7. x86. Ok.
Vissza XP-re. Történet ugyanaz. Annyit javult, hogy legalább az avi-kat akadás nélkül játsza.
240p-ben még csak csak elviselhető, de az felett... hajajj...
Valakinek ötlet? :s
Köszönöm urak.

Ennek nincs trükkje, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek is írtak neked. XP és Flash 10.x kell rá. Annak mennie kell, nekem is volt hasonló gépem (igaz abban HTT-s P4 volt, 2,6GHz-es NW, 800-as FSB-n), 240p és 320p-s videóknak akadásmentesen kellene futniuk rajta. Alaplapi chipset és videókártya legfrissebb drivere fent van? Mondjuk 9600-ra csak régebbi Catalyst megy fel, de akkor is olyan kell, amelyik a legutolsó, ami még felmegy rá. Esetleg nem lehet, hogy valami szar vírusirtó fogja ennyire?

Szerkesztette: Raynes 2012. 12. 27. 14:11 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6530 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 14:41

Mostanában arra lettem figyelmes, hogy nagyon meghíztak az általánosan használt programok, WinXP, Skype, vírusirtók.

Nemrég tettem én is újra, egy egymagos, A64-es, 1 gigás rendszert. Felment rá egy MSDN-es XP SP3 (oktatási intézmény lemezéről, nem torrent "MSDN"-es lemez, legális, vásárolt kulccsal, nem töréssel) + frissítések + legújabb driverek + legújabb Skype + legújabb Flashplayer + legújabb Java. Főleg a Skype-tól nagyon lassú lett. Aztán gyerek hazavitte, otthon rákúrt egy NOD-ot meg egy Office 2010-et. A NOD-tól olyan getva lassú lett az egész, hogy rogyadozott. Skype le lesz cserélve régebbire, 4.2-re (3.8 nem mindig viszi a videóhívásokat), a NOD-ot lecseréltettem a gyerekkel ingyenes Avastra, de azt mondja, hogy így sem lett gyorsabb.

Egész egyszerűen túlhíztak a mai programok, többmagos, korszerű procikon, több giga RAM-okon nem venni észre, de egy ilyen régi gépen nagyon kijön. Pedig a mostani noteszem sem sokkal gyorsabb egy P4-nél vagy A64-nél, 2 magos minimálcelerongy, 2 giga RAM, csak 533FSB-s szerkezet (1080p-s videókat épp hogy, de viszi, durvább BD-s anyagoknál már akad), ótvar X3100-as integrált fossal, 5400rpm-es rendszerlemezzel. Ha nem rak rá az ember minden szart, akkor tökéletesen használható, frissített XP SP3 szépen megy rajta, még Far Cry szintű game-ek is elmennek rajta, ha jól optimalizált a motorjuk. Laikusnak még sem javasolnám, mert az rátesz 6 vírusírtót, 4 kémprogramirtót (feleslegesen), mellette még fut 5 trójai (mert a 10 irtóban mindenre OK-ét kattintgat, úgyse tudja eldönteni mit szabad megengedni), meg 3 tűzfal, persze erre még rájön a Skype, sokfüles böngésző teletöltve YouTube-os videórengeteggel, háttérben még egy csomó program otthagyva (helyettük mindig újat nyitva, nem a régi ablakot visszaállítva), és egy ilyen gép elfogy reggelire, virtuális memóriástul. Ezzel szemben újabb, többmagos procik, 4+ giga RAM-mal bőven viszik ezeket a mutatványokat is, laikus felhasználónak nem is javaslok gyengébb hw-t, mert szakértelem híján semmit nem tud kezdeni vele, erőforrásokkal nem tud spórolni, kiherélni nem tudja.

Eleve, egy XP SP3, mire minden frissítés felmegy, majdnem Aero nélküli Win7 HP x86 szintjén lesz a gépigénye natúrban, és akkor még nincs fent se vírusirtó, se Skype, se semmi. Ezt nem érti meg Flashdesigner, mikor az XP-re veri magát, hogy a Win7 nem sokkal erőforráséhesebb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#6531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 12. 27. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 27. 14:41

Mostanában arra lettem figyelmes, hogy nagyon meghíztak az általánosan használt programok, WinXP, Skype, vírusirtók.

Skype egy gyökér cucc, sosem szeerttem, de most MSN után valahogy migrálnom kell. Amúgy sajna a programozás/optimalizálás az sok helyen el van halasztva, mert idő, pénz, még több pénz, ésatöbbi, vas meg elvileg adott. Ez van sajna.
Make love not Wor.

#6532 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 27. 14:10

Ennek nincs trükkje, én is csak azt tudom mondani, amit a többiek is írtak neked. XP és Flash 10.x kell rá. Annak mennie kell, nekem is volt hasonló gépem (igaz abban HTT-s P4 volt, 2,6GHz-es NW, 800-as FSB-n), 240p és 320p-s videóknak akadásmentesen kellene futniuk rajta. Alaplapi chipset és videókártya legfrissebb drivere fent van? Mondjuk 9600-ra csak régebbi Catalyst megy fel, de akkor is olyan kell, amelyik a legutolsó, ami még felmegy rá. Esetleg nem lehet, hogy valami szar vírusirtó fogja ennyire?

