HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 16:28

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 16:19

GeForce 6600 LE 256MB VRAM videokártyával kalcsolatban lenne egy kérdésem. A hibajelenség: bekapcsolás után a PC nem bootol be, hanem végigfut a RAM teszt, majd resetel, és egy végtelen ciklusban teszi ugyanezt, ha nem nyúlok semmihez.
Ha megnyomom a BIOS setup gombját az indulás közben, akkor természetesen megszakad a memória teszt futása, egyet villan a monitor, de nem tölti be a setupot, hanem felvillan, hogy "no signal", majd visszatér az elejére, és utána ismét indul a meleg reset, majd elkezdi a memória tesztet futtatni.
Mindeközben halvány vibráló sávok futnak a monitoron. Winchestert már lehúztam, a 2 db 512-es memóriamódult egyesével és párban is betettem, kivettem, azzal nem látszik probléma, legalábbis a jelenség pontosan ugyanaz.
CMOS-t reseteltem az elem eltávolításával, és az alaplapi jumper resetelésével.
Lehet ez videokártya gond, vagy most már inkább alaplap hibára gondoljak?
Az egész úgy indult, hogy egy HDD újrapartícionálás és XP telepítése után hiába próbáltam a ViewSonic monitor driverét telepíteni, nem sikerült, és csak standard VGA monitorként ismerte fel a rendszer a monitort.
Aztán később megjelentek a monitoron a vibráló sávok, majd amikor kivettem, betettem a Geforce kártyát, azóta be sem bootol a gép.

szerintem tuti a videokártya, próbáld ki másik gépen, ha van erre lehetőséged, esetleg beraksz egy pci-s vga-t és azzal megnézed (vga kivesz), hogy mit csinál ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#302 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 17:28

Szerintem a táp mibenléte nélkül korai kijelentés :) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#303 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:03

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 17:28

Szerintem a táp mibenléte nélkül korai kijelentés :) .

Cseréltem a videokártyát egy ugyancsak Geforce, de 7-es sorozatú PCI Express kártyára, és tök ugyanaz a hibajelenség. Nem tudok belépni a BIOS setupba, és folyamasan újra indul a memória teszt, ha nem nyúlok hozzá. Amikor belépne a BIOS-ba, akkor az újraindulás előtt egy No Signal/Analog felirat tűnik fel egy pillanatra. Memóriát már teszteltem, CMOS RAM-ot szintén úgy, ahogy az alaplap leírásában szerepelt (elem ki, jumper átvált, majd vissza, és elem vissza). Winyót lehúztam, de minden ugyanaz. A tápont csak cserélni tudnám.

#304 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:06

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:03

Cseréltem a videokártyát egy ugyancsak Geforce, de 7-es sorozatú PCI Express kártyára, és tök ugyanaz a hibajelenség. Nem tudok belépni a BIOS setupba, és folyamasan újra indul a memória teszt, ha nem nyúlok hozzá. Amikor belépne a BIOS-ba, akkor az újraindulás előtt egy No Signal/Analog felirat tűnik fel egy pillanatra. Memóriát már teszteltem, CMOS RAM-ot szintén úgy, ahogy az alaplap leírásában szerepelt (elem ki, jumper átvált, majd vissza, és elem vissza). Winyót lehúztam, de minden ugyanaz. A tápont csak cserélni tudnám.

Idézet

a táp mibenléte?

Ha leírod a típusát, akkor okosabbat tudunk mondani, de már valószínű, hogy táphiba, másikkal lett próbálva a gép?
.-= Vasak =-.

#305 Felhasználó inaktív   nzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:44

Sziasztok,
Sempron 2800+, Asus KV8VM "alaplap" 1,5 giga ram, 2 vinyó + dvdíró mellé most vettem egy sapphire HD4670 PCIx kártyát, és sok játék (Overlord, Spore, Drakensang) rendszeresen újraindítja a gépet, amikor elindul a 3D rész. Okozhatja ezt a táp gyengesége (335W Mercury)?
előre is köszi a segítséget.
nz

#306 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:12

Sziasztok!

