HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1521 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 10. 01:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 22:23

Meg kell nézni az árfekvését, nekem 2 HP volt, kicsit széthullottak, de a kettő együtt került annyiba, mint ha sorban vettem volna pár igényesebbet. Bár most Panasonic van, családban kisebb Canon/Nikon/Kodak lett elszórva, ügyfeleknél sem hullik annyira a HP, bár idővel a gombjaival lesz baj.

:offtopic:

Nekem egy 635-ös volt. Akkoriban a kis kompaktok is úgy össze voltak rakva, hogy a legtöbb még ma is működik. No ez lefagyott, szanaszét színezte a képet, zabálta az elemet, stb. De sulinetes volt, így összességében 5e-ért vettem (65e-60e=5e), annyit meg megért.  :D  Most egy Panasonic DMC-FZ5-ös van, tízszer annyi kép és kétszer annyi idő után is tökéletes, 85e volt, nem a duplája/triplája/stb. Nem tükörreflexes, bridge gép. Nem tökéletes, de jó képeket készít.  ;)

On és egyben the end.  :)
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#1522 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 10. 09:56

Idézet: kz2 - Dátum: 2009. júl. 9., csütörtök - 17:46

Üdv.Mindenki!
A következő kérdésem lenne:két noti között hezitálok az asszonynak a családi béke megőrzése véget:)

...

Én a helyedben a HP-t venném. Az árbeli különbség szerintem nagyobb ahhoz képest, amennyit valójában érne a DELL. De van abban is valami, hogy vigyázni kell a túl olcsó márkásabb termékeknél. HP esetében talán az 530-ra, meg a 6720-ra gondolnák ilyen téren.
Komolyabb különbség a processzor, meg a graf. chip, de utóbbi is a HP oldalára billenti a mérleget.
Ami meg a procit illeti, a Core2Duo esetében ez +1MB cache-t jelent, valamint +133MHz-es FSB többletet, amik az általad leírt használat alatt nem valószínű, hogy észrevehető különbséget okoznának.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 07. 10. 10:02 -kor

#1523 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 07:16

Sziasztok!

Szeretnék vásárolni 200e körüli laptopot a Főnökömnek. Szerény tudásom alapján Toshibát néztem ki. Mi a véleményetek?

#1524 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 17. 08:43

Naja, csak nem mindegy, hogy a főnököd leginkább pasziánszozni akar, szövegszerkeszteni, vagy hébe-hóba odaül a mérnökökhöz, és helyrerakja őket AutoCAD-ben. :)

Toshibából is van ezer modell, melyiket nézted ki pontosan, és mire kell?

#1525 Felhasználó inaktív   lemir 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 07:40

Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy ASUS EEEPC1000-t. XP-home op. rendszerrel. Ezen a gépen nincs optikai meghajtó.
A kérdésem, hogy az xp-t hogy lehet/kell telepíteni, vagy már gyárilag telepítve van? Esetleg későbbiekben valami hiba miatt újra kell telepíteni, akkor ez hogy lehetséges.
Köszi előre is a választ.

#1526 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 10:04

Az XP gyárilag telepítve van, bootoláskor az F9 billentyűt nyomva tartva tudod újrahúzni.

#1527 Felhasználó inaktív   lemir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 10:50

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 10:04

Az XP gyárilag telepítve van, bootoláskor az F9 billentyűt nyomva tartva tudod újrahúzni.

Köszi a választ, de lenne mégegy :)
A laptopra csatlakoztatott vga monitor esetén a laptop monitorja tovább működik vagy autómatikusan pihire állítja magát?
A laptop vga-n keresztül analóg, vagy digitális képet továbbít.
Bocs, ha sok hülyeséget kérdezek, de nálam ezek sajna (még) nem evidensek.

#1528 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 11:11

1.) Be lehet állítani, hogy mit csináljon.
2.) Analógot.

#1529 Felhasználó inaktív   iDesiR45 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 19. 22:16

Sziasztok!

