HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#641 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 14. 23:05

Lehetséges, hogy beruházok egy laptopra. Nem kell lényegében semmi komoly tudású,arra itt van az asztali gépem. Netre,office és ilyenekre gondoltam. Mivel nem szándékozok nagy szerepköre venni,ezért nem is szándékozok sokkal 100 ezer fölé menni. 15-ös képernyőre gondoltam. Egyáltalán milyen márkában nézelődjek, hogy tartós is legyen a vásárlás? HP,Asus,Acer,MSI? Bruttó 120 ezernél többet biztos nem akarok rá szánni. Operációs rendszer nem kell rá,mert van XP és Vista is a CAMPUS szerződéses verzióból...szóval sima Linux is jöhet,azt csak le kell szedni és mehet a Win rá... (amennyiben legális OS-t rakok fel a gépre, akkor nem veszik el a garancia, ugye?) Lényegében egy olcsó gép kell,amin elmegy egy sima WinXP. WLAN az kéne rá, de az gyakorlatilag már mindegyikben van...
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#642 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 09:05

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 0:05

Lehetséges, hogy beruházok egy laptopra. Nem kell lényegében semmi komoly tudású,arra itt van az asztali gépem. Netre,office és ilyenekre gondoltam. Mivel nem szándékozok nagy szerepköre venni,ezért nem is szándékozok sokkal 100 ezer fölé menni. 15-ös képernyőre gondoltam. Egyáltalán milyen márkában nézelődjek, hogy tartós is legyen a vásárlás? HP,Asus,Acer,MSI? Bruttó 120 ezernél többet biztos nem akarok rá szánni. Operációs rendszer nem kell rá,mert van XP és Vista is a CAMPUS szerződéses verzióból...szóval sima Linux is jöhet,azt csak le kell szedni és mehet a Win rá... (amennyiben legális OS-t rakok fel a gépre, akkor nem veszik el a garancia, ugye?) Lényegében egy olcsó gép kell,amin elmegy egy sima WinXP. WLAN az kéne rá, de az gyakorlatilag már mindegyikben van...

Egy tipp, wide kijelzős Lenovo 3000 N200 (TY2EPHV_2GB)

Garancia a hardverre vonatkozik, a szoftverre nem.

#643 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 10:13

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 10:05

Egy tipp, wide kijelzős Lenovo 3000 N200 (TY2EPHV_2GB)

Garancia a hardverre vonatkozik, a szoftverre nem.

Köszönöm a segítséget! Akkor ez birni fogja a megpróbáltatásokat?
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#644 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 10:21

Mit jelentenek ezek a hangzatos szavak?

- Glare WXGA
- TruBrite WXGA
- Trulife WXGA

Melyik jó igazából s melyik nem? Gondolom ezek mind arra utalnak hogy milyen szép és jó a kjlelző, nem tükröződik meg szuper kontraszt stb, de nem csak parasztvakítás az egész?

#645 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:21

Remelem nem ered meg a 20-at :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#646 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 12:22

Idézet: Szolti - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 10:21

Mit jelentenek ezek a hangzatos szavak?

- Glare WXGA
- TruBrite WXGA
- Trulife WXGA

Melyik jó igazából s melyik nem? Gondolom ezek mind arra utalnak hogy milyen szép és jó a kjlelző, nem tükröződik meg szuper kontraszt stb, de nem csak parasztvakítás az egész?

Valszeg markanevek/fantazianevek, hogy konnyebben eladhato legyen egy termek.
Feltetelezem h fenyes boritasu monitorokrol van szo...
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#647 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 13:37

Idézet: Wyco - Dátum: 2008. aug. 15., péntek - 12:21

Remelem nem ered meg a 20-at :)

termesztesen ez egy azota torolt hsz-re vonatkozott, szoval ne foglalkozzatok vele

Szerkesztette: Wyco 2008. 08. 15. 13:38 -kor

#648 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 19:29

...szóval sima Linux is jöhet,azt csak le kell szedni és mehet a Win rá... (amennyiben legális OS-t rakok fel a gépre, akkor nem veszik el a garancia, ugye?)

