HWSW Informatikai Kerekasztal: A tömegközlekedés gyönyörei V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A tömegközlekedés gyönyörei V. Értékeld a témát: -----

#5981 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 24. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 10. 24. 09:04

Ha annyira gázak, és erőszakosak lettek volna a biztonságiak, akkor nem hagyták volna a bilétát videózni, hanem az "önkéntesrendőrt" is lecsapják.
Amit a videón látunk, az annyi, hogy egy, az "utazásból kizárt" utas mindenáron be akar jutni a szerelvénybe.
Jártam már focimeccsen is, és utaztam már ittas állapotban is. Valahogy ennyi év alatt mégsem keveredtem összetűzésbe semmilyen egyenruhás erőszakszervezettel. Gondolom, bennem van a hiba.

csűrhetjük ezt a szart mindenféle irányba, de az akkor is hihetetlen, hogy két ember rugdos egy harmadikat, a rendőrség pedig azt mondja, nem bizonyított a cselekmény - a felvétel ellenére
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5982 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 08:53

Oke, akkor legkozelebb majd felszallsz a villamosra es melled beengedunk mindenkit, aki hasonlo vagy jobb allapotban fizetes nelkul, "utazni" akar.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5983 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 10. 24. 09:53

Oke, akkor legkozelebb majd felszallsz a villamosra es melled beengedunk mindenkit, aki hasonlo vagy jobb allapotban fizetes nelkul, "utazni" akar.

igencsak elbeszélünk egymás mellett

innen indultunk:

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2011. 10. 21. 18:45

http://index.hu/bulv...rtent_rugdosas/

Rendoroknek ennyire budos a munka? :think:

...és nem azzal van baj, hogy nem engedték fel a részeg csávót

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 24. 09:03 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#5984 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 09:19

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 10. 24. 09:04

Ha annyira gázak, és erőszakosak lettek volna a biztonságiak, akkor nem hagyták volna a bilétát videózni, hanem az "önkéntesrendőrt" is lecsapják.
Amit a videón látunk, az annyi, hogy egy, az "utazásból kizárt" utas mindenáron be akar jutni a szerelvénybe.
Jártam már focimeccsen is, és utaztam már ittas állapotban is. Valahogy ennyi év alatt mégsem keveredtem összetűzésbe semmilyen egyenruhás erőszakszervezettel. Gondolom, bennem van a hiba.

Lehet.

Neked lehet. hogy nem, de Jahnonak biztosan tanították, hogyan lehet és kell kezelni erőszakosan ellenálló egyéneket. A videón nem ilyen kiképzett „erőszakszervezet" tevékenykedik, hanem egy csürhe. Még ha egyenruhára is hasonlít a viseletül. ÉS ezt akkor sem egészséges összekeverni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5985 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 09:52

Hat az nem rugas volt, maximum tolas a labbal... Ha en ilyen reszeg tusko lennek, ugyan ugy megerdemelnem, hogy lelokjenek a villamosrol. A masik csurhe meg a villamoson tiltakozok csoportja, akik ha ezt latjak akkor e miatt tiltakoznak, ha tele a villamos reszeggel, meg csovessel, akkor meg a miatt. Gratula...
(Biztos meg lehet oldani profibban is, de egyelore kell a penz az igazgatosagnak, meg a tobbi fejesnek, igy marad az Tesco gazdasagos ejjeliorseg, ami meg mindig jobb, mint egy-ket tucas budos reszeges csoves...)

Szerkesztette: LightBringer 2011. 10. 24. 09:54 -kor

"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#5986 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 24. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 10. 24. 08:28

Biztos vannak közöttük mentális gondokkal küzdő egyének is, vagy csak ez a meló jutott a bizt.őr tanfolyam után.

