Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről
Elküldve: 2008. 12. 09. 21:33
Idézet: Picur - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 22:24
Újra dobhatsz...
Elküldve: 2008. 12. 15. 06:06
A CPU-k egyedi azonosítására használtok valamit? Esetleg van rá valami jó ötlet?
Pl. felragasztott kis matrcica egy sorszámmal, vagy egyszerűen alkoholos filctollal ráfirkantva?
Azért érdekelne a dolog, mert a fényképeken valahogy utólagosan is azonosíthatóvá szeretném tenni a processzorokat. Illetve adatbázisban történő felvételkor, kereséskor is jól jönne a dolog, gondolom.
Elküldve: 2008. 12. 15. 18:01
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 7:06
A CPU-k egyedi azonosítására használtok valamit? Esetleg van rá valami jó ötlet?
Pl. felragasztott kis matrcica egy sorszámmal, vagy egyszerűen alkoholos filctollal ráfirkantva?
Azért érdekelne a dolog, mert a fényképeken valahogy utólagosan is azonosíthatóvá szeretném tenni a processzorokat. Illetve adatbázisban történő felvételkor, kereséskor is jól jönne a dolog, gondolom.
Szerintem a gyártási szám elég egyedivé teszi a processzorokat. Van néhány gyártó, amelyik a korai időkben nem alkalmazott egyedi gyártási számokat, csak az időbélyegző jelenik meg a processzoraikon (pl. a DDR-es U880-asok), de már a PC korszak legelejétől egyedi gyártási számokat kaptak a CPU-k.
Ami engem illet, én örülök, ha sikerül levakarnom a matricákat, nemhogy még tegyek rá...
Elküldve: 2008. 12. 15. 20:01
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 19:01
Ami engem illet, én örülök, ha sikerül levakarnom a matricákat, nemhogy még tegyek rá...
Sajnos a különböző gyártók másféleképpen "sorozatszámozzák" a processzoraikat, ez így kicsit kaotikussá teszi a dolgot. De még gondolkodom a rajta hogy ez legyen-e az adatbázisomban is az egyedi azonosító vagy sem...
A másik hogy vannak teljesen egyforma processzorok is. Pl. ami 486SX-et múltkor küldtem, abból nekem is van egy. Ugyanazzal a sorszámmal. ( Az összes felirata azonos. )
Egyébként én is örülök ha sikerül eltávolítani egy-egy 15-20 éve lejárt garanciamatricát.
Ezért is kérdeztem hogy van-e helyette valami ötlet...
Elküldve: 2008. 12. 16. 00:56
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 20:01
A gyártó és sorszám elvileg teljes értékű azonosító.
Ha véletlenül akad azonosság, azt a chip oldalára vagy szabad felületére rakott alkoholos filc pöttyökkel egyedivé lehet tenni.
Elküldve: 2008. 12. 18. 17:22
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 1:56
Ha véletlenül akad azonosság, azt a chip oldalára vagy szabad felületére rakott alkoholos filc pöttyökkel egyedivé lehet tenni.
Azt hiszem kitaláltam a megoldást. Címkézni fogok.
De nem a processzort, hanem a helyét, ahová kerül!
Az ötletet az adta hogy épp most érkezett meg a processzortárolóm...
Két kép róla, kibontatlanul és kibontva:

A címkét egyszerűen az ESD-s habszivacson, a processzor alatt kívánom elhelyezni...
szerk.: A processzorok a második képen, csak ilusztráció. Nem képezik részét a szekrénynek. :Đ
Szerkesztette: akosf 2008. 12. 18. 17:23 -kor
Elküldve: 2008. 12. 18. 18:31
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 17:22
De nem a processzort, hanem a helyét, ahová kerül!
Az ötletet az adta hogy épp most érkezett meg a processzortárolóm...
Két kép róla, kibontatlanul és kibontva:
Kép1
Kép2
A címkét egyszerűen az ESD-s habszivacson, a processzor alatt kívánom elhelyezni...
szerk.: A processzorok a második képen, csak ilusztráció. Nem képezik részét a szekrénynek. :Đ
Esetleg lehet valami konkrétabbat is tudni erről a "szörnyről"?
:Đ
Pl. hol és mennyiért csináltattad, külső méretei, fiókok mérete...
Milyen vastag az a habszivacs? Címkék helyett lehet elég lenne, ha a feltüntetni kívánt adatokat egy megfelelő méretű sima papírra írnád, és kis gombostűvel a habszivacshoz erősítenéd.
És így sokkal egyszerűbb lenne a dolgod, ha át akarsz helyezni egy CPU-t.