Persze. De ha Linuxxal jön a géped és arra teszel krampusz licenszt, az legkevésbé sem legális...  :D

Amúgy a garancia szemszögéből tökmindegy, milyen az oprendszer, mert az _CSAK_ a hardverre vonatkozik...
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#649 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 19:33

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. aug. 14., csütörtök - 9:12

Sziasztok !

Egy ismerősnek keresek notebook-ot és ebben szeretném a segítségeteket kérni. A kiindulási pont, hogy Sony Vaio-t szeretne főleg irodai munkára (Office + netezés) valamint filmnézésre (főleg DVD-ről). 150.000 Ft-os kerettel rendelkezik. Légyszi ajánljatok egy típust. Előre is köszi.

Ha rendes akarsz lenni hozzá, lebeszéled a Sony-ról. M.o.-n a legminimálisabb a támogatása, lokalizációja legfeljebb német, v. angol. Ráadásul drága, mint a disznó.

Ha már mindenképp sok pénzt szán rá az ismerősöd, vetess vele DELL-t, vagy Business HP-t 3 év garral. Jelenleg ezek a legnormálisabb megoldások.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#650 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 20:10

Megvan a laptop...  :)  :up:

HP-Compaq 6710b (GB893EA)

Nagyon szuper kis gépecske!!! Komolyan mondom, öröm használni amilyen kényelmes a touchpad, az alatta levő gombok, meg a billentyűzet. A képernyő pompás Anti-Glare WSXGA+ 15,4"-os, nagyon jó, hogy nem tükröződik. A HDD egy 160GB-os S-ATA Seagate Momentus, amely munka közben sem hangos, totál csendes. Egy Optiarc DVD-RW van benne, amelyen cseppet sajnálom, hogy nincs folyamatjelző LED, de ez nem nagy gond, legalább nincs minek nemvilágítani rajta. A felső érintőgombsorral nekem semmi bajom, bármennyire is szidják (volt már egy ilyen 6710b típusú géppel dolgom és azon nem volt olyan könnyű megnyomni a Bluetooth gombot), csakúgy mint a zaj. Bekapcsnál felzúg a venti, de le is halkul. Igaz, hogy még komoly munkám nem volt vele, 2x volt bekapcsolva, akku ki van belőle véve. Ahhoz képest, hogy a haverom ACER laptopjában levő T5550 Vista install közben elég melegecske volt a szellőzőnyílásból kiáramló levegő, az enyémnél Vista install alatt semmi különösebb melegesést nem tapasztaltam. De majd tesztelem renderelésnél vagy konvertálás közben.  :)
Egyedüli negatívumként a bekapcsológombot tartom (kicsit nehézkes a nyomkodása), valamint a touchpad tetejénél tapasztalható DDRAM melegedést. Ezeket leszámítva azonban bátran ajánlom mindenkinek, megéri az árát...  ;)

#651 Felhasználó inaktív   Oti89 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 16. 09:45

A toshiba laptopokról mi a véleményetek??
Konkrétan erről lenne szó:http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10053&op=details&mode=laptop_uj

Előre is köszi a válaszokat.

#652 Felhasználó inaktív   A Zőld 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 16. 14:37

Üdv! Nagy kérésem lenne,külföldre költözünk hosszabb időre.Megbízható notebookot akarok venni.Kb:200k van rá.A fiam játszana is rajta Cod2,Spiderman3, én hurcolnám hogy telefonálhassak róla(még nem tudom milyen netem lesz) így kénytelen leszek hot spotot keresni.Így kritérium hogy wifi a lehető legjobb legyen.Előre is köszi a segítséget.

#653 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 19:17

Idézet: A Zőld - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 14:37

Üdv! Nagy kérésem lenne,külföldre költözünk hosszabb időre.Megbízható notebookot akarok venni.Kb:200k van rá.A fiam játszana is rajta Cod2,Spiderman3, én hurcolnám hogy telefonálhassak róla(még nem tudom milyen netem lesz) így kénytelen leszek hot spotot keresni.Így kritérium hogy wifi a lehető legjobb legyen.Előre is köszi a segítséget.