Jaja, biztos van. Nekem max. oda sem vakkant, mikor felszállok, vagy kicsit lazábbra veszi a jegyeketbérleteketköszönöm dumát. Nem mondom azt, hogy minden nap utazom esti BKVval, vagy alapban BKVval, de tegyük meg a tétjeinket, én látalában a 979/4es6os/914 vonalak, meg fene tudja mik környékén járok. Ekkora balhét még nem láttam, általában a BKVsokat basztatják, aztán ha olyan a figura, akkor a közönség morog az orra alatt, "miért nem lehet vele mit kezdeni", meg a "csináljanak már valamit".

Általábanb bajom nincs velük, fórumopn mindig ír4ják, hogy mert nem köszön, meg blábláblá. Persze, majd a 14. üzemórában X ilyen kötekedős faszkalap után majd érdeklődjön a kedves családunkról, mert hogy tetszik lenni ezen a hétfői napos reggelen?
Make love not Wor.

#5987 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 10:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 10. 24. 10:19

Neked lehet. hogy nem, de Jahnonak biztosan tanították, hogyan lehet és kell kezelni erőszakosan ellenálló egyéneket.

Valóban nem volt szakszerű. Ellenben a közegnek fent kellene maradni a villamoson, embernek lent, a villamosnak meg minél tovább menni. Azt meg mi is megjártuk, mikor a népet nem akartuk összelincselni, mert az csak szopás, jegyzőkönyv, eljárás, satöbbi, oszt lefekteted a földre, akkor egyből jön a "jóvannajóvanna nem balhézok" duma, elengedi magát, aztán ha mennél odébb, akkor kell a másiknak gumibottal oldalról állni, mert biztos felugrik a figura és hátbatámad. Mert ugye ezt sem lehet, hogy összekötözik és ott hagyják a villamosmegállóban.

Az biztos, hogy ha idáig eljutottak, lehet azt mondták az embernek, hogy "na maga most nem száll fel, mert piros" az meg neki állt lökdösődni, vagy a biztonsági ember szó nélkül felrúgta? Látatlanban is az elsőre szavaznék.

Szeretem az ilyen "hívjon rendőrt" típusú dolgot, akkor kell mondani a többinek, hogy okés, hívjuk, Ti addig megfogjátok ezt az embert míg telefonálok, valamint maradtok tanúnak.
Make love not Wor.

#5988 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 09:42

csűrhetjük ezt a szart mindenféle irányba, de az akkor is hihetetlen, hogy két ember rugdos egy harmadikat, a rendőrség pedig azt mondja, nem bizonyított a cselekmény - a felvétel ellenére

Két ember rugdos egy harmadikat.....
A beidézett cikk utolsó mondata is azt írja, hogy nem lehet tudni az előzményeket. Oké, megrúgta, lábbal ellökte, ragozhatjuk a végtelenségig. És ha az úriember már a felvétel kezdete előtt próbált erős lenni és megütötte a biztonsági őröket? Vagy akármi?
Legyen az az őr BKV-s, vagy akár egy civil ember, mi van ha csak védekezett? Nem egy földön fekvő embert rugdostak, ütöttek.
Vajon miért vannak biztonsági emberek egy villamoson, miért van metrórendőrség?
Miért van ellenőr minden metróaluljáróban?
Ha veszel jegyet, bérletet és ellenőrzik az ugye zaklatás. A másik potyázik az a menő! ?
De elvárom, hogy a pénzemért a maximális szolgáltatást kapjam, jogom van hozzá, mert demokrácia van. Akkor joga van a részeg embernek is randalírozni? Akkor is, ha az terhes a számomra, mert a pénzemért kulturált szolgáltatást várok el? Vagy csak nekem van jogom részegen randalírozni?
Fel vagyok háborodva, hogy szemetes a város, de én is eldobom a csikket. Most akkor hogyan van ez a nagy demokrácia? A jogaim mellett vannak kötelességeim is?
Téged minden nap hasbarúg egy ellenőr amikor utazni akarsz?
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#5989 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 24. 12:13

Két ember rugdos egy harmadikat.....
A beidézett cikk utolsó mondata is azt írja, hogy nem lehet tudni az előzményeket. Oké, megrúgta, lábbal ellökte, ragozhatjuk a végtelenségig. És ha az úriember már a felvétel kezdete előtt próbált erős lenni és megütötte a biztonsági őröket? Vagy akármi?
Legyen az az őr BKV-s, vagy akár egy civil ember, mi van ha csak védekezett? Nem egy földön fekvő embert rugdostak, ütöttek.
Vajon miért vannak biztonsági emberek egy villamoson, miért van metrórendőrség?
Miért van ellenőr minden metróaluljáróban?
Ha veszel jegyet, bérletet és ellenőrzik az ugye zaklatás. A másik potyázik az a menő! ?
De elvárom, hogy a pénzemért a maximális szolgáltatást kapjam, jogom van hozzá, mert demokrácia van. Akkor joga van a részeg embernek is randalírozni? Akkor is, ha az terhes a számomra, mert a pénzemért kulturált szolgáltatást várok el? Vagy csak nekem van jogom részegen randalírozni?
Fel vagyok háborodva, hogy szemetes a város, de én is eldobom a csikket. Most akkor hogyan van ez a nagy demokrácia? A jogaim mellett vannak kötelességeim is?
Téged minden nap hasbarúg egy ellenőr amikor utazni akarsz?

ketten (hárman?) voltak egy matt részegre
nem hiszem el, hogy csak a rugdosás volt célravezető (igaz, nem fekvő ember volt - négykézláb mászott, ami majdnem ugyanolyan védekezésképtelen állapot), mindezt önvédelemből (mert akár az is lehetett)
ketten felkapják, arrébb viszik 8-10 méterre, mire a csávó visszaér, a villamos már rég a következő állomáson van

nem, nem szoktak hasba rúgni
nem, nem szoktam részegen arcoskodni, túlerőben levő brigádot betámadni
nem, nem hiszem el, hogy csak az önvédelmi rugdosás volt célravezető

szerk: mivel az előzmények nem ismertek (ezt többször írtátok), akkor az a rész nem bizonyítható (bár a biztőrök valószínűleg egymásnak tanúskodnának, védve a mundér becsületét), ellenben a rugdosásról van felvétel - ami szintén nem bizonyító erejű... most akkor hogy is van ez? :think:

Leegyszerűsítve a kérdést: az egyértelműen bántalmazást, tettlegességet bemutató videofelvétel miért nem elég bizonyíték a tettlegesség tényére? Azért, mert nem ismerjük az előzményeket, semmissé tehetjük a felvételen látható történéseket?

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 24. 11:53 -kor

#5990 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 12:33

ketten felkapják, arrébb viszik 8-10 méterre, mire a csávó visszaér, a villamos már rég a következő állomáson van

Ha hozzá lehet nyúlni, oszt nem viszed haza a tetveket, no meg a gyerek is hagyja. Mondom nem egyszerű.
Make love not Wor.

#5991 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 11:57

Leegyszerűsítve a kérdést: az egyértelműen bántalmazást, tettlegességet bemutató videofelvétel miért nem elég bizonyíték a tettlegesség tényére? Azért, mert nem ismerjük az előzményeket, semmissé tehetjük a felvételen látható történéseket?

Végülis, hogy jogos önvédelem vagy súlyos testi sértés, azért számít...

#5992 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 12:02

ketten (hárman?) voltak egy matt részegre

Ha elejétől végéig láthattuk volna az eseményt, akkor lehet, hogy a tettlegesség önvédelemnek minősülne. És akkor szegény részeg állampolgár közfeledatot ellátó személy elleni erőszakkal van vádolva.
"a verekedés úgy kezdődött tisztelt bíróság, hogy visszaütöttek..."

Amea utazik a villamoson, zaklatni kezdi egy hasonló ember. A biztonsági őrök letessékelik, de ő akaratos, a jogvédő meg készít egy ilyen felvételt. Ugyanígy vélekednél a dolgokról a teljes történet ismeretében?

Szerkesztette: rupic 2011. 10. 24. 12:05 -kor

#5993 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 12:21

Ha az őröket előveszik, akkor miért is nem ismerjük az előzményeket? Függetlenül attól, hogy igaz-e, amit állítanak.
Még mindig azt mondom, hogy egy négykézláb mászó nem embert nem rugdosunk meg hivatalból.

