HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#71 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:46

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 22:26

Akár a tápod gyenge minősége is okozhatja a váratlan restartokat bár a kockásodásak valószínüleg nem ez az oka.

Nem HW monitoros Windowsos megoldással meg lehet nézni, hogy mennyi a feszültség? CPU mag feszültséget kellene megnéznem?

Még annyit hozzáteszek az előző hozzászólásomhoz, hogy kiporoltam a gép belsejét, a tápot is, a proci hűtőt, mindent mindent... Egyértelműen akkor van fagyás, ha a videókártya dolgozna. Elindítottam a PowerDVD-t, és paff... Restart szó nélkül.

LÉtezik az, hogy egyszercsak eldobja magát táp, mindenféle előjel nélkül?
Amiért furcsállom, hogy a CPU-t keményen megdolgoztatva nem történik semmi, csak ha a VGA kezdene komolyabban dolgozni.

Tomesz

#72 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 18:08

Lenne egy problémám:

Msi 8800 GT OC vga-m van és komolyabb 3d-t igénylő játékoknál lefagy. Hasonlit a jelenség egy fentebb emlitetthez: lefagy a kép zene még van 2-3 másodpercig majd beáll a gép teljesen csak reset.

a jelenség:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(bocs a nagy méret miatt, csak gondolatm látszódjon rendesen a hiba)

nem csak ebben a játékban produkálja máshol is, egy idő után.

Mi lehet a gond? elképzelhető hogy túlmelegszik? mert szerintem elég gyenge a hűtése.
Everest szerint alapjáraton 55fok terhelve meg 72fok körül, bár amikor a leginkább terhelve van egy játék által akkor nemtom hány fok mert nem marad meg a log a fagyás miatt...

találtam egy oldalt ahol mindenféle hibajelenséget megmutatnak screenshottal de egyikhez sem igazán hasonlit (talán az elsőhöz szerintem)
hiba screenshotok

A gép a kevésbé teljesitményzabáló játékoknál abszolut stabil, akár egy teljes napon át fagyás nélkül (leteszteltem)

Tehát szeretnék egy hozzáértő véleményt

köszi

400-as enermax
asus lap
c2q proci
4giga ram
win xp x64
sb xfi

egy megjegyzés: olvasgattam külföldi forumokat közben hogy másnak is van ilyen problémája és annyit irtak hogy a 8800gt és a creative xfi hajlamos összeakadni irq miatt. ez lehetséges a mai világban még? :)

köszi

Szerkesztette: Repiv 2008. 03. 01. 18:26 -kor

#73 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:21

Idézet: Repiv - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 18:08

Lenne egy problémám:

Msi 8800 GT OC vga-m van és komolyabb 3d-t igénylő játékoknál lefagy. Hasonlit a jelenség egy fentebb emlitetthez: lefagy a kép zene még van 2-3 másodpercig majd beáll a gép teljesen csak reset.

a jelenség:

Kép

(bocs a nagy méret miatt, csak gondolatm látszódjon rendesen a hiba)

nem csak ebben a játékban produkálja máshol is, egy idő után.

Mi lehet a gond? elképzelhető hogy túlmelegszik? mert szerintem elég gyenge a hűtése.
Everest szerint alapjáraton 55fok terhelve meg 72fok körül, bár amikor a leginkább terhelve van egy játék által akkor nemtom hány fok mert nem marad meg a log a fagyás miatt...

találtam egy oldalt ahol mindenféle hibajelenséget megmutatnak screenshottal de egyikhez sem igazán hasonlit (talán az elsőhöz szerintem)
hiba screenshotok

A gép a kevésbé teljesitményzabáló játékoknál abszolut stabil, akár egy teljes napon át fagyás nélkül (leteszteltem)

Tehát szeretnék egy hozzáértő véleményt

köszi

400-as enermax
asus lap
c2q proci
4giga ram
win xp x64
sb xfi

egy megjegyzés: olvasgattam külföldi forumokat közben hogy másnak is van ilyen problémája és annyit irtak hogy a 8800gt és a creative xfi hajlamos összeakadni irq miatt. ez lehetséges a mai világban még? :)

köszi

Egyszerű a dolgod...szedd ki az X-Fit tesztelésképpen.
Amúgy van itt olyasvalaki (Maxtreme), akinek ugyanez a hangkártya+vga párosítása van, és semmi baja nincs az irqval. :)
Mondjuk nála nem egy irq-n osztoznak, szóval először nézd meg az eszközkezelőben, hogy mi újság e-téren. ;)

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 03. 01. 20:24 -kor

#74 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 21:22

De :)

Kép

Esetleg ez nem tetszhet bizonyos rendszereknek  :think:  (sőőt olvastam itt a fórumon is ilyen jellegű hibákat)
Bár nálam ettől függetlenül (kopp kopp) nincs probléma.

Egyébként hogy őszinte legyek, nem hinném hogy ilyen jellegű probléma áll fent a jelen esetben  (a hibajelenségből ítélve) Persze 1 próbát megér a kártya kiszedése.
Én AU-val szívtam ugyancsak ebben a configban  :)

szerk:
egyéb ötlet:
1. Táp van a vgan?
2. Próbáld másik slotba tenni a hangkályhát

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 03. 01. 21:33 -kor

#75 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 04:50

Nincs szerencsém ezzel az új rendszerrel. :(
A játékok (Oblivion, NFSMW) kb. 5-10 perc után lefagynak, előfordul, hogy resetelni kell a gépet.
2D-ben minden rendben.

Akkor kezdtek el fagyni a játékok, amikor lecseréltem a 7300 GT-t a Gigabyte X1950 Pro-ra. Sokkal gyorsabb és szebb minden, de pár perc után, szinte menetrendszerűen standy by, vagy kifagy.
Először azt hittem a lapom az oka (Gigabyte M61VME-S2, nforce4), mert kiderült, a PCIe sínje kamu-16x-os, igazából csak 1x-es, ezért lapot is cseréltem a kártya után, egy Gigabyte M69GM-S2H-ra, ami sokkal felszereltebb, kicsit jobban támogatja a tuningot is, egyébként AMD 690G chipset.
Felhúztam a procit 2,2GHz-re, és a vga-t is, de gyanítom nem ez a probléma oka, mert visszavettem, és alapon is csinálja.
Ezek szerint a lapnak nincs köze a dologhoz, maradt a vga?
Fagyások után gyorsan megtapogattam, és bár kicsi, fekvő  microatx desktop házam van plusz venti nélkül, a vga, proci alig volt melegebb a kezemnél, nagyon messze a forrótól.
Amúgy reset után a lap max 40-45 fokot mér.

Catalyst 8.2 + Tray Tools van fent, más driverrel nem próbáltam, de nemtom hogy érdemes-e... nem össze-vissza fagy, hanem egy kis idő után (max 10 perc), de akkor biztosan.
Friss xp sp2 van, frissítésekkel.

cpu: A64 X2 3600+ @ 2GHz, AC Alpine64
lap: Gigabyte M69GM-S2H rev. F2, AMD 690G
vga: Gigabyte Radeon X1950 Pro, gyári Zalman VF700 AlCu
ram: 2x512mb Kingmax Mars DDR2-800
táp: Delta SFX ATX 300W

Az a furcsa, hogy nem egyből fagy, amikor 3D-be vált, nem is sokára vagy random, mindig eltelik egy kis (nagyjából ugyanannyi) idő, de nem kell nagy terhelés, elég ha 3D-ben van (pl. NFSMW menü, vagy Oblivion eleje, császárral párbeszéd), és hamarosan kifagy. Addig a kép tiszta, semmi kocka vagy bug stb. És nem forró semmi, a táp sem.
A VGA-t használtam vettem. Külsőre úgy tűnik rendben van, a Zalman-ja kicsit hangosabb, mint vártam (Galaxy 7300 GT-t cseréltem, asszem azon ue. volt), de más semmi említésre méltó.

Mit javasoltok? :confused:
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#76 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 05:11

még valami:
Elindítottam az ATT-ban a beépített 3D renderert, (valami pörgő-forgó űrhajó), kis ablakban futott, kimentem a klotyóra, 2 perc múlva már le volt fagyva, de task managerrel életre lehetett még kelteni az xp-t. Viszont ha elkezdtem baszkurálni a háttérben lévő - fagyott - progit, akkor újra visszafagyott :), megakadt, csipogott a kurzormozgás... amíg előtérben maradt.
ez vajon szoftveres vagy hardveres gond lesz?  :confused:

