HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2311 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 24. 22:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 03. 24. 21:57

Azért kérdeztem a garanciát, hogy létezik-e ilyen.

Létezik, csak nem hiszek abban, hogy működne itthon, ismerve a magyar hozzáállást.

#2312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 25. 02:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 03. 24. 19:52

Világ garancia vagy legalább eu-s nem játszik? Nem szokás az ilyesmi?
Miért tudják a boltok olcsóbban addni a terméket, mint maga a gyártó? Ezt sosem értettem. Remélem nyáriog megjelenik valami szimpatikus megoldás itthon is.

Olyan nincs, hogy maga a gyártó. Azt is valami kereskedőtől veszed, aki ilyenolyan kostrukcióban értékesít, meg vállal. Webes boltnál szerintem ott is van az EU szerte érvényes 90 napos hozom-viszem opció, de van ami nemzetközi garis, meg helyi képviselet javítja, ezt mindet érdeklődd meg a vételi helyen.
Make love not Wor.

#2313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 02:08

Üzenet megtekintéseIdézet: NTonee - Dátum: 2010. 03. 24. 22:21

Létezik, csak nem hiszek abban, hogy működne itthon, ismerve a magyar hozzáállást.

Miért, milyen a magyar hozzáállás?
Make love not Wor.

#2314 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 02:10

Üzenet megtekintéseIdézet: NTonee - Dátum: 2010. 03. 24. 20:18

Ez a WorldWide garancia nekem szaglik. Ez komolyan működik Magyarországon? És miért nem hiszek én ebben? :(

Amihez jár, ott egész jól működik. Bizniszmodellek mennek, Toshiba pld. utoljára nekem teljesen korrekt volt, no meg sok más is. Többi ott van a garilevélen, esetleg megcsillagozva, hogy kivéve Izrael, Ukrajna, Magyaro, satöbbi.
Make love not Wor.

#2315 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 10:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 25. 02:08

Most inkább nem jellemezném, mert nem ide tartozik és különben te is biztosan tisztában vagy vele. Amibe bele lehet, abba belekötnek. Amibe nem tudnak, oda kitalálnak valamit. Csak azért, hogy ne kelljen vele foglalkozni, ne kelljen dolgozni. Nem az ügyfél az első, hanem az hogy munka nélkül zsebelje a pénzt. Tapasztalat van sajnos elég.

#2316 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 25. 02:08

Ok, sejtem mire gondolsz.
Akkor szűkítem, a magyar szervizekben dolgozó emberek hozzáállása (pl. ASUS). Persze itt is tisztelet a néhány kivételnek.

Szerkesztette: NTonee 2010. 03. 25. 13:22 -kor

#2317 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 25. 18:32

Ha egy garis dell-ben kicserélem a ramot akkor ugrik a garancia? vagy inkább a meglévő eredeti mellé vegyek másikat és akkor ha gond van akkor csak az eredeti maradjon benne?

#2318 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 18:34

Hopp, 2x ment el. Valahogy nem kedveli az o/á-t a hwsw új mocija. :(

Szerkesztette: mexel 2010. 03. 25. 18:36 -kor

#2319 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: NTonee - Dátum: 2010. 03. 25. 10:16

Most inkább nem jellemezném, mert nem ide tartozik és különben te is biztosan tisztában vagy vele. Amibe bele lehet, abba belekötnek. Amibe nem tudnak, oda kitalálnak valamit. Csak azért, hogy ne kelljen vele foglalkozni, ne kelljen dolgozni. Nem az ügyfél az első, hanem az hogy munka nélkül zsebelje a pénzt. Tapasztalat van sajnos elég.

1. nem magyar hozzáállás, mindenhol lehet így szopni
2. lassan az lesz a magyaros, hogy világ fasza seggnyalás kellene, és jajazonnalra, és kocsog minden szolgáltató. Ettől kell hányni.

Addig amíg nincs konkrét sztorid, elég nehéz mit mondani.
Make love not Wor.

#2320 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 25. 19:35

1. nem magyar hozzáállás, mindenhol lehet így szopni
2. lassan az lesz a magyaros, hogy világ fasza seggnyalás kellene, és jajazonnalra, és kocsog minden szolgáltató. Ettől kell hányni.

Addig amíg nincs konkrét sztorid, elég nehéz mit mondani.

Semmi sem kell jajazonnalra és nem az minden szolgáltató, csak rendes, megoldással végződő munkavégzésre lenne szüksége az ügyfélnek. Van egy-két oda való ember szinte mindenhol, csak túl sok a zsebét tartó, munkaundoros ember. Inkább ettől kéne hánynod!

Van sztorim bőven elég, de nem hiszem, hogy neked bármit is bizonygatnom kéne. Látom csak kötözködni jöttél, semmi gond, jogod van hozzá. Én inkább ignorálom a hozzászólásaidat a továbbiakban.

Szerkesztette: NTonee 2010. 03. 25. 20:05 -kor

#2321 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 20:04

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 03. 25. 18:32

Ha egy garis dell-ben kicserélem a ramot akkor ugrik a garancia? vagy inkább a meglévő eredeti mellé vegyek másikat és akkor ha gond van akkor csak az eredeti maradjon benne?

Inkább az eredeti mellé vegyél másikat, biztos ami biztos.

#2322 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 23:43

Üzenet megtekintéseIdézet: NTonee - Dátum: 2010. 03. 25. 20:04

Inkább az eredeti mellé vegyél másikat, biztos ami biztos.

Azt hiszem az lesz, én is így gondolom. Csak ez akkor lenne tuti, ha ugyanolyat találnék.

#2323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 00:46

Üzenet megtekintéseIdézet: NTonee - Dátum: 2010. 03. 25. 20:03

Van sztorim bőven elég, de nem hiszem, hogy neked bármit is bizonygatnom kéne. Látom csak kötözködni jöttél, semmi gond, jogod van hozzá. Én inkább ignorálom a hozzászólásaidat a továbbiakban.

Te kezdted emlegetni azt a híres magyar hozzáállást, ezért kérdeztem, hogy oszt az milyen. De látom csak kötözködés miatt írtál valami közhelyes dolgot, mert az biztos trendi.
Make love not Wor.

#2324 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 10:00

Bár off, de szerintem a "magyar hozzáállás" mint negatív jelentésű kifejezés valós, de inkább nem trendi, hanem az elmúlt 50 év jól kifejlett szokása. Kell még újabb 30-50 év hogy ezt elhagyjuk és igazi európa legyen itt is.

hogy ne csak off legyek: azt tényleg nem tudja valaki hogy a ram kicserélése az okoz-e garivesztést a dellnél? Egyre inkább afelé hajlok hogy keresek párt neki és akkor nincs gond.

#2325 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 03. 26. 10:00

Bár off, de szerintem a "magyar hozzáállás" mint negatív jelentésű kifejezés valós, de inkább nem trendi, hanem az elmúlt 50 év jól kifejlett szokása. Kell még újabb 30-50 év hogy ezt elhagyjuk és igazi európa legyen itt is.

A magyar hozzáállás mint "szokás" nem véletlenül alakult ki. Ha nem változnak "uraink" szokásai, akkor sosem lesz itt Európa. Tisztelet a kivételnek persze.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2326 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 12:09

Még egy kérdés: Ha a meglévő 512-es kétoldalsa modul mellé egy 1gb-osat teszek az okozhat gondot? Mennyire kényesek ezek a gépek a felemás ramokra?

#2327 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:12

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 03. 26. 10:00

hogy ne csak off legyek: azt tényleg nem tudja valaki hogy a ram kicserélése az okoz-e garivesztést a dellnél? Egyre inkább afelé hajlok hogy keresek párt neki és akkor nincs gond.

Még egy kérdés: Ha a meglévő 512-es kétoldalsa modul mellé egy 1gb-osat teszek az okozhat gondot? Mennyire kényesek ezek a gépek a felemás ramokra?

Azt is megteheted, hogy veszel bele 1pár nagyobb modult, a régit kiveszed, de megtartod. Ha valami gond lesz a géppel, akkor csak visszadugod az 1db régi 512est és viheted nyugodt szívvel szervizbe. Szerintem mindenféle nyúlka-piszka gépházon belül gari vesztéssel jár. Azonban nem tudom, hogy valahova fel van-e jegyezve a gari papíron a ram modul gyári száma (az enyémen rajta van). Ha nincs, akkor szerintem nem emlékeznek a szervizben arra, hogy mi volt benne eredetileg. Ettől függetlenül én az említetett módon járnék el.

Nálam egy db 1gb-os és 1db 2gb-os modul van bent, mind2 kingmax. Bekapcsoláskor "Dual channel asymmetric mode -ot ír. Bár gondolom te inkább az egy vagy kétoldalas problémára gondolsz. A kézikönyv segíthet esetleg.

Szerkesztette: NTonee 2010. 03. 26. 13:25 -kor

#2328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: mexel - Dátum: 2010. 03. 26. 12:09

Nem ismerem a gépet, de elő szokott olyan fordulni, hogy a memóriafoglalatokba, vagy a kettő közül az egyikbe csak egyoldalas fér. Látatlanban én azt javasolnám, hogy cseréltesd ki ott, ahol vennéd a RAM-okat, rádobnak ugyan egy-két ezres munkadíjat, viszont biztosan nem fogsz kifizetni olyan modult, ami nem fér bele a gépbe.

#2329 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 26. 13:36

Nem ismerem a gépet, de elő szokott olyan fordulni, hogy a memóriafoglalatokba, vagy a kettő közül az egyikbe csak egyoldalas fér. Látatlanban én azt javasolnám, hogy cseréltesd ki ott, ahol vennéd a RAM-okat, rádobnak ugyan egy-két ezres munkadíjat, viszont biztosan nem fogsz kifizetni olyan modult, ami nem fér bele a gépbe.

Az a baj a gép nem az enyém, hanem egy lányé somogy megyéből. Élete első gépje lenne a nehezen rászánt pénzből, próbáltam segíteni neki, hogy jól kijöhessen a dologból. (ezért ragaszkodtam inkább a garihoz, mint a gari nélküli komolyabb géphez. használtan egy 512-es modul kb 2k-ból megvan, ennyi még beleférne neki, többet már nem tud áldozni rá, de mondtam hogy 1gb már nem ártana manapság.Mondjuk 3k körül van 1gb-os is, lehet hogy az megérné, legfeljebb valóban megy tarcsiba az 512-es ha nem mennek együtt. Valahogy kimatekolom majd, köszi a segítséget. (sajna laposgépekben nincs tapasztalatom a ramokkal kapcsolatban)

Szerkesztette: mexel 2010. 03. 26. 21:12 -kor

#2330 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 28. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 24. 17:24

Szállítást megmondja a Dell, EU-n belül sem vám, sem ÁFA, EU-n kívülről ÁFÁt kell fizetni. Érdemes lehet, bár nekem kellene magyar bill, meg azért szívni lehet egy kicsit a garival is.

Jó lenne tudni, hogy a a Dell.at vagy bármelyik másik európai Dell szállít-e ide, mert áfával együtt durván olcsóbban lehetne géphez jutni, mint a magyar boltokban. Épp az imént kattingattam össze egy Core i5-ös, fullHD-s, Blu-ray-el, W7-el szerelt Dell Studio 15-öt kicsivel 300e forint alatt, amennyiért itthon C2D-s Vostrókat mérnek 2 giga rammal és Vistával...

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.