HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#901 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 09:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 9:41

akkor is sokat szamit az aku idobe.

közben találtam tesztet, T400 adott körülmények közt intel integrált vgaval 9óra x percet működött, ati vgara kapcsolva 2 órával kevesebbet, szóval durván +20% fogyasztás.

most keresgélek, hátha 6930p-nél is lehet váltani...
szerk: 6930p-nél nincs ilyen lehetőség, ráadásul elvileg lesz LED háttérvilágítású kijelzővel, de még nincs.
T400ban meg LED-es kijelző van, vga-t is lehet váltani. na persze meg is kérik az árát.

alapvetően asszem ezen 2 típus közül fogok választani. (még DELL E6400 lenne hasonló, de abban nvidia vga van, ami gyengébb, ott se lehet átkapcsolni integráltra, külsőre se tetszik, és itthon nem is nagyon láttam sehol)

Szerkesztette: WiZARD 2008. 11. 10. 10:03 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#902 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 10:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 10:47

közben találtam tesztet, T400 adott körülmények közt intel integrált vgaval 9óra x percet működött, ati vgara kapcsolva 2 órával kevesebbet, szóval durván +20% fogyasztás.

most keresgélek, hátha 6930p-nél is lehet váltani...
szerk: 6930p-nél nincs ilyen lehetőség, ráadásul elvileg lesz LED háttérvilágítású kijelzővel, de még nincs.
T400ban meg LED-es kijelző van, vga-t is lehet váltani. na persze meg is kérik az árát.

alapvetően asszem ezen 2 típus közül fogok választani. (még DELL E6400 lenne hasonló, de abban nvidia vga van, ami gyengébb, ott se lehet átkapcsolni integráltra, külsőre se tetszik, és itthon nem is nagyon láttam sehol)

És a Lenovo R400? Én egy R500-t használok 1 hónapja. Teljesen korrekt.

My Webpage

Ata

Szerk: Biosba megadható, hogy az alaplapi Intel X4500-t vagy az ATI 3470-t akarod használni.

Szerkesztette: attila007 2008. 11. 10. 10:17 -kor

Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#903 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 10:22

Idézet: attila007 - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 10:15

És a Lenovo R400? Én egy R500-t használok 1 hónapja. Teljesen korrekt.

My Webpage

thx, de kijelző felbontás miatt T400 szimpatikusabb.
bár ahogy látom létezik R400 is nagyobb felbontással, viszont egyre kevésbé látom, hogy mi a különbség T400 és R400 közt. (illetve R400 nincs LED-es kijelzővel)

nézelődtem itthon, és sajnos az összes T400 ami itthon kapható, az még CCFL világítású lcd-s.
lehet itthon rendelésre/egyéni összeállítás szerint Lenovo notikat kapni emberi áron? (ahogy látom 10-20% bőven van különböző boltok közt)

egyáltalán van akkora különbség látványt/fogyasztást tekintve LED-es és CCFL-es kijelző közt?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#904 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 10:40

gyanitom a led fogyasztasban jo, illetve (ha ugyanugy szekciokr bontottan vilagit, mint a tft-knel) a kontrasztot tudja megdobni mondjuk filmeknel.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#905 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 10:46

jaja, kérdés hogy százalékosan mennyi lehet a fogyasztás különbség.
film annyira nem érdekel, de fotózás - photoshop előfordul, ezért a jobb színhűség nem hátrány, na meg kontraszt is jól jön...

#906 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 12:00

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 11:46

film annyira nem érdekel, de fotózás - photoshop előfordul, ezért a jobb színhűség nem hátrány, na meg kontraszt is jól jön...

Sajnos egyik noti kijelző sem jó profi munkára alapból és mivel én is abból éltem egy darabig vettem egy Pantone/GretagMacbeth Huey-t amit azóta is használok. Itt van róla egy teszt/leírás. Kb. akkora mint egy toll, simán elfér a noti táskájában és bárhol egy fél perc alatt be tudod állítani a monitort, legyen az a notié vagy nagyobb, külső. Mivel nekem külső monitorom van és azt használtam munkára leginkább, arra volt belőve, sőt olyat is tud, hogy bizonyos időként a környezeti fényhatásokra mérten állítja a képernyőt. Szerintem nagyon hasznos.

#907 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 12:07

thx, van nekem is monitor kalibrálóm, de egy nagyon szar kijelzővel az se tud csodát tenni.
(anyám lowend lenovoját hiába kalibráltam sehogy nem lett túl jó, barátnőm macbookja meg kalibráció nélkül is meglepően jó)

nem ez lesz az elsődleges szempont, de ha van 1-2 különböző típus, és van köztük jobb-rosszabb, akkor ez is számít.
bár egyre inkább T400 felé közeledek, bár vannak gondjaim vele(csak analog vga kimenet van rajta. persze dokkolóval van más is), főleg az itthoni kínálattal (itthon LEDes kijelzővel nem lehet kapni, 7200as vinyóval se nagyon láttam). HP 6930p viszont van itthon is 7200es vinyóval, T9400 procival, LEDes kijelző ahhoz sincs, talán olcsóbb is, cserébe csak ati vga-val müxik, ami többet fogyaszt.

#908 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 12:46

usanotebook-nak írtam mailt, hogy van-e LED-es T400. (persze ők az egyik legdrágább bolt, lehet másnak kellene írni, de kinek??)
3-4 hetes szállítási idővel van, elmebeteg áron
a legolcsóbb az 350+fa, ati vga nélkül
ati vga-val 450 nettó a legolcsóbb. :(

lenovo.com -on nézegettem a konfiguráló cuccot, mindössze +80$ a LED-es kijelző.

#909 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:39

Nem lenne jobb, ha ott vennéd meg, ahova menni készülsz? Pl. USA ára ezer dollárról indul. Nem tudom hova készülsz, de az otthoni ára elég meredeknek hangzik. Egyébként is világ garancia van rá gondolom, úgyhogy tökmindegy.

#910 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:44

A HP renew gépek mennyire megbízhatók?

Úgy értem ezeknek inkább lehet
-rejtett hibájuk
-esztétikai sérülésük
-koszosak
mint új változatok?
A leírás szerint ezek jogilag újak.

#911 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:58

ahh elnéztem, a mailt nem is 350 a legolcsóbb hanem 380 :p

BoGyesz: erre is gondoltam, sőt még mindig gondolkozok, hogy hogyan tudnám ezt megoldani. csak most karácsony lévén anyámék besegítenének, illetve így tudnék legkönnyebben/legkényelmesebben "átköltözni" rá, és eladni az asztali gépem.
sajnos valóban sokkal jobban járnék kint megvéve, kanadába készülök, ott magamnak összeválogatva 1530 CAD ami kb 270ezer HUF.
itt meg nettó 305 körül lenne amit talán megvennék. (nem LEDes kijelző,  5400 rpm vinyó, nem pedig 7200es, valamint 2*1 giga ram, amit 2*2-re cserélni se egyszerű, hisz kezdhetem árulni, gyengébb proci....)
nem jó ez sehogy :(

#912 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 14:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 20:45

Ez már mondjuk egész jó cucc laptopból is. Celeront hanyagoljuk, meglesem max. az árakat, de nekem valahol 140 körül voltak ilyen gépek.

hogy van ez a core2... stb dolog?
annyi fajta jelölés van, a fene igazodik el rajta
ez kétmagos nem?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#913 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:18

ami ketmagos, az meg nem biztos, hogy core2 duo. de amit Te kerdeztel, az az, csak ki van herelve szegeny, de nagyon.
a forum ma:

#914 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 10:46

nem tudom a fogyasztasi kulonbseget. azt tudom, hogy gyakorlatilag a kepernyo fogyasztja a legtobbet, abban is a vilagitas!

szinhuseget elfelejtheted (vegyel mac-et..), a kontraszthoz meg nem veletlenul irtam a filmet!! a led nem fog onmagaban kontrasztot novelni, csak egy kegyes optikai csalas, hogy a kep azon reszen, amely sotetebb leveszi a fenyerot. photoshop-ban ketlem, hogy segitene.
a forum ma:

#915 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:36

azt írják pár helyen, hogy a ledesek színei jobbak.
na mind1, egyelőre úgy döntöttem hogy az adott balkáni kínálat/árak mellett nem veszek notit. majd inkább kint.

vagy lehet rendelek kintről. ami számlát a vámosok kiállítanak, annak az áfáját ugyanúgy el lehet számolni, mint a bolti számlát, ugye?

#916 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:43

az lehet, hogy jobbak a szinei.

ha cegkent importalsz (mert ugye errol van szo), azert kerdezd meg, hogy hogyan kell. lehet, hogy ott mas az eljaras.. egyebkent meg trivialisan el kene tudnod szamolni az afat. ez az afa lenyege.
a forum ma:

#917 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 15:55

thx, ez eszembe se jutott, hogy ilyen esetben cégként történik az import, és nem magánszemélyként.

#918 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 16:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 15:18

ami ketmagos, az meg nem biztos, hogy core2 duo. de amit Te kerdeztel, az az, csak ki van herelve szegeny, de nagyon.

hogy ismerem fel, melyik az igazi?
milye van kiherélve?

#919 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 17:52

a) hogy ismerd fel?
gyakorlatilag nincs jo modszer... ha van mellette szam, akkor erdemes utananezni az Intel honlapjan.
b) szerintem hasznosabb, ha magad nezel utana. itt tudod megtenni:
http://www.intel.com...umber/index.htm
a forum ma:

#920 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 20:35

hát beleneéztem, de úgy látom ezt a táblázatot nem egyszerű halandók számára készítették...

mi az a here, ami ebben nincs bent?
és mik még az alternatívák e körüli árban?

Szerkesztette: mikike 2008. 11. 10. 20:42 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »