HWSW Informatikai Kerekasztal: Egy bútorvásárlás története - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

 • (3 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Nem indíthatsz témát.
 • A téma zárva.

Egy bútorvásárlás története Hátha tanulsz belőle Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

 • Törzsvendég
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 527
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 01:49

Történt mindez a Balla Bútor debreceni telephelyén, egészen a mai napig. Ill már tegnapig :)

Változtatás nélkül a központjuknak írt levél:

Tisztelt Cím!

Ezelőtt egy hónappal rendeltem meg a debreceni Balla Bútornál a Bawaria bútorcsalád több termékét. Tiszta FA bútor, minek is vennénk a Kentet vagy mást, ez MINŐSÉG! Mondta a Nemtudommilyen vezetéknevű TÜNDE(?)enyhén rossz illatú -(nemnem, nem hagymaszag) szájával. Ezzel sincs probléma, de miért a vásárlóval foglalkozik, biztos lenne valamunka a raktárban is. Állandóan kerülgetni kellett nehogy túl közel jöjjön hozzám mert úgy éreztem rögtön kiteszem az ebédemet. Node a lényeg. Megrendeltük A BÚTORT. Úgymint 2db éjjeliszekrényt, egy 160x200-as ágyat, 4 ajtós szekrényt, 1m-es komódot, íróasztalt, bőrfotelt közel 900e Ft értékben.

Örültünk, hiszen az asztal és a bőrfotel kivételével karácsonyra ígérték hogy megjönnek a rendelt termékek. December 22.-én meg is jöttek a bútorok, az első meglepetéssel együtt: Sofőr megérkezik, a hátsó ajtót kivágja: "- itt a bútor!" kiáltotta, s szerény érdeklődésemre elmondta hogy NEM a házhozszállítás az ingyenes, hanem a HÁZIG szállítás, de persze megbeszélhetjük mennyiért vinné be a bútornak való lapraszerelt FÁT. Mindjárt mondta hogy egyezzünk meg, ha segítek -mivel Ő egyedül van- akkor ezeröccász és behordhatjuk a bútort. Választási lehetőségem ki is merült ezzel, mert a feleségem magát is alig bírja -asztmás szegény- nemhogy a FÁT. Halkan hozzáteszem hogy nem a 10. emeleten, de még csak nem is bérházban lakunk.

Sebaj, a bútor behordva, lihegem, zakatolok - nembaj, egyszer van Karácsony, kibírom.

Lassan összeszedem magam, és ha már ünnepek, meg úgyis szeretek barkácsolni hát összerakom azt a sok lapraszerelt FÁT. Apropó! Összeszerelem, összerakom, mivel a bicska nyílott ki a kezemben amikor közölték hogy a "munkatársak szoktak kijárni összeszerelni" a bútor értékenek 8%-ért de mivel nagy az érték olcsón: 6% azaz hat százalékért összerakják NEKEM. Forintosítva: kb. 54000 jó magyar forintért. Számlát erről már ne kérjek, mert nem tudnak adni! Nincsenek túlfizetve, ez egy "kis" kereset kiegészítés nekik. Hát kérem, én pályát tévesztettem annyi szent! Én számlástul raknám ennyiért, és jutna az adóbefizetésre is bőven, esténkét meg vigyorogva lapoznám a suskát! Multilánc igazgatójaként sem keresek ennyit... Vagy rossz a pozícióm? na mindegy, csináljuk mert kiszárad a FA.

Bontom az első csonagokat, észreveszem hogy akármicsoda 6/1, 6/2 satöbbi. Összetartoznak! Remek, válogatom is szét a FÁkat. Kezdjük kisebb darabokkal, éjjeliszekrény. 1 db 1 óra. Nem gyors, de legalább én raktam össze, teljes siker. Ill. majdnem. Észreveszem hogy a fiók eleje FA de a többi összes rész POZDORJA! Azta... Mérgelődve rakom a másikat, hogy majdcsak lesz FA is, biztos ez kisdarab és azért nem igazi FA, szóval nyugtatom magam. A másik szekrényke is összerakva - ennek már nem kellet csak körülbelül 40perc. Vigyor az arcon, tiszta siker! Nade NEM FA!

