HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 06:56

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 22:18

Most már tippem sincs hová szeretnél kilyukadni...  :think:

mind1... gondoltam nincs többféle tokozás azonos típus szérián belül (a doksikban sem írja) - normális esetben.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1922 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 07:11

Idézet: didyman - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 22:59

misellevájdapunám

:nevet: Egyetlen szóval nem mondtam hogy nem megy kevesebbel és nem lehet agyonoptimalizálni, én is toltam 256-val, meg fritzéknek is ment 20megán. Egy sima asztalnak egy ikonnal nyílván nem kell memória, csak ahogy te is írtad ha sokmindent csinálni akar a júzer. Anno az nfsundergöndört is megnéztem e szempontból, aminek 256 kellett a 128-al szemben, szintén swap-szaggatás miatt. Jó, persze ez nem vindóz és nem bili, de azok is sarasak, mert egy tapasztaltabb júzert is megizzaszt mire minden csiricsárébizbazt beoptimalizál hogy az ne röpködjön-csipogjön-ugrabugráljon, ahelyett hogy indulásképp az egyszerű lenne vagy legalábbis ne legyen százfelé eldugva verziónként a rahedli beállítás és ne kelljen segédprogramokkal veszkődni (lásd tweakXP).
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1923 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 07:13

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 7:56

mind1... gondoltam nincs többféle tokozás azonos típus szérián belül (a doksikban sem írja) - normális esetben.

Én is ezt gondoltam... ezért volt "pofáraesés". :Đ

Szerkesztette: akosf 2009. 03. 02. 07:14 -kor

#1924 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 07:37

Van valakinek tapasztalata megjavult procikkal? Egy AMD Athlon XP, amit tobbszor tesztelve halottnak bizonyult, hirtelen mukodni kezdett. Hetvegen nyuztam, de birta a strapat... Tartos a megjavulas? Mi okozhatta?

PEter

#1925 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 08:13

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 8:37

Van valakinek tapasztalata megjavult procikkal? Egy AMD Athlon XP, amit tobbszor tesztelve halottnak bizonyult, hirtelen mukodni kezdett. Hetvegen nyuztam, de birta a strapat... Tartos a megjavulas? Mi okozhatta?

Ami azt illeti van két NexGen PF-es processzorom amelyek napokig nem akartak elindulni. Majd egyszer csak kiderült hogy ha csak félig rakom bele őket a foglalatba, akkor prímán működnek.

Én arra gyanakszom hogy nálad is valamiféle érintkezési hiba lehetett. Szvsz. ez az egyik leggyakoribb jelenség mikor valami jó, de mégsem megy. Durvább dolog lenne ha valamiféle önjavító mechanizmus működne a processzorokban ( pl. oxidáció révén ). Eddig csak élő szervezeteknél hallottam ilyesmiről, illetve "Önjavító gumi". Szilícium alapú megoldásról még nem tudok ( pedig milyen érdekes is lenne az önregeneráló ablaküveg :Đ )

Egyébként kíváncsi vagyok én is hogy mással is történt-e már ilyesmi.
Érdekes jelenség állhat a háttéreben...

Szerkesztette: akosf 2009. 03. 02. 08:14 -kor

#1926 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:07

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 7:37

PEter

Nem volt az rossz eleve se csak az athlon xp procik különböző revizioi/palomino,Thoroughbred,barton és sempron különböző válfajai/ egyik lapba mennek másikba meg nem.Lehet evvel szívni szépen.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1927 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:52

Cmos önregenerálódásról olvastam.
Anno volt olyan hibadiagnosztika, h egyenként lehűtötték a tokokat, és amelynél helyreállt a működés, az volt a beteg.

#1928 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:56

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 8:37

PEter

Jóóókora kupac PC-zsiger tesztelgetése után én erre már csak annyit tudok mondani: előfordul. UFÓ.
Elköltöztem :-)

#1929 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 18:08

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 9:52

Anno volt olyan hibadiagnosztika, h egyenként lehűtötték a tokokat, és amelynél helyreállt a működés, az volt a beteg.

"Anno" ezt ma is használjuk, általában ellenkező előjellel: amelyik chip megfagyasztva hibázik, az nem odavaló, az okoz "váratlan" hibákat.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1930 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 19:10

kér(d)és: van valakinek 8 bites ISA IDE vezérlője? egy Commodore XT vasba tennék valami kisméretű HDDt.

Szerkesztette: DGabor_ 2009. 03. 02. 19:10 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1931 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:40

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:10

kér(d)és: van valakinek 8 bites ISA IDE vezérlője? egy Commodore XT vasba tennék valami kisméretű HDDt.

Hőőőőőőőőőőőőőőőő... :omg:

Bittos, hogy 8 bites IDE-re gondút kend ?  Nem inkább ISA-ura?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1932 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:16

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:40

Hőőőőőőőőőőőőőőőő... :omg:

Bittos, hogy 8 bites IDE-re gondút kend ?  Nem inkább ISA-ura?

arra bezony :)  félhosszú 8 bites ISA slotos IDE vezérlőre.

