HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1241 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:42

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 13:31

Az a segged amit tágitani kell, a nyelőcsövednek lidokain kell :D

Amugy mondom, OSD+FnF5 util, battmax, a driverből meg frisset máshonnan az 'cakát.

naaa... azé nem a livejasmin.com-on vagyunk... :p
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1242 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:51

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 23:31

Nu, a kicsinotis topicból el lettem zavarva jól az alábbival:

-max 13-14"
-épkézláb chipset -tehát nem intel és sis használhatatlan 3d hogy legalább 1000éves dolgok de legalább elinduljanak rajta meg hd filmekba besegítsen
-kb 140-150k-s keret
-bónuszként extra külső - hölgynek lesz

Nu, elég sok kritériumot kihúztam, de még így sem nagyon jön össze . 12" sem baj de sok épkézlábat nem láttam pláne ennyiért, meg asztalit is kiváltaná a gép egy bill+egér+tartó kombóval, 12" pedig picikét kevés rá szvsz, de hát ez az igény...
:respect:

teccék vaio 441 ezerér: http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj cép is, műxakilag is okéjos, dehát a kupiban sem a legjobb bőr a legolcsób... :cool:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1243 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 24. 21:10

mijeza flood kérem, mijeza flood....  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1244 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 20:42

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 12:42

Ezt a kikötést még mindig nem értem. AMD? Vagy a grafikus kártyára gondolsz "chipset" alatt? Mert ami notit eddig láttam az újabbak közül, azokben mind Intel vagy SiS chipset volt Intel proci esetén, AMD proci esetén meg AMD.

Ráadásul az a baj, hogyha ragaszkodsz ehhez a mérethez és teljesítményhez, akkor egy kettes szorzót is hozzá kell tenned az árhoz. Ha az ár és a teljesítmény fontosabb, mint a kijelzőméret, akkor a 15.4"-os modellek között nézelődj inkább, ha a képernyőméret meg a design a fontosabb, akkor valami nagyobb netbookot keress, de akkor bukod a teljesítményt, vagy még gyűjtögetned kell egy kicsit.

Igen, vga alrendszer miatt gondolom.
Ha kerülhető akkor kerülöm... szép meg jó a feture list, de mikor a crayon physics sem ildul el rajta (meg szinte semmi 3d-s program) akkor hova kenjem? :confused:

Uuncsiii, igen, azaz ms a 'tartalékos'.

Google és notebookos oldalak a barátom, látom hogy akad 13-14", de azok ált 300 felett gépek... Erre mondtam hogy 'kihalt', úgy értettem középkategóriától lefele.

Szerkesztette: MC Pite 2009. 02. 25. 20:56 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1245 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 22:33

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 20:42

Erre mondtam hogy 'kihalt', úgy értettem középkategóriától lefele.

Arrafele nem is igen voltak subnotebookok. Egyedül az Apple tolta régebben úgy, hogy a kis képernyős modellek voltak az olcsóbbak, és ahogy mentél képernyőméretben felfele, úgy drágultak. Viszont Apple esetén még a legolcsóbb is csak a többi modellhez képest értendő olcsónak. :) Sajnos a kis méret és a kicsi súly plusz szolgáltatás a notebookpiacon, és ki is fizettetik a júzerrel jól. A netbook meg más kategória, azoknak szinte csak ez az egy szolgáltatásuk van, ezért ilyen alacsony az összeg az árcédulán.

Ráadásul a középkategóriától lefelé nem divat a diszkrét VGA, általában a chipset mellé "ajándékba" járó integrált vackokat lelni képernyőmérettől függetlenül. A középkategóriában manapság szinte csak 15.4 colos jószágokat találni, aztán ha valamerre elmozdul a képernyőméret, az ár szépen elkezd emelkedni.

#1246 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:22

Hát ez a topik nem sokat ér. :)

#1247 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:31

Kérdéseidre a válasz:
- valószínűleg emelkedni fognak, ahogy a régi dollárárfolyamon vett gépek kiürülnek a raktárakból
- HP-t az ellenségemnek se ajánlanék, de ez szubjektív vélemény
- a 4500HD megbírja a full HD videókat, de sokkal többre nem képes. :)

#1248 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 15:42

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 16:31

Kérdéseidre a válasz:
- valószínűleg emelkedni fognak, ahogy a régi dollárárfolyamon vett gépek kiürülnek a raktárakból

Akkor inkább Lenovo.
Köszi!

