Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész
Elküldve: 2008. 04. 26. 10:04
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 04. 27. 07:38
Szerintetetek ez a gép mennyire viszi a Vista-t? Kicsit félek az 1,2 GHz procitól...
http://www.notebooks...510/arlista.htm
Elküldve: 2008. 05. 03. 12:04
Notebook vásárlása előtt állok, és lenne pár kérdésem, remélem, tudtok segíteni...
Eddig az Asus és a HP gépeket nézegettem, máshol is ált. ezeket ajánlották... Elsősorban egy megbízható gépre lenne szükségem, ami elsősorban egyetemi tanuláshoz lenne használva, +internet, esetleg néha játszanék...
Melyik márkát ajánljátok?
Mi a különbség a HP Pavilion és a HP Compaq között?
Milyen videókártya kell mondjuk egy NFS Prostreet vagy Cod 4 futtatásához (Ati X2300, Ati Xress 1100, Geforce 8400, Intel x3100 vagy 950)?
A gépre 160e Ft lenne, +/- 20e
Esetleg tudtok ajánlani egy gépet?
Előre is köszönöm!!!
Elküldve: 2008. 05. 03. 17:14
Notebookot készülök vásárolni és érdekelne a nálam jobban hozzáértők vélemény.
Egy HP-Compaq nc8430-ot néztem ki, Intel Core2 Duo T5600 (1.83 GHz), ATI Mobility Radeon X1600 (256MB) ketyeg benne. Néha játékra is használnám (persze nem Crysis:), ezért igazán fontos a nem tul rossz teljesítmény. max 170000-et tok rászánni, ez még épp benne van.
Válaszotokat előre is köszönöm
Elküldve: 2008. 05. 03. 20:00
Idézet: stevenpapp90 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 13:04
Játékok esetében elfelejtheted az intel grafikus chipeket gyk. egy az egyben.
Elküldve: 2008. 05. 03. 20:13
Segítséget szeretnék kérni tőletek, ha lehet gyorsan
Jelenleg egy "felbővített" IBM T40-et használok (1,6 Dothan, 1GB, 100GB, jó akku), tulajdonképpen megelégedéssel. A gép mindenre elég, ami kell, két dolog hiányzik nekem, az egyik a DVD író (jelenleg combo van benne) és a BT. Használok USB-s BT-t, de nem az igazi. Majdnem minden nap hordozom a gépet, fontos a súlya és az akkus üzemideje. Örömmel láttam, hogy egy népszerű laptopboltban feltűnt egy FSC Lifebook elérhető áron, 3 év garral. Konkrétan egy s7020-as itt:LINK
Szerintetek megérné megvenni? 5k-ért rakható bele +1G RAM, van BT, DVDRW és új, 3 év garival. Úgy rémlik, hogy az FSC-nek a Lifebook sorozata igen strapabíró
Elküldve: 2008. 05. 03. 21:10
Idézet: szepi23 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:13
Segítséget szeretnék kérni tőletek, ha lehet gyorsan
Jelenleg egy "felbővített" IBM T40-et használok (1,6 Dothan, 1GB, 100GB, jó akku), tulajdonképpen megelégedéssel. A gép mindenre elég, ami kell, két dolog hiányzik nekem, az egyik a DVD író (jelenleg combo van benne) és a BT. Használok USB-s BT-t, de nem az igazi. Majdnem minden nap hordozom a gépet, fontos a súlya és az akkus üzemideje. Örömmel láttam, hogy egy népszerű laptopboltban feltűnt egy FSC Lifebook elérhető áron, 3 év garral. Konkrétan egy s7020-as itt:LINK
Szerintetek megérné megvenni? 5k-ért rakható bele +1G RAM, van BT, DVDRW és új, 3 év garival. Úgy rémlik, hogy az FSC-nek a Lifebook sorozata igen strapabíró
A 3 év gari miatt ennyi pénzért jó vétel. A technika már kicsit elavult, de végülis ez a gyakorlatban nem fog megmutatkozni egyelőre. Thinkpad masszivitást azért ne várj tőle, csapkodni nem ér. Személyesen nem találkoztam még vele, de állítólag melegedési problémái vannak, ölben nem nagyon használható. A másik, hogy az akkuideje 3-4 óra közé esik felhasználástól függően, az nem túl hosszú.
Elküldve: 2008. 05. 03. 21:18
Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:10
Köszi a gyors választ!
Akkor ezek szerint szerencsésebb megtartani a T40-et? Ez a melegedési dolog aggaszt...
Elküldve: 2008. 05. 03. 23:24
Idézet: stevenpapp90 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 12:04
Notebook vásárlása előtt állok, és lenne pár kérdésem, remélem, tudtok segíteni...
Eddig az Asus és a HP gépeket nézegettem, máshol is ált. ezeket ajánlották... Elsősorban egy megbízható gépre lenne szükségem, ami elsősorban egyetemi tanuláshoz lenne használva, +internet, esetleg néha játszanék...
Melyik márkát ajánljátok?
Mi a különbség a HP Pavilion és a HP Compaq között?
Milyen videókártya kell mondjuk egy NFS Prostreet vagy Cod 4 futtatásához (Ati X2300, Ati Xress 1100, Geforce 8400, Intel x3100 vagy 950)?
A gépre 160e Ft lenne, +/- 20e
Esetleg tudtok ajánlani egy gépet?
Előre is köszönöm!!!
Üdv.
A GForce-os verziót ajánlanám. Hp vagy Dell márkák között nézz szét. Ha játékra is szeretnéd használni, 250.000.- Ft körül találsz megfelelőt. A Computer Panoráma decemberi számában volt egy teszt ebben az ár kategoriában.
Üdv.
Csalsz
Elküldve: 2008. 05. 04. 10:04
Idézet: special - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:35
Köszia a választ!
Nehéz így, hiszen valószínűleg próbálgatni nem lehet, nagyon sok infot nem találtam róla a neten. A melegedést többen említik, bár sokak szerint nem olyan vészes. Többen írják, hogy nagyon csendes. A T40-emben több dolog is zavar. Az egyik a design, de ezen lehet vitatkozni, nem nagyon lényeges. Annál fontosabb, hogy nincs benne BT és DVDRW. Próbáltam több gyári BT-t beletenni, de nem eszi meg a BIOS, a piacon csak T41-T42-ből lévő darabok vannak, amik fizikailag belemennek, de nem ismeri fel saját eszköznek. BIOS hack-el sem mentek. DVDRW nem lene olcsó, ahogy néztem kb. 40k, van külső egységem, de nem szeretem hordozni, mert a gép befér az aktatáskámba, DVDRW-vel már nem. A WLAN-t cseréltem, mert itthon kell a g-s (gyárilag intel 2100 volt benne, ami csak b-s), a gép így már nem engedi ki-be kapcsolni a modult (a gyári vezérlőgombbal, neten a jelenség ismert, megoldás nincs), csak a windowsban lehet letiltani, akkor ugyan a "nem sikerült a csatlakozás..." kezdetű rendkívül idegesítő és gyakori hibaüzenet nincs, de a kártya azért eszi az akkuidőt feleslegesen. A PCMCIA-t nem cserélném le szívesen, mert ilyen 3G modemem van és nem lenne olcsó a csere
Amit nagyon szeretek benne az a billentyűzet minősége, a billentyűzet világítás, a robosztus felépítés, az olcsó alkatrészellátás (az akku is), a dedikált hangerőgombok (ez nagyon hiányzik a FUSI-n
Arra gondoltam, hogy a T40-et dokkolóval (beépített tápos), tehát marad egy hordozó táp
Szerkesztette: szepi23 2008. 05. 04. 10:07 -kor
Elküldve: 2008. 05. 04. 12:15
és az Asusokról? Egy másik fórumon azt írták, h az Asusok egyes sorozatai nem jók. Erről hallottatok? Ha igen, melyek ezek?
Elküldve: 2008. 05. 05. 20:14
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2008. 05. 05. 22:18
Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 21:14
Ha nekem kell vennem, mire kell odafigyelnem?
nem adnak, miért adnának. az import gépeknél a garancia intézésére kell elsősorban figyelni, az EU-n kívülről rendelteknél pláne, plusz ÁFA-t fogsz fizetni, vagyis az árat szorozd fel 1,2-vel.
Elküldve: 2008. 05. 06. 18:33
A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!
Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!
Köszi előre is
Elküldve: 2008. 05. 06. 22:11
b) honnan lesz ra operacios rendszered? hasznalod a free dost, csak linuxozol, vagy netan ugy veled, hogy egyetemistakent hasznalhatod a windowst? mert ez utobbi igaz, de csak upgrade opciokent, igy ahhoz, hogy legalis legyen windows-bol kell minimum egy oem. (mar ha erdekel..)
Elküldve: 2008. 05. 07. 00:41
Idézet: Nickiy - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 18:33
A nyáron tervezek notit venni, és szeretném kikérni a véleményeteket. Olvasgattam már a hozzászólásokat, és úgy tűnt, a Lenovokat senki nem bántja... Gondolhatom akkor azt, hogy nincs is nagyon miért?
Nézegettem már magamnak valót (netezésre, filmnézésre, adattárolásra, remélhetőleg egyetemi munkákra, kicsi játékra [főleg Sims
Első pár nekifutásra, meg tőlem okosabbaktól való érdeklődés után ezt gondolnám: http://www.notebook....o_n/lenovo_n200
Nem a legdizájnosabb, de inkább ezerszer ez a kis egyszerű, strapabírónak tűnő legyen, mint a mindenféle színű csilli-villi társai...
Tudom, hogy kevés rá a gar, de azért remélem kibír pár évet!
Aki érez magában lelki erőt, pillantson rá a linkre legyen kedves, aztán pedig ne kíméljen, kérek minden észrevételt!
Köszi előre is
Üdv.
Sims kivételével mindre alkalmas. Gyakorlati tapasztalataim szerint a Sims-hez sem árt egy jobb gép. Főleg ha kiegészítőket is használsz.
Üdv.
Csalsz
Elküldve: 2008. 05. 07. 17:20
Magához a géphez van vmi okosságotok? Gyenge az akksi, tapasztalat, hogy nem bírja sokáig maga a gép, rosszak a mozgatható részek, béna a chipset vagy akármi... Ilyenekre lennék kiváncsi!
Kösz azért az eddigi válaszokat
Elküldve: 2008. 05. 07. 19:30
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 22:11
Szerintem nem igaz amit mondasz, mert nekem is van még mindig, és még mindig legálisan használom, nem tudom honnan veszed még mindig, hogy nem legális amit kapunk...
Elküldve: 2008. 05. 07. 22:27
amugy meg:
http://www.tisztaszoftver.hu/index2479.htm...frissitesi_alap

Súgó
A téma zárva.