#1933 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:19

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 20:10

Volt egyáltalán olyan állat :confused:

Az IDE alapból 16 bites. 8 bites buszra illeszteni...  :think:

Ui.: és volt... Egy része 'XT' vinyóval, gondolom, amikor a vinyó csak fele adatvonalat használta: más része fullos 'AT' vinyóval. Az ész megáll.

Mindenesetre én inkább SCSI-kártyát keresnék :)

Szerkesztette: Rive 2009. 03. 02. 21:24 -kor

Elköltöztem :-)

#1934 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 21:48

Ha igaz, akkor őrizgetek valahol egy rövid vezérlőt.
A debuggerből kellett beugrani a biosába.
Meg van 8 bites wincsihez 16 bites, MFM és RLL kódolással dolgozó is, amelyeknél a winchesterválasztás már az alaplapi biosból ment.

#1935 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:36

ahh :)

tipus/ár? :)

#1936 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:49

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 22:36

ahh :)

tipus/ár? :)

Nem gondolkozom az eladásában.
Talán, ha majd kissebb lakásba kényszerülök, vagy kenyérre kell. :)
Arra reagáltam, h létezik-e. Hát én, játszogattam velük. Van pár hozzávaló segate is, meg ha minden igaz, 3,5"-os WD Winchi is.

#1937 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 22:53

báh... pedig adtam volna érte egy horror értékű három számjegyű összeget!  :Đ

Szerkesztette: DGabor_ 2009. 03. 02. 22:53 -kor

#1938 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 23:09

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:27

Nem Te írtál a vaterán a nagy amiga könyv témában is? Mert akkor a netes A1200-as már legalább 2 embert számlál csak a szűk fórumos körökben  ;)

K6-3-hoz: Ha valaki meg akarná venni és sokallja az árat, legalább árajánlatot tenne, de még az se, ebből arra következtetek, hogy tényleg nem lesz magyar vevő  :(  Nem, baj, legalább csorgatjuk a nyálakat, hehe!

Penyus! Hát kész vagyok!  :eek: Szerintem vidd kiállításokra, szedj belépőt és nyaralj egyet havajon! Magad programoztad? Erre én is kíváncsi lennék. De gondolom nem multitask, vagyis egyszerre csak egyet tudsz csinálni. A többeshez már kéne a virtual mód meg egy picit több memó. A net használhatóságát nem veszi vissza hogy képekkel nem tudsz dolgozni? Én csak hallottam róla, de a demoscene-esek is tudnak dolgokat művelni. Billibát a mikrofossal meg leszavazzuk gyorsan.

Az Xp alá télleg 512mem kell minimum, mert különben sokat swappol (mint ahogy a gyúm tesztelgetésem is rávilágított).

Picur: Kicsit ki tudnád fejteni ezt az ES-t? próbálgattam visszaolvasni, de még vannak homályos részletek. Köszi.

És végezetül: :lama:  fogalmam sincs mi az a lesarkazott proci. Valamikor p3-p4 körüli időktől származhat és nyílván sérüléssel függ össze meg a proci sarkával. Vagyis letörne a sarka? Mivel én régi gépépítő lakatosnak számítok, valahogy nem igazán tudom elképzelni, hogy lehet úgy bénázni, hogy letörjön a sarok. Lehet találni valahol képet?, mert még sose láttam illyet  :(

Hat, igazabol az irc klienst meg a bongeszot keszen toltottem. De igyis elvoltam mire eletre keltettem oket. Az msn is az ircen at megy. A szoveges bongeszes meg engem annyira nem zavar, mert regen hasznaltam ssh-n keresztul karakteres lynxet. Amugy keszulni fog nemsoka youtubeos sorozat az egzotikumaimmal. Termeszetesen ide is belinkelem.
Régi gépeket gyűjtök (:

#1939 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 23:12

Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 21:19

Volt egyáltalán olyan állat :confused:

Az IDE alapból 16 bites. 8 bites buszra illeszteni...  :think:

Ui.: és volt... Egy része 'XT' vinyóval, gondolom, amikor a vinyó csak fele adatvonalat használta: más része fullos 'AT' vinyóval. Az ész megáll.

Mindenesetre én inkább SCSI-kártyát keresnék :)

Xt-be valo ide vezerlo az feherhollo sajnos. Ajanlok valami st-225ot hozza valo vezerlovel. Az meg talan vateran is akad. Nekem is ilyesmik vannak minden xtmbe. :(
16bitesek mar csak azert se jok mert ugye nincs az xtben bios es nem kezeli le a hdt rajta keresztul. De mongyuk 16 bites 8019es realtek kartyat tehetsz bele az megy, meg a 8900as tridentek is. Hiaba log ki a slotbol. Meg a creative sb pro2 is elzorog benne. Es meg cdromot is lehet ra akasztani es azis menni fog.
Bocs ez a valasz nem neked ment csak mellenyultam. :)

Szerkesztette: Penyus 2009. 03. 02. 23:16 -kor

Régi gépeket gyűjtök (:

#1940 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 23:17

ez így mind megvan ahogy írod, csak HDD hiányzik vezérővel együtt. (2X Mitsumi cdrom vigyorog benne :) )

Szerkesztette: DGabor_ 2009. 03. 02. 23:18 -kor

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.