#1249 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 18:47

Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 16:31

Kérdéseidre a válasz:

Hp-t miért nem ajánlanád? Sokféle notit hazsnálok, sajátnak is NX6125öt vettem, mert össze van rakva, halk, nem spórolós-hoki hanem normális gép...

Amúgy nem vágyom diszkrét vgara, amd/ati oldalon régóta vannak xpress200/1xxx/690g/780g int vgai ami bőven jók; egy x200 is többet ér mint akármelyik sis/intel - mert elindulnak rajta a progik!
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1250 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 20:06

FuSi (tudom) pumás designes gépét
http://notebook.hu/n...pi/amilo_pa3515
http://www.fujitsu-siemens.hu/home/product...lo_pa_3515.html
Ha valahol találni 2-3év garral akkor játszik, ha nem akkor nem.

és Acer hasonoló vasát ajánlottam be...
http://notebook.hu/notebook/acer/aspire/as...re_5920g-6a3g16
http://www.kirakat.h.../4006/0_big.jpg

Elsőnél márkát leszámítva sztem korekt vas, ha megbarátkozik ezekkel a tizenötösökkel akkor probléma megoldva... asztali kiváltására lebeszéltem kisebbről, de hát nő a lelkem, szal nem biztos hogy ugyanazok a szempontok mint nekünk ;)    (természetesen álvánnyal és bill+egérrel együtt gondoltam asztalihelyettesként)

Jah, plusz pavilion

http://notebook.hu/notebook/compaq/hp_pavi...-1120eh-fp729ea
http://notebook.hu/notebook/compaq/hp_pavi...-1120eh-fp729ea

Lipton, ezt is nézted? Ebben használható szilicium pihen...
Plusz jobbnak tűnő burkolat, gombok, távirányító, lightscribeos író.

Szerkesztette: MC Pite 2009. 02. 27. 20:50 -kor

#1251 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 21:18

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hu/hu/ho/WF...26210.html#null lenne a helyes 2. hp-s link

#1252 Felhasználó inaktív   Potlap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 03. 02. 14:49

Thinkpad SL300 13,3 WXGA   ez elég jó kis gép. :up:

szerintetek?

#1253 Felhasználó inaktív   Rainy Daze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 18:31

Szevasztok!

Nos lett egy pavilion dv5-1199eh típusú laptopom. Eddig tetszik, viszont lenne pár kérdésem.
Az aksija általános használat mellett tényleg csak két óráig bírja? Vagy lehet ezt vhogy fokozni? Állandóan forog a ventilátor? Egyszer se halkul le? Az elején miért van két fülhallgató aljzat? ÉS A LEGFONTOSABB KÉRDÉSEM! Mivel ez az első laptopom és mivel nagyon sok ötletet, tanácsot hallottam, de nem tudom melyik a leghelyesebb, kérlek titeket mondjátok meg hogy mivel tudom az aksit megkímélni? Legtöbbször itthon vagyok. Így megy tápról. Viszont ilyenkor nem fárad az aksi? Hallottam olyat hogy ilyenkor ajánlott a feltöltött aksit kivenni és hűtőbe tenni, mert így megakadályozható az ionok áramlása. Ez hülyeség?

A válaszokat előre is köszönöm szépen!
EPOX EP K-HAL4+ , AMD Athlon XP K-7 2200+/1800Mhz , 1,3 giga DDR-RAM , Gainward Geforce 4 MX440 64 MB, Samsung syncmaster 913N, Logitech Cordless Desktop LX700 , Pioneer DVD-RW DVR-108

#1254 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 09:50

Potlap:
Ja, a grafikus képességeit leszámítva, na meg a "csúszós" felületét és a tükrös kijelzőt (izlés dolga) elnézve neki, az  ;)

Rainy Daze:
Ahogy látom ez egy DTR kategóriás laptop, az erős proci, nagy kijelző és a diszkrét vga miatt rengeteget fogyasztanak, a két óra normális is lehet akár. Az akksit úgy kíméled a legjobban, ha egyszerűen kiveszed a gépből...
Egy év alatt simán lemehet az akksi teherbírása akár a felére is, ha folyton a hálózati áramról üzemelő gépben van, gondolom a sok "töltsük 99%-ról 100-ra" ciklus megviseli.

* * *

Nnna, nekem is lenne kérdésem azért:
Hölgyismerősnek gép kéne, felhasználási célilag extra igényei nincsenek, csak internet, pasziánsz bonyolultságú játékok + kis filmnézés esetleg. A keret sajnos behatárolt (bő 100-ig kéne nézni), eddig netbookokat mutogattam neki, de igazából a 10"-os modellek is kényelmetlenül kicsik, a régebbi MSI Wind és az Acer Aspire One újabb, szintén 10"-os változata mondjuk billentyűzetre meg kijelzőméretre már elfogadható, de a tudásukhoz képest húzós az áruk.
A 14"-15"-ös gépek túl nagyok, marad a 12-13" körüli kategória. Ezeknek elég húzós az áruk, a keret környékén egyedül a Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 széria marad, alapkivitelben. Valakinek van róla tapasztalata?
FuSi-t nem ajánlanék, de ez elméletileg az üzleti szériájukhoz tartozó modell, így az Amilóknál illene strapabíróbbnak lennie. Jól tudom, hogy az 540-es CeleronM proci tud speedstepet?

#1255 Felhasználó inaktív   cernametelt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 13:57

Üdv!

Megbízható laptopot keresek, ami lehetőleg külön grafikus kártyával rendelkezik. Photoshopos munkára, animációkészítésre, videószerkesztésre használnám. Szerintetek létezik ilyen gép 150 ezer forint körüli áron?

#1256 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 10:05

Idézet: cernametelt - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 14:57

Üdv!

Megbízható laptopot keresek, ami lehetőleg külön grafikus kártyával rendelkezik. Photoshopos munkára, animációkészítésre, videószerkesztésre használnám. Szerintetek létezik ilyen gép 150 ezer forint körüli áron?

Ha strapabírás is szempont, akkor nem...
Külső monitort használnál a grafikus munkákhoz, vagy a gép sajátját? A notebookoknak ált. TN paneles kijelzői vannak, van hogy épp egy belépő szintet ütnek meg, színhelyességet ne várj.

ilyesmi? bár képen sem től bizalomgerjesztő, de legalább van benne bluetooth és HDMI, firewire, e-sata
vagy pl. ez

*

Szerk: az én kérdésem közben megoldódott. Az U9200 rém műanyag, Wind U100 lett a befutó.

Szerkesztette: Uuncsiii 2009. 03. 17. 10:06 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 10:19

Ezek közül melyiket ajánlanátok leginkább?

IBM ThinkPad R61e 7649W42
LENOVO N500 NS732HV Vista
TOSHIBA Satellite L300-1B8
FUJITSU SIEMENS Amilo Li 2727

A Wifi és a megbízhatóság a lényeg, de nem baj ha tud egy csomó apróságot amik megkönnyítik az ember életét
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#1258 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 12:16

Idézet: keselyuu - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 10:19

Ezek közül melyiket ajánlanátok leginkább?

IBM ThinkPad R61e 7649W42
LENOVO N500 NS732HV Vista
TOSHIBA Satellite L300-1B8
FUJITSU SIEMENS Amilo Li 2727

A Wifi és a megbízhatóság a lényeg, de nem baj ha tud egy csomó apróságot amik megkönnyítik az ember életét

R61.

Toshiba elődje volt nekem (L40), jó, jó, de R61 jobb :)
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1259 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 12:40

nem értek hozzá, szóval ezért kell valami támpont...
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#1260 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 12:51

Idézet: keselyuu - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 12:40

nem értek hozzá, szóval ezért kell valami támpont...

A ThinkPad üzleti kategóriás notebook, a másik három a consumer (otthoni) kategória alja-közepe. A Lenovo saját szériás gépei csak külsejükben hasonlítanak a Thinkpadekre, anyagminőség és összeszerelés szempontjából rosszabbak. Az Amilo sorozat betegségeiről oldalakat lehetne írni, ezek a gépek sokmindent feláldoznak az olcsóság oltárán. A Toshiba gépek általában megbízhatóak. Az L300 a Toshiba belépő kategóriás gépe, kategóriájában nagyon jó, de még mindig "lejjebb" van, mint az R61.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.