Ebédszünet, jön a szekrény. Jó nagy dobozok, óvatosan csomagolom ki a szekrényt. HÁT EZ SEM FA!! Ekkor már nagyon ideges vagyok, hiszen én FA bútort kértem, azért vettem a duplájába kerülő bútort mert ha bútor, hát legyen FA! Nemúgy mint pl. a KENT felennyi pénzért. Arra mondták hogy AZ NEM FA! Nekiesek a kisebbik csomagnak, a komódnak. Szétszedem, magamban imádkozok egy picike FAdarabért...AZTA!!!! Ez nem is olyan komód mint amit rendeltem! FELEAKKORA! Elszakad a cérna, telefon elő tárcsázom a 197-et. Kérem a debreceni Balla Bútort. Megvan a szám, tárcsázok.
- Balla Bútor, tessék!
- Jó napot kívánok! Ma kaptam meg a bútorom, de nem egészen azt kaptam amit szerettem volna! - elmondom a problémámat, túlsó oldalról sajnálkozás és megértés fogad. Éppen van egy hibátlan mintadarab ha elfogadom - Mondják a vezeték túlsó végéről.
Gyanús lesz a dolog, érdeklődöm nincs-e valami hibája - Tökéletes, semmi hiba nincs! - Érkezik a válasz. De mielőtt kicserélik, vigyem vissza a roszul kiszállított terméket. ÉN! igen, ÉN! Biztosan hibáztam, én marha, kellet nekem BÚTOR.
Kell a bútor, noszogat a család - pattanunk az autóba irány a Balla Bútor. Bemegyünk, fogadnak mint akit nem láttak vagy 100 éve. Van több mintadarab, még választani is lehet! Tyühűű!! de! egyiknek a fiókja esik szét, a másiknak leütve a sarka...Ajjajjjj.... Rögtön megígérik hogy a kettőből összeraknak NEKEM egy tökéletest. Vagy ha nem jó, akkor január végére tudnak hozni. Nekem azonnal kell, mire rakom a tévét különben?? Aznapra már nem, másnapra ígérik a komódot a HÁZIG szállításra. Belemegyek. Természetesen vittem magammal a kisebb komódot amit leszállítottak merthogy különben szóba sem állnak velem. Megegyeztünk. de... HOPPÁ! Kiderül hogy mi azt kaptuk amit kértünk és mutatják NEKEM hogy tessék, itt a megrendelőn hogy DKOM_4d, hát csak látom, NEM!?? Mondom látom csak éppen nekem fogalmam nincs hogy (legalábbis egészen eddig nem volt)mit jelent a DKOM_4d. Én balga, tudhatnám, hisz ott az internet, rendelés után miért nem néztem utána. Lekicsinylő pillantások kereszttüzében elkészül a különbözeti számla az általam kért bútorról. Még jó hogy emlékszik a Tünde hogy tényleg nem ezt a kis izét rendeltem. Felhozom halk szóval hogy nem FA a bútor hanem pozdorja. Erre leteremtenek, ne mondjam már hiszen a pozdorja IS FA! hosszas vita után kiderül hogy csak majdnem FA a pozdorja, a végén pedig hogy  igazából nem is az. De sajnos a Tünde ezt nemtudta, rosszul tájékoztatott, és meglesz a következménye. - mondta főnök úr- (Minek a következménye? Megtanították hogy kell átverni a jónépet, engem meg hülyének néznek?)Félreértés "tisztázva", kiderül hogy a bútornak csak az előlapja, konkrétan az ajtók, fiókok külseje készül fából. Keserű szájízzel fizetem az árkülönbözetet és távozom. Ekkor már kissé ideges vagyok...

Aznap már nem csináltam semmit, kimerített a nap. Várom a holnapi napot, és a folytatást.

Eljött a vasárnap, sajnos épp nemvagyok otthol, feleségem fogadja a HÁZIG szállítókat. De szépen befolpackozott bútorunkat INGYEN behozzák! Nem semmi! És van segéd munkaerő is a sofőr mellett, szinte hihetetlen!

Másnap kibontom. Alsó fiók fogantyújánál a dísz alátét vagy nemtudom minek hívják pontosan, EL VAN TÖRVE!!! TAJTÉKZOM!!! Este van, persze hogy senki nem veszi fel a telefont. Szép Szenteste...

Karácsony másnapja. Rakom a szekrényt összefele, csendben. A méreg hallgat bennem. 2 bútorlap karcos, már nem is érdekel. Összerakom. Csendben...