Szerkesztette: TMexy 2008. 12. 18. 18:31 -kor
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
Elküldve: 2008. 12. 18. 18:51
Idézet
Pl. hol és mennyiért csináltattad, külső méretei, fiókok mérete...
Idézet
Idézet
A címkét (sima, bolti, üres öntapadós árcímkére gondoltam) is egyszerű leszedni, a szivacsra alig tapad. Ha újra ragasztani nem is lehet mert poros lesz a hátulja, de tudok írni másikat. Ha jól sejtem az 1000-es tekercsnek is csak pár száz forint darabja...
Szerkesztette: akosf 2008. 12. 18. 18:54 -kor
Elküldve: 2008. 12. 18. 19:10
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 18:51
Jah, hogy ez gyári cucc.
Így kép alapján a fiókok magassága nem túl optimális egy sima procihoz. 5cm kicsit sok.
Idézet
Múltkor kerestem volna valami hasonlót, de nem találtam, így máshogy oldottam meg.
De köszi
Idézet
Két kis gombostű a papír két sarkára, és így nem mozdulna / fordulna el a papír.
Idézet
Jah, én címke kapcsán ilyen nagyra gondoltam, amire a cégek szokták kinyomtatni a címzett adatait, és ragasztják rá a borítékra.
De ha ilyen kicsit tervezel...
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
Elküldve: 2008. 12. 18. 19:18
Hádédész..
Elküldve: 2008. 12. 18. 19:27
Idézet
Valóban?
Elküldve: 2008. 12. 18. 19:39
Idézet: djculture - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 20:18
Először én is hasonló módon próbálkoztam, mert valóban az a "legjobb" megoldás hogy egy komplett platformot őriz meg az ember, de hamar kiderült nálam ehhez kicsi a hely. A családra meg nem akartam ráerőszakolni a dolgot. Úgyhogy a vége az lett hogy most is van jó pár (20-30) különböző alaplapom (chipset/socket) beépítve fekete Gigabyte GZ-M1 házakba és ha kell akkor ki tudom próbálni az új szerzeményeket. Persze ilyesmire már igazán ritkán futja az időmből.
Elküldve: 2008. 12. 18. 19:41
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 19:27
Ha az esd lapokat egymásra teszed, akkor nem látod mi van alul. És állandóan ki kell venni. (Jó, tudom, ne kötekedjek.
Sima proci alatt a laptopba / asztali gépbe szánt venti és hűtőborda nélküli dolgokat értettem, amiknek a vastagsága nem éri el az 1cm-t sem.
Nekem is van hűtőbordás + ventis slot-os procim, vagy szerverbe szánt xeon procim, amik magasabbak. Annak viszont ez tökéletes lenne.
Elküldve: 2008. 12. 18. 20:16
Idézet
Nem kell állandóan kivenni. Azért lesz a fényképes adatbázis.
Idézet
Ilyenkor valóban maradhat akár 25 mm szabad hely is a processzorok felett. Igaz, egyedi gyártású szekrény esetén, jobban össze lehetne zsúfolni őket. Persze ekkor előre el kellene dönteni hogy milyen magasságú fiókból mennyi kell. Hidd el, nem egyszerű! Ráadásul fémből készítetve a gatyám is rámenne. Fából meg ( szintén gondolkodtam rajta ) maga a fiók foglalna el túl sok helyet.
szerk.: Na mindegy, legyen igazad. Valóban csak Xeon-okhoz jó.
Szerkesztette: akosf 2008. 12. 18. 20:19 -kor
Elküldve: 2008. 12. 19. 16:06
Remélem legalább a i486SX-16 / SX548 processzort sikerül megmentenem... fájó veszteség lenne.
Elküldve: 2008. 12. 19. 20:12
Idézet: akosf - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 17:06
Remélem legalább a i486SX-16 / SX548 processzort sikerül megmentenem... fájó veszteség lenne.
*Nem biztos, hogy a posta a hibás...sajnos.
**Drukkolunk! Ha mégis letörne egyik-másik lábikó, Rive vagy Didyman némi ellenszolgáltatás fejében visszaforrasztja.
Elküldve: 2008. 12. 19. 20:12
Idézet: djculture - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 20:18
Kép?
Elküldve: 2008. 12. 20. 08:21
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 21:12
**Drukkolunk! Ha mégis letörne egyik-másik lábikó, Rive vagy Didyman némi ellenszolgáltatás fejében visszaforrasztja.
Kb. egy órás melóval ki lett egyenesítve mind a 169 láb, de egyike-másika göcsörtös maradt...
Mivel foglalatba belemegy és a tetején szép a felirat így megmarad.
Azért majdnem elbőgtem magam mikor kibontottam a levélből. :Đ
Szerkesztette: akosf 2008. 12. 20. 08:21 -kor

Súgó
A téma zárva.