#77 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:25

Idézet: rulla - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 5:11

még valami:
Elindítottam az ATT-ban a beépített 3D renderert, (valami pörgő-forgó űrhajó), kis ablakban futott, kimentem a klotyóra, 2 perc múlva már le volt fagyva, de task managerrel életre lehetett még kelteni az xp-t. Viszont ha elkezdtem baszkurálni a háttérben lévő - fagyott - progit, akkor újra visszafagyott :), megakadt, csipogott a kurzormozgás... amíg előtérben maradt.
ez vajon szoftveres vagy hardveres gond lesz?  :confused:

Szerintem egyértelmű, hogy a táp kevés (még az a szerencse, hogy amúgy jó fajta, mert így nem vág haza semmit).
Egy ilyen rendszernek már elkél a 400W. :)

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 03. 02. 11:27 -kor

#78 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 19:45

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 22:22

egyéb ötlet:
1. Táp van a vgan?
2. Próbáld másik slotba tenni a hangkályhát

a hangkari és vga irq-ja nem egyezik: egyik 16 a másik 18. Tehát nem ez a gond

táp van rajta igen.

megpróbálom majd átrakni az xfi-t

köszi

#79 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 22:22

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 12:25

Szerintem egyértelmű, hogy a táp kevés (még az a szerencse, hogy amúgy jó fajta, mert így nem vág haza semmit).
Egy ilyen rendszernek már elkél a 400W. :)

Egy minőségi 300W-os tápnak elégnek kellene lennie a konfigjához feltéve, hogy a 12V-os ágai elég erősek a VGA táplálásához.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#80 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 23:31

Nos, a lap után holnap beújítok egy 450-es Chieftec-et is, mert ez minden vágyam most  :smoker:
Remélem, hogy ez lesz a gond. Egyébként a Delta gyártja a Chieftec-belsőket, így a mostani GPS-szériáét is - ettől persze lehet kevés a teljesítménye.
Hajnalban szó nélkül lement a 3Dmark06 összes tesztje ~12 perc (előtte installnál frissített DX9-et), így kezdtem aszinni, hogy ez volt a gond, de most du. pár perc NFSMW után stand-by fagyás ill. VPU recover jött... ha tényleg a táp lesz, el nem tom képzelni, hogy hajtott meg ez a táp a PH-s Chieftec Maestro tesztben egy P4 D830-at X1900 XT-vel  :confused:

#81 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 23:39

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 22:22

Egy minőségi 300W-os tápnak elégnek kellene lennie a konfigjához feltéve, hogy a 12V-os ágai elég erősek a VGA táplálásához.

Hogyaszongya:

Idézet

A 12 voltos ágát két részre bontották. Egyiknek 11 A, a másiknak 14,5 A a maximuma, közös csúcsteljesítményük pedig 22,5 A, vagyis 270 watt. A 3,3 és 5 voltos ágak közösen legfeljebb 125 wattal terhelhetőek.

Nem értek hozzá, ez elég?  :think:

#82 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:36

Idézet: rulla - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 0:39

Hogyaszongya:

Nem értek hozzá, ez elég?  :think:

Szerint 22A-nek elégnek kellene lennie a 12V-os ágakon, de ettől függetlenül próbáld meg egy másik táppal.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#83 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 23:16

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:36

Szerint 22A-nek elégnek kellene lennie a 12V-os ágakon, de ettől függetlenül próbáld meg egy másik táppal.

Ma vettem egy 450-es Chieftec-et, fasza, csendes táp.
De még mindig fagy a rendszer 3D-ben! :(
Van, hogy rögtön előjön a VPU recover, van, hogy tudok akár 5-10 percet is játszani, de előbb-utóbb kifagy... mit tegyek?
Próbáljam másik Catalyst-tal, egy régebbivel? 8.2-es van fent.
Vagy szar a kártya? Már cseréltem lapot, tápot, egyik sem oldotta meg a problémát. A 7300 GT flottul ment, és most már biztos vagyok benne, hogy a 300 wattos Delta is bírta volna az iramot...

#84 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 01:34

Nos, úgy tűnik, most tényleg megoldódott, bár ezt már írtam párszor.  :Đ

Nem frissítettem eddig a BIOS-t, mert az újak (F3, F4) csak 1 terrás winyó meg Phenom cpu update-eket tartalmaznak... de most már tényleg nem volt más ötletem.
Szal @BIOS-szal xp alól flasheltem az F4-et (verifying és clearing dmi pool opciókkal), lepucoltam az összes chipset-, audio-, vga drivert, majd újrapakoltam, és VOILÁ, cirka 30 percet toltam az NFS-t, és eddig teljesen rendben van.

