HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7381 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 07. 14. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2015. 07. 13. 18:24

miert szopatod magad ilyen almas buzisagokkal?
:)

Apple szopat a saját cuccaival se kompatibilis szarjaival, nem én. (Legalább nem engem, hanem asszonyt, isten ments, hogy almás cuccom legyen)

Kínai legalább betartja többnyire amit ígér, ha átb*sz akkor paypal és társai visszaadja a lét, kevesebbet szoptam eddig ezekkel, mint a nagyonkorrekt helyi balkáni kereskedőkkel... és házhoz hozza, olcsón.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7382 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 26. 19:08

Egy hibás és nem kapható alkatrészt kellene pótolnom. Arra gondoltam, hogy kiöntöm műgyantából vagy hasonlóból. Viszont előtte olyan öntőformát is kellene készítenem, amit többször felhasználhatok. Van tapasztalatotok ilyesmivel? Kb. milyen anyagköltséggel számoljak (egy darab térfogata kb. 20ml, ebből kellene rögtön négy), hol találok jó leírást az újra felhasználó öntőformához és magához az öntéshez? A formát szeretném eltenni későbbre, mert valószínűleg máskor is szükség lesz rá.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7383 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 26. 19:14

Esetleg inkabb ilyenbol legyartani az alkatreszt: epoxi gyurmaragasztó? Mondjuk ha nagyon bonyolult forma az szivas.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7384 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 26. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 07. 26. 20:14

Esetleg inkabb ilyenbol legyartani az alkatreszt: epoxi gyurmaragasztó? Mondjuk ha nagyon bonyolult forma az szivas.

Ennél azért bonyolultabb a forma, nem lehet kézzela kellő precizitással megformázni. Ez egy műanyag persely, ami rácsatlakozik egy csőre és egy kisebb cső megy bele.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7385 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 26. 19:19

Lehet meg utana furni faragni, en ilyenbol gyartok potcuccokat, csak azert szoltam.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#7386 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 28. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 07. 26. 20:19

Lehet meg utana furni faragni, en ilyenbol gyartok potcuccokat, csak azert szoltam.

Igen, csak ha utána négyet kell méretre igazítani, az elég sok idő és hibalehetőség. Persze ötletnek nem elvetendő.

Idézet

[link]

#7387 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 31. 09:43

Sziasztok!

Tud valaki soic foglalatot, amivel egy ilyen kiszerelésű IC-t solderless breadboardba lehet dugni?
Képekben a feladat:
Ezt:
Kép

Ebbe:
Kép

Valami ilyesmivel:
Kép

Szerkesztette: C+H2O 2015. 07. 31. 09:43 -kor

#7388 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 07. 31. 10:53

Rendeltem egy ilyet, szóval lehet, hogy a kérdés tárgytalan. 3 hét, és kiderül...
http://www.ebay.com/itm/361344233421

#7389 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 03. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2015. 07. 28. 18:02

Igen, csak ha utána négyet kell méretre igazítani, az elég sok idő és hibalehetőség. Persze ötletnek nem elvetendő.

Esetleg 3D nyomtatás? A FabLab-ban te is legyárthatod, segítenek is, de máshol is vállalnak nyomtatást. Bár most olvasom a fészbukjukon, hogy a FabLab augusztus 7-ig zárva. :angry:
A cuccot megtervezheted a Google SketchUp-al és nem kell öntőformával bénázni.

#7390 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 19:01

Sziasztok!

Az a problémám, hogy sem a Pioneer BDR-209D, sem a SONY Optiarc AD-7260S optikai meghajtóm nem olvas be semmilyen lemezt.

A használt operációs rendszer: Windows7 x64 Ultimate SP1.

A meghajtók maguk látszódnak fájlböngészőkben, Vezérlőpultban, AIDA alatt is, a Windows szerint megfelelően vannak telepítve, mégsem olvassák be a lemezeket.

Legyen szó bár Blu-ray filmről, DVD-ről, újraírható DVD-ről, zenei CD-ről, promo DVD-ről... Vagyis semmilyen optikai lemezes médiát nem olvasnak.

A lemezeket felpörgetik a meghajtók, a LED-jük is világít, de a tartalmuk (pl. autorun installer) már nem indul el, és fájlböngészőben a betűjelükre kattintva sem töltődik be a lemez tartalma. (Csak "homokórázik" a megfelelő ikon, és ha rákattintok, akkor kiírja, hogy "a meghajtó nem elérhető".)

Én Windows-os issue-t sejtek a háttérben, de mi az pontosan? És mi a megoldása?
(Elég sürgős lenne, mert telepítenem kellene egy szoftvert.)