Egy barátomnak 32mb-os alaplapba épített grafikus kártyája van a gépben. Ideiglenesen beraktam neki egy 64eset, amivel játék közben szaggatott neki. Ma probálkoztam egy 128-as radeon 9550-et belerakni, de monitor nem érzekelt jelet, és a bios is sipolt egy hosszut majd 2 rövidet.
AGP-s kártyáról van szó, BIOS-ban annyi beállítást csináltam h AGP-re állítottam. Próbálkoztam vissszaállítani 64eset, de azzal sem indult.
Most csak az alaplapos kártyával megy.
Szerintetek mi lehet a hiba, valamit nem állitottam be BIOSba, segitsetet kérlek.

üdv. Andris

#307 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:26

Idézet: nzo - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:44

Sziasztok,
Sempron 2800+, Asus KV8VM "alaplap" 1,5 giga ram, 2 vinyó + dvdíró mellé most vettem egy sapphire HD4670 PCIx kártyát, és sok játék (Overlord, Spore, Drakensang) rendszeresen újraindítja a gépet, amikor elindul a 3D rész. Okozhatja ezt a táp gyengesége (335W Mercury)?
előre is köszi a segítséget.
nz

Esélyes, hogy a tápod lesz a probléma forrása.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#308 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:49

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:12

Sziasztok!

Egy barátomnak 32mb-os alaplapba épített grafikus kártyája van a gépben. Ideiglenesen beraktam neki egy 64eset, amivel játék közben szaggatott neki. Ma probálkoztam egy 128-as radeon 9550-et belerakni, de monitor nem érzekelt jelet, és a bios is sipolt egy hosszut majd 2 rövidet.
AGP-s kártyáról van szó, BIOS-ban annyi beállítást csináltam h AGP-re állítottam. Próbálkoztam vissszaállítani 64eset, de azzal sem indult.
Most csak az alaplapos kártyával megy.
Szerintetek mi lehet a hiba, valamit nem állitottam be BIOSba, segitsetet kérlek.

üdv. Andris

Alaplap típusa, processzor, táp ... stb. ?  :think:

Nem biztos, hogy a lap eszi a 4x-8x es AGP-s VGA kártyákat. Sőőőőőőőt.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#309 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:36

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:49

Alaplap típusa, processzor, táp ... stb. ?  :think:

Nem biztos, hogy a lap eszi a 4x-8x es AGP-s VGA kártyákat. Sőőőőőőőt.

cpu tipusa    Unknown,1800 Mhz

Alaplapi lapkészlet Via K8M800/K8N800,AMD Hammer

Bios tipus Award (01/25/07)

operácios rendszer Microsoft windows XP Professional

Szervizcsomag2

Háttértár

IDE vezélo  VIA Bus Master IDE Controller -0571

Alaplap

Termek

Ms-7312

SPD memoria tulajdonságokDIMM1 512 Mb DDR2-667DDR SDRAM

Gép:

AMD Sempron™Processor 3200+1.80GHz,448MB RAM (512)

#310 Felhasználó inaktív   nemecsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:25

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:06

Ha leírod a típusát, akkor okosabbat tudunk mondani, de már valószínű, hogy táphiba, másikkal lett próbálva a gép?

Mercury 450W, egyébként 2 éve már volt egy tápcsere, de akkor nem ez volt a gond, hanem zümmögött a táp. Őszintén szólva én még nem találkoztam olyan hibával, hogy nem tudok belépni a BIOS-ba, és egy végtelen ciklusban újraindul a gép a memória tesztet követően. Rákerestem és rengeteg hasonló problémát találtam, de konkrét megoldást senki sem mondott, csak azt, hogy lehet RAM, alaplap, CPU, vagy CMOS probléma. Tápot még nem cseréltem, de holnap megpróbálom.

#311 Felhasználó inaktív   MasterFUN 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:57

Idézet: nemecsek - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:25

Mercury 450W, egyébként 2 éve már volt egy tápcsere, de akkor nem ez volt a gond, hanem zümmögött a táp. Őszintén szólva én még nem találkoztam olyan hibával, hogy nem tudok belépni a BIOS-ba, és egy végtelen ciklusban újraindul a gép a memória tesztet követően. Rákerestem és rengeteg hasonló problémát találtam, de konkrét megoldást senki sem mondott, csak azt, hogy lehet RAM, alaplap, CPU, vagy CMOS probléma. Tápot még nem cseréltem, de holnap megpróbálom.

hali!

