HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2241 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 17. 17:20

Idézet: Orgi - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 17:46

Lehet hülyeségre emléxem, de tisztára úgy rémlik hogy töltő nélkül nem hajlandó a Win 7 települni, nehogy közben merüljön le, vagy ha úgy érzékeli, hogy nincs benne elég szufla?

Már Vista-nál sem indult el a Service Pack telepítés, ha csak aksin volt a gép...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2242 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 23:15

mondjuk előtte fullra töltöttem az akksit, úgy csináltam...

#2243 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 00:43

Idézet: padawan - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 16:54

Mert ez ilyen k*rvaokos OS am :D
Nevetseges. Aki idiota (gyk: hagyja lemerulni telepites kozben) annak minek segitseg?

Attól még, hogy te idiótának gondolod azokat, akik hagyják lemerülni telepítés közben a gépet, még nem árt valami biztosíték, hogy biztosan ne legyen energiaellátási probléma telepítés közben. Tudtommal a telepítés befejezése előtt az OS nem igazán tudja kezelni a hardverek energiatakarékossági lehetőségeit, és az akkumulátorról sem tud információt kérni. A legtöbb PDA-n, mobiltelefonon sem tudsz szoftvert frissíteni, ha közben nem kap külső tápellátást a kütyü.

#2244 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 18. 00:44

Idézet: nord^ - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 23:15

mondjuk előtte fullra töltöttem az akksit, úgy csináltam...

De ezer százalék, hogy telepítés végéig nem merül le? Naugye.
Make love not Wor.

#2245 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 00:47

Idézet: padawan - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 16:54

Nevetseges. Aki idiota (gyk: hagyja lemerulni telepites kozben) annak minek segitseg?

Mert abból van sok, oszt ilyenkor mindenki hülye, csak az OS nem. Múlt héten is jött hozzám HDD, ott partícióátméretezés közben ment el hibernálni, mert annyira merült. Már a getdataback sem segít.
Make love not Wor.

#2246 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 18:13

Idézet: debaj - Dátum: 2010. Feb. 18., Thursday - 0:43

Tudtommal a telepítés befejezése előtt az OS nem igazán tudja kezelni a hardverek energiatakarékossági lehetőségeit, és az akkumulátorról sem tud információt kérni.

Hat ez igen szomoru 2010-ben.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2247 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:15

Idézet: padawan - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 18:13

Mert?
Make love not Wor.

#2248 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 0:47

partícióátméretezés közben ment el hibernálni, mert annyira merült. Már a getdataback sem segít.

YESSSSS, megvan, hogyan lehet megoldani, hogyha el kell adni a gépet, ne tudjanak visszanyerni adatokat a hdd-ről. Szabadalmaztatni kéne, de gyorsan !!!  :respect:  :respect:  :respect:
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#2249 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:36

Idézet: padawan - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 18:13

Ja, miért nem lehet egyből netezni, meg zenét hallgatni telepítés alatt, mi? Azt a rossz esetben is pár havonta fél órát csak kibírod zsinóron, nem?

#2250 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:37

Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 22:31

YESSSSS, megvan, hogyan lehet megoldani, hogyha el kell adni a gépet, ne tudjanak visszanyerni adatokat a hdd-ről. Szabadalmaztatni kéne, de gyorsan !!!  :respect:  :respect:  :respect:

Van egyszerűbb módja is.

#2251 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:45

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 22:37

Van egyszerűbb módja is.

Bírom a hozzászólásaidat, melyek lényege:
"Bibiiiii, én tudom, de nem mondom meg, bibiii.." :fuck:
Jó dolog, hogy nyilvános fórumokra irsz, tartalmas, közérthető, rengeteg információt ad és egyben lényegre törő.  :respect: 

#2252 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 22:55

Leszeded az összes partíciót, teleírod hétszer az egész vinyót nullákkal (az értelmesebb partícionáló, lemezkarbantartó szoftverek tudnak ilyet), aztán olyan drága cucc kell az adatvisszaállításhoz, hogy olcsóbb fogadni egy ifaplatónyi albánt, hogy elraboljanak téged, és személyesen beszélgessenek el veled az őket érdeklő adatokkal kapcsolatban.

(Gugli nagyon hasznos egyébként, ha már tanulgatni akarsz.)

#2253 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 18. 23:48

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 22:36

Azt a rossz esetben is pár havonta fél órát csak kibírod zsinóron, nem?

Végül is éppen azt a szervizt frissíti, ami kezeli a HW-t.
Make love not Wor.

#2254 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 19. 13:12

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 18., csütörtök - 22:55

Leszeded az összes partíciót, teleírod hétszer az egész vinyót nullákkal (az értelmesebb partícionáló, lemezkarbantartó szoftverek tudnak ilyet), aztán olyan drága cucc kell az adatvisszaállításhoz, hogy olcsóbb fogadni egy ifaplatónyi albánt, hogy elraboljanak téged, és személyesen beszélgessenek el veled az őket érdeklő adatokkal kapcsolatban.

(Gugli nagyon hasznos egyébként, ha már tanulgatni akarsz.)

mi a fasznak hétszer oda-vissza írni valamit, már megbocsáss?
truerypt aes-be valami jó hosszú értelmetlen jelszóval. ezt röptiben is lehet, aztán törölni a particiót/kat boot szektorostul és megformázni vmi filerendszerbe. és megrágva lenyelni a jelszót tartalmazó egyetlen papírt.
cirka egy délelőtt és még a gépet is lehet mellette használni, amíg cryptel, ha rendszervinyóról van szó.
ha meg nem, akkor meg pláne.
ja, és az urban legendekkel ellentétben már egy egy darab teljes felülírás után sem lehet sok értelmes adatot visszanyerni, max csak töredékeket. a prohardveren nemrég volt is róla egy cikksorozat.

Szerkesztette: avman 2010. 02. 19. 13:16 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2255 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 13:22

Idézet: avman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 13:12

mi a fasznak hétszer oda-vissza írni valamit, már megbocsáss?

Kolléga keresett valami atombiztos módszert, megírtam neki az US Department of Defense ajánlását, nem a legtökéletesebb, de már katonai szintű adattörlést jelent, ha nem az örök élet titkát és az egy igaz isten összes nevét tároltad a vinyón, akkor még belekezdeni sem érdemes a helyreállításba. Ott van még a Guttmann módszer, ha valaki a marslakóktól meg az illuminátusoktól is tart, nem feltétlenül kell működés közben kirántani a rendszert a vinyó alól csak azért, hogy az új tulaj nehogy megnézze a nyaralós fotóinkat.

#2256 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:02

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 14:22

Kolléga keresett valami atombiztos módszert, megírtam neki az US Department of Defense ajánlását, nem a legtökéletesebb, de már katonai szintű adattörlést jelent, ha nem az örök élet titkát és az egy igaz isten összes nevét tároltad a vinyón, akkor még belekezdeni sem érdemes a helyreállításba. Ott van még a Guttmann módszer, ha valaki a marslakóktól meg az illuminátusoktól is tart, nem feltétlenül kell működés közben kirántani a rendszert a vinyó alól csak azért, hogy az új tulaj nehogy megnézze a nyaralós fotóinkat.

Csak a régi vinyóknál lehetett a 7x felülírt adatokat visszaolvasni. Egyik kürtös cikkben olvastam, hogy ma ez a szám az 1. Akkora adatsűrűségekkel dolgoznak a vinyók, hogy ma már lehetetlen visszaolvasni bármit is, ha már 1x felülírtad fullra.

sdelete.exe amúgy.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2257 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 15:18

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 13:22

Kolléga keresett valami atombiztos módszert, megírtam neki az US Department of Defense ajánlását

Oda kell adni a szomszéd 6 éves kölkének a szerszéámosládádt, meg a diszket, hogy nézegesse, milyen érdekes. Aztán kész. De ott a Paragon is, ami nem csak nullával tossza felül, hanem szépen random adatokkal, odavissza, előrehátra.
Make love not Wor.

#2258 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 16:21

Egész érdekes a "notebook" téma.  :respect:

Amúgy nézegettem a zárakat, úgy tűnik, 100-250 eFt alatt van egy enyhe korreláció az ár és müszaki tartalom között, 250-350 eFt között bizonyos funkciók vagy gyártók megoldásai a dominánsak, 350 eFt felett pedig inkább a gyártó vagy márka számít az árképzésnél.
(Idöbeliséget nem néztem, tehát, hogy bejelentéskor mi volt a zár, és hogyan alakult, csak a tegnapi listát böngésztem végig ár szerint a depo féle gyüjteményen.

#2259 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 09:06

Hello!

Egyik hölgyismerősöm megkért, segítsek neki a notebook választásban, mivel a régi FuSi notija alaplaphibával megadta magát.
Kérdeztem, hogy mire használná, mi lenne a fontos neki egy notiban. Nos, összegezve:
- Legyen tartós (lehetőleg bírja tovább, mint a FuSi)
- Lehessen rajta játszani (Heroes V., Civ4, Rise of the nations és hasonló stratégiai játékok)
- Akkuidő bőven elég egy átlagos 1,5 - 2 óra körüli, mert döntően olyan helyen lesz használva, ahol van áram.
- Férjen bele egy 150 ezres keretbe.

Elmentünk nézelődni és az Asus gépeket nézte nagyon, így én most két gépet néztem ki neki. Az egyik amd-ati a másik intel-nvidia combo, de fogalmam sincs, melyik erősebb. és lehet, hogy egy Dell vagy Compaq géppel jobban járna tartósság szempontjából. Nem vagyok annyira otthon notiban, nekem egy 3 éves Acer-em van, nem használom játékra és meg vagyok vele elégedve, sose volt vele baj.
A két asus, amit kinéztem:

asus-k50in-sx153l
asus-k50ab-sx073d

Valószínű itt a helyi notebook.hu üzletben vesszük meg (nem vagyunk pestiek). A fenti kettő közül melyik lenne a jobb a fent említett célokra? Ill. melyik típust tudnátok még ajánlani?

Előre is köszi,
Moha
Programmers don't die! They just gosub without return...

#2260 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 15:16

Sziasztok!

Egy barátom szeretne notit venni, ezt nézte ki: http://bolthely.hu/d...E1E_WI_NOTEBOOK

Tök jó intel i3 meg elég ram meg minden, egyedül a vga ami aggasztó a 64bit miatt.

Játszani nem akar, de photoshop meg cad meg ilyenek pörögnének rajta.
Egy ilyen vga alkalmas erre, vagy felejtős? IGEN / NEM alapú választ kéne adnom, a 64bit miatt aggódom, hiába van rajta viszonylag sok memória...

előre is köszi a segítséget :respect:
A man must accept his fate or be destroyed by it.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.