#5994 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 12:22

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 24. 13:02

...

Amea utazik a villamoson, zaklatni kezdi egy hasonló ember. A biztonsági őrök letessékelik, de ő akaratos, a jogvédő meg készít egy ilyen felvételt. Ugyanígy vélekednél a dolgokról a teljes történet ismeretében?

Én kenném el a száját. Nem hivatalosan.
szerk: bár sok értelme nem lenne, mert mire odalépnék, Amea nagyjából rendet tenne. :]

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 24. 12:34 -kor

#5995 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 13:22

Én kenném el a száját. Nem hivatalosan.
szerk: bár sok értelme nem lenne, mert mire odalépnék, Amea nagyjából rendet tenne. :]

:]

#5996 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 13:39

De a diákoknak, a munkába járóknak sem kell komolyabban tartaniuk a nekik adott kedvezmények megszüntetésétől. Igaz, az állami támogatás mértéke elvileg bárhol változhat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5997 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 14:33

Jah, még annyit az előzőekhez: ha rólam és bármely haveromról készülne felvétel, amint földre lökünk és rugdosunk (a többes szám az egyértelmű erőfölény miatt került ide) valakit a villamosmegállóban (az előzmények ismerete nélkül), akkor vajon az én aktám is kapna a rendőrségen egy "bizonyítottság hiányában lezárva" plecsnit?

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 24. 14:35 -kor

#5998 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 15:33

Jah, még annyit az előzőekhez: ha rólam készülne felvétel, amint földre lökök és rugdosok valakit a villamosmegállóban (az előzmények ismerete nélkül), akkor vajon az én aktám is kapna a rendőrségen egy "bizonyítottság hiányában lezárva" plecsnit?

Dehogy, akkor a kurva anyád és pusztulj fajgyűlölő lesz.
Make love not Wor.

#5999 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2011. 10. 24. 15:33

Jah, még annyit az előzőekhez: ha rólam és bármely haveromról készülne felvétel, amint földre lökünk és rugdosunk (a többes szám az egyértelmű erőfölény miatt került ide) valakit a villamosmegállóban (az előzmények ismerete nélkül), akkor vajon az én aktám is kapna a rendőrségen egy "bizonyítottság hiányában lezárva" plecsnit?

Maradjunk a beidézett cikknél, a videónál. Itt semmi ilyesmi nem látszott. Én ezt a konkrét példát vitattam. Vannak , voltak és lesznek túlkapások.
Gondolom megtörtént valamilyen vizsgálat. Ha ismert a sértet, akkor meghallgatták őt is. Ha viszont egy ilyen video alapján tett bárki feljelentést, akkor nem csodálkozom az ítéleten.

Mindenesetre aki rendőr lesz vagy biztonsági őr vagy hasonló, sokkal nagyobb felelősséggel tartozik a döntéseiért mint egy átlagember.
Ha engem sérteget és leköp valaki, első reakcióm az, hogy próbálom elkerülni, kitérek előle. De ő csak jön és emberkedik. Szájbaverem. De ha egyenruhás rendőr vagyok akkor ezért még a gumibotot sem biztos, hogy a kezembe vehetem. Mert az már kényszerítő eszköznek minősül, pedig meg sem ütöttem. Aztán írhatok jelentést, ha panasz érkezik akkor hónapokig vizsgálják, rángatnak érte.
Nem adok igazat az őröknek, de nem egyértelműen felelősek szerintem. Persze lehet példálózni ezzel is. Mindenki hallot már hasonló esetről ami a spanja ismerősének az unokatesója fiával esett meg. Aztán ennek alapján lehet minősíteni az összes BKV-s biztonsági embert.

#6000 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 24. 18:22

Internetezzen ingyen a 3. generációs IC vonatokon!
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (376 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 298
  • 299
  • 300
  • 301
  • 302
  • Utolsó »