HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5721 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 05. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 04. 18:53

Bocsi, de a sargan nem szokas atmenni. Volt ra jo par ev, hogy ezt megtanulja mindenki, nem sikerult senkinek. Mondjuk amilyen melak mindenki, igy se fogjak megtanulni, de ez van. Majd szepen tonkremegy mindenki, nem lesz kocsi, nem fog senki atmenni a sargan.

ha én átmegyek a sárgán és még utánam 2, akkor hogy a p*csába álltam volna meg a sárgánál baleset nélkül?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#5722 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 07. 05. 09:29

ha én átmegyek a sárgán és még utánam 2, akkor hogy a p*csába álltam volna meg a sárgánál baleset nélkül?

Ez senkit nem fog érdekelni az ügyben - rajtad kívül.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#5723 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:09

Komolyan nem ertelek titeket. Itt akkor megbuntet a rendor, ha latod, hogy sarga es atmesz. Ha akkor lesz sarga, amikor mar nem latod vagy mar csak eppen hogy latod a lampat, az meg nem szamit. Ugy kell kozlekedni, hogy meg tudj allni pirosnal es ebbol fakadoan sarganal is. Szamomra baromi idegesito ez az orokos nyavalygas, hogy mi csinal a mogottem jovo. SZARD LE! Neki is ugy kell kozlekednie, hogy meg tudjon allni a sarganal/pirosnal a fekezesednel!!! Ez az, amit senki nem akar felfogni es e miatt van az, hogy beallnak a keresztezodesek Bp-en, aztan meg a keresztutcaban, ahol csak 5 auto menne egyebkent, 20 percet kell varnod, mire atersz a szaros keresztezodesen. Komolyan nem ertem, mi lehet a kulonbseg, hogy itt "mindenki" (mondjuk a tobbseg, itt is vannak tunningmatyik, meg szembeforgalmas tatterek) kepes az eloirtak szerint kozlekedni, otthon nem. :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5724 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 05. 10:09

Komolyan nem ertelek titeket. Itt akkor megbuntet a rendor, ha latod, hogy sarga es atmesz. Ha akkor lesz sarga, amikor mar nem latod vagy mar csak eppen hogy latod a lampat, az meg nem szamit. Ugy kell kozlekedni, hogy meg tudj allni pirosnal es ebbol fakadoan sarganal is. Szamomra baromi idegesito ez az orokos nyavalygas, hogy mi csinal a mogottem jovo. SZARD LE! Neki is ugy kell kozlekednie, hogy meg tudjon allni a sarganal/pirosnal a fekezesednel!!! Ez az, amit senki nem akar felfogni es e miatt van az, hogy beallnak a keresztezodesek Bp-en, aztan meg a keresztutcaban, ahol csak 5 auto menne egyebkent, 20 percet kell varnod, mire atersz a szaros keresztezodesen. Komolyan nem ertem, mi lehet a kulonbseg, hogy itt "mindenki" (mondjuk a tobbseg, itt is vannak tunningmatyik, meg szembeforgalmas tatterek) kepes az eloirtak szerint kozlekedni, otthon nem. :(

Ez lenne az elmélet.
Gyakorlatban nem szarom le a mögöttem levőt mert az én kocsimat zúzza le. Lehet neki van másik autó-kiperkálja azonnal a pénzt. Én meg nem tudom azonnal javíttatni+ kieső időben mivel megyek? Veszek bérletet 1-2-3-t saját költségre mert leszartam? Aki beáll a keresztbe azt kellene kiszedni 100e ft és meggondolja, később jöhetnek lassan a többi szankciók változtatások.

Igazad van amit írsz csak van ahol működik ez a rendszer van ahol nem, na itt nem nagyon :)
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#5725 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 09:56

Szamomra baromi idegesito ez az orokos nyavalygas, hogy mi csinal a mogottem jovo. SZARD LE!

KRESZ topikban nyavalyogtam már, ha vasárnap LESZARTAM volna, nem biztos, hogy most ide írogatnék. Sajnos itthon az a helyzet, hogy azt kell alapul venni, hogy a másik a szabályokat is, meg téged is leszar magasról. Németországban nem ez a mentalitás, ott bátran leszarhatod a mögötted jövőt.

#5726 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 10:18

SZARD LE!

Igazad van. Én nyomom a satuféket, a mögöttem levő meg nagy gázt adva betol a kereszteződésbe. De a lényeg az, h igazam volt, biztos ez meg tudna vigasztalni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#5727 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 05. 10:59

Szamomra baromi idegesito ez az orokos nyavalygas, hogy mi csinal a mogottem jovo. SZARD LE! Neki is ugy kell kozlekednie, hogy meg tudjon allni a sarganal/pirosnal a fekezesednel!!!

Ja, úgy kellene. Oszt ha így közelkednék, akkor kb. minden kanyarbna rommá tudnám törni a kocsit, elvégre kanyarodósávból nem mehet egyenest, így leszarom, majd ráhúzom. Káldy utcában is jobb kezem van, leszarom ha a másik nem tudja. Lámpánál álltam már meg telibe pirosban is, mikor a mögöttem jövő még azt hitte, hogy át fogom taposni. Aztán csikorgás, még jobbra volt annyi hely, hogy megálljon. Csomagtartója volt velem majdnem egy vonalban. Az a leszaromnál még kicsit nagyobbat is szólt volna, szóval nem iléyen egyszerű az élet.
Make love not Wor.

#5728 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 04. 18:53

Bocsi, de a sargan nem szokas atmenni. Volt ra jo par ev, hogy ezt megtanulja mindenki, nem sikerult senkinek. Mondjuk amilyen melak mindenki, igy se fogjak megtanulni, de ez van. Majd szepen tonkremegy mindenki, nem lesz kocsi, nem fog senki atmenni a sargan.

Ha nem tudsz megállni már, akkor átmehetsz. Ha meg tudsz állni normálisan (a mögötted lévő forgalomra is figyelve), akkor meg kell állnod.
Azért van a sárga: jelzi, hogy kis idő múlva piros lesz. (Olyankor a szemben jövőknek még piros van)

Ez is csak pénzbeszedésre megy, nem véletlenül emelik a büntetéseket ilyen mértékben.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 07. 05. 11:21 -kor

#5729 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 11:20

Hogyan szard le?
Te inkább összetörnéd a kocsidat (meg esetleg magadat is?), csak mert nem érdekel, hogy a mögötted lévő nem tudna megállni mögötted koccanás/ütközés nélkül?

#5730 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 14:37

Na a nemetekkel peldalozni veszelyes... azok ugy vezetnek az orszagukon kivul mint az agyatlan tajparaszt allatok. Mindet a dunaba kellene loni. Belterjes undorito fergek, akik ha elhagyjak a hazajukat kijon beloluk igazi mivoltjuk, azaz a gennyes undorito allat. :)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#5731 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 14:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 05. 15:37

Na a nemetekkel peldalozni veszelyes... azok ugy vezetnek az orszagukon kivul mint az agyatlan tajparaszt allatok. Mindet a dunaba kellene loni. Belterjes undorito fergek, akik ha elhagyjak a hazajukat kijon beloluk igazi mivoltjuk, azaz a gennyes undorito allat. :)

Ott a smiley, de ezt nem tudom poénra venni...

#5732 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 05. 15:37

kicsit erős ... épp ezeknek a "gennyes undorító állatoknak" a hazájába megyek, igaz kicsit északabbra, mint ahol eddig voltam (Mannheim).
Magyarországon többnyire azért engedik szabadjára magukat, mert jelenleg még nem tudják behajtani rajtuk a bírságokat. Ezen akarnak most változtatni úgy, hogy még akár helyben el is zárhatják esetleg a user gépsárkányát - ugyanezt játszák az osztrákok is amúgy. Érdekes módon az osztrák pályákon nem láttam/találkoztam olyan nagyon elvetemült állat némettel, aki nem ismert se embert se istent (se StVO-t)

De amúgy nem csak a németekre jellemző ez ... ma pusztán fél tucat olyan román rendszámú pilótával találkoztam, aki vagy záróvonalon, vagy kanyarodósávban, vagy beláthatatlan kanyarban előzött kocsisort ... hja, a vasúti átjárós előzést majdnem ki is felejtettem.

-C0pp3rM!n3-

#5733 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:15

-Ugy kell kozlekedni, hogy meg tudj allni pirosnal es ebbol fakadoan sarganal is.
-SZARD LE! Neki is ugy kell kozlekednie, hogy
e miatt van az, hogy beallnak a keresztezodesek Bp-en, aztan meg a keresztutcaban, ahol csak 5 auto menne egyebkent, 20 percet kell varnod,

-Öhöm. Akkor minek a sárga? Funkcióját vesztette. Ugyanolyan hatályú, mint a piros.
-Szart ér a harag hatalom nélkül. Egyrészt hiába mondja a KRESZ, hogy annak betartását vélelmezheted a többi résztvevőtől is, ha leszarod a mögötted jövőt és az egy tíztonnás félelalvós konténeres, akkor nagyon nem fog számítani, hogy te leszartad, mert begyűr maga alá. De ha csak rommá töri a kocsidat, akkor is neked lesz nagyobb hacacáréd miatta, mert nem fog a segged alá tolni azonnal egy másik kocsit.
-Nálunk nem tudnak olyat a népek, hogy egyszerre elindulni zöldnél, hanem szép láncban indul el mindenki, csak a maga előtt lévő figyelve és nem a forgalom ritmusát. Ez van, ehhez is vagy alkalmazkodsz, vagy-ahogy tetted-elmész.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5734 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Carmaged - Dátum: 2011. 07. 05. 15:45

Ott a smiley, de ezt nem tudom poénra venni...

Odairhatnam, hogy tisztelet a kivetelnek, de igazsag szerint nem erdekel. Eddig ahany nemettel dolgoztam egyutt, csak a baj volt veluk. Arrogansak, keptelenseg veluk csapatban dolgozni. A Magyar (vagy epp a cseh) utakon meg amit muvelnek az meg no comment. Leirtam a tapasztalatomat. Ezek rosszak. Szmajli vagy sem, sajnos sokkal tobb (nagyon) negativ tapasztalatom van veluk mint pozitiv.

Coppermine,
es Te nem tartod gerinctelennek ezt a mentalitast? Hogy csak akkor vagyunk torvenytisztelo polgarok amikor a fejunk felett lebeg a pallos (magas penzbirsag) es amint kilehet jatszani ezt a kiskaput nagyivben szarunk mindenre es mindenkire? Ez nem egy nevelt nemzetre vall, hanem gerinctelenre. (Ezt nem csak az utakon tapasztalom... Pesten, M7esen, Balatonon, Olaszorszagban... tobb munkahelyemen ahol nemetekkel dolgoztam egyutt, mindenhol. Ez van.)

#5735 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 05. 16:15

-Nálunk nem tudnak olyat a népek, hogy egyszerre elindulni zöldnél, hanem szép láncban indul el mindenki, csak a maga előtt lévő figyelve és nem a forgalom ritmusát.

Érdekes, máshol egyáltalán nem is ismerik, mi az, hogy „zöldre egyszerre indulni" :)

(És milyen szép az a forgalom ritmusa, ami ott lebeg az utak felett… :p )

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5736 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2011. 07. 05. 15:46

kicsit erős ... épp ezeknek a "gennyes undorító állatoknak" a hazájába megyek, igaz kicsit északabbra, mint ahol eddig voltam (Mannheim).
Magyarországon többnyire azért engedik szabadjára magukat, mert jelenleg még nem tudják behajtani rajtuk a bírságokat. Ezen akarnak most változtatni úgy, hogy még akár helyben el is zárhatják esetleg a user gépsárkányát - ugyanezt játszák az osztrákok is amúgy. Érdekes módon az osztrák pályákon nem láttam/találkoztam olyan nagyon elvetemült állat némettel, aki nem ismert se embert se istent (se StVO-t)

De amúgy nem csak a németekre jellemző ez ... ma pusztán fél tucat olyan román rendszámú pilótával találkoztam, aki vagy záróvonalon, vagy kanyarodósávban, vagy beláthatatlan kanyarban előzött kocsisort ... hja, a vasúti átjárós előzést majdnem ki is felejtettem.

-C0pp3rM!n3-

Nem tudom. Én egy félbarbár keleteurópai embör vagyok,d e eszembe nem jutna külföldön nekiállni csapatni a világot. Azért, mert nem én vagyok ott otthon és úgy tanultam, ilyenkor illik ahhoz alkalmazkodni, akinél vagyok-már csak azért, hogy ne szolgáljak olcsó közhelyek alapjául. Namost ha a nálunk megforduló külhoniak olykor többsége ilyen gatya módon közlekedik, hát mégis mit lehet abból levonni? Hogy hozzánk csak a marhája jut? Mert normális ember szerintem nem felejti el a KRESZ alapjait, ha máshová téved.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5737 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 15:46

Engem ugy tanitottak, hogy kulhonban megjobban figyeljek magamra merthogy nincsen meg a hazai palya elonye. Jobban meghuzom magam, nem viselkedek paraszt agressziv barom modjara az utakon, nem ordibalok teli tudobol az ettermekben, nem oklelem fel az embereket hajokirandulason es nem szarok nagy ivben az otthoniakra mondvan "mocskos keleteuropaiak".

#5738 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 05. 16:21

Odairhatnam, hogy tisztelet a kivetelnek, de igazsag szerint nem erdekel. Eddig ahany nemettel dolgoztam egyutt, csak a baj volt veluk. Arrogansak, keptelenseg veluk csapatban dolgozni. A Magyar (vagy epp a cseh) utakon meg amit muvelnek az meg no comment. Leirtam a tapasztalatomat. Ezek rosszak. Szmajli vagy sem, sajnos sokkal tobb (nagyon) negativ tapasztalatom van veluk mint pozitiv.

Coppermine,
es Te nem tartod gerinctelennek ezt a mentalitast? Hogy csak akkor vagyunk torvenytisztelo polgarok amikor a fejunk felett lebeg a pallos (magas penzbirsag) es amint kilehet jatszani ezt a kiskaput nagyivben szarunk mindenre es mindenkire? Ez nem egy nevelt nemzetre vall, hanem gerinctelenre. (Ezt nem csak az utakon tapasztalom... Pesten, M7esen, Balatonon, Olaszorszagban... tobb munkahelyemen ahol nemetekkel dolgoztam egyutt, mindenhol. Ez van.)

A Magyarországon német rendszámmal rohangáló autók 95%-ában magyar ül. A PA, RO rendszámok pl. tipikusan egy-egy lízingcég telephelye szerint vannak úgy kiosztva. Ugyanaz, mint a szlovákrendszámos köcsög.

Személyes érintettségem van a németekkel, úgyhogy légy szíves, hagyd abba, akkor is, ha részben igazad van. Az mondjuk igaz, hogy a munka világában bárkivel jobb összekerülni, mint egy némettel, mert ott fog eltaposni és átverni, ahol csak tud. Mert csak az számít, hogy mi van a névjegyre írva, oda meg a te kibelezedésen keresztül vezet az út.

#5739 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 07. 05. 16:46

Engem ugy tanitottak, hogy kulhonban megjobban figyeljek magamra merthogy nincsen meg a hazai palya elonye. Jobban meghuzom magam, nem viselkedek paraszt agressziv barom modjara az utakon, nem ordibalok teli tudobol az ettermekben, nem oklelem fel az embereket hajokirandulason es nem szarok nagy ivben az otthoniakra mondvan "mocskos keleteuropaiak".

Az angol, a holland meg a lengyel is ilyen. A franciának meg derogál idejönni. Jobbak? :-)

#5740 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:11

Az illeto nemet volt, tudom... ugyan oda ment ahova en.:) Elottem vett jegyet a kiscsaladnak az uszodaba. De mondhatnam a balatoni nemeteket is. Igazad van, az angol so:rturista is borzalmas. Csak nekem is van szemelyes (igaz, messze nem olyan kozeli es szoros mint neked) ismerettsegem a nemetekkel, meg rokonsagon belul is. Nem kell oket bemutatni, a velemenyem megmasithatatlan.

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 285
  • 286
  • 287
  • 288
  • 289
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.