HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2481 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 26. 13:30

Ejj 'szameg.
Az nagyon cinkes. FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...
cinkes. Majd akkor megpróbálom addig visszarakni míg mondjuk mozbackup-al lementem FF-t, s majd az új rendszerre átmentem. :)
áh fakk... :banghead:
Jah, azért köszi. :respect:

Szerkesztette: carr 2010. 08. 26. 13:36 -kor

#2482 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 15:23

Még a 7vége előtt kukkoltam kettőt:
asus K52Jr
Lenovo G560A
utóbbi jónak tűnik. Bár az 512 VGA memót kevesellem.
Milyen az a noti amelyikben cserélhető a vga? Tudtok ilyenről?

#2483 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 17:55

Ezt a k.jó oldalt b+.
Mikor a HSZ-t írtam, még 32 találatot mutatott ugyanaz a beállítás.
Most már csak 27-et. :@ :mellow:
Mind1.
Gariban melyik a jobb?
Ha gáz van, akkor ASUS, vagy LENOVO intézi jobban/ügyfélközpontúbb a szervize?

#2484 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 26. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 14:30

FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...

Most meg nem mondom, hogy hol tárolja pontosan, de ehhez pár fájlt kell átmásolnod. XP alatt talán az Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles valamelyik alkönyvtárában volt, hetes alatt nem használok Firefoxot, de nem hinném ,hogy nagyon másfele lenne.

#2485 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 14:30

Ejj 'szameg.
Az nagyon cinkes. FF-ben nem kevés személyes kedvenc, stb. volt elmentve, azokat meg ha nem tudom visszaállítani, akkor nem fogom tudni megkeresni már...
cinkes. Majd akkor megpróbálom addig visszarakni míg mondjuk mozbackup-al lementem FF-t, s majd az új rendszerre átmentem. :)
áh fakk... :banghead:
Jah, azért köszi. :respect:

Ezt másold át kompletten:

C:\Users\"felhasználó"\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\"xxxxxxxx".default

Az " jelek között értelemszerűen a gépedre jellemző karakterek lesznek.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2486 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 27. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 26. 16:23

Még a 7vége előtt kukkoltam kettőt:
asus K52Jr
Lenovo G560A
utóbbi jónak tűnik. Bár az 512 VGA memót kevesellem.
Milyen az a noti amelyikben cserélhető a vga? Tudtok ilyenről?

Keveselled? Miért?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2487 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 27. 15:10

Keveselled? Miért?

Mert 673 milliárd forintért már van mutatóba pár 1 gigabájtos gép is. :-)

carr: a videokártya sok gépben cserélhető elméletileg (mert a diszkrét kártya néha nem az alaplapra van forrasztva, hanem külön kártyán csücsül), csak épp cseredarabot nem kapsz hozzá.

#2488 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:38

szent sándor atya, :respect: köszi. Ezt kipróbálom. :) csajos gépen is. holnap v. jövő 7en. :) Oda win7 megy.
Didyman: Mert ha lúd, legyen kövér. :)
debaj: A benq joybook R56-ban sajna alaplapra volt forrasztva. mondjuk az 2007es volt. de 2008ban vettem. :think:
Előfordulhat, hogy megveszem mondjuk ezt a (vmelyiket a kettő közül), és később ha már gyengének érzem ki tudom cseréltetni felárért, gariban?
Mik a lehetőségek ilyen esetben? Régebben asszem AMD/ATI valami új porton keresztüli külső VGA-s megoldást fejlesztett.
Azzal semmi fejlemény? kuka? :glare:

#2489 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 27. 16:38

és később ha már gyengének érzem ki tudom cseréltetni felárért, gariban?

Nem. Garin kívül se nagyon, ugyanis ilyen kártyák legfeljebb bontott gépből érhetők el végfelhasználóknak.

Vannak külső videokártyák is, én a Fujitsunak tudok egy megoldásáról, amit csak a mellé adott laptoppal tudsz használni, meg van az ASUS XG Station, ami Asus laptopokhoz jó, a mi tesztgépünket szépen szétcsattantotta, de állítólag szokott működni. Mindkettő Express Cardon keresztül csatlakozik (vagy lehet, hogy a Fujitsunak saját hülye csatlakozója van, nem tudom), mindkettő indokolatlanul drága, más hasonló irányú kísérletről nem hallottam, mindenki a mocsokdrága gamer laptopokat tolja inkább.