Ha nem memória és nem videokártya, akkor a legnyilvánvalóbb nekem az alaplap lenne.
Ha nem képes leszámolni a fizikálisan jó memóriát és nem képes betölteni a BIOS-t sem,akkor az az alaplap nekem gyanús. Ritkán dobja fel a talpát,de megteheti.

#312 Felhasználó inaktív   szlandras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 19:24

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:36

cpu tipusa    Unknown,1800 Mhz

Alaplapi lapkészlet Via K8M800/K8N800,AMD Hammer

Bios tipus Award (01/25/07)

operácios rendszer Microsoft windows XP Professional

Szervizcsomag2

Háttértár

IDE vezélo     VIA Bus Master IDE Controller -0571

Alaplap

Termek

Ms-7312

SPD memoria tulajdonságokDIMM1 512 Mb DDR2-667DDR SDRAM

Gép:

AMD Sempron™Processor 3200+1.80GHz,448MB RAM (512)

Valakinek ötlet?

#313 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 08:49

Idézet: szlandras - Dátum: 2009. márc. 3., kedd - 19:24

Valakinek ötlet?

Az a 9550 es tuti működik?
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#314 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:27

Egyik percről a másikra jelentkezett a képen látható izé. A gép nem volt se kikapcsolva se újraindítva, simán csak kiléptem a játékból, majd újra elindítottam. Csak ez a mocsok Far Cry 2 csinálja, más játékoknak semmi bajuk. Ez mi a rák, és hogyan lehet helyretenni? ATT-ben állítgattam ezt-azt, de nem segített, ahogy a gép újraindítása sem. Ha vkit érdekel, konfig az adatlapomon (VGA nincs húzva).

Kép

Sajna a gépnek ehhez a részéhez hülye vagyok, mi kuszálódhatott össze ennyire?

#315 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 19:59

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 20:27

Egyik percről a másikra jelentkezett a képen látható izé. A gép nem volt se kikapcsolva se újraindítva, simán csak kiléptem a játékból, majd újra elindítottam. Csak ez a mocsok Far Cry 2 csinálja, más játékoknak semmi bajuk. Ez mi a rák, és hogyan lehet helyretenni? ATT-ben állítgattam ezt-azt, de nem segített, ahogy a gép újraindítása sem. Ha vkit érdekel, konfig az adatlapomon (VGA nincs húzva).

Kép

Sajna a gépnek ehhez a részéhez hülye vagyok, mi kuszálódhatott össze ennyire?

Nem biztos, hogy van, de felraktad hozzá a hotfixet? :think:
.-= Vasak =-.

#316 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 21:39

Eddig jó volt hotfix nélkül is, de utánanézek. :Đ

#317 Felhasználó inaktív   romero28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 19:28

hali . következő problémám támadt .van egy asus amd am2 m2 crosshair 2-es lap . teljesen új . be lett tolva mellé egy asus gtx280-as vga . 4-5 féle nvidia driverrel ki lett próbálva (177.xx-182.xx-ig) de folyamatos fagyások és kékhalál.
változó időközönként . van hogy 2-3 órán keresztül semmi , de valamikor 10-15 percig bírja csak .volt amikor 2 furmark végigment és a 3-nál fagyott ki . a vga elméletileg hibátlan . memóriák le lettek tesztelve , ki lettek véve , cserélgetve . egyik kékhalálnál sikerült ezt a hibaüzit elcsípni:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFA6000567000
BCP2: 0000000000000001
BCP3: FFFFFA6002A76EB0
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini031509-01.dmp
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER-76362-0.sysdata.xml
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER69F8.tmp.version.txt
Read our privacy statement:
http://go.microsoft....63&clcid=0x0409
mi lehet a baj? esetleg kompatibilitási probléma lehet?

#318 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 15:46

Sziasztok!

Különös problémám van, erre varrjatok gombot!
Tegnap délután, hazaérve, egyik pillanatról a másikra a Samsung 2233BW 22" TFT monitoromon sok-sok pixel, totál random előfordulásban, elkezdett piros színben világítani-villogni, mint egy karácsonyfa. Volt, hogy csak 1-2-3 pixel villogott-világított, de volt, hogy a képernyő (főleg) bal felén szinte piroslott a kép, ráadásul a képernyő alsó harmadában, mint egy trinitron képcsöves CRT-nél, egy merevítőszálhoz hasonló ívű és formájú alakzatban pixelek sokasága villogott pirosan. Próbáltam printscreen-t nyomni a látványról, de az elkészült kép is totál másképp nézett ki, tovább basztatta a képet, ami így megint másképp, máshol villogott pirosan (a rengeteg pixel, bent a paint-ben).

Ma reggel behoztam melóhelyre, kipróbáltuk analóg és DVI kábelen, és a monitornak semmi baja (!!), szép, hibátlan képet ad.

Megpróbálom összefoglalni a tegnap tapasztaltakat vázlatosan, hogy minél könnyebb legyen a téma:
- otthon DVI kábelen volt a monitor, de úgy tűnik, ez nem számít, mert ma bent melóhelyen mindkét kábellel hibátlan képet adott!
- úgy vettem észre, hogy csak a 16-bit és felette, 32-bites színmélységen csinálja ezt, pl. windows boot-olásakor, BIOS-ban semmi gond
- sőt, ha pl. windowsban a hátteret beállítom valami 256 színű akármilyen, beépített bmp-re, semmi baj. Ha kiválasztok egy pl. szintén xp-be beépített képet (lanka, sivatag stb.), egyből szemetel a kép
- tehát pl. ha 32-bites színmélység alatt beállítok egy 256 színű hátteret, minden Ok, persze csak a háttérrel, a start menü és társainál ugyanúgy megjelennek piros pixelek, de totál random ez is
- felbontástól független, tehát 800x600 @32-biten ugyanúgy villognak pirosan a pixelek, a start menü szinte teljesen piros, amíg meg nem nyomom (!), mert ugye ekkor átvált más színűre (Royal Noir színsémát használok), és így is pirosas, de a szín váltásnál váltanak a pixelek is, mások kezdenek villogni
- újrapakoltam a Catalyst-ot, semmi eredmény, Catalyst nélkül - tehát első reboot után is csinálja (ugye ilyenkor átvált kb. az alap 800x600 @32-bitre), és a Catalyst újrapakolása, a 2. reboot után is szar a kép.
- Asus Radeon HD 3870-em van, ezt kivettem, és rákötöttem az alaplapi VGA, ami Radeon X1250-es, ugyanazt csinálja. Az alaplapom típusa: Gigabyte GA-MA69GM-S2H. Kizártnak tartom, hogy mind2 VGA egyszerre egy időben ugynazt a hibát produkálja...
- ha jól emlékszem, csökkentett módban nem csinálta

HELP!
Windows-os hiba lehet? vagy valami más hardver? Egy biztos, a monitor tökéletesen üzemel, ez is már valami...
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#319 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 21. 18:08

Idézet: NeoPampalini - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 21:39

Eddig jó volt hotfix nélkül is, de utánanézek. :Đ

Nah, ez vicces volt. Felraktam az ősrégi driveremhez a FarCry2 hotfixet. Ettől megjavult a grafika, cserébe véletlen időközönként kicsit kivilágosodott a kép, egyúttal megállt a játék 5 másodpercre, aztán ment tovább. :Đ
Szóval driver uninstall, feltettem a legfrissebbet, most probléma nélkül fut minden, úgy néz ki... :think: :)

Szerkesztette: NeoPampalini 2009. 03. 21. 18:11 -kor

#320 Felhasználó inaktív   pappagee 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 28. 16:13

Sziasztok!

Egy érdekes problémám lenne és nem találok rá megoldást. Egy Gigybyte EG43M-S2H rev 1.1 lapom van,új integrált grafikával (X4500)  Amikor indítom a gépet, a win XP  indulásáig  általában előjön egy csíkos teljesen összeomlott képernyő, volt,hogy a monitort ki kellett húzni, mert nem tért magához (nem állt át off ba). Aztán amikor a win bejelentkezési képernyő előjön, mostanában ott már jó kép, ott már nem látok semmi problémát. Legújabb driver van fent, legújabb bios  (F7A) 

A jelenségről ide tettem fel egy videót:  IGP probléma 

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.