HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#1221 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 17. 17:06

100-140 körül szeretnék venni egy gépet, mit ajánlotok? Minnél olcsóbban, van rendes asztali gép, de kéne egy notebook, hogy a házban tudjam hordozgatni.
Leginkább Lenovo érdekelne, valamiért az szimpatikus.
Az új dual core cerkák milyenek? Megéri ilyen procit venni? Ezek csak cache méretben butábbak ugye?
A sima dual core pentiumok mennyivel rosszabbak mint a core 2 duok?
Netezni kéne, MSN, böngészés, TV-re kötve filmezés, talán néha torrent is.

Arra már kaptam választ, hogy a PDC és a C2D ugyanaz, csak kevesebb a PDC-ban az L2 cache.
A Dual Core Celeron miben különbözik? Mert A PDC-ben 1 Mb L2 van, de van olyan DCC, amiben szintén 1 mega van.
Vagy a régebbi, alacsonyabb órajelű PDC-t vitték le, és nevezték át DCC-nak?

Szerkesztette: Lipton 2009. 02. 17. 17:07 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:23

Idézet: Lancelot - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 11:17

Én most vettem egy Toshiba Satellite Pro L300-at. és meg vagyok vele elégedve.

a laptop.hu -n 107 netto   op rendszer nélkkül - ez szerintem elég jó ár

némi jótanács:
de követeld a driver cd-t, mert az akkor is jár, ha nem kéred az op rendszert,
és nekem nem adtak hozzá  (utána meg kamu letöltőhelyeket ajánlottak, hohy
onnan szedjem le a drivereket...látszott,  hogy soha meg se próbálták)

megígérik, hogy visszahívnak, és nem tartják be meg effélék

szóval csak addig vagy fontos, amíg meg nem vetted a cuccot, addig próbáld kiverni belőlük a driver cd-t

Ökörség, ugyanis az oprendszereshez sem adnak semmilyen CDt, igy a boltban verheted az asztalt, eleve a kisker nem TUD honnan adni.
Mellesleg, az JÁR amit a gyártó hozzácsomagol a pakkhoz. Ha nincs benne, IJ. Az hogy valaki lusta fasz és nem képes 10 perc internetezéssel összeszedni a drivereket (halkan súgom meg hivatalos XP supportja egyre kevesebb gyártónak van), az vegye meg oprendszerrel és ne smuggerkedjen, mert úgyis mindekit tudja hogy ez arra megy ki hogy óssó'szt'jó és megy rá a kovács józsi kalóz XPje. Vagy egyáltalán  ne PCt vegyen hanem csirkeitatótálat, azt egyszerübb kezelni. Vagy csak simán fizesse meg hogy más összeszedi helyette. Vagy, natúr gebedjen meg.

#1223 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:25

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 17:06

100-140 körül szeretnék venni egy gépet, mit ajánlotok? Minnél olcsóbban, van rendes asztali gép, de kéne egy notebook, hogy a házban tudjam hordozgatni.
Leginkább Lenovo érdekelne, valamiért az szimpatikus.
Az új dual core cerkák milyenek? Megéri ilyen procit venni? Ezek csak cache méretben butábbak ugye?
A sima dual core pentiumok mennyivel rosszabbak mint a core 2 duok?
Netezni kéne, MSN, böngészés, TV-re kötve filmezés, talán néha torrent is.

Arra már kaptam választ, hogy a PDC és a C2D ugyanaz, csak kevesebb a PDC-ban az L2 cache.
A Dual Core Celeron miben különbözik? Mert A PDC-ben 1 Mb L2 van, de van olyan DCC, amiben szintén 1 mega van.
Vagy a régebbi, alacsonyabb órajelű PDC-t vitték le, és nevezték át DCC-nak?

Celeron nem tud SpeedStepet szerintem, ez volt legalábbis eddig a legfőbb különbség. Meg L1 cache, meg hány pipiline, meg az stb.

#1224 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:23

Ökörség,

dö tahó iz bekk tu dö nótbók front, vid kereskedővédelem...  :Đ egyébként az IJ után lehagytad a bét-
hamár itt möhőzöl, vanik nekem egy idegesítő r61-es pistám, de valami újabb (a legóccsóbbik, kb. mint bármely gyártó fosa) erre vanik még ikszpé támogatás ugye, illetve mekkora orál leszenvedni tp-s progik nélkül? találtál végül valami normál csatornát, vagy csak kanális volt? mert a tp-s szoffoktól is sugárban okádtam...