Ebéd, és fogok hozzá az ágyhoz. Bontogatom a dobozokat, szerelőcsomag az utolsó. Mondom asszonypajtinak: -Te láttál összeszerelési rajzot? Nem látott. Én se. De már felvilágosult vagyok, nekiugrom az internetnek, letöltöm a szerelési útmutatót. Nézem a dobozt. ajjaj... Ebben minek vannak fiók sínek?? Gyorsan kiderítem, hiszen profi vagyok: EZ BIZONY A DREG_DWIT_1dL összeszerelési doboza! A doboz alján ott a papír is, ez bizony DREG_DWIT_1dL szerelési csomagja. ÉS ráadásul ez CSERESZNYE színű!! Jut eszembe, még nem mondtam: a mienk olasz dió. Mármint a bútor színe. Az enyém VÖRÖS! Majd felrobbanok, abbahagyok mindent mielőtt bárkiben és bármiben kárt tennék. Karácsony van, magamban visítok, nincs nyitva a BALLA BÚTOR hogy nekik mondjam kedvemre!

Elmúlik a karácsony, telefon a Balla Bútornak.

Mondom a problémám, megértő hümmögés a túlsó végről. Látják milyen peches vagyok, megszánnak, még MA MEHETEK a szerelőcsomagért! Délután jelentkezem, de már óvatos vagyok: VISZEM magammal az internetről letöltött szerelési útmutatót. Jó kis papír ez, benne van hogy miből mennyinek kell lennie. Ők ezt nem tudják. Mármint hogy felvilágosult ember lettem. Adják a csomagot, már vihetem is! Előveszem a papírom: Az arcukat látni kellett volna, ez már megérte! Kár hogy ilyen ez a bútortörténet, még vigyorogtam is volna, de akkor nem volt kedvem...

Nézem, kell hogy legyen R6 bigyóból 16db. Egy sincs benne... Á-há..Nézzük tovább: R4 bigyó, darabra megvan, de NEM AZ mint a képen! Tipli: kell 28db 30mm-es és 6db 20 mm-es. A hosszabbikból van 1, azaz egy darab. A rövidebbikből van 26db. Se darabszámra, se hosszra nem stimmel. Jönnek a fém rögzítő izék. Hiányzik kapásból 4 darab!!! Kapom a szakértő segítséget egy szabadidejében "szerelő" munkatárstól, hogy elég ehhez ennyi is, a fém izék meg JOBBAK mint az eredetiek, és ráadásul még a furatok is stimmelnek!! Merthogy ha nem tudnám: ezek amit adott nem több darabból vannak, hanem egyetlen lemezből vannak és még az az előnyük hogy ÁLLÍTHATÓ lesz a magassága is az ágynak ezzel a vasakkal. Értem én, hogyne! Megvilágosodtam. Kapok pót izéket, kisebbet nagyobbat, másmilyet, jobban is járok hiszen állítható magasságú lesz az ágyam!! Hogyne érteném! De MM-ból vett szlogen: HÜLYE AZÉRT nem vagyok!!! Tajtékzom, szerencse hogy nincs fegyverviselési engedélyem, és fegyverem se. Meg az Ő szerencséjük is.. Még felteszek egy kérdést azért, hátha mégse néznek műszaki analfabétának:

- Kedves Uram! És ha ÉN a RÖVID tiplikkel rakom össze az ágyat, és emiatt LESZAKADNA az ágy, akkor mi lesz?
- Garanciában cseréljük! -jön a válasz. Hát tényleg hülyének néznek! Rosszul rakom össze, szétesik, és még cserélik is! Ha ha ha!!! Ezt már nem nyelem le, kérem a Vásárlók Könyvét és eme kis történetet oda is beírom. Kérem továbbá az eredeti állapot visszaállítását, azaz a VÉTELÁRAT, én meg adom a bútort. Nekem innen semmi nem kell ezekután. Itt csak addig jó az ember míg ki nem nyitotta a pénztárcáját. Bezzeg a Toyota! Egy éve van meg az autóm és ha nem hallanak felőlem 2-3 hónapig felhívnak hogy minden OK-e! Hát igen kérem, az a vásárlócentrikus hozzáállás. Itt ezt nem tudják, azthiszem nem is szeretnék megtudni. Oda visszamegyek és mosolygok. És visszamosolyognak...