Ez akár minden igényt kielégíthet - IBM-Lenovo ThinkPad N200

#654 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 19:20

Idézet: Oti89 - Dátum: 2008. aug. 16., szombat - 9:45

A toshiba laptopokról mi a véleményetek??
Konkrétan erről lenne szó:http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=10053&op=details&mode=laptop_uj

Előre is köszi a válaszokat.

Szépek, jók, de ha elromlik benne valami a garancia után, akkor sokba kerülhet. Ahogy ezelőtt le volt írva, a Satellite hordozhatóságban elmarad a Tecrától. Ha otthonra lenne, akkor a célnak megfelel, ha pedig hordozni kell, akkor lehetőleg vigyázz rá.

Szerkesztette: cyberman30 2008. 08. 17. 19:47 -kor

#655 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 14:47

Üdv

Kérnék tőletek egy ilyen laptopválasztási tanácsot. Ott tartok, hogy tetszik az a Wind, de kicsit többért hajlandó lennék nagyobb gépet cipelgetni...

Ami nekem kéne:
- leginkább hogy bírja a hordozást, mert mostanimat ez tette kicsit tönkre
- legyen subnoti / tablet
- 2-4GB memória se ártana (wind egyik problémája felém a nem lehet 4)
- hosszú garancia, ahol a hosszú lehetőleg 1 év, és ez a garancia azért értelmesebb fajta is legyen (szervizbe viszem, 2 hónapot várok valamiért nem jó)

Ami nem kéne:
- erős videókari, inkább akkuidő a fontos
- szuperolcsó, mert a pénz az nem annyira szempont, ha megéri

Tudtok valami jóót ajánlani? :)
Mental Static  - blog minden hülyeségről

#656 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 14:50

thinkpad x61s, dell d430.

#657 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 14:58

Idézet: *SHADOW* - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 15:47

Üdv

Kérnék tőletek egy ilyen laptopválasztási tanácsot. Ott tartok, hogy tetszik az a Wind, de kicsit többért hajlandó lennék nagyobb gépet cipelgetni...

Ami nekem kéne:
- leginkább hogy bírja a hordozást, mert mostanimat ez tette kicsit tönkre
- legyen subnoti / tablet
- 2-4GB memória se ártana (wind egyik problémája felém a nem lehet 4)
- hosszú garancia, ahol a hosszú lehetőleg 1 év, és ez a garancia azért értelmesebb fajta is legyen (szervizbe viszem, 2 hónapot várok valamiért nem jó)

Ami nem kéne:
- erős videókari, inkább akkuidő a fontos
- szuperolcsó, mert a pénz az nem annyira szempont, ha megéri

Tudtok valami jóót ajánlani? :)

2-4 giga? A windben 3 lehet, pl, de minek neked egy subnoteban 4 giga ram?

#658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 15:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 15:58

Szereti ha lassan hibernál.
Make love not Wor.

#659 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 15:13

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 15:58

Hm, mintha kettőt olvastam volna valahol, és mondjuk már az is a megteszi mennyiség.

Egyébként szeretek memóriaigényes programokat futtatni, és jó ha még olyankor se akad a gép :)

Subnotit szeretnék hordozhatósága miatt, de elég sokszor előfordul az is, hogy azon vagyok kénytelen dolgozni, mert asztali gépem sajnos csak egy helyen van.
Mental Static  - blog minden hülyeségről

#660 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 22:00

Olyan notit szeretnék amihez van docking station, (kényelmes lenne így hazsnálni), de egyedül csak a dell-ről tudok hogy forgalmaz ilyet. Olyan docking station kell amire monitort is lehet kötni, szóval nem ez a pár ezer forintos a4tech féle usb-n keresztül rádugható kütyü. Mely notobook gyártok gyártanak "normális" docking station?

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.