Szerkesztette: avman 2009. 02. 18. 17:54 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1225 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 17:58

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:54

dö tahó iz bekk tu dö nótbók front, vid kereskedővédelem...  :Đ egyébként az IJ után lehagytad a bét-
hamár itt möhőzöl, vanik nekem egy idegesítő r61-es pistám, de valami újabb (a legóccsóbbik, kb. mint bármely gyártó fosa) erre vanik még ikszpé támogatás ugye, illetve mekkora orál leszenvedni tp-s progik nélkül? találtál végül valami normál csatornát, vagy csak kanális volt? mert a tp-s szoffoktól is sugárban okádtam...

r61re szerintem simán van xp szupport, ámde:

én max a OSD progiját, az FN+F5 utilt meg a battery maximisert raknám fel az összes lenyomvó/ájbijen jutil közül, illetve, a sajátomra ezeket raktam csak fel. Ami nincs a lenovónál, azt meg az Intel weblapjáról össze lehet legózni, HD ódiópeccs kellhet még a réltek hangkerhály driver, és pont. De ha gondolod, összelőhetek én egy pakkot dzsászt for jú.

Amugy, 30mp lenovo.com után:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...5&validate=true

Fakju.

#1226 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 18:40

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 17:58

r61re szerintem simán van xp szupport, ámde:

én max a OSD progiját, az FN+F5 utilt meg a battery maximisert raknám fel az összes lenyomvó/ájbijen jutil közül, illetve, a sajátomra ezeket raktam csak fel. Ami nincs a lenovónál, azt meg az Intel weblapjáról össze lehet legózni, HD ódiópeccs kellhet még a réltek hangkerhály driver, és pont. De ha gondolod, összelőhetek én egy pakkot dzsászt for jú.

Amugy, 30mp lenovo.com után:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss...5&validate=true

Fakju.

Egyet kell értenem veled, gugliba bepötyög "lenovo r61 driver" és láss csodát, első linken driverdömping... vagy lusták az emberek, vagy bénák, vagy mindkettő... vagy nemtom... :think:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1227 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:10

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:40

Egyet kell értenem veled, gugliba bepötyög "lenovo r61 driver" és láss csodát, első linken driverdömping... vagy lusták az emberek, vagy bénák, vagy mindkettő... vagy nemtom... :think:

tudod horatio, vannak dolgok földön s égen, melyek mögé az nagy szent gúgle nem láthat ám bé', szóval tán szóljál bé, de ha már bészólsz, kímélj meg a gúgle közhelytől, mert gyenge a gyomrom, gyakran felfordul...
irodalmi idézetek következnek tumor fórumtársunk ibm-es topikpostjaiból

Idézet

Én viszont most tolatom fel az agyamba a szart éppen IBM ügyben.

Mert az OK, hogy angol win alatt megy FN+F5re a wifi kibe, de hogy frissen telepitett magyar alatt miért nem, azt a jóisten se tudja megmondani. Kb a 77. driverrel furulyázok már. Az már csak a finom ráadás, hogy a lenovo siteja teljes 7 azaz HÉT kibaszott kilobyte-al csorgatja jelenleg az újabb hotkey drivert. Azt hittem rosszul látok, vagy megvesztem, de nem. Ez ennyi. Gratulálok lenovo,2009et irunk. Már a HP, de még az asus is eljutott oda, hogy 30+ mbytos DRIVEREK esetén karesz a 10 meg 15k.

Idézet

Újfent a csoda, 5 azaz ÖT MOCSKOR ROHADT KILOBYTEAL JÖN. Dögölj meg. 16 megás software installer 1 rohadt óra. Persze az új hotkey driverrel doszt ugyanugy szar.

Idézet

Fi, kipróbáltam 5 különböző országra mászva. Max 10k a download. Röhej.

Tele van a faszom de mocskosul ezekkel a szar, kinaik által összeherbákolt, hasznavehetetlen tetves weblapokkal, de még mocskosabban a magyar windowsokkal. Nekem bzmeg egy windows ne csináljon olyat, hogy a telepités utáni kemény 2. rebootra már csak ip resetre van hálózat, mert megkeresem és szájbahányom aki megirta. Még kb ezt az egy sanszot adom neki, utána bányászok egy angol XPt, és elmehet ahova akar az összes lapát szart érő kinai bumburnyák a szarával. Régen is az agyamat dobtam el az IBM supportól, hogy persze, van minden update, csak gyök kettővel, de hogy ezt 2009ben is megengedhetik maguknak, ez egyszerüen nevetséges.

Idézet

Tisztában vagyok vele mit kell használni, nem ez az első IBM amit csinálok biggrin_2.gif

Érdekes mód mindenhonnan 4-600k a letöltés, csak pont a lenovotól nem. Amugy a system update is gyökketővel szedi a cuccost.

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1228 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:15

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:10

tudod horatio, vannak dolgok földön s égen, melyek mögé az nagy szent gúgle nem láthat ám bé', szóval tán szóljál bé, de ha már bészólsz, kímélj meg a gúgle közhelytől, mert gyenge a gyomrom, gyakran felfordul...
irodalmi idézetek következnek tumor fórumtársunk ibm-es topikpostjaiból

Akkor a szerencsések közé tartozom, vagy csak jó a netem, vagy nemtom, vagy más tészta. R52est vettem nemrég, driverek nagy részét lenovo oldaláról szedtem, osd-set, fn+f5-re meg tápkímélőt. Sebességgel nem volt gond, driverek működnek. Lehet akkor csak r61-nek van betegsége? :think:
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1229 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 18. 19:22

én még nem próbáltam letölteni sem  :Đ , meg nemtom mikor lesz kedvem és időm telepítgetni, meg a noti sincs itt... csak előzetesen érdeklődtem, mennyire tágítsam a nyelőcsövem...

#1230 Felhasználó inaktív   Couscous 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 18. 21:12

Sziasztok!

Szerintetek egy AMD4400+, HD2600 XT 256MB, 2 GB RAM asztali gép teljesítményének kb. milyen notebook felel meg?

#1231 Felhasználó inaktív   nightcoder 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:28

Sziasztok,

Gondolkozom laptop vasarlasan de nem tudom milyet is vegyek - ha veszek egyaltalan.

Elsosorban fejlesztoi gep lenne, eddig nekem a HP es a Sony Vaio tunik szimpatikusnak es jo lenne, hogyha lehete dokkoltatni :)

Nekem fontos az angol billentyuzet es Windows, de mindenhol csak lokalizalt gepeket lattam.

Ti milyen gepet ajanlatok?

#1232 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:00

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:25

Celeron nem tud SpeedStepet szerintem, ez volt legalábbis eddig a legfőbb különbség. Meg L1 cache, meg hány pipiline, meg az stb.

Az új dual core celeron tud már speedstepet, és 1 mega L2 van benne, szóval olyan mint egy pentium dulacore.

#1233 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 12:31

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:22

én még nem próbáltam letölteni sem  :Đ , meg nemtom mikor lesz kedvem és időm telepítgetni, meg a noti sincs itt... csak előzetesen érdeklődtem, mennyire tágítsam a nyelőcsövem...

Az a segged amit tágitani kell, a nyelőcsövednek lidokain kell :D

Amugy mondom, OSD+FnF5 util, battmax, a driverből meg frisset máshonnan az 'cakát.

#1234 Felhasználó inaktív   Potlap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 15:11

Idézet: nightcoder - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:28

Sziasztok,

Gondolkozom laptop vasarlasan de nem tudom milyet is vegyek - ha veszek egyaltalan.

Elsosorban fejlesztoi gep lenne, eddig nekem a HP es a Sony Vaio tunik szimpatikusnak es jo lenne, hogyha lehete dokkoltatni :)

Nekem fontos az angol billentyuzet es Windows, de mindenhol csak lokalizalt gepeket lattam.

Ti milyen gepet ajanlatok?

Hát üzletben elég nehéz lesz Angol billes notit venned. De én például a laptop.hu-nál szereztem magamnak dell-et angol bill.-el, 
- viszonylag normális áron, hamar beszerezték - és ingyen lecserélik, persze a bill-t kikellet fizetni, de nem volt vészes. ez jobb megoldás mint, hogy ez alapján válasz gépet.

A sony szeritem multimédiára sokkal alkalmasabb és most brutális paraméterekkel kaphatóak - és multi-language-es az OS mindben. :up:

#1235 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 22:31

Nu, a kicsinotis topicból el lettem zavarva jól az alábbival:

-max 13-14"
-épkézláb chipset -tehát nem intel és sis használhatatlan 3d hogy legalább 1000éves dolgok de legalább elinduljanak rajta meg hd filmekba besegítsen
-kb 140-150k-s keret
-bónuszként extra külső - hölgynek lesz

Nu, elég sok kritériumot kihúztam, de még így sem nagyon jön össze . 12" sem baj de sok épkézlábat nem láttam pláne ennyiért, meg asztalit is kiváltaná a gép egy bill+egér+tartó kombóval, 12" pedig picikét kevés rá szvsz, de hát ez az igény...
:respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1236 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 10:23

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 23:31

Nu, a kicsinotis topicból el lettem zavarva jól az alábbival:

-max 13-14"
-épkézláb chipset -tehát nem intel és sis használhatatlan 3d hogy legalább 1000éves dolgok de legalább elinduljanak rajta meg hd filmekba besegítsen
-kb 140-150k-s keret
-bónuszként extra külső - hölgynek lesz

Nu, elég sok kritériumot kihúztam, de még így sem nagyon jön össze . 12" sem baj de sok épkézlábat nem láttam pláne ennyiért, meg asztalit is kiváltaná a gép egy bill+egér+tartó kombóval, 12" pedig picikét kevés rá szvsz, de hát ez az igény...
:respect:

Hát, enyhén kizárják egymást a paraméterek... Ennyiért nem kapsz új 12-14" körüli notit, tisztességes kiépítéssel.
170-180 körül van Thinkpad SL300 és SL400 (13" és 14" wide kijelzővel), ez legalább egy év múlva is laptop lesz - Intel 4500HD chipsetes viszont (videolejátszásba be kell hogy segítsen, játékokban meg egy GF4MX-et biztos hoz  :rolleyes: ) Külseje hölgynek nem biztos hogy bejön, szerintem nagyon állat.
Ha babás kell, akkor mondjuk ez az MSI, de ha az SL meg eközött kéne dönteni, meg sem fordulna a fejemben hogy utóbbi legyen.
Vagy marad bő 100-ért egy netbook, HD-re megkötésekkel alkalmasan, túl kicsi kijelzővel - kéne mellé egy asztali TFT akkor már hogy rendesen használni lehessen (meg usb-s ODD), és megint kereten túl vagy.

Esetleg marad a 12-13" körüli kategória használtan, de ott sem fognak elönteni a rózsaszín virágmintás modellek mobility Radeonnal megspékelve...

Szerkesztette: Uuncsiii 2009. 02. 24. 10:24 -kor

#1237 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 11:42

Idézet: MC Pite - Dátum: 2009. febr. 23., hétfő - 22:31

-épkézláb chipset -tehát nem intel és sis

Ezt a kikötést még mindig nem értem. AMD? Vagy a grafikus kártyára gondolsz "chipset" alatt? Mert ami notit eddig láttam az újabbak közül, azokben mind Intel vagy SiS chipset volt Intel proci esetén, AMD proci esetén meg AMD.

Ráadásul az a baj, hogyha ragaszkodsz ehhez a mérethez és teljesítményhez, akkor egy kettes szorzót is hozzá kell tenned az árhoz. Ha az ár és a teljesítmény fontosabb, mint a kijelzőméret, akkor a 15.4"-os modellek között nézelődj inkább, ha a képernyőméret meg a design a fontosabb, akkor valami nagyobb netbookot keress, de akkor bukod a teljesítményt, vagy még gyűjtögetned kell egy kicsit.

#1238 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 17:38

Van valami tipp, hogy a notebook árak, hogy fognak változni mostanában?
Kinéztem egy gépet, múlt héten 128K volt, most 159K. :(
A HP gépek mennyire megbízhatóak?
Vagy Lenovo lesz vagy HP, lassan el kéne dönteni.
A gyári intel 4500HD vga mennyire "erős"? :)

#1239 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:32

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 18:23

Ökörség, ugyanis az oprendszereshez sem adnak semmilyen CDt, igy a boltban verheted az asztalt, eleve a kisker nem TUD honnan adni.
Mellesleg, az JÁR amit a gyártó hozzácsomagol a pakkhoz. Ha nincs benne, IJ. Az hogy valaki lusta fasz és nem képes 10 perc internetezéssel összeszedni a drivereket (halkan súgom meg hivatalos XP supportja egyre kevesebb gyártónak van), az vegye meg oprendszerrel és ne smuggerkedjen, mert úgyis mindekit tudja hogy ez arra megy ki hogy óssó'szt'jó és megy rá a kovács józsi kalóz XPje. Vagy egyáltalán  ne PCt vegyen hanem csirkeitatótálat, azt egyszerübb kezelni. Vagy csak simán fizesse meg hogy más összeszedi helyette. Vagy, natúr gebedjen meg.

csirke itatótál rulez :) Ami az úgy járást illeti, a kütyühöz vagy jár windóz és akkkor sajna nem alakítható át még a drivere sem vagy pedig nem...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1240 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 19:36

Idézet: NeCrO - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 19:40

Másképp gondolkodnak csak.... Deha legalább szépek akkor üsse kavics.  ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »