Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész
Elküldve: 2008. 11. 18. 09:33
Az egyik:
http://www.notebook.hu/notebook/compaq/hp_...v6940hu-fn625ea
vagy pedig :
http://www.notebook.hu/notebook/acer/aspir...e_5535-604g25mn
vagy esetleg ha hasonló árban tudtok esetleg jobbat akkor azt is megnézném.
Elküldve: 2008. 11. 18. 10:57
Én is a hozzáértők segítségét kérem. A nővérem szeretne magának venni egy új notebook-ot.
Az alábbi szempontok a legfontosabbak:
- Maximum 100.000 forintot tud szánni a vásárlásra.
- Főleg munkára használná, emiatt a legfontosabb kritérium a betonstabil, problémamentes működés, a tartósság.
- Multimédiás funkciói annyiban lennének használva, hogy időnként zenét hallgatna rajta, vagy filmet nézne, DVD-t írna, így nyilván nem kell "benchmark rekorder" gépnek lennie. (Az ennyi pénzből ki sem kerülne.)
- A mobilitás sem elhanyagolható szempont. Értem ezalatt, hogy nem feltétlenül szükséges 17'-os képernyővel rendelkeznie. Viszonylag kisebb, könnyebb, jól hordozható gép is lehet.
A különféle katalógusokban főleg ACER notbeook-okat látok ebben az árkategóriában, de nem tudom, hogy azok megfelelnek-e a fenti kritériumoknak!? :confused:
Úgy tudom, a legjobb notebook-okat a Toshiba és a DELL gyártja, de eddig csak egyszer találkoztam 99.990 forintos Toshiba notebook-al, a többi drágább szokott lenni ennél.
Szóval ebben az árkategóriában melyik gyártó modelljei közül szabad válogatni? Az ACER megbízható és jó minőségű?
Esetleg tudtok más alternatívákat sorolni? A márkákon túl, konkrét modellek megjelölését is szívesen veszem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Piftuka
Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 18. 11:05 -kor
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2008. 11. 18. 11:01
"legfontosabb kritérium a betonstabil, problémamentes működés, a tartósság"
ez a ketto szerintem ellentmond egymasnak. foleg a tartossag kitetel.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 11. 18. 11:09
Ebben kérem a segítséget, és nagyon hálás is leszek, ha használható segítséget kapok.
De ha lehet mellőzzük a "tegyél még hozzá 200.000-300.000 forintot, mert csak akkor kapsz normális notebook-ot" jellegű hozzászólásokat. Köszönöm!
Ennyi pénz van rá sajnos.
A tartósság alatt nyilván nem azt értettem, hogy bírjon ki 10-15 évet, hóban-fagyban, kánikulában, szélviharban, stb.
De ha 2-3 évet működik gond nélkül, akkor már megérte az árát.
Elküldve: 2008. 11. 18. 11:52
HP 550 (FS325)
• 15.4"WXGA (1280x800pixel) Brightview TFT LCD • intel GMA X3100 max.384MB video
• Celeron-M 530 (1.73GHz/1MB/533) • 1024MB DDR-2 • 120GB HDD • DVD+/-RW D-Lay
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • HUN keyboard • FreeDOS - (oprendszert neked kell raugyeskedni)
• new • 1év nemzetközi HP garancia
+ ezt mindenkepp:
- garancia kiterjesztés 2év nemzetközi HP garanciára (Carry in) 9.900,-Ft+áfa vagy
- garancia kiterjesztés 3év nemzetközi HP garanciára (Carry in) 15.900,-Ft+áfa
(ertelemszeruen annyi evre, ahany evig hasznalni szeretne, bizonyos kor felett nem javithatoak gazdasagosan ezek a gepek - de ezt lehet hogy kesobb is meg lehet venni hozza)
Bemutato: HP 550 - laptop válság idejére
Samott
Elküldve: 2008. 11. 18. 12:03
nehez szules lesz ez..
Piftuka: ertem en, hogy ennyi penz van ra, de ha egyszeruen nem lehet ertelmesen ennyi penzbol ilyet venni? hiaba szeretnek 100e Ft-ert jo kocsit venni, ha nincs ugyebar. valamit fel kell adni a feltetelekbol. nem azert, mert van jobb, hanem azert, mert ez igy nem kerek.
nem lehet, hogy egy hasznalt jo minosegu (buisness kategorias) laptopot kene inkabb venni? a teljesitmeny mint latom annyira nem szempont, igy az lehet a jobb valasztas.
Szerkesztette: bogdan 2008. 11. 18. 12:04 -kor
Elküldve: 2008. 11. 18. 12:34
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 12:03
Mi a baj azzal a procival? Egyebkent igen, a nyaron kellett volna 120e-ert venni renew 6910p-t... hulye voltam hogy kihagytam.
Samott
Elküldve: 2008. 11. 18. 12:48
(de a szumma 1M cache es az 1 mag sem az igazi..)
Elküldve: 2008. 11. 18. 13:46
Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 18., kedd - 12:48
Banyek, ugy emlekeztem, hogy ezek mar megkaptak azt is... de tenyleg nem.
Samott
Elküldve: 2008. 11. 19. 11:09
Ezek alapján annyiban módosult a dolog, hogy nem feltétlenül szükséges optikai meghajtó, de a mobilitás, a könnyű súly fontos a stabil működés mellett. Ugyanakkor olyat szeretne, amin gyári Windows operációs rendszer van.
Így került képbe az általatok is idézett oldalról ez a típus:
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...t=&itemid=10396
Ehhez mit szóltok? Érdemes beruházni egy ilyenre? A 2200 mAh teljesítményű akku meddig bírja egy feltöltéssel?
Szerkesztette: Piftuka 2008. 11. 19. 11:09 -kor
Elküldve: 2008. 11. 19. 11:35
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 12:09
Ezek alapján annyiban módosult a dolog, hogy nem feltétlenül szükséges optikai meghajtó, de a mobilitás, a könnyű súly fontos a stabil működés mellett. Ugyanakkor olyat szeretne, amin gyári Windows operációs rendszer van.
Így került képbe az általatok is idézett oldalról ez a típus:
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&p...t=&itemid=10396
Ehhez mit szóltok? Érdemes beruházni egy ilyenre? A 2200 mAh teljesítményű akku meddig bírja egy feltöltéssel?
Szia!
Én az Acer Aspire One helyett inkább az MSI Windet ajánlanám. Árban belefér az általatok meghatározott kategóriába nagyobb a képernyőmérete egy collal és van benne bluetooth.
Az aksi nagyjából azonos, tapasztalatom szerint közel 2 órát bírja normál használat mellett a kicsike, ami igaz, hogy nem sok, de ekkora akksitól nem rossz.
Mindenesetre kompromisszumokat kell kötni egy ilyen noti vásárlásakor. Külső optikai meghajtó aránylag olcsón beszerezhető, az nem gond, a képernyőméret viszont lehet probléma. Az a 600 px azért a mai 1280*1024-es átlagos monitor felbontásokhoz képest kevésnek tűnhet.
Szóba jöhet még az ASUS EEEPC 1000 is, az is hasonló felépítésű, könnyű hasznos masina.
Én azt gondolom, hogy a mai notebook túlkínálati piacon egy nem túl használt darabot elég jól a piaci ár alatt meg lehet kapni és ha van garancia, akkor a kockázat sem túl nagy.
Nálam van most egy Wind és egy Toshiba (15") notebook is eladó és mindkettő kényelmesen belefér a meghatározott árkategóriába.
Ha esetleg érdekel specifikáció írj PÜ-t, vagy keresgess a bolhán a hirdetéseim között.
Ja és hogy ne csak magamat hirdessem, ez sem tűnik rossznak:
Fujitsu Siemens
Üdv
42
Szerkesztette: negyvenketto 2008. 11. 19. 11:50 -kor
Hivatásos topicsüllyesztő...
Elküldve: 2008. 11. 19. 11:40
Tudna valaki segíteni? Egy ATi Mobility Radeon® HD3200 256MB grafikus kártya támogatja az open Gl-t? A maya grafikus program mennyire akasztaná ki?
Előre is köszi a válaszokat!
Elküldve: 2008. 11. 19. 11:46
Elküldve: 2008. 11. 19. 20:38
Eddig Alt+F10-re jött elő, de a Vista helyett feltettem egy XP-t a rendszerpartícióra (a hiddent nem bántottam) és azóta nem jön elő sehogy, egyből az XP indul el.
Elküldve: 2008. 11. 20. 14:51
Idézet: negyvenketto - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 11:35
Szóba jöhet még az ASUS EEEPC 1000 is, az is hasonló felépítésű, könnyű hasznos masina.
Köszönöm a tippeket! Megnéztem ezeket. Az ASUS tűnik a legszimpatikusabbnak, ráadásul háromszor nagyobb teljesítményű az aksija (még több a garancia is rá), de sajnos közelebb van árban a 110.000 forinthoz; az MSI detto.
Tudsz esetleg olyan helyet, ahol ezek 100.000 forint alatti áron megvásárolhatóak?
Egyébként a kis felbontás annyira nem probléma, hiszen munkára lesz használva a gép. De a nővéremnek nagyon szimpatikusak ezek a kis méretű, kis súlyú, mobil gépek.
Idézet
Nálam van most egy Wind és egy Toshiba (15") notebook is eladó és mindkettő kényelmesen belefér a meghatározott árkategóriába.
Ha esetleg érdekel specifikáció írj PÜ-t, vagy keresgess a bolhán a hirdetéseim között.
Köszönöm a kedves ajánlatot, de a használt gép mindig rizikós. Nem lehet tudni, hogy az előző tulajdonos hogyan bánt a géppel, hogy az aksi milyen állapotban van, ráadásul a használt gépekre nincsen olyan sok garancia, mint az újakra.
Idézet
Ezeket a Fujitsi gépeket én is nézegettem, de sajnos nincsen hozzá oprendszer.
Elküldve: 2008. 11. 22. 21:32
Idézet: Piftuka - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 15:51
Tudsz esetleg olyan helyet, ahol ezek 100.000 forint alatti áron megvásárolhatóak?
Egyébként a kis felbontás annyira nem probléma, hiszen munkára lesz használva a gép. De a nővéremnek nagyon szimpatikusak ezek a kis méretű, kis súlyú, mobil gépek.
Köszönöm a kedves ajánlatot, de a használt gép mindig rizikós. Nem lehet tudni, hogy az előző tulajdonos hogyan bánt a géppel, hogy az aksi milyen állapotban van, ráadásul a használt gépekre nincsen olyan sok garancia, mint az újakra.
Ezeket a Fujitsi gépeket én is nézegettem, de sajnos nincsen hozzá oprendszer.
Szia!
http://www.argep.hu/...uct_767762.html
42
Hivatásos topicsüllyesztő...

Súgó
A téma zárva.