Fősulira készülök és elengedhetetlen egy laptop beszerzése, és ebben szeretném a segítségeteket kérni,hogy mit érdemes venni,mi az amit messziről kerüljek el, stb...stb...

-utazgatás miatt elég sokat fogom magammal cipelni (nem tudom ez mennyire számít egy ilyen gépnél)
-programozás és egyéb feladatokra használnám
-szabadidőmben pedig film nézésre,és játékra (nem kell hogy minden játék full grafikán fusson rajta...max egy kis battlefield 2 vagy cod 4 és kifújt...)
-árban pedig olyan 150-160 körül áldoznék rá

Eddigi jelöltjeim:

1. http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj

2. http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...&mode=laptop_uj

Ezek közül melyiket lenne érdemes választanom? Vagy ha esetleg van olyan amit ezeken kívül még ajánlanátok akkor szívesen várom a tippeket/tanácsokat!!

Előre is köszönöm a segítséget!

#1530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 07. 19. 23:19

Idézet: iDesiR45 - Dátum: 2009. júl. 19., vasárnap - 23:16

max egy kis battlefield 2 vagy cod 4 és kifújt...)
-árban pedig olyan 150-160 körül áldoznék rá

COD pont elég erős ahhoz, hogy ne is folytassuk.
Make love not Wor.

#1531 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 00:09

Hát jah, COD4 elég erős egy ilyen árvételű gépnek. Úgyhogy ha ragaszkodsz az ilyesfajta játékokhoz, akkor legalább egy ilyen kellhet: LINK

#1532 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 07:27

Idézet: debaj - Dátum: 2009. júl. 17., péntek - 7:43

Naja, csak nem mindegy, hogy a főnököd leginkább pasziánszozni akar, szövegszerkeszteni, vagy hébe-hóba odaül a mérnökökhöz, és helyrerakja őket AutoCAD-ben. :)

Toshibából is van ezer modell, melyiket nézted ki pontosan, és mire kell?

Hali!

Szövegszerkesztés, internet, levelezés. Semmi extra. Igazából a tartóssága (3év gar) miatt néztem a Toshiba-t.

#1533 Felhasználó inaktív   Blöff 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 07:28

Toshiba Tecra A10-120.
Teljesen nyitott vagyok más márkák felé is!

Szerkesztette: Blöff 2009. 07. 20. 07:44 -kor

#1534 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 13:46

Idézet: Blöff - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 7:28

Toshiba Tecra A10-120.
Teljesen nyitott vagyok más márkák felé is!

Ilyen igényen nem feltétlenül követelnek ilyen drága laptopot. Toshibáról nem akarlak lebeszélni, de pusztán a 3 év gari miatt nem érdemes venni ilyet. Akkor inkább egy olcsóbb DELL. Toshibákat annyira nem ismerem, de a Satellite verziók nekem inkább otthonra, PC helyettesítőnek tűnnek, a Tecra meg az általad leírt igényekhez viszonyítva túl drága, viszont hosszabbtávon jobban állja a sarat.

Hordozásra ott a HP, DELL, vagy egyes ACER típusok (Lenovo-kal nem szimpatizálok, IBM korában még idesorolható lett volna). ACER esetében viszont a tartósság nem garantált, ahogy elég sokan panaszkodnak rá, de ez persze lehet az eltérő használat miatt is.

HP 1
HP 2
DELL 1
DELL 2
ACER

Szerkesztette: cyberman30 2009. 07. 20. 13:49 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   lemir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 20. 14:15

Sziasztok, ismét itt vagyok pár kérdéssel  :D

van három kb. azonos árfekvésű/kategóriáju mini gép melyek közül kellene választanom 1-et.
Amiben elakadtam az a chipsetek, RAM-ok és grafikai vezérlök közti különbség. Melyiknek mi az jelentősége, erőssége, ha van egyáltalán lényeges különbség egy egyszerü és átlagos felhasználónak. Nagy örömmel fogadnám, ha valaki hozzáértő pár sorban felvilágosítana, hogy melyiknek mi az előnye/hátránya  a másikkal szemben és melyik gépet tanácsolja megvételre.
Ezekről lenne szó: http://efrud.com/images/minibook1.jpg

Másik kérdésem :confused:  Ezeken a kis kütyükön van VGA csatlakozási lehetőség, de felmerült bennem a kérdés, hogy otthon tudom-e esetleg hosszabb ideig a 19"-os monitorra rácsatlakoztatni. Nem okoz esetleg valami károsodást a gépben, vagy egyáltaán elbírja-e és normális képet sugároz?

Bocsi a sok lökött kérdésért , előre is  :respect:

#1536 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 10:43

Idézet: lemir - Dátum: 2009. júl. 20., hétfő - 15:15

Sziasztok, ismét itt vagyok pár kérdéssel  :D

van három kb. azonos árfekvésű/kategóriáju mini gép melyek közül kellene választanom 1-et.
Amiben elakadtam az a chipsetek, RAM-ok és grafikai vezérlök közti különbség. Melyiknek mi az jelentősége, erőssége, ha van egyáltalán lényeges különbség egy egyszerü és átlagos felhasználónak. Nagy örömmel fogadnám, ha valaki hozzáértő pár sorban felvilágosítana, hogy melyiknek mi az előnye/hátránya  a másikkal szemben és melyik gépet tanácsolja megvételre.
Ezekről lenne szó: http://efrud.com/images/minibook1.jpg

Másik kérdésem :confused:  Ezeken a kis kütyükön van VGA csatlakozási lehetőség, de felmerült bennem a kérdés, hogy otthon tudom-e esetleg hosszabb ideig a 19"-os monitorra rácsatlakoztatni. Nem okoz esetleg valami károsodást a gépben, vagy egyáltaán elbírja-e és normális képet sugároz?

Bocsi a sok lökött kérdésért , előre is  :respect:

A három gép gyk. ugyanolyan erős lesz, a prohardver.hu-n utána tudsz nézni a tesztjeiknek, inkább a zajszint/melegedés/billentyűzet/komfort játszik ezeknél a gépeknél a döntésben
Grafikában asszem a 4500MHD a legerősebb, ami amúgy játékhoz még ugyanúgy gyenge, de a nagyfelbontású videókat már elméletileg lejátssza szaggatás nélkül (a GMA950 nem)

semmi baja nem lesz semminek ha rákötöd az asztali monitort, bírni fogja - csak játszani ne akarj.

#1537 Felhasználó inaktív   lemir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 21. 12:14

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 10:43

A három gép gyk. ugyanolyan erős lesz, a prohardver.hu-n utána tudsz nézni a tesztjeiknek, inkább a zajszint/melegedés/billentyűzet/komfort játszik ezeknél a gépeknél a döntésben
Grafikában asszem a 4500MHD a legerősebb, ami amúgy játékhoz még ugyanúgy gyenge, de a nagyfelbontású videókat már elméletileg lejátssza szaggatás nélkül (a GMA950 nem)

semmi baja nem lesz semminek ha rákötöd az asztali monitort, bírni fogja - csak játszani ne akarj.

Köszönöm a választ  :)

#1538 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 14:18

Hali!

Megvan a latopom.

Dell Inspirion 1545; P4 2,16 GHz; 320 GB HDD; 15,6" Glare Type; Intel Graphics Media Accelerator 4500 MHD;  2 GB RAM; 7 in 1 kártyaolvasó; webkamera; mikrofon.

Ha vmit kifelejtettem szóljatok! Eddig semmi gondom vele. A játékok amikkel eddig játszottam gyönyörűen futnak (bár amennyit játszom...)

#1539 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:24

Erről lenne szó? : DELL Inspiron 1545

Először furcsának tűnt, hogy P4 2,16 GHz, de ezek szerint ez Celeron.

#1540 Felhasználó inaktív   lax20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 15:47

Nem hiszem. Én csak webkameraszoftvert kaptam hozzá és van benne BlueTooth

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76