A beírásomra érkezik közben még aznap este telefon a nagy FŐfőnök üzenetével: Ha nem fogadom el a "szerelőcsomagot" akkor esetleg megrendelik nekem és január végére lehet ittlesz. Vagy szétszedik a mindtadarabot és ideadják belőle a kért alkatrészeket. (Használtbútorosak ezek? rémlik fel bennem...) Megköszönöm, nem kérem a felajánlást. "Akkor esetleg még 5% engedményt tudunk adni az ágy árából és meg kell várni a január végét"
Mit tehetek? Na mit???  Ezt, hogy megírom a tanulságot, tanuljon mindenki belőle.

Amit leírtam, az a debreceni FRANCHISE rendszerben működő bolthálózat része. Tehát nem maga a Balla Bútor. Mindenesetre a hír terjed, és mint tudjuk, a rossz sokkal gyorsabban és sokkal szélesebb körben. A jó hírért keményen meg kell dolgozni.

Ezt van aki tudja, és van aki még nem tudja. És van olyan is aki sohasem fogja megtudni.

Lazarevics

#2 Felhasználó inaktív   FakeJack 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 17.095
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 02:12

Részvétem, rendesen elbántak veled, de:

-kisregénynek marha jó, reklamációs levélnek formailag és tartalmilag is pocsék
-miért nem PÁF vagy Hazai tükör?

#3 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

 • Senior tag
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 3.871
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 08:59

Komplett szolgáltatást kell rendelni, gyártás-szállítás-beépítés, egy cégtől. Csak akkor kifizetni amikor teljesen kész, hibátlan. Aki előre kéri az összes pénzt az csaló.

#4 Felhasználó inaktív   Harlequin 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.976
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 09:29

A házigszállítás majdnem mindenhol ugyanígy működik, emeletenként X forintért viszik be.
Egyébként az eset minden napos, aki vásárolt (próbált) már a Kikából biztos belefutott már hasonlóba.
Mi vártunk 6hetet egy konyhabútorra, 6hét után kiderült, hogy még fel se vette a gyártó a rendelést, átmentünk a másik Kikába, ott meg elhoztk ami volt, mert az eladó "talált egyet raktáron" . ja és a 2áruháznak lövése sincs róla, hogy mi van a másiknál.
Mondjuk én biztos nem szoptam volna ennyit 900ezerért.
Rossz az áru azonnal visszadom és veszem a kalapom, szerencsére elég telített a piac nem kell megalkudni!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#5 Felhasználó inaktív   pgyafi 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.686
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 10:03

Mehet a Homárra!  Csak túl hosszú. A cégnek is hosszú lesz/lett, a végét olvasva már foglama se lesz miről szól az eleje + nincsen benne, hogy most akkor mit is szeretnél, miért írtad ezt az egészet. Én tudom, elolvastam. De nem szokás az ilyen leveleket elolvasni, átfutják azt kuka.

#6 Felhasználó inaktív   Mikeee 

 • Senior tag
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 3.642
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 10:08

Most akkor mi lett a vége? Mert azt nem hiszem, hogy visszaadták a pénzt.

#7 Felhasználó inaktív   LML 

 • Senior tag
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 2.188
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 10:12

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 10:03

Mehet a Homárra!  Csak túl hosszú. A cégnek is hosszú lesz/lett, a végét olvasva már foglama se lesz miről szól az eleje + nincsen benne, hogy most akkor mit is szeretnél, miért írtad ezt az egészet. Én tudom, elolvastam. De nem szokás az ilyen leveleket elolvasni, átfutják azt kuka.

Jah, ez homárra való stílusban készült.

A Cégvezetőt baromira nem érdekli, hogy a Tündének büdös a szája, ez egyéni szoc probléma.

A kálváriát ismerem, kb 1 hete fejeztük be az átalakítást.

Én is tudnék mesélni fincsi dolgokat, jórészét Ausztriából vettük, ott se fenékig tejfel minden.... :(
100%

#8 Felhasználó inaktív   nyunyu 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 21.070
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 12:18

900k-ert mar asztalost is talaltal volna, aki kompletten legyartja FAbol, es helyszinen osszerakja.
Hatarido mondjuk kerdeses, altalaban tele vannak munkaval.