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#7391 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 19:05

Csak hogy biztosra menjunk, nincs keznel valami live linux CD/DVD?

Meg esetleg meg lehetne probalni ezt: Fix problems with CD or DVD drives that can’t read or write media

Samott

Szerkesztette: Samott 2015. 08. 25. 19:17 -kor

#7392 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 20:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 08. 25. 20:05

Csak hogy biztosra menjunk, nincs keznel valami live linux CD/DVD?

Meg esetleg meg lehetne probalni ezt: Fix problems with CD or DVD drives that can’t read or write media

Samott

Sajnos Linux CD-m nincsen! :-(

A fenti linken én is elindítottam a fix-et, de hosszú percekig (~5-10) csak "tekert", mintha keresne, de nem történt semmi. Mivel úgy sejtettem, hogy ennyi idő alatt azért valami visszajelzést adnia kellett volna, de legalább elindulni a csíknak, vagy valami hasonló, így leállítottam a keresést.

#7393 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 20:26

Ha win installt teszel bele, és cd-ről bútolsz, akkor elindul az install? Ezzel kiderítheted, hogy win hiba-e.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#7394 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 20:44

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2015. 08. 25. 21:26

Ha win installt teszel bele, és cd-ről bútolsz, akkor elindul az install? Ezzel kiderítheted, hogy win hiba-e.

Megnézem. (Windows alól már a Win7 lemez autorun-ja sem indult el.)

#7395 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 21:25

A hardvare hibát kizárhatjuk. Mindkét meghajtó boot-ol Windows telepítő lemezzel.

#7396 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 08. 25. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2015. 08. 25. 21:20

Sajnos Linux CD-m nincsen! :-(

Töltsd le penre.
Make love not Wor.

#7397 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 25. 22:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 08. 25. 23:08

Töltsd le penre.

Köszönöm, de már nem szükséges. Kiderült, hogy a meghajtóknak szerencsére semmi bajuk.

Szóval ez a fránya Windows okozza, csak tudnám hogyan, miért, és mi a megoldás rá!?

- Ráadásul belefutottam abba a hibába is, hogy egy msi installer elszáll az 1719-es hibával. Az itt ajánlott 3 metódus mindegyikét végigcsináltam, mégsem javult meg.

Egyébként az "MSI service", avagy "Windows Installer" fut folyamatosan, így nem is értem, hogy miért...

Van ötletetek arra, hogyan tudom megoldani ezt az issue-t is?

#7398 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 26. 10:29

Még egy kérdés...

Ha a Win7 telepítő CD-ről boot-olva futtatok egy "Repair your computer" segédletet, akkor az garantáltan nem rontja el a jelenleg futó operációs rendszer működését, működő részeit?

Szerkesztette: Piftuka 2015. 08. 26. 10:34 -kor

#7399 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 26. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2015. 08. 26. 11:29

Még egy kérdés...

Ha a Win7 telepítő CD-ről boot-olva futtatok egy "Repair your computer" segédletet, akkor az garantáltan nem rontja el a jelenleg futó operációs rendszer működését, működő részeit?

Ezt senki nem tudja garantalni :-) ideje lenne lementeni a fontos dolgaidat es ujrahuzni ezt a gepet. Szopas de ez van.

Samott

#7400 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 08. 26. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2015. 08. 26. 11:41

Ezt senki nem tudja garantalni :-) ideje lenne lementeni a fontos dolgaidat es ujrahuzni ezt a gepet. Szopas de ez van.

Samott

:-(

Hát ha végképp nem megy másként, akkor az lesz. Persze ez mindig "macera", még úgy is, hogy a Windows külön partíción van, így igazából semmi "extrát" nem kell lementenem egy újratelepítéshez. Mert a sok időt a használt programok újratelepítése, konfigurálása, a rendszer "finomhangolása" viszi el.

Csak bosszantó a dolog, mert én ritkán telepítek programokat, az OS-t rendszeresen karbantartom (Registry Mechanic, CCleaner, Smart Defrag), védem vírusoktól, hasonló problémáktól vírusirtóval, tűzfallal... Ráadásul ez a telepítés még nem is régi; olyan 1,5 éve telepíthettem újra.

Az azt megelőző telepítés az új gép vásárlásával történt, és kb. 4 évig bírta hiba nélkül. Akkor is csak azért telepítettem Windows-t, mert áttértem a "Home" változatról, az "Ultimate"-re.

Most pedig egy viszonylag friss, karbantartott OS-t telepíthetek újra, mert nem jó... Egyszerűen nem értem ezt! :-(

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 368
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • Utolsó »