Finom!
Itt is gyűlnek a darabok, elég sokat ki is tudtam próbálni. A sok közül alig néhánnyal nem sikerült egyáltalán zöld ágra vergődni, tehát lehet, hogy rossz. Egyik közülük sajnos pont az ide képeken feltöltött Cyrix szendvics 487 része

A 6x86L-ek viszont olyan egyöntetűen nem akartak indulni az 5ALI61-ben, hogy inkább arra gyanakszom, hogy a lap nem hajlandó velük szót érteni. Egy AMD DX4-100 volt még problémás (az NT8V, a két SB8V simán megy). Annak mindenféle jumperelést próbáltam alátenni, de mindennek ellenállt. Talán még rossz is lehet. Tualatinokkal még mindig nem értem célba, ma is próbáltam egy lapot, de halottnak bizonyult. Hiába, a hulladék csak hulladék. Van viszont 486 (PCI), Slot 1, Socket 7, 370, 462 (ISA slottal), 478, 939, LGA775 (PATA-SATA, PCIE, BIOS upgrade után felismerte a Wolfdale penyát, mi kell még?

) lap összetornyozva, ezekkel tudok játszani. AM2 is akad, ha nagyon muszáj. Sőt még pár cseredarab is alakul, bár nem igazán utazok arra, hogy legyenek, csak szerényen működök. A lista most:
Motorola MC68020RC16E
AMD 486DX4-SV8B (kipróbált, működik)
Intel Pentium 60 Socket 4 (felirat sajnos szinte teljesen lekopott róla - ezt nem is értem, hogyan)
IBM 6x86MX PR166 (kipróbált, működik)
Intel Celeron 533 Mendocino (kipróbált, működik)
Intel Celeron M 420 (Yonah-1024, 1.6GHz)
AMD Athlon64 3200+ (Socket 939, Venice, kipróbált, működik)
Esetleg van még így Pentium Pro-200/256, meg egy-két Xeon (Foster 1.4, Prestonia 2.4, Nocona 2.8 ), amik párban akadtak horogra. Viszont ezeket az egzotikusabb darabokat nem tudom tesztelni, szóval passzolom, hogy működnek-e. A statisztikám alapján elég valószínű: döglött lappal, kártyával nagyon sűrűn találkozom, a halott proci viszont kifejezetten ritka.
Kártyák: akadt PCI Voodoo2 és 3. Fogalmam sincs, mit csináljak valük, sose volt ilyesmim, de tetszenek
Különösen örült darabok: Motorola 68020 hozzá való 68881 FPU-val, egy MacIntosh II-ből. Nom!
Szerkesztette: alvaro 2015. 04. 14. 20:36 -kor