Meglesem Avastot kilőve mit csinál, de nem várok sok minden jót.
XP-t most raktam, de 11.x flash ment fel... :s
HT marha sokat számít ám! VGA 10.2 a legfrissebb.
alaplapi chipset drivert nem nagyon leltem. meglesem tán találok asusnál.
:respect:

#6533 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 18:09

Van egy ősöreg Sony Ericsson K610i telefonom, létezik rá valami megoldás, hogy Windows7 alatt lássam, mint usb meghajtó (vagy bárhogy, amivel a képeket le tudom szedni róla)? XP alatt emlékeim szerint semmi spéci driver nem kellett hozzá, Win7 viszont tanácstalan, és a guglival sem jutottam előrébb...

#6534 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: NeoPampalini - Dátum: 2012. 12. 30. 18:09

Van egy ősöreg Sony Ericsson K610i telefonom, létezik rá valami megoldás, hogy Windows7 alatt lássam, mint usb meghajtó (vagy bárhogy, amivel a képeket le tudom szedni róla)? XP alatt emlékeim szerint semmi spéci driver nem kellett hozzá, Win7 viszont tanácstalan, és a guglival sem jutottam előrébb...

Nekem Google adott találatot, miszerint kell drivert telepíteni, hogy USB eszközként ismerje fel.

Itt letölthető a driver: >>katt<<

Mivel nem tudom ellenőrizni, hogy mi ez, jó-e ez, nem 100%, hogy tényleg ez kell neked.

#6535 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 18:50

Ez sajnos nem jó, már megvan, de nem x64 kompatibilis... :( Google kidobott egy "USB_Driver_setup_3.5.3.0.exe" névre hallgató telepítőt, amit viszont sehonnan nem tudtam leszedni, minden link fura ruszki oldalakra akar vinni, az meg na... Király. Ha más nem, akkor kukázok egy micro SD olvasót, mert ugye az sincs kéznél persze.

#6536 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 21:08

[...]
K*****-ra idegesítő, amikor manapság még mindig képesek egy 300 megás fájlt 25 darabban kitenni a torrentre (miközben a 25 gigás mkv ott figyel egyben)[...]
Atyaeg te milyen fostos torrentoldalon vagy fenn? :D Normal helyeken mar nem is engedelyezett becsomagolt cuccokat felrakni. :p
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#6537 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 12. 30. 21:08

Atyaeg te milyen fostos torrentoldalon vagy fenn? :D Normal helyeken mar nem is engedelyezett becsomagolt cuccokat felrakni. :p

Nem minden helyen tiltott, főleg nem a publik torrenteknék.

Engem is baromira idegesít. A darabolás a lassú net + FTP korában volt fontos, hogy ha rosszul jött le valami, ne kelljen az egészet újra lehúzni, csak azt a részt. Sok hülye most sem tud leszokni róla, a szélessáv és torrent korában, mikor a torrent úgyis szeletenként dolgozik, ellenőrzőösszeget számol és ha nem stimmel, letölti újra a szeletet (de csak azt a rossz szeletet). Sok IQ-huszár ezt képtelen megérteni, és csomagolnak... WinRAR-ral... warezzel... miután Winamppal meghallgatták és Flashgettel is letöltötték :omg: :lama:

#6538 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 30. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 30. 21:15

Nem minden helyen tiltott, főleg nem a publik torrenteknék.

Engem is baromira idegesít. A darabolás a lassú net + FTP korában volt fontos, hogy ha rosszul jött le valami, ne kelljen az egészet újra lehúzni, csak azt a részt. Sok hülye most sem tud leszokni róla, a szélessáv és torrent korában, mikor a torrent úgyis szeletenként dolgozik, ellenőrzőösszeget számol és ha nem stimmel, letölti újra a szeletet (de csak azt a rossz szeletet). Sok IQ-huszár ezt képtelen megérteni, és csomagolnak... WinRAR-ral... warezzel... miután Winamppal meghallgatták és Flashgettel is letöltötték :omg: :lama:

vagy pedig a warez scene még mindig ftp-alapú, és onnan kerül át torrentre sokminden egy az egyben.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#6539 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 31. 01:45

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2012. 12. 30. 21:08

A mentségükre szóljon, hogy nem mind idei anyag.

#6540 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 06. 09:38

Két keresztkérdés: tudtok ajánlani valami jó, és lehetőleg ingyenes számítógép és internet használói tanfolyamot olyan valakinek, akinek a számítógép fekete mágiának tűnik, de már rég óta szeretné megtanulni használni?

Másik kérdés: lehetőleg a belvárosban tudna valaki ajánlani emberkét, aki jutányos áron lecserél 4db micro USB foglalatot? Én csak nagyon nagy kötéseket tudok forrasztani, azt is csúnyán és megbízhatatlanul, elég rosszak a referenciám saját magam felé :).
A sarokban lévő két csatit kéne cserélni, két eszközön: kép.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 325
  • 326
  • 327
  • 328
  • 329
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.