Star Trek
Baromi jó lett, felülmúlta minden várakozásomat. Igazából valami Lost In Space-szerű színes-szagos űrmatinére számítottam, de nem az.
A sztori rettenet jó, a Kurtzmann/Orzi páros a sok vacak után megint megmutatta, hogy tudnak ők írni, ha akarnak. A retrofuturisztikus design ül, még a piros pizsamákat se bántam, bár kicsit videojátékra emlékeztet néha a látvány, de nem sablonos, és nagyon jók a kameraállások is. Az egész végig nagyon pörög úgy, hogy közben el is mesél egy teljes eredettörténetet. Az egyik percben többezer méterről zuhannak szabadesésben egy hatalmas fúrófejre, aztán bolygók robbannak... a főellenfél meg nem valami elit übergonosz, hanem egy sokkal emberibb, hihető rosszfiú. Színészek is jól lettek kiválasztva, Zachary Quinto Spocknak született, Chris Pine jó választás Kirknek, de talán Karl Urban a legjobb, pedig elég kicsi a szerepe.
Közben újraírják az alaptörténetet, és ott végződik, ahol a legelső TV-sorozat kezdődött a 60-as években. A végén Spock és ... találkozása meg... áááh.
10/10. Nem vagyok Trek- rajongó, szerintem bárki, akinek bejönnek az értelmes sci-fik, élvezni fogja.
Szerkesztette: spidey 2009. 05. 22. 10:05 -kor

Súgó
A téma zárva.