#9 Felhasználó inaktív   Capri 

 • Senior tag
 • PipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 3.733
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 12:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 11:18

900k-ert mar asztalost is talaltal volna, aki kompletten legyartja FAbol, es helyszinen osszerakja.
Hatarido mondjuk kerdeses, altalaban tele vannak munkaval.

Pont ezt akartam írni én is..
Ha bútorról van szó akkor asztalos vagy Ikea...

#10 Felhasználó inaktív   nyunyu 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 21.070
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 12:29

Idézet: Capri - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 12:21

Ha bútorról van szó akkor asztalos vagy Ikea...

Ikea sem kulonb.

Par evig fater epitoanyag-kereskedeseben dolgoztam(*), szinte minden honapban beesett hozzank egy-egy poruljart Ikea vasarlo, hogy adjunk neki valami deszkat, ami FABOL van, mert leszakadt a frissen vasarolt agya.

Volt olyan is, amikor elmeselte a vasarlo, hogy probalt reklamalni, de elhajtottak, hiszen ra volt irva nagy betukkel a felnott meretu agy dobozara, hogy potagy.
Ami annyit jelent naluk, hogy nem napi hasznalatra egy ~60kg-s kamaszt elbir.
Csak hat egy felnott altalaban nem ennyi, plane, hogy parosan is elo szoktak fordulni egy agyban...
De ugye ez nem rendeltetesszeru hasznalat, hiszen Ikea definicioja szerint az agy arra valo, hogy egy szemely egy helyben (nyugton) fekudjon rajta.

(*): Balaton eszaki partjan. Legkozelebbi Ikea Budaorson van...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 12. 28. 12:46 -kor


#11 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

 • Törzsvendég
 • PipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 527
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:26

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 11:03

Mehet a Homárra!  Csak túl hosszú. A cégnek is hosszú lesz/lett, a végét olvasva már foglama se lesz miről szól az eleje + nincsen benne, hogy most akkor mit is szeretnél, miért írtad ezt az egészet. Én tudom, elolvastam. De nem szokás az ilyen leveleket elolvasni, átfutják azt kuka.

Mégsem olvastad el elég jól :)

" Kérem továbbá az eredeti állapot visszaállítását, azaz a VÉTELÁRAT, én meg adom a bútort. Nekem innen semmi nem kell ezekután. "


Idézet: Mikeee - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 11:08

Most akkor mi lett a vége? Mert azt nem hiszem, hogy visszaadták a pénzt.


Hát nem. A cég válaszára vagyok kíváncsi, azaz aki adja a knock-how-t (jól írtam?) hogy mit szól ehhez. Az majd minősíti az egész üzletláncot (részemről legalábbis).

Az "ügynek" még nincs vége, az odébb van. Perpill várom a január végét hogy megkapjam a csavarokat...


Igazából tanulságnak írtam le, mielőtt bárki belefutna hasonló dologba. Mire figyeljen, mi a jó sorrend (kp utoljára pl.) Hátha van akit ez az írás ment meg. Akkor már megérte  :respect:

#12 Felhasználó inaktív   Harlequin 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.976
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:36

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:26

Mégsem olvastad el elég jól :)

" Kérem továbbá az eredeti állapot visszaállítását, azaz a VÉTELÁRAT, én meg adom a bútort. Nekem innen semmi nem kell ezekután. "
Hát nem. A cég válaszára vagyok kíváncsi, azaz aki adja a knock-how-t (jól írtam?) hogy mit szól ehhez. Az majd minősíti az egész üzletláncot (részemről legalábbis).

Az "ügynek" még nincs vége, az odébb van. Perpill várom a január végét hogy megkapjam a csavarokat...


Igazából tanulságnak írtam le, mielőtt bárki belefutna hasonló dologba. Mire figyeljen, mi a jó sorrend (kp utoljára pl.) Hátha van akit ez az írás ment meg. Akkor már megérte  :respect:

Azt tudnod kell, hogy pénzt abban az esetben köteles visszaadni amennyiben nem tud egy ugyanolyan cseredarabot biztosítani neked atermékből!
Erre viszont csak 3hete van, tehát január végén nyugodtan küldd el őket melegebb éghajlatra!
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#13 Felhasználó inaktív   Carmaged 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 37.787
 • Csatlakozott: --

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 28. 13:37

GOTO Hazai Tükör.

#14 Felhasználó inaktív   kroozo 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 21.900
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:56

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:36

Azt tudnod kell, hogy pénzt abban az esetben köteles visszaadni amennyiben nem tud egy ugyanolyan cseredarabot biztosítani neked atermékből!
Erre viszont csak 3hete van, tehát január végén nyugodtan küldd el őket melegebb éghajlatra!

Azert ez nem egeszen igaz. Ha engem a budosszaju ugy tajekoztat, hogy ez fa, aztan kiderul, hogy csak elol az, akkor az biza penzvissza mennyanyadba szitu. Es nem azert mert budos a szaja :D

Csak ezt ott akkor rogton kellett volna mondani szerintem.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.


“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#15 Felhasználó inaktív   Harlequin 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.976
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:00

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:56

Azert ez nem egeszen igaz. Ha engem a budosszaju ugy tajekoztat, hogy ez fa, aztan kiderul, hogy csak elol az, akkor az biza penzvissza mennyanyadba szitu. Es nem azert mert budos a szaja :D

Csak ezt ott akkor rogton kellett volna mondani szerintem.

Ha jól olvastam ez egy szóbeli beszélgetés volt, tehát, ha a büdösszájú manyika utólag letagadja (márpedig a főnök mondta, hogy következményei lesznek), akkor ezt elég nehéz lesz bizonyítani.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#16 Felhasználó inaktív   pgyafi 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.686
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:19

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:26

Mégsem olvastad el elég jól :)

Elolvastam figyelmesen.
De az levél lényegét tömören a végén meg szokták/kell ismételni, hogy az olvasó tudja mit is akarsz az egésszel. Meg az elejét ill. végét el szokták olvasni, a többi hosszú.

#17 Felhasználó inaktív   pgyafi 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 8.686
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:21

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 13:29

Volt olyan is, amikor elmeselte a vasarlo, hogy probalt reklamalni, de elhajtottak, hiszen ra volt irva nagy betukkel a felnott meretu agy dobozara, hogy potagy.

Ez teljesen jogos az ikea részéről!

Cipőknél fordul elő ez leggyakrabban, amikor az alkalmi cipőt utcai viseletre használják. Persze, hogy 2 hét után tönkremegy.

#18 Felhasználó inaktív   Carmaged 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 37.787
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 12:29

De ugye ez nem rendeltetesszeru hasznalat, hiszen Ikea definicioja szerint az agy arra valo, hogy egy szemely egy helyben (nyugton) fekudjon rajta.

Ha pótágy (bevallottan), akkor szerintem is. Egy egycentis deszkákkal rendelkező ágyon az ember saját épsége érdekében nem kezd lepedővirtuózkodni... :) ahogy galérián sem.

Oké, hogy ezzel elmehetnek a fenébe, de a vásárlónak sem tiltja meg senki, hogy józan paraszti ésszel gondolkodjon.

-------

Topicindítónak: azt nem értem, minek kezdett több dobozt bontani, amikor már az elsőnél látta, hogy nem azt kapta, amit előtte mutattak neki. Illetve kérdésem, hogy ellenőrizte-e a szállítólevél aláírásakor, hogy az van-e a dobozon, mint a számlán, illetve azt rendelték-e meg, ami a mintadarab... nyilván az utóbbi nem kötelessége a vevőnek, de 900e forintnál arra is vigyáz az ember, ami nem kötelessége.

#19 Felhasználó inaktív   nyunyu 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 21.070
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:44

Ha pótágy (bevallottan), akkor szerintem is. Egy egycentis deszkákkal rendelkező ágyon az ember saját épsége érdekében nem kezd lepedővirtuózkodni... :) ahogy galérián sem.

Ha anyagvastagsaggal aranyosan felaron adnak, akkor oke, de annyiert mashol rendes agyat kapni.

#20 Felhasználó inaktív   Carmaged 

 • Őstag
 • PipaPipaPipaPipaPipa
 • Csoport: Fórumtag
 • Hozzászólások: 37.787
 • Csatlakozott: --

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:50

Ha anyagvastagsaggal aranyosan felaron adnak, akkor oke, de annyiert mashol rendes agyat kapni.

Szerintem semmit nem számít az, hogy mennyiért adják, amíg rá van írva, hogy pótágy. :)

Téma megosztása:


 • (3 Oldal)
 • +
 • 1
 • 2
 • 3
 • Nem indíthatsz témát.
 • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó