Idézet: cyberman30 - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 21:00
A notik többségénél 2 slot van RAM-ra, amikbe összesen 4GB mehet. Tehát max 2 x 2GB modulok.
Nos a megadott link szerint: "Rendszer memória 1 GB DDR-2 (max. 2GB)" ezek szerint ennyi a plafon és kész. Láttam már hasonló gépet. A normál 2 slot helyett csak egyet raktak rá. Hogy miért, nemtom, de ez a leírás is ezt mondja:
Joybook R56 datasheet
Amúgy fura az is, hogy 1 év gart írnak fentebb, mikor a leírás szerint "Garancia: 2 years worldwide "
Nekem ez a sztori büdös picikét...
Amúgy nekem a Compaq-HP márkanév kissé jobban megnyugtat, mint a Benq, Fu-Si, meg hasonló hulladékok. (Nem sza*ik be az akku fél év alatt, nem recseg / törik a káva és a karosszéria, stb...)
Az X3100 grafika valóban gyengébb teljesítményt ad, mint a GeF8400M, de nem is egy célra lettek kifejlesztve. Az első egy üzleti célú kártya, ami jó a sima alkalmazásokra, a DVD-zésre, a sima 2D grafikákra pl. Corel, Photoshop, stb. tud nagy felbontást és max. 384MB RAM-ot nyújtani, ráadásul nagyon keveset eszik százon.
A második egy "csatahajó" hozzá képest a 3D terén, bár túlzottan isteníteni nem kell, hisz rengeteg komolyabb kártya létezik már hozzá képest, ha valakinek komoly 3D-s teljesítmény kell. Ehhez hozzájön még az étvágya is, ami erősen az akkuidő rovására megy.
Így, ha nem a játék az elsődleges szempont, akkor a Compaq egyértelműen veri a Benq-t ár/teljesítmény szinten: +1GB RAM, +40GB HDD, + jobb kártyaolvasó, + Vista Home Premium, + robosztusabb karosszéria --> sztem megér 22k-t.
Ha csak a játék fontos, de jó a hulladék kategória is, akkor maradjon a másik...