Egy kérdés: arra viszont felfigyeltem, hogy az eredeti gyári F2-es bios-szal a gép mindig azt írta ki bootoláskor, hogy "updating K8T data to dmi...success" v vmi ilyesmi, bios update után pedig azt, amit szinte mindig látok egy pc boot-kor, azaz: "verifying dmi pool data..." - mi a különbség?

#85 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 19:10

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:36

Nna, megvan a probléma oka: nem a lap, hanem a VGA volt a hibás, minden egybe vág: mióta beújítottam, elejétől fogva fagyott 3D-ben.
A végső eredmény a cimbi gépében született: berakta a kártyát, és mivel szintén egy X1950 Pro-ja van, az xp felismerte a kártyát, kért egy restart-ot, de neki már 2D-ben sem állt fel utána a rendszer, lement stand by-ba, és vissza se jött...  :eek:

Minden előző lépés hiábavaló volt, de legalább minden eshetőséget kizártunk. Köszönöm mindenkinek a segítséget!  :respect:

A kártyát a PH!-n vettem, holnap viszem vissza az eladónak teszteltetni, majd cseréltetni.

#86 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 06. 21:30

ATI HD2600XT-m van. A demo 1080p.wmv-t jól  :D  :D  :D  , a 720p.wmv-t negativban játsza. :mad:  :mad:  :mad:  Miért?????

#87 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:46

Idézet: BVB - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 10:16

Sziasztok!

Az ASUS 7600 GS karim tegnap óta minden bekapcsoláskor alap felbontáson indul. A drivert a gép "elfelejti", minden újraindítás után telepíteni kell, amíg nem kapcsolom ki, rendesen működik minden. Újraindítás után kezdődik az egész elölről. Más problémát nem találok a gépen, mindenből a legfrisseb maghajtó van fenn, minden alapon megy. Az alaplap abit kn9 ultra.
Vírust nem talált a nod32, gőzöm sincs, mi lehet a baj.  :confused:
Van valakinek ötlete?

Üdv Mindenki!

A problémám azóta is kiakaszt, feltettem több régi drivert, de azokkal is hasonlókat produkál. Tényleg nem tudtok segíteni? :confused:

#88 Felhasználó inaktív   stemi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:05

Üdv!

Vettem egy Sapphire HD 2600xt 265mb videókarit. A problémám az hogy ha gémelek akkor egyszercsak hangyás lesz a kép és utána ledob az asztalra hogy az illesztőprogram leállt de sikeresen visszakapcsolt. Amikor másodszorra megtörténik akkor már lekapcsol  a gép.
plz help...

Konfig:

alaplap: gigabyte GA-M59SLI-S4
proci: AMD x2 3800+
táp: asus 440W
2 giga ram
vista enterprise 32
8.3 catalyst

#89 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:06

Idézet: BVB - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 8:46

Üdv Mindenki!

A problémám azóta is kiakaszt, feltettem több régi drivert, de azokkal is hasonlókat produkál. Tényleg nem tudtok segíteni? :confused:

Üdv!

Esetleg próbáld meg a Prohardver fórumot is, ha még nem tetted volna - mivel ott jóval több hardveres arc fórumozik, ezért ott valószínűleg hamarabb kapsz segítséget, persze ez nem biztos. Mindenesetre nagyon segítőkészek, nekem is ott oldódott meg a közelmúltban több hardveres-szoftveres gondom.
Egy próbát simán megér. ;)

#90 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:14

Idézet: stemi - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:05

Üdv!

Vettem egy Sapphire HD 2600xt 265mb videókarit. A problémám az hogy ha gémelek akkor egyszercsak hangyás lesz a kép és utána ledob az asztalra hogy az illesztőprogram leállt de sikeresen visszakapcsolt. Amikor másodszorra megtörténik akkor már lekapcsol  a gép.
plz help...

Konfig:

alaplap: gigabyte GA-M59SLI-S4
proci: AMD x2 3800+
táp: asus 440W
2 giga ram
vista enterprise 32
8.3 catalyst

Próbáld ki egy másik márkájú, de lehetőleg szintén HD 2600 XT-vel. Vagy mással, ha ilyen nincs...  :)
Nekem ugyanilyen tünetek léptek fel (Giga X1950 Pro Giga lapban, A64 X2-vel), míg 2D-ben minden rendben volt. A VGA összeférhetetlen volt a rendszerrel, most egy Sapphire X1950 Pro van, és semmi gond.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.