Ha legózni akarsz, vagy a teljesítmény az első szempont, akkor asztali gépet vegyél, egy átlagos gamer konfigot többszörös szorzóval tudsz megvenni mobil kivitelben.

#2490 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 17:21

Vettem észre. Asus gamer széria 400k körül van. Mondom anyád(at szeretném jól kényeztetni ennyiért). :wub:

#2491 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 27. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 27. 16:38

szent sándor atya, :respect: köszi. Ezt kipróbálom. :) csajos gépen is. holnap v. jövő 7en. :) Oda win7 megy.
Didyman: Mert ha lúd, legyen kövér. :)
debaj: A benq joybook R56-ban sajna alaplapra volt forrasztva. mondjuk az 2007es volt. de 2008ban vettem. :think:
Előfordulhat, hogy megveszem mondjuk ezt a (vmelyiket a kettő közül), és később ha már gyengének érzem ki tudom cseréltetni felárért, gariban?
Mik a lehetőségek ilyen esetben? Régebben asszem AMD/ATI valami új porton keresztüli külső VGA-s megoldást fejlesztett.
Azzal semmi fejlemény? kuka? :glare:

Azért nem jó feltétlen, mert a több RAM sokszor lassúbb és mert tipikusan a notis kártya ereje mellé felesleges a nagy tár, no meg a kijelző felbontása sem indokolja. Cserélni macera, erősebbre azrét sem fog menni, mert a laptopban a táp nem fogja bírni, vagy hiányozni fog valami speckó vezeték az üdvösséghez, és egyéb szopók, inkább azt kell mondani, hogy cserélhető, de minek (az ára ugyanis vetekszik egy alaplapéval, amin integráltan is megtalálod).
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2492 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 28. 19:23

Köszi.Igazából tipikus. Nagyobb méret->gagyibb minőség. Hogy tudják tartani az árat.
De sajna sokszor visszafelé sül el a fegyver. :(
Hát... Mind1. Megtetszett ez a lenovo. Ahogy ismerem magam vga alapján fogok dönteni. platform intel. AMD vhogy notiban nem tetszetős. :)
Ami eddigiek alapján megfizethető, és elfogadható az sacc/kb 5450 ATItól, vagy a 310M az Nvtől. :D
De mire odajutok, hogy megveszem, addigra úgyis elavultak lesznek. xD
Ezt ( A500-1DN W7 ) Most találtam. Az a Gf230M ami benne van, nem is olyan kórosan sovány. (75. Mai lista szerint. Csak a prockó vékonyka... i3nak jobban örülnék. :D

Szerkesztette: carr 2010. 08. 28. 19:33 -kor

#2493 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: carr - Dátum: 2010. 08. 27. 18:21

Vettem észre. Asus gamer széria 400k körül van. Mondom anyád(at szeretném jól kényeztetni ennyiért). :wub:

Nem tudom a gyártók miért erőltetik ezt a gamer noti dolgot. Egyszerűen még nem tart ott a technika sajna hogy notin magas felbontásban játssz mondjuk egy Crysis2 szintű játékkal :) A jelenlegi gamer notik 90%-a hosszú távon egyszerűen alkalmatlan a játékra, mert vagy behalnak általában az alaplap a nagy hő miatt, vagy pedig megsüketülsz mellettük mert olyan hangos a hűtésük :) Egyszóval egyáltalán nem érik meg a pénzüket. Ráadásul egy 400 ezres gamer noti messze nem hozza egy 200 ezres asztali gép szintjét a játékokban....

#2494 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 21:20

De hogy vmi értelmeset is mondjak :D

Általánosságban nézve jelenleg ezt a notit tartom jó vételnek:

Packard Bell

:cool2:

#2495 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 27. 16:56

Vannak külső videokártyák is,

Meg USB-s monitor, de pont annyira jó, erőt ne keressünk, de legalább a procit zabálja, mert szoftveres VGA. Emlékszem volt egy topik, amiben megmagyaráztuk a figurának, hogy ez hülyeség és minek, meg sosem lesz. Erre tessék.
Make love not Wor.

#2496 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 07:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Lufinyul - Dátum: 2010. 08. 30. 22:17

Nem tudom a gyártók miért erőltetik ezt a gamer noti dolgot. Egyszerűen még nem tart ott a technika sajna hogy notin magas felbontásban játssz mondjuk egy Crysis2 szintű játékkal :) A jelenlegi gamer notik 90%-a hosszú távon egyszerűen alkalmatlan a játékra, mert vagy behalnak általában az alaplap a nagy hő miatt, vagy pedig megsüketülsz mellettük mert olyan hangos a hűtésük :) Egyszóval egyáltalán nem érik meg a pénzüket. Ráadásul egy 400 ezres gamer noti messze nem hozza egy 200 ezres asztali gép szintjét a játékokban....

De, tart ott a technika, csak más szempontok teszik az ilyen megoldásokat rövid életűvé, mert ugye könnyűnek, kicsinek kell lennie és csendesnek, aztán a drága alaplap (a combosabb VGA kis helyre igencsak drága NYÁK-ot igényel például) meg faragja a költségeket a hűtésen, anyaghasználaton. Gondolj bele, Prescott CPU is volt notiban, aztán azok a HP-k, Toshiba-k a mai napig nem sültek meg. A gamer noti amúgy sem egy hosszú életvitelű dolog, hiszen elavul hamar, a célközönség úgyis váltani akar relatív korán, mert valami már nem fut rajta úgy, ahogy szeretné, aztán a boltban nem kapni MXM-es VGA-t a polcról, de amúgy is horror az ára.

#2497 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 08. 30. 22:21

Meg USB-s monitor, de pont annyira jó, erőt ne keressünk, de legalább a procit zabálja, mert szoftveres VGA. Emlékszem volt egy topik, amiben megmagyaráztuk a figurának, hogy ez hülyeség és minek, meg sosem lesz. Erre tessék.

Ez a külső VGA úgy néz ki, hogy ExpressCard portra csatlakozik, és van benne egy möhörc kártya, tehát kicsit hunyorítva ugyanaz, mintha egy videokártyát dugnál az alaplapra. Cserébe működik egyféle-ötféle notesszel, ha éppen működik, meg többe kerül, mintha megvennéd a benne csücsülő kártyát kétszer, aztán pár éves játékokat talán el is hord a hátán. Mondom, én tudok összesen kétféle ilyen állatról, a Fujitsu cuccát géppel együtt tudtad megvenni, az Asusról meg ne beszéljünk, mert én nem láttam még működni, aztán lehet, hogy mások igen.

Azon a topikon ha jól rémlik, wireless cuccot álmodott a srác, aztán meg kifejezetten ezt az USB-s vonalat erőltette. Ez nem az USB-s vonal.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 31. 08:24 -kor

#2498 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 31. 08:36

De, tart ott a technika, csak más szempontok teszik az ilyen megoldásokat rövid életűvé, mert ugye könnyűnek, kicsinek kell lennie és csendesnek, aztán a drága alaplap (a combosabb VGA kis helyre igencsak drága NYÁK-ot igényel például) meg faragja a költségeket a hűtésen, anyaghasználaton. Gondolj bele, Prescott CPU is volt notiban, aztán azok a HP-k, Toshiba-k a mai napig nem sültek meg. A gamer noti amúgy sem egy hosszú életvitelű dolog, hiszen elavul hamar, a célközönség úgyis váltani akar relatív korán, mert valami már nem fut rajta úgy, ahogy szeretné, aztán a boltban nem kapni MXM-es VGA-t a polcról, de amúgy is horror az ára.

Idézet

A gamer noti amúgy sem egy hosszú életvitelű dolog, hiszen elavul hamar, a célközönség úgyis váltani akar relatív korán...

De hogy "ki is erőlteti", azon jó hosszan el lehetne meditálni... :]

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2499 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 08. 31. 11:22

De hogy "ki is erőlteti", azon jó hosszan el lehetne meditálni... :]

Hatékonyan s jól programozni nem divat, akkor nem akarna senki sem vasat fejleszteni, ha a játékok, alkalmazások képesek lennének kihasználni az eszközökben rejlő valós teljesítményt.

#2500 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 02. 07:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 31. 12:27

Hatékonyan s jól programozni nem divat, akkor nem akarna senki sem vasat fejleszteni, ha a játékok, alkalmazások képesek lennének kihasználni az eszközökben rejlő valós teljesítményt.

Nem csak "divat" kérdése. :)

Ipari termelést - még kisiparit sem, pedig hol van az már - nem alapozhatsz fanatikusokra. Márpedig egy programnak minden gépre specifikusan optimalizált változatát csak fanatikus